KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea_tina nie słyszałam o prezencie dla męża. Odwrotnie to tak.
Natalinka teraz Maluch jest już bezpieczny, wiec czekamy na kolejnego baranka;-) Szkoda, że te skurcze tak Cię męczą, ale już niedługo i będziecie mieli zajączka wielkanocnego.
Niunia u mnie z wagą słabo. Od dnia porodu mam jakieś 5kg mniej.
A z dietą i zakazane karmiącej mamy to moim zdaniem przesada. Jest właściwie tylko kilka produktów z którymi trzeba uważać. A tak to należy obserwować dziecko czy nic mu nie jest i to wszystko. Ja od początku jem wszystko jak popadnie i jest ok. A apetyt mam większy niż w ciąży. Skądś organizm jednak potrzebuje kalorii do produkcji mleka. Gdzieś czytałam, że dodatkowych 700 kalorii potrzeba. I jeszcze raz powiem Wam juz teraz jedzie wszystko podczas karmienia, nie ma sensu katowanie siebie jeśli dziecku nic nie będzie.Bea_tina, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość
-
bea_tina a czemu mezowi??? ja nic nie planuje:-P
patulla- odnosnie karmienia...ja z 1 dzieckiem nie moglam prawie nic jesc. mały miał skaze białkową....wiec gdybym sobie pofolgowała mogłabym go wykonczyć... moim zdaniem dieta jest szalenie wazna....dziecko wyrabia sobie wtedy smaki....ooo a nie mozna całe mnostwo jesc...bo konsekwencji moze nie widac od razu ale pozniej...
lece pod prysznic:* -
Fizjo jakoś tak pomyślałam, że może czemu nie:) Niech chłop ma coś z tego;P No nic, pomyśle o czymś dogłębnie:)
patulla faktycznie, czasami kobiety normalnie jedzą i jest ok, a czasami maluchy tak źle reagują, że nie można nic jeść, to wszystko się okaże po porodzie:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
heheh nie ma prezentów dla męża. To my się będziemy męczyć
LODY MASAKRA:) Wczoraj mąż mi przyniósł wielką porcję o smaku śmietankowo-krowkowo-kukułki z polewą karmelową.Zjadłam aż uszami machałam heheh
beatina-wozek super
natalinka-teraz będzie już tylko lepiej:)
fizjo-nie kus tą pizzą
niunia-dobry pomysł z tym basenem
patulla-tobie to dobrze:)pierwsze święta z malenstwem:)magdalena, aisa, agata86 lubią tę wiadomość
-
Fizjo zgadzam się, że jak dziecko ma skaze lub alergie na coś to eliminuje się dane produkty. Ale nie robimy tego "na wszelki wypadek". Mleko i produkty mleczne są dość ważne w diecie karmiącej matki. Ale nie wiem jakie "całe mnóstwo" masz na myśli?
A dla wyrabiania smaków dziecka warto jeść prawie wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:58
-
Bea_tina wrote:Dopiero teraz wchodze, same wiecie drzemka, obiad, później nic nie robienie i musiałam na męża czekać, żeby wszystko rozpakował
Wózek jak dla mnie super:) podsyłam foto:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:34
Kaja lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Cześć dziewczyny. Tak zagladam do Was i ciesze się, że całe to czekanie juz za mną. A najbardziej ciesze się z tego, że nie muszę uważać na siebie, że mogę chodzić do woli itd. Chociaż nie powiem takie lenistwo tez miało sporo zalet
ale nie jestem gotowa do porodu;) musze jeszcze ogarnac sie troszke i potem skupic sie na porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:35
-
Bea_tina wrote:Juz sie nie moge doczekac jak bede juz mogla nim szosowac po wsi;)
Kurde ja chcialam dzis jechac na zakupy, ale malz ma masakre w pracy i jest padniety, jutro chyba pojade z rodzicami, bo nie chce go meczyc biedaka;( takze jutro, lekkie sprzatanie, zakupy i pieczenie, takze dlugi dzien jak nic, ale za to od soboty total lezing:-)
ja na zakupy jezdze ale farb ale jedzonko swiateczne mamcia szykuje i dowiezie do nasalez mnie mile zaskoczyli rodzice nie musze sie martwic o nic!
Bea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
fizjo wrote:bea_tina...o taak ja chyba ost szaleje zbyt b. z jedzeniem...a to dlatego ze zdaje sobie sprawe iz zaraz sie skonczy beztroskie jedzenie....potem trzeba bedzie wcisnac sie w rozmiar 36/38....
wczoraj zjadlam 4 jogurty czekoladowo-karmelowe....az maz wybałuszył oczy ze tyle zjadłam
pizze zamowilam,jupi jupi)) zapraszam wszystkich,hehe
Beatina alez bym lodzika zjadla:-) ale musze sie nauczyc ze jak sobie nie kupie wczesniej to potem dupa na wiosce sklepu w poblizu nie ma hi hiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:48
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
ja jestem bardzo ciekawa tej diety ? ja mam uczulenie ma mleko wiec sporo rzeczy mi odpada ciekawe jak maly by zareagowal jak bym je jadla tylko czy jest sens siebie meczyc? wzdecia mam straszne:( i tyje oczywiscie:/ nie bede sie martwic na zapas
dziewczynki ogarnelam juz sypialnie, poukladalam rzeczy malego nawet moj skarb ma swoja szafe a w niej rzeczy wyglada to przeurocz:-)tylko przydaloby sie zrobic malowanie albo polozyc nowa tapete. macie urzadzone pokoiki czy zostawiacie to na pozniej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 00:00
Bea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
Cześć
Alaalicja i Joala, czekamy na dobre wieści po ktg
Natalinka, trzymaj się dzielnie :*
Beatina, super wózek!
Kaja, dobrze że się spakowałaś
Ja miałam zamiar wczoraj się spakować, ale zajęłam się innymi rzeczami
Może dziś się uda choć planuje przygotować się troche do Świąt.
W ogóle mam poczucie, że mam jeszcze dużo czasu.. i że urodze po terminie tfu tfu.. Wolałabym troche przed ale serio takie irracjonalne przeczucie mam. Zobaczymy co będzie
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:55
ALAALICJA, Kaja lubią tę wiadomość