KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Widzę że nie tylko ja się niecierpliwiecoś te dzieci się nie śpieszą a szczególnie dziewczynki
Joala - mam nadzieję że długo Cię nie będą męczyć
magdalena - u mnie też szpitale są przepełnione a w majówkę pewnie będzie mało lekarzy jak święta i jak tu rodzić
Ja wczoraj w końcu kupiłam wanienkę i chyba wszystko mamy
Bea_tina, magdalena, Dorjana lubią tę wiadomość
-
A ja dzis cos nie jestem spiaca! Znaczy lezing przed telewizorem, ale bez drzemki!
Mama przyniosla mi bez! Kocham zapach bzu, az sie czlowiek lepiej czuje:-)
I obiad po latwiznie pizza, tez trzeba sie z nia pozegnac tymczasowo;)
Niunia ty zaczynaj godziny odliczac, bo mnie to jeszcze dni, a Wam ostatnie dni wolnosci:-) zazdroszcze!!!!NataliaK, mychowe, aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalena wrote:hej kobietki:-)
wczoraj bylam na wizycie szyjka sie skraca, rozwarcie na palec gin dal skierowanie na ktg i pojechalismy o 19:30, zrobiono zapis trwalo to ok. 20 min a na opis lekarza czekalismy ile????????? masakra!!!!!!
4 bite godziny po polnocy wyszlismy ze szpitala - maly jest bardzo nisko i prze no ale trzeba czekac na regularne skurcze albo odejscie wod.
ale w tym szpitalu to tragedia tyle kobiet orzyjechalo do porodu, ze szok dobrze, ze nie rodzilam ale ponoc taki nawal jest non stop:(
dzis kupilam kocyk do lozeczka i przescieradelko brakuje mi jeszcze pokrowca na materac i szykuje lozeczko:-)
nastapila jednak zmiana planow maly chwilowo bedzie w innym pokoju jego pokoj na spokojnie bedzie szykowany, a panowie sie oczywiscie dogadali:-)
joala trzymam kciuki.
dziewczyny ja wczoraj bylam tez taka spiaca dzis nie jest lepiej;)
A moglabys mi napisac jaki to szpital taki zatloczony?bo z tego co pamietam bedziesz rodzila w Wawie -
Dziewczyny wtrącę się, bo ja równieź bardzo bałam się wywoływania porodu, urodziłam 8 dni po terminie i nie obyło się bez cewnika a potem oksytocyny (zeszły mi dwie kroplówki). Leźałam na sali porodowej od 12, skurcze zaczęłam mieć dopiero koło 16, a urodziłam małego o 22:35. Nie będę kłamać, że nie bolało, poza tym uciążliwy był przede wszystkim brak możliwości poruszania się (ciągle obserwowali zapis ktg). Ale ostatecznie jak na pierworódkę poszło bardzo sprawnie i jestem zadowolona, że udało się urodzić naturalnie. Co Wam mogę polecić na ten "typ" porodu, to przede wszystkim obecność partnera albo innej bliskiej osoby, która poda wodę, pomadkę itp. Polecam również zabranie ze sobą poduchy, ja miałam mojego rogala i sprawdził się super. Te łóżka porodowe nadają się tylko do ostatniej fazy, chociaź niby takie nowovzesne. To tyle, mam nadzieję, że Wasvtrochę uspokoiłam
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie śmiało.
magdalena, ALAALICJA, LoLkA lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
magdalena wrote:niunia fajnie masz dzieli Was tylko jedna niedziela:-)
aga dlatego mam nadzieje, ze do srody urodze.
bea-tina no jasne, ze pizze trzeba oszamac;)
Magdaleno, to nas wyprzedzisz:)
Trzymamy kciuki:)
Ja mam taka nadzieje na naturalny poród, a nie wywoływany, że już nie wiem co mam robić. -
Hellooo ... !!!
A my już na następnym etapie
Torba spakowana - przynajmniej w podstawowej wersji...
Jeszcze jutro troszkę doczytam i uzupełnię
A chciałam się pochwalić
Dziś przywieźliśmy łóżeczko - dopiero co je poskładałam
Użyczyła nam koleżanka - jesteśmy jej nieziemsko wdzięczni
Takich ludzi mało jest na świecie
Łóżeczko już stoi - jeszcze muszę tylko przygotować ubranka dla Tobiaszka na wyjście ze szpitala
Ależ cudowne uczucie - wyczuwa się ten moment)))
Misio już niedługo będzie z Nami))
- chyba zaczynam troszkę bardziej się stresować jego spokojem ....
Jest naprawdę grzeczniutki w swoim apartamencie
Mam nadzieję że nic mu tam się złego nie dzieje ...
A na dziś jeszcze mam zaplanowane jedno ważne zadanie...
Czas przygotować PLAN PORODU
WOW ... to wyzwanie !!!
MAGDALENKO !!! to ty też już się szykujesz
no pięknie... majówka nam się w kwietniu wykrusza...
ciekawe jak to u mnie wygląda ??? wizytę mam dopiero we wtorek
obym do tego momentu nie urodziła
A co czujesz ??? masz jakieś bóle ?? skórcze ???
Masakra - ja nadal nie wiem co to skurcz - a może nawet nie wiem że mam ??
skoro Wy już macie to ja pewnie też ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 00:48
-
niunia wrote:Zaczynam się stresować
boje się
aeszcze jutro tylko
znacie coś co pomaga na taką gulke na pochwie ??? Jakbym zatarła se majtkami i tak piecze mnie i spuchnięteoszaleje
niunia lubi tę wiadomość
-
My cały czas 2w1 krwawienie sie pomniejszylo teraz krwawy śluz mnie zalewa ,mała tragicznie sie wścieka i rusza. A postępów brak. Pobolewa mnie brzuch nisko i nic. Decyzje jakies konkretniejsze mają podejmować w poniedziałek. Trzymajcie się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 22:49
-
Joala-to czemu cesarki nie robią???i na co tu czekać
to w pon razem rodzimy !!! evas-dzięki za rade już wycisnęła ale nie do końca bo taki ból,reszta na jutro
to pryszcze i ropa,nie wiedziałam że w takim miejscu mogą być pryszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 23:24
-
niunia wrote:Joala-to czemu cesarki nie robią???i na co tu czekać
to w pon razem rodzimy !!! evas-dzięki za rade już wycisnęła ale nie do końca bo taki ból,reszta na jutro
to pryszcze i ropa,nie wiedziałam że w takim miejscu mogą być pryszcze
-
Czesc dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo od grudnia tylko was podczytuje ale cos do pisania weny brak . W dodatku jak juz cos chcialam napisac to nie wiem dlaczego ale nie moglam ze swojego starego konta( mamafasolki), wiec dzisiaj zalozylam nowe, bo postanowilam zdac relacje z pomiedzy skurczy. Od 2 w nocyjestem w szpitalu. O polnocy poczulam ze mam wilgotne majtki. Pocieklo mi troche wody. Od 1,5h mam skorcze co 8-5min z brzucha i krzyża. Wody odchodza. Mysle ze dzisiaj powitam na swiecie Karola Pawła. Dam znac jak bedzie po wszystkim.
Dorjana, aga8787, Bea_tina, ALAALICJA, zozol, aisa, agata86, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
O prosze
))
Kolejna Majowa mamusia zaczyna swój ACTION jeszcze w KWIETNIU))
Muszę przyznać że ostro się dzieje u NAs
Powodzenia MAMOFASOLKI
To bardzo miłe że sobie o nas przypomniałaś i przełamałaś się by napisać tego wspaniałego posta
Czekamy na dalsze info i trzymaj się tam dzielnie !!!
Już niedługo wszystkie będziemy tulkać nasze maleństwa
Oby Nam wszystkim tak szybko się rozkręciło i gładko poszło
aga8787 lubi tę wiadomość
-
mamafasolk1 wrote:Czesc dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo od grudnia tylko was podczytuje ale cos do pisania weny brak . W dodatku jak juz cos chcialam napisac to nie wiem dlaczego ale nie moglam ze swojego starego konta( mamafasolki), wiec dzisiaj zalozylam nowe, bo postanowilam zdac relacje z pomiedzy skurczy. Od 2 w nocyjestem w szpitalu. O polnocy poczulam ze mam wilgotne majtki. Pocieklo mi troche wody. Od 1,5h mam skorcze co 8-5min z brzucha i krzyża. Wody odchodza. Mysle ze dzisiaj powitam na swiecie Karola Pawła. Dam znac jak bedzie po wszystkim.
ja miałam ostatnio o Ciebie pytać, bo miałyśmy termin na ten sam dzieńtrzymam kciuki
Twój maluch lepszego dnia na poród wybrać nie mógłimiona po Papieżu i duża szansa na poród w taki dzień
Czekamy na infoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 07:56
-
no to się cos dzieje...
Straszne ... nie zdążyłam wszystkiego przygotować...
Do maja jeszcze dalekoa ja mam chyba jakegoś ACTIONA
Straszne ... w popłochu szukam koszuli do porodu
i dopakowuję torbę...
... miałam to dziś zrobić - jednak nie sądziłam że się coś zacznie dziać
Powiedzcie co to może oznaczać ??
z rana mnie przeczyściło
i ciężko na tronie było usiedzieć...
czułam jakby ucisk - bałam się że mi MISIO zaraz wyskoczy
... a tak poza tym to na papierze zauważyłam kropkę krwi...
Czy to coś oznacza ??
Czy powinnam się szykować do szpitala ??
Kurcze raczej planowałam rodzić w maju
Jestem załamana
Wiedziałam że mój synek to będzie uparciuszek i wszystko po swojemu zrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 09:24
-
witajcie mamuśki!
U mnie dziś niemal 12 h przespanych z małymi przerwami na wc-standard:)
Śniadanko wszamane, a teraz relaks, bo dziś dla odmiany nic nie robię, a popołudniu urodziny mojej babci, więc mała impreska:)
Niunia, to już jutro:D Zaciskam kciuki!!
Joala, ale Cię wymęcząmam nadzieje, że KTG masz podłączone co chwila, żeby sprawdzać tętno dzidziorka??
Dorjana, szczerze, to wydaje mi się, że coś się zaczyna! I nie bój się, tylko ciesz, Tobiaszek do Ciebie idzie!!
mamofasolki serdeczne gratulacje:)
lineczka napisała też na liście mamusiek, że urodziła swoją córcie:)
Połowa majówek urodzi chyba w kwietniu;PWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 09:28
niunia lubi tę wiadomość