X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla no tak, bo my tu rodzace z roznym doswiadczeniem, ale juz niedlugo, lada chwila bedziemy dyskutowac o kupkach jak kwietniowki;)

NataliaK, Limerikowo, mychowe, aga8787, niunia, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- jak tam??? :-)

niunia lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo- czekam ;-) sama nie wiem jak to pośpieszyć :d jakieś pomysły??? Mój chłop nie pozwala mi jeść chyba oszaleje z nim :d

chce już urodzić ale nie wiem jak hehe niech ta mała się spręża już ;-) bo mam dość :-( jeszcze głowa mnie boli :/ cały krzyż ,masakra jakaś!!!!

Joala lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, może niech mąż cos pomoże? :)

niunia lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Joala Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc wiesiołek przyspiesza mi położne kazały wsiąść 4doustnie i 3-4kapsulki dopochwowo na dzień. Ja jutro o 8:30 melduje sie na izbie i biorą mnie na oddział późnej będą próby rozwiązania naturalnie jeśli szybko nie pójdzie to cc mi załatwią żeby nie męczyć nas ,szczególnie Hanki.Trzymajcie kciukasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 20:42

mychowe, Bea_tina, ALAALICJA, aga8787, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o, nie wiedziałam, że wiesiołek może pomoc, od jutra zacznę brac :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

A ja myslałam ze wiesiołek jest na wzbogacenie śluzu...podczas staranek- tak bynajmniej mi wpajano :-P

niunia- ale skurcze nadal masz???

Synek spiocha wreszcie....wiec biore sie za robote :-)
    buzki:*

niunia lubi tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Zozol, ładna datę masz na cc, moje urodziny :)
    Będziemy trzymać kciuki :)
    Ja mam urodziny 4 maja, a rocznicę ślubu mamy 19 maja :)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na sprzątanie/układanie wzięło!

Zaczęłam od szafy, kończe na lodówce:P przelatując przez pół domu, mąż już spać poszedł, bo miał mnie dość:D może wicie gniazda się zaczyna?? Chociaż ataki sprzątania mam już od jakiegoś czasu, tylko siły nie te:P

powiedziałam małżowi o kolejnej paczce pampersów, to powiedział, że i tak by trzeba było kupić więc dobrze zrobiłam:)

poukładałam rzeczy malucha, kosmetyki i pieluchy w dużej szafie, miejsce na ubranka w małej komodzie:) teraz już czekać na wyschnięcie ostatniego prania i 100% gotowości!

Oby tylko szybko te dwa tygodnie minęły, bo już się doczekać nie mogę!~

Joala zaciskam kciukasy!! Będziesz miała jak nas informować o postępach? Czy odrazu dać Cię na podium listy?:P i czekać spokojnie na Twój powrót z Hanią?

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram sie, biorę telefon . Wieczorem albo już po dam znać. No chyba że będzie to trochę trwało ale to też może dam radę jakoś wam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:09

Bea_tina, mychowe, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Ja mam urodziny 4 maja, a rocznicę ślubu mamy 19 maja :)

No my też majowi, ja z 11 maja, mąż ma ur.5 maja, a rocznice slubu mamy 12tego :D
    No i dzidzia będzie z maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:10

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mam ale nic się nie nasilają sama nie wiem ,wogóle jakaś gulka po lewej stroNie pochwy mi wyskoczyła dziś i piecze jak cholera jakbym majtami se zatarła,pomocy!!!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ tu się dzieje...
    MAJOWE BABYBOOM !!!! <3
    nadchodzi.... ?

...

dzięki dziewczyny za pomoc z tą wyprawką :D
    też mam sól fizjologiczną ale siostra mi coś o świetliku mówiła więc tak wolałam się was zapytać co myślicie...

NIUNIA !!!! - a ty co tak wyrwałaś :P
    ... oczywiście zazdroszczę że już coś się rozkręca...
    ... ja mam nadzieję że wytrzymam jeszcze 5dni - byle do MAJA <3

BEATINA :D - widze że obie wyczekujemy ostatniego prania :P
    ... ja właśnie częsciowo je poprasowałam, jednak kilka ciuszków nadal schnie ... :( może o 4 poprasuję do końca
    ... też mam akcję ze sprzątaniem i przygotowywaniem wszystkiego...
    Jednak dziś przeszłam załamanie... położna jest zawalona robota i nie może do nas wpaść na rozmowę :( a mi zależy na rozwianiu wszelkich wątpliwości
    Ależ ryczałam - czyżby to hormony ??

PLAN NA DZIŚ ZREALIZOWANY:
    1. Ostatnie pranie przygotowane - są to ciuszki dla maluszka i kilka naszych dorzuciłam (oraz moje ciuszki do szpitala)
    ... myślę że rodzice również powinni odpowiednio pachnieć witając swoje maleństwo na świecie :D
    ... A może powinnam zacząć wszystko prać w płynie dla niemowlaczka ??? hmmm...
    2. POKOIK WSTĘPNIE OGARNIĘTY
    3. Prasowanie zaliczone - tatuś już przygotował półeczkę dla TOBIASZKA :D
    4. Zamówienie w aptece złożone
    5. Zabieram się za pakowanie torby do szpitala :D

:))) i dzięki BEATINKO za info odnośnie pampersów - musze kupić jeszcze te maluśkie :D

KAJA!!!! - GRATULACJE !!!! ależ mamy WYSYP :D

FIZJO !!!! - Ty mamuśka uważaj na siebie !!!
    Ja jeszcze tydzień temu po ścianach skakałam, a od świąt to LEŻING...
    Dziś pierwszy raz wyszłam na spacerek, do sklepiku...
    Bardzo mi zależy aby MISIO JESZCZE kilka dni posiedział <3

A WY POWAŻNIE z tym WIESIOŁKIEM ?? nie czekacie do maja ???
    NIE ZOSTAWIAJCIE MNIE TU SAMEJ !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 00:49

• judith Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem na tej stronce od początku ciąży, ale prawie się nie udzielałam na forum. Też już jestem "na wylocie" i nuży mi się okropnie. Od 3 nocy budzą mnie straszne bóle brzucha promieniujące przez krzyż do nóg, z takim parciem w dole jakby na odbyt. Taki ból trwa z reguły kilka dobrych minut i przechodzi. Lekarz dziś powiedział, że wszystko ok, ja jednak mam wielką nadzieję, że szybko urodzę, bo moje dziecko ma już(wg dzisiejszego USG) 3600 gram! A ja jestem drobnej budowy, termin mam niby na 27.05(z owulacji i 1-go USG), bo z miesiączki wypadłby na 4-5.05. Szyjka niestety długa i zamknięta, lekarz nic nie mówił o cc, ale powiedzcie czy duże dziecko się nie kwalifikuje? Jak młody ma tam siedzieć do tego 27.05, to na bank ostro przekroczy 4kg i zaczynam się lekko obawiać porodu sn, choć od początku nie wyobrażałam sobie innego.

relg73sbz3tzgru8.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś spać nie moge :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 04:07

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Niunia ja też nie pospalam dzisiaj w nocy;-) Możesz w dzień nadrobić i poleniuchowac i korzystaj póki możesz.

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia :*

Mam dzis ktg o 20 :-P a w poniedziałek wizyte...chyba juz ostatnią....jak tez to zleciało...

sciskam:***

Bea_tina lubi tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - też mam w poniedziałek wizytę, pewnie ostatnią o ile do niej dotrwam :)
    Wczorajszy dzień trwał dla mnie wieki... nie umiałam sobie miejsca znaleźć
    Dziś może wreszcie kupie wanienkę a tak to wszystko gotowe :)

Joala - trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 09:15

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    judith wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem na tej stronce od początku ciąży, ale prawie się nie udzielałam na forum. Też już jestem "na wylocie" i nuży mi się okropnie. Od 3 nocy budzą mnie straszne bóle brzucha promieniujące przez krzyż do nóg, z takim parciem w dole jakby na odbyt. Taki ból trwa z reguły kilka dobrych minut i przechodzi. Lekarz dziś powiedział, że wszystko ok, ja jednak mam wielką nadzieję, że szybko urodzę, bo moje dziecko ma już(wg dzisiejszego USG) 3600 gram! A ja jestem drobnej budowy, termin mam niby na 27.05(z owulacji i 1-go USG), bo z miesiączki wypadłby na 4-5.05. Szyjka niestety długa i zamknięta, lekarz nic nie mówił o cc, ale powiedzcie czy duże dziecko się nie kwalifikuje? Jak młody ma tam siedzieć do tego 27.05, to na bank ostro przekroczy 4kg i zaczynam się lekko obawiać porodu sn, choć od początku nie wyobrażałam sobie innego.
    Z tego co się orientuję to w szpitalu przed porodem mierzona jest miednica z "wszystkich stron" czy jest prawidłowej budowy i rozmiarów, oraz wielkość dziecka i czy poród naturalny jest możliwy. Rzeczywiście bardzo duża jest twoja dzidzia jak na 36 tydzień.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuski!

niunia, jak tam? Odeszły już wody, ciekawa jestem, jak tam Twoja akcja:)

natalinka zapewne nie ma czasu pisać, ale też jestem ciekawa co u Kubusia:)

Ja dziś niesamowita noc! Zasnęłam po 23, obudziłam się tylko raz do wc, a tak to przespałam pięknie noc i obudziłam się(z małymi przerwami na turlanie) o 9!! Niesamowicie długo! Teraz śniadanie wszamane i nie wiem, czy coś robić czy nie:P obiadów ostatnio mi się nie chce robić, bo nie mam pomysłów. A trzeba by się zabrać za rzeczy po porodzie niedozwolone:P ale to pewnie w przyszłym tygodniu:)

judith, faktycznie sporego masz malucha jak na ten tydzień! i masz bardzo dużą rozbieżność w terminach! A dlaczego nie liczą wg om?? dziwne!

Dziś pogoda już nie za ładna i ciepła, więc na słoneczku się nie nagrzeje, eh, zobaczymy, coś się na pewno wymyśli:)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ