X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie! Małej nic nie grozi, bardziej mi chodzi o to, żebyś sobie czegoś nie robiła upadając czy coś! Mała(niemała) na takim etapie to już może się do wyjścia szykować :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie narazie cisza tzn skurczy brak ale maly zwiekszyl swoja aktywnosc caly czas sie rusza i wypina mam nadzieje ze nic mu sie nie dzieje, czekam dalej, pozdrawiam

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podobno normalne, że przed samym porodem dzidzia zwiększa aktywnosc.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia mnie wczoraj lekarz powiedział, że jak zauważę, że maluch mało ruchliwy, a na następny dzień zacznie szaleń jak chomik, to może to oznaczać zbliżający się poród, dlatego kazał mi liczyć ruchy:P(ale jakoś nie mogę się zebrać). Przykładowo, w ciągu 30 min rusza się 7-30 razy, a na zajutrz 50-90 to jest to oznaka zbliżającego się porodu:) informuj nas na bieżąco w miare możliwości!! Trzymamy kciuki:)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki za informacje

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch prędzej był bardzo ruchliwy, a w przed dzień porodu juz bardzo mało się ruszał. Pierwszy synek tak samo.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJOJO cosię tutaj dzieje:) Tyle nowości i wszystkie mamy już na końcówce.

:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na KTG byłam i na badaniu moczu. Narazie ok. Nic nie wskazuje,że się coś wczesniej ukaże. Chociaz mój gin i wszyscy w koło mowią że urodzę na dniach. Opuchnięta jestem jak balon.Masakra powoli...

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja te opuchlizny to widze ze nie tylko my(majowe) ale czerwcowe tez niezle zaczynaja puchnac;) ale my to na wylocie, to w sumie powiedzmy ze to normalne;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny - te opuchlizny to masakra...

Ja mam 24h/dobę opuchnięte dłonie i stopy, a dłonie w pakiecie jeszcze zdrętwiałe (znaczy palce), najgorzej w nocy, ale po nocy też cały czas. Po nocy przez jakies 1,5 h nie mogę palcy wyprostować, masakra...:(

Przez to mało się udzielam na forum, bo bardzo ciężko mi nawet posta napisać... Tak bardzo bym chciała już by po, a nic na to nie wskazuje :( Najbardziej bym nie chciała pozostawienia w szpitalu w terminie i wywoływania porodu...

iv09mg7y9aya90me.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, współczuję. Mi też puchną stopy i dłonie, ale stopy bardziej, szczególnie pod koniec dnia wyglądają jak takie stopy słonia. Rano jest lepiej, ale mimo wszystko nie wracają do stanu sprzed ciąży.. mam nadzieje, że już tak nie zostanie.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i to w dwupaku ;-) w nocy bolał mnie brzuh i miałam skurcze pojechaliśmy do szpitala,tam zrobili ktg były skurcze rozwarcie mam na 3cm więc mało i dali mi tabletki przeciw skurczom mała ciągle na ktg spała,potem do domu ;-) rano o 9 miałam znów ktg skurczy brak ale małej nie ogli dobudzić i Kazali przyjść popołudniuna ktg,w tym czasie jechać podpisać papiery do cesarki w szpitalu więc pojechaliśmy i co się okazało??? niema mnie w planie na cesarke na pon okaało się że mój lekarz o mnie zapomniał :/jakaś porażka aż w końcu dostałam termin na 13 w pon ale mamy być już o 10:d
    potem znów na ktg to mała dalej śpała i skurcze się zaczeły dostałam tabletki ,mam leżeć i czekać na poniedziałek :/ masakryczny dzień

do tego tak woda mi stoi że już mam plus 27kg :/ mam dość już :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 20:20

Bea_tina lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, trzymamy kciuki, żebyś wytrwały do poniedziałku, waga się nie przejmuj, znajoma rodziła na początku marca i przytyła 28kg, a tydzień po porodzie miała już 20kg mniej.
    Ta Twoja malutka to spioszek będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 20:28

niunia lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cichutku tutaj...

chyba wszystko mamy dzisiaj gorszy dzień?ja czuję się straszni. Duszno, gorąco, spuchnięcie, zgaga..masakra jakaś

niunia-pewnie na porodówce?bo zawsze tutaj taka aktywna

joala- chyba też w szpitalu

natalinka-dzidzi pewnie tuli

patula- już też szczęśliwa w domku:)

A MY DALEJ CZEKAMY:))

Elle- tobie do finału już mało zostało.Rodzisz naturalnie?

fizjo- te Twoje omdlenia to rzeczywiście niepokojące :(

Bea_tina-leżysz sobie czy znowu jakieś zajęcie znalazłaś:)

mychowe-puchniemy wszystkie jak widzę:)

magdalena- głowa do góry:)nerwy nie wskazane a chłopaki ws. remontów jakos się dogadają:)

mychowe, niunia, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia zaciskamy kciuki!!! A waga sie nie przejmuj, po porodzie woda zejdzie, a po tygodniu juz bedziesz jak modelka:-)

Alaalicja oczywiscie ze cos znalazlam, jak to ja;) posegregowalam ostatnie pranie malucha, posprzatalam w domu, takie pierdulki. Ale dzis mam tak spiacy dzien, ze najchetniej bym juz spac poszla! Nie udalo mi sie dzis drzemnac no i mam za kare;)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia witaj:)ja byłam pewna już, że już dzidzi z Tobą:) a z tym terminem cc to jakiś przekręt normalnie

ps:a jak długo lezałaś pod KTG jak mała dzisiaj spała?Ja dziś 1,5 godziny!!!!!

beatina-tak myślałam, że coś pewnie przygotowujesz dla dzidzi:0

Bea_tina, niunia lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja zostalo nam tylko poprawic malowanie w sypialni inakleic sowki kolo lozeczka, wiec dla mnie juz zostaje wyczekiwac malucha;) a nie powiem, ze ostatnie odliczanie bedzie mi sie dluzyc! Choc mam nadzieje ze przeleci, juz tak sie doczekac nie moge, masakra! Porownac to niedoczekanie mozna tylko z coraz wiekszym strachem... eh 13 dni:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:

Elle- tobie do finału już mało zostało.Rodzisz naturalnie?

Ala - tak, bardzo bym chciała rodzić naturalnie i mam na to przyzwolenie mojej pani doktor (bo jestem po pierwszej cc). Natomiast nie wiem, jak to będzie, jak tak dalej pójdzie, bo termin mam na poniedziałek, a ja nawet skurczy przepowiadających nigdy nie miałam, szyjka też się trzyma, masakra...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle a czop Ci juz odpadl? Chociaz na dobra sprawe nie musisz miec zadnych objawow, a wszystko rozkreci sie z chwili na chwile:-) moze poszalejcie z mezem;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratulacje ;)
    My nadal w szpitalu. Mieliśmy wyjść dziś, ale e nocy miałam prawie 39 stopni gorączki, więc zostaliśmy. Dostaje antybiotyk, ale głowy nadal nie mogę podnieść, najlepiej leżeć na płasko. Masakra - czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam. Podobno wyjątkowo źle znioslam znieczulenie. Kubuś cudny - cały czas śpi, nie płacze - nie bedd jednak zapeszac

Bea_tina, Limerikowo, mychowe, agata86, aga8787, zozol, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ