X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Elle a czop Ci juz odpadl? Chociaz na dobra sprawe nie musisz miec zadnych objawow, a wszystko rozkreci sie z chwili na chwile:-) moze poszalejcie z mezem;)

Beatinko, byłam na ktg bodajże we wtorek, wtedy też moja gin zrobiła mi badanie na fotelu, uprzedziła, że mogę trochę po tym krwawić. Rzeczywiście, na drugi dzień miałam takie brązowawe plamienia i wydawało mi się, że odeszła też część czopu. Ale jako, że minęło już tyle dni, a u mnie NIC się nie dzieje, to już sama nie wiem, czy to był czop :/

A z tym rozkręceniem objawów to masz rację - może tak być, pewnie, ale jakoś w to nie wierzę bez żadnych objawów porodu. No, chyba, żeby mi odeszły wody. Poza tym tak sobie siedzę i myślę, że to nie za dobrze, że nie mam żadnych skurczy przepowiadających - to chyba oznacza, że moja macica nie przygotowuje się za bardzo do porodu - zaczęłam się obawiać, czy przez to nie będzie on trudniejszy :(

Ale sama już nie wiem czego chcę - na chwilę obecną to najbardziej bym chciała, żeby poród się zaczął sam z siebie, żebym nie musiała przebywać w szpitalu na wywołaniu...

Bea_tina, ALAALICJA, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Kaja gratulacje ;)
    My nadal w szpitalu. Mieliśmy wyjść dziś, ale e nocy miałam prawie 39 stopni gorączki, więc zostaliśmy. Dostaje antybiotyk, ale głowy nadal nie mogę podnieść, najlepiej leżeć na płasko. Masakra - czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam. Podobno wyjątkowo źle znioslam znieczulenie. Kubuś cudny - cały czas śpi, nie płacze - nie bedd jednak zapeszac

Natalinko, kochana - Ty to się nacierpisz! :(

Trzymam za Ciebie/za Was kciuki. Ucałowania dla Twojego skarba!

iv09mg7y9aya90me.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho licze, że może wyjdziemy jutro, ale to zależy od moich wyników, bo mały wg neonatologow mógłby zostać wypisany dziś. Póki co mamy problem z laktacja - podaje mieszankę, bo początkowo pokarmu mislam mało, a teraz mały nudzi się piersią, bo cały czas śpi. Ból głowy może mi towarzyszyć jeszcze kilka dni, bp to jest ten zespół bolowy. Jedyne wyjście to ciągłe lezenie bez podnoszenia głowy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu zgadza sie . Przeszłam masaż szyjki bardzo bolesny i krwawy i próbę oxytocynową i nadal jeszcze jestem w dwupaku. Mam zakaz jedzenia gdyby trzeba było robić CC.czekamy na rozwój akcji :) i na jutrzejszy poranny obchod.

Bea_tina lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Ja w szpitalu zgadza sie . Przeszłam masaż szyjki bardzo bolesny i krwawy i próbę oxytocynową i nadal jeszcze jestem w dwupaku. Mam zakaz jedzenia gdyby trzeba było robić CC.czekamy na rozwój akcji :) i na jutrzejszy poranny obchod.

Jejku, Joala - to ja narzekam, a Ty biedulko JESZCZE w dwupaku... Ech, umęczycie się dziewczyny... Współczuję i trzymam mooocno kciuki.

iv09mg7y9aya90me.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie późną porą :D

a ja na szczęście skończyłam z praniem i prasowaniem...
    ...i wczoraj zaczęłam pakowanie torby...
    ... co sądzicie o mojej liście ?? o czym zapomniałam ???
    ... co jeszcze mogłoby się przydać ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 12:07

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-2h ktg i mała ciągle spała a tak to daje popalić i to równo ;-) ruszali mi brzuchem i tak leżałam i tak a ona ciągle spała ;-)

joala-czekamy na wieści;-)

natalinka-lepiej napisz mi jak się czujesz???i kiedy wstałaś po cesarce bo przyznam boje się,dziś mnie nastraszyli że zero zginania i noszenia czego kolwiek min 6tyg :-(jak długo cesarka trwała???jakie znieczulenie ???i jak długo po miałaś czucie ;-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - wstalam na mycie 12 h po CC. Zginam się cały czas, bo muszę sama zajac się małym.Nosze gdy karmie. Nie ma tu pomocy. Przeciwbólowe non stop dają, ale one na mnie nie działają. Nie wiem jakie miałam znieczulenie. Cos bili mi w kręgosłup, ale ja i tak czulam początkowo skalpel na brzuchu. Ginekolodzy krzyczeli na anestezjologow, ze nie ma czasu znieczulac, a ci mieli im za złe, ze nie powiedzielu im o CC na cito. Ogólnie bylo bardzo nerwowo. Rana mnie boli

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam na trakcie to widziałam, ze standardowa CC trwa ok 20 min . U mnie był to ekspres, wiec ciężko mi ocenić

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!u mnie cisza chyba to byl falszywy alarm chociaz mam caly czas mdlosci,no nic czekam na nastepna wizyte jeszcze dwa tygodnie, chyba zwaryjuje wlaczyl sie stresik ale to chyba normalne,pozdrawiam

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;-)
    Pysia a może to cisza przed burzą?;-)
    NNatalinka współczuję złego samopoczucia. A jeżeli chodzi o karmienie to mój Kacper przez dwa tygodnie miał problem z dobrym chwytania piersi i przysypial mi od razu. I ściągalam i podawała mu mój pokarm butelką. Także nie zniechęcaj się i staraj się ściągać.

Pozdrawiam i życzę miłej i owocnej (może przybędzie nam jakiś mały czlowiek:-D) soboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 09:51

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet maly dzisiaj spokojny w porownaniu do tego co robil wczoraj, zobaczymy bade na biezava informowac jak sie cos zacznie...

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki!!

Ja nie wiem co się dzieje! Ale Wy macie problem ze spaniem, a ja bym mogła nic tylko spać i leżeć! Masakra jakaś! Wczoraj położyłam się po 22, a dziś z ledwością wstałam o 9! Nie wspominając, że w ciągu dnia zapewne jeszcze się położę na drzemeczkę... Niby dobrze, ale dziwnie to jakoś funkcjonuje;P

Natalinka, powiem Ci, że szpital w którym jesteś dał tak dupy, że szczerze Ci współczuję:( Wiem jak człowiek się czuje po cc, a Ty miałaś HorrorCC więc to już wogóle, nie do wyobrażenia! A jak to nie możesz liczyć na ich pomoc, to od czego oni tam są? Dziady:/ Obyś tylko w domu miała odpowiednie warunki dla Kubusia i siebie, żebyś mogła nieco odpocząć...

Patulla przegapiłam roczek Konradka, wybacz, ucałuj małego solenizanta:*

pysia informuj informuj, to zawsze może się rozkręcić z chwili na chwilę, kciuki zaciśnięte!

Dziś w sumie nie mam zbyt wielu zajęć, tym bardziej że od rana pada... Dziewczyny, co robicie na obiad?? Nie mam pomysłu wogóle! A coś by się wszamało:P A może pizze zamówie??:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku. Krwawie i boli mnie brzuch ale nie chcą wywoływać narazie ,po weekendzie może będzie coś wiecej wiadomo . Jak narazie to chcą naturalnie żeby poszło a ja sobie tego nie wyobrażam bo wąska jestem w kościach. 3majcie się.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-dzięki za info,ja też mam dostać to w kręgosłup ;-) martwie się,że po będzie boleć :-(

Beatina-ja jeż!!! od paru dni zasypiam gdzie popadnie jak wczoraj ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, szkoda ze Cie tak wymecza... chociaz zawsze to lepiej naturalnie, ale skoro krwawisz to bez sensu Cie trzymac i meczyc, eh, obu sie zaczelo rozkrecac:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala ja jak dostałam krwawienie to urodziłam tego samego dnia. Skurcze zaczęły się nasilać i urodziłam. Tego samego Ci życzę:-) trzymam kciuki

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my z mężem poszaleliśmy, myślałam, że cos przyspieszy a tu nic, a cala ciążę nic nie było. Wolałabym urodzić naturalnie przed 4 maja, kiedy mam mieć wywoływanie.

Natalinka, mam nadzieje, że wyjdziesz już dziś.
    Dorjana, a gdzie ta lista? :)

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki:-)
    wczoraj bylam na wizycie szyjka sie skraca, rozwarcie na palec gin dal skierowanie na ktg i pojechalismy o 19:30, zrobiono zapis trwalo to ok. 20 min a na opis lekarza czekalismy ile????????? masakra!!!!!!
    4 bite godziny po polnocy wyszlismy ze szpitala - maly jest bardzo nisko i prze no ale trzeba czekac na regularne skurcze albo odejscie wod.
    ale w tym szpitalu to tragedia tyle kobiet orzyjechalo do porodu, ze szok dobrze, ze nie rodzilam ale ponoc taki nawal jest non stop:(
    dzis kupilam kocyk do lozeczka i przescieradelko brakuje mi jeszcze pokrowca na materac i szykuje lozeczko:-) :-) :-) <3
    nastapila jednak zmiana planow maly chwilowo bedzie w innym pokoju jego pokoj na spokojnie bedzie szykowany, a panowie sie oczywiscie dogadali:-)

joala trzymam kciuki.

dziewczyny ja wczoraj bylam tez taka spiaca dzis nie jest lepiej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 16:41

Bea_tina, aga8787, mychowe, aisa, Dorjana, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to wogóle bym ciągle spała póki co nic się nie dzieje więc czekam :d jeszcze jutro nasza ostatnia niedziela razem i potem zaczynamy nowy tydzień z Emilką ;-)

aga8787, mychowe, Bea_tina, magdalena, zozol, aisa, evas lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ