X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki :-)
    no ciekawe jak wasze ktg ja dzis mam wizyte u gina ciekawe co powie? i czy tez bede miala to ktg?

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

tu jest fajny artykuł odnosnie karmienia:

http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Zakazane-pokarmy

Załamałam się dziś od rana....w terminie mojego porodu zapowiedziała się inspekcja. Chyba z tego stresu urodze wczesniej...
    Az mi sie odechcialo wszystkiego na dzis...

dobrego dnia:*

ALAALICJA lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze razem. Wczoraj dorwalam mojego lekarza, bo miał dyżur całą dobę. Rano do mnie nie zagladnal, a z racji tego, że obchód wieczorny nie jest ostatnio o stałej godzinie, przegapilam go bo musialam iść do łazienki. Jak się okazało - nawet o mnie nie spytał. A ja tyle pieniędzy wydalam na wizyty prywatne. Wkurzylam się i poszlam na salę porodowa. Powiedział, ze nie wyjde, bo boją się, że mam daleko, zacznie się poród i wyjdzie np. nóżka i co wtedy. Absolutnie nie kazał zgadzać się na obrót, bo ryzyko uszkodzenia dziecka wynosi 20 %.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj szef położnictwa powiedział, że mogę wyjść tylko na własną prośbę, bo oni nie będą ryzykować, a dziś mówił, że mogą mnie wypisać. Ordynator się jednak nie zgodził. Ja juz nic nie rozumiem. Każdy mówi co innego. Oni chyba liczą, ze lada moment cos się rozkreci, a my trzymamy się dzielnie w dwupaku

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka siedz w szpitalu ;-) a zamęt niezły sieją !!!

WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH MAMCIE !!!!!!;-)

U mnie dziś sklepy pozamykane a ja bez chleba :p fajnie ;-)

ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo ciekawy nawet ten artykuł, dzięki.
    Natalinko nie zazdroszczę Ci takiego siedzenia i czekania, ale dobrze że zostajesz. Przynajmniej Maluszek jest pod kontrolą.

Wesołych Świąt Kochane:-) Ciekawe czy żadna z Was nie zrobi sobie prezentu wielkanocnego;-)

niunia, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam ,że któraś zrobi tylko niewiem która ;-) To przyszły tydz mamy pełen wrażeń ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A wlasnie dziewczyny, planujecie jakis prezent dla mezow z okazji narodzin, nie liczac dziecka;)? Bo ja sie zastanawiam nad jakims drobiazgiem, ale moze macie jakies fajne pomyslunki??;)
    ja też nie mam zamiaru nic kupować mężowi, w końcu to my całą ciążę się "męczymy" , odmawiamy sobie mnóstwo rzeczy i co najważniejsze to my będziemy rodzić. On dostanie ode mnie najpiękniejszy prezent -naszego syna.
    Wesołych Świąt mamuśki, objadajcie się ile można i póki jeszcze można :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po KTG. Jest ok, więc myślę, że święta spokojnie przetrwamy. OBY:)

Trochę mi dzisiej lepiej, lecę babeczki piec heheh wielkanocne:)

niunia, Kaja, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja juz po,na ktg byl zapis skurczu a ze termin mam na jutro to 21 mam się meldować na izbie przyjęc, beda sprawdzac moje małe słoniątko i podejma decyzje jesli do tej pory samo sie nie rozkręci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 13:52

niunia, magdalena, Bea_tina, aisa, aga8787, ALAALICJA, agata86 lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=ffizjo Załamałam się dziś od rana....w terminie mojego porodu zapowiedziała się inspekcja. Chyba z tego stresu urodze wczesniej...
    Az mi sie odechcialo wszystkiego na dzis...*[/QUOTE]

inspekcja pracy? w sumie jaka by nie byla nie zazdroszcze:/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie od kiedy wy na ktg chodzicie ???

Asia spakowana jako tako !!!! :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol dobrze napisalas dziecko jest pieknym i najcenniejszym prezentem:-)
    niunia a czemu sklepy pozamykane:) joala chyba bedziesz teraz pierwsza!
    alaalicja a Ty masz ktg bo co wczesniej podejrzewaja, ze urodzisz?przypomnij prosze bo nie pamietam;)
    kurcze zyczycie Wesolych Swiat a ja w ogole nue zdaje sobie sprawy, ze one juz tuz tuz:( dzis koncza malowanie, kuchnia zakonczona niebawem zawisna szafki. dzis kupilam kilka pierdol jejku jak ja lubie miec nowe rzeczy:-) :-) :-)
    koncze kawke i jeszcze cos porobie i szykuje sie do lekarza.
    no nie pochwalilam sie jest tapeta do malego do pokoju:-) zolta a mebelki sa niebieskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 14:03

ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 38tygodnia juz musisz chodzic . I zazwyczaj od 38tyg sprawdzają bo od tego momentu jest ono konieczne .

Magdalena- niewykluczone że tak będzie :-) oj juz bym ją chciała mieć . Tylko bez bolesnego porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 14:08

magdalena lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia slonko zresztą wiesz jak ja sie spakowalam jesli to mozna powiedzieć spakowanie :-) heheh , ale jest heheh no nic !!!

Ty sie tez spakujesz na spokojnie :-) , a ja jutro w kuchni pieczenie sernika , gotowana babka , oraz mazurka zrobię :-)

aisa, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki;P

Cieszę się, że wszystkie wizytki dobrze przebiegły, no i widzę, że mamy kolejną kandydatkę, to porodu:) Joala czekamy na rozwój wydarzen:)

Ja po zakupach, masakra! Dobrze, że byłam z rodzicami, to mi pomogli(mąż w młynie pracy). Ale z tych nerwów i stresu to miałam w drodze powrotnej ponownie skurcz hihi, super:)

Dziś moja koleżanka, która starała się 4 lata o malucha urodziła swojego Antosia:)Tak się cieszę ich szczęściem:) Tyle się wycierpiali, że jej ciążę traktowałam jak swoją własną:)

A u nas kiepsko, bo siostrzenica, z którą mam codzienny kontakt ma ospę:( i dupa, bo jeszcze nie ma "zatwierdzonej" bo sie dopiero tworzy... No i teraz klops, bo ja ją codziennie widywałam/widuje, a mała roznosi zarazki... Niby byłam już chora na ospę, jednak przy takim okresie ciąży, gdzie tak niewiele zostało, to może być niebezpieczne dla malucha... Sama lekarka powiedziała, że 0 kontaktu jakiegokolwiek... We czwartek ide do ginekologa i zobaczymy co powie, mam nadzieje, że nic nie grozi Łukaszkowi:(

Kurcze zaraz jedziemy jeszcze do jednego sklepu, później biorę się za porządku(oczywiście bez szaleństw) i chyba pieczenie faktycznie zostawie na jutro, bo nie wiem czy to wszystko dziś ogarne...

O i kolejny skurcz, nieźle! Ciekawe czy czop zdąrzy mi odejść:) chciałabym to zobaczyć;P

agata86 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina wes ty nie szalej z tymi skurczami i zakupami .
    No ospa nie jest wskazana ale skoro ją przeszlas to w krwi masz przeciwciała tak mi się zdaje.
    No ale co wirus to wirus. Ja na opryszczke wargowa bralam leki antywirusowe okropne jak cholera lek tez nie jest najlepszy dla dziecka antywirusowy ale lepszy niz wirus tak mowil mi lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 14:32

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    zozol dobrze napisalas dziecko jest pieknym i najcenniejszym prezentem:-)
    niunia a czemu sklepy pozamykane:) joala chyba bedziesz teraz pierwsza!
    alaalicja a Ty masz ktg bo co wczesniej podejrzewaja, ze urodzisz?przypomnij prosze bo nie pamietam;)
    kurcze zyczycie Wesolych Swiat a ja w ogole nue zdaje sobie sprawy, ze one juz tuz tuz:( dzis koncza malowanie, kuchnia zakonczona niebawem zawisna szafki. dzis kupilam kilka pierdol jejku jak ja lubie miec nowe rzeczy:-) :-) :-)
    koncze kawke i jeszcze cos porobie i szykuje sie do lekarza.
    no nie pochwalilam sie jest tapeta do malego do pokoju:-) zolta a mebelki sa niebieskie.

Moja szyjka się im niepodoba, a dodatkowo mała siedzi już główką bardzo nisko.Szyjkę mam 17 mm, więc tez tragedii nie ma na chwilę obecną, no ale wcześniejszy poród może się zdarzyć. To moje 2 KTG jak narazie.

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej:*

madzia- niestety ta inspekcja;/ jak zwykle wiedzą kiedy...wrrrr...
    poprosimy o zdj pokoiku :-) brzmi swietnie.

natalinka- i jak i jak u Ciebie??

bea_tina szalejesz dziewczyno nie ma co :-P

Co do ospy...mozesz przechodzic ja nawet bez objawowo...dlatego ze ja juz miałas....tak samo jest z różyczką i świnką. Daj znac co lek Ci powie :*

A ja mam...w lodówce: mazurka, babke cytrynową, sernik z brzoskwiniami, kopiec kreta, jabłecznik, rolade kremową i makowca :-P hehe napracowałam sie ze hoho oczywiscie układaniem tego,hehe :-) maz odebrał z cukierni...i pojechał na zakupy...prędko nie wroci,hehe bo lista długalaśna ze hej :- D
    A ja mam błogi spokój...chyba pomaluje kilka jajeczek :-P

agata86, Bea_tina, aisa, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    ja jestem bardzo ciekawa tej diety ? ja mam uczulenie ma mleko wiec sporo rzeczy mi odpada ciekawe jak maly by zareagowal jak bym je jadla tylko czy jest sens siebie meczyc? wzdecia mam straszne:( i tyje oczywiscie:/ nie bede sie martwic na zapas
    dziewczynki ogarnelam juz sypialnie, poukladalam rzeczy malego nawet moj skarb ma swoja szafe a w niej rzeczy wyglada to przeurocz:-) :-) :-) tylko przydaloby sie zrobic malowanie albo polozyc nowa tapete. macie urzadzone pokoiki czy zostawiacie to na pozniej?

U mnie pokoik dla malutkiej już gotowy, wyremontowany, szafa pełna wypranych i wyprasowanych ubranek, łóżeczko ubrane i czeka na nowego mieszkańca :)
    Mąż nawet okna pomyl:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 16:54

agata86, Bea_tina, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ