X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla no tak, bo my tu rodzace z roznym doswiadczeniem, ale juz niedlugo, lada chwila bedziemy dyskutowac o kupkach jak kwietniowki;)

NataliaK, Limerikowo, mychowe, aga8787, niunia, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- jak tam??? :-)

niunia lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo- czekam ;-) sama nie wiem jak to pośpieszyć :d jakieś pomysły??? Mój chłop nie pozwala mi jeść chyba oszaleje z nim :d

chce już urodzić ale nie wiem jak hehe niech ta mała się spręża już ;-) bo mam dość :-( jeszcze głowa mnie boli :/ cały krzyż ,masakra jakaś!!!!

Joala lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, może niech mąż cos pomoże? :)

niunia lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Joala Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc wiesiołek przyspiesza mi położne kazały wsiąść 4doustnie i 3-4kapsulki dopochwowo na dzień. Ja jutro o 8:30 melduje sie na izbie i biorą mnie na oddział późnej będą próby rozwiązania naturalnie jeśli szybko nie pójdzie to cc mi załatwią żeby nie męczyć nas ,szczególnie Hanki.Trzymajcie kciukasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 20:42

mychowe, Bea_tina, ALAALICJA, aga8787, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o, nie wiedziałam, że wiesiołek może pomoc, od jutra zacznę brac :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

A ja myslałam ze wiesiołek jest na wzbogacenie śluzu...podczas staranek- tak bynajmniej mi wpajano :-P

niunia- ale skurcze nadal masz???

Synek spiocha wreszcie....wiec biore sie za robote :-)
    buzki:*

niunia lubi tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Zozol, ładna datę masz na cc, moje urodziny :)
    Będziemy trzymać kciuki :)
    Ja mam urodziny 4 maja, a rocznicę ślubu mamy 19 maja :)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na sprzątanie/układanie wzięło!

Zaczęłam od szafy, kończe na lodówce:P przelatując przez pół domu, mąż już spać poszedł, bo miał mnie dość:D może wicie gniazda się zaczyna?? Chociaż ataki sprzątania mam już od jakiegoś czasu, tylko siły nie te:P

powiedziałam małżowi o kolejnej paczce pampersów, to powiedział, że i tak by trzeba było kupić więc dobrze zrobiłam:)

poukładałam rzeczy malucha, kosmetyki i pieluchy w dużej szafie, miejsce na ubranka w małej komodzie:) teraz już czekać na wyschnięcie ostatniego prania i 100% gotowości!

Oby tylko szybko te dwa tygodnie minęły, bo już się doczekać nie mogę!~

Joala zaciskam kciukasy!! Będziesz miała jak nas informować o postępach? Czy odrazu dać Cię na podium listy?:P i czekać spokojnie na Twój powrót z Hanią?

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram sie, biorę telefon . Wieczorem albo już po dam znać. No chyba że będzie to trochę trwało ale to też może dam radę jakoś wam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:09

Bea_tina, mychowe, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Ja mam urodziny 4 maja, a rocznicę ślubu mamy 19 maja :)

No my też majowi, ja z 11 maja, mąż ma ur.5 maja, a rocznice slubu mamy 12tego :D
    No i dzidzia będzie z maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:10

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mam ale nic się nie nasilają sama nie wiem ,wogóle jakaś gulka po lewej stroNie pochwy mi wyskoczyła dziś i piecze jak cholera jakbym majtami se zatarła,pomocy!!!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ tu się dzieje...
    MAJOWE BABYBOOM !!!! <3
    nadchodzi.... ?

...

dzięki dziewczyny za pomoc z tą wyprawką :D
    też mam sól fizjologiczną ale siostra mi coś o świetliku mówiła więc tak wolałam się was zapytać co myślicie...

NIUNIA !!!! - a ty co tak wyrwałaś :P
    ... oczywiście zazdroszczę że już coś się rozkręca...
    ... ja mam nadzieję że wytrzymam jeszcze 5dni - byle do MAJA <3

BEATINA :D - widze że obie wyczekujemy ostatniego prania :P
    ... ja właśnie częsciowo je poprasowałam, jednak kilka ciuszków nadal schnie ... :( może o 4 poprasuję do końca
    ... też mam akcję ze sprzątaniem i przygotowywaniem wszystkiego...
    Jednak dziś przeszłam załamanie... położna jest zawalona robota i nie może do nas wpaść na rozmowę :( a mi zależy na rozwianiu wszelkich wątpliwości
    Ależ ryczałam - czyżby to hormony ??

PLAN NA DZIŚ ZREALIZOWANY:
    1. Ostatnie pranie przygotowane - są to ciuszki dla maluszka i kilka naszych dorzuciłam (oraz moje ciuszki do szpitala)
    ... myślę że rodzice również powinni odpowiednio pachnieć witając swoje maleństwo na świecie :D
    ... A może powinnam zacząć wszystko prać w płynie dla niemowlaczka ??? hmmm...
    2. POKOIK WSTĘPNIE OGARNIĘTY
    3. Prasowanie zaliczone - tatuś już przygotował półeczkę dla TOBIASZKA :D
    4. Zamówienie w aptece złożone
    5. Zabieram się za pakowanie torby do szpitala :D

:))) i dzięki BEATINKO za info odnośnie pampersów - musze kupić jeszcze te maluśkie :D

KAJA!!!! - GRATULACJE !!!! ależ mamy WYSYP :D

FIZJO !!!! - Ty mamuśka uważaj na siebie !!!
    Ja jeszcze tydzień temu po ścianach skakałam, a od świąt to LEŻING...
    Dziś pierwszy raz wyszłam na spacerek, do sklepiku...
    Bardzo mi zależy aby MISIO JESZCZE kilka dni posiedział <3

A WY POWAŻNIE z tym WIESIOŁKIEM ?? nie czekacie do maja ???
    NIE ZOSTAWIAJCIE MNIE TU SAMEJ !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 00:49

• judith Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem na tej stronce od początku ciąży, ale prawie się nie udzielałam na forum. Też już jestem "na wylocie" i nuży mi się okropnie. Od 3 nocy budzą mnie straszne bóle brzucha promieniujące przez krzyż do nóg, z takim parciem w dole jakby na odbyt. Taki ból trwa z reguły kilka dobrych minut i przechodzi. Lekarz dziś powiedział, że wszystko ok, ja jednak mam wielką nadzieję, że szybko urodzę, bo moje dziecko ma już(wg dzisiejszego USG) 3600 gram! A ja jestem drobnej budowy, termin mam niby na 27.05(z owulacji i 1-go USG), bo z miesiączki wypadłby na 4-5.05. Szyjka niestety długa i zamknięta, lekarz nic nie mówił o cc, ale powiedzcie czy duże dziecko się nie kwalifikuje? Jak młody ma tam siedzieć do tego 27.05, to na bank ostro przekroczy 4kg i zaczynam się lekko obawiać porodu sn, choć od początku nie wyobrażałam sobie innego.

relg73sbz3tzgru8.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś spać nie moge :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 04:07

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Niunia ja też nie pospalam dzisiaj w nocy;-) Możesz w dzień nadrobić i poleniuchowac i korzystaj póki możesz.

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia :*

Mam dzis ktg o 20 :-P a w poniedziałek wizyte...chyba juz ostatnią....jak tez to zleciało...

sciskam:***

Bea_tina lubi tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - też mam w poniedziałek wizytę, pewnie ostatnią o ile do niej dotrwam :)
    Wczorajszy dzień trwał dla mnie wieki... nie umiałam sobie miejsca znaleźć
    Dziś może wreszcie kupie wanienkę a tak to wszystko gotowe :)

Joala - trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 09:15

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    judith wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem na tej stronce od początku ciąży, ale prawie się nie udzielałam na forum. Też już jestem "na wylocie" i nuży mi się okropnie. Od 3 nocy budzą mnie straszne bóle brzucha promieniujące przez krzyż do nóg, z takim parciem w dole jakby na odbyt. Taki ból trwa z reguły kilka dobrych minut i przechodzi. Lekarz dziś powiedział, że wszystko ok, ja jednak mam wielką nadzieję, że szybko urodzę, bo moje dziecko ma już(wg dzisiejszego USG) 3600 gram! A ja jestem drobnej budowy, termin mam niby na 27.05(z owulacji i 1-go USG), bo z miesiączki wypadłby na 4-5.05. Szyjka niestety długa i zamknięta, lekarz nic nie mówił o cc, ale powiedzcie czy duże dziecko się nie kwalifikuje? Jak młody ma tam siedzieć do tego 27.05, to na bank ostro przekroczy 4kg i zaczynam się lekko obawiać porodu sn, choć od początku nie wyobrażałam sobie innego.
    Z tego co się orientuję to w szpitalu przed porodem mierzona jest miednica z "wszystkich stron" czy jest prawidłowej budowy i rozmiarów, oraz wielkość dziecka i czy poród naturalny jest możliwy. Rzeczywiście bardzo duża jest twoja dzidzia jak na 36 tydzień.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuski!

niunia, jak tam? Odeszły już wody, ciekawa jestem, jak tam Twoja akcja:)

natalinka zapewne nie ma czasu pisać, ale też jestem ciekawa co u Kubusia:)

Ja dziś niesamowita noc! Zasnęłam po 23, obudziłam się tylko raz do wc, a tak to przespałam pięknie noc i obudziłam się(z małymi przerwami na turlanie) o 9!! Niesamowicie długo! Teraz śniadanie wszamane i nie wiem, czy coś robić czy nie:P obiadów ostatnio mi się nie chce robić, bo nie mam pomysłów. A trzeba by się zabrać za rzeczy po porodzie niedozwolone:P ale to pewnie w przyszłym tygodniu:)

judith, faktycznie sporego masz malucha jak na ten tydzień! i masz bardzo dużą rozbieżność w terminach! A dlaczego nie liczą wg om?? dziwne!

Dziś pogoda już nie za ładna i ciepła, więc na słoneczku się nie nagrzeje, eh, zobaczymy, coś się na pewno wymyśli:)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ