X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, u mnie co noc coraz gorzej, jak nie zgaga, to do kibelek biegać, a jak chrapie, to zasycha mi w ustach i dużo wody pije, wiec dlatego tak często do wc.. no i tak w kółko..
    Ze zgaga to zauważyłam, że jak nie zjem niczego na cztery godziny przed snem, to mniej dopada.
    Miłego dnia wszystkim :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-skurcze regularne mam i w każdej chwili wody mogą odejść ja jam żadnych skurczy nie czuje :-(

ale myśle że w nocy albo jutro urodze!!! śniło mi się że 25 urodziłam a to jutro ;-)

evas, magdalena lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP mamuski <3
    uzupełniam braki wyprawkowe i zatrzymałam si na kremie ochronnym przeciwsłonecznym - co polecacie ???

A do przemywania oczek to sól czy raczej świetlika radzicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 12:12

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana - ja mam tylko sól fizjologiczną a kremy przeciwsłoneczne są od 3 miesiąca chyba więc kupiłam taki z nivei na każdą pogodę bo malucha i tak nie można na słońce wystawiać
    bea_tina - zrobiłaś mi takiego smaka tym ciastem że postanowiłam też coś upiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 12:18

Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A świruje,ciągle mi się wydaje że coś leci już ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zabrałam z siostrą(jechała do lekarza) i kupiłam jeszcze jedną paczkę pampersów "1" w rossmanie, bo jest promocja znowu z kartą- "pampers premium care" 78 szt 44 zł. Także wolałam mieć zapaś, a mężowi nic nie mówię, bo jak napomtkłam, to mi powiedział, że zaraz szafe będzie trzeba kupić na same pampersy hehe;P także cichosza!

Czapeczki przyszły! Na szczęście! Robie nasze pranie i zaraz wciskam oficjalne ostatnie pranie dla Łukaszka!!

Magdalena, tak, jakby się zaczęła akcja porodowa przed terminem cc, to bym miała wcześniej:) nie zakładam tego absolutnie! Ale jeśli maluch będzie chciał wyjść wcześniej to czemu nie, oby tylko był sam na to gotowy(bo my już jesteśmy).

AlaAlicja, nie skomentuje z zazdrości Twojej wagi:P Ale ja też miałam tak, rok temu na wesele ważyłam 68(dla mnie waga w sam raz), a później przytyłam do 82, a w ciąży 15 więc piękne 97 wyszło hehe:D Ale schudłam dwa lata temu 15 kg, to czemu teraz bym nie dała rady:) Liczę, że maluch mi w tym pomoże:) a w rok czasu może jakoś będę wyglądac;P Choć z moim biustem, to za chuda też nie moge być, bo wyglądam komicznie;P

Mychowe na tym etapie chyba już wszystkie mamy wizyty kibelkowe w nocy:P Ja jeszcze mam tak, że w ciągu dnia staram się pić, ale przed spaniem to mam taką suchotę, że z pół litra na raz wypije:P a później spacerki:P Choć spacerowanie nie jest złe, mi najgorzej wychodzi podnoszenie sie z łóżka:P Mąż się śmieje, że mi podnośnik zamontuje, żartowniś:)

niunia, powiem Ci, że nieźle by było jakbyś urodziła sama! Ciekawa jestem jak się to u Ciebie skończy:D A już parę dni, więc no nie wiem sama za co kciuki trzymać:* ja się dziś obudziłam i miałam mokrą plamę z mleczarni, ale po obudzeniu nie zakminiłam skąd to i myślałam, że mi wody odchodzą:P także niunia pilnuj się i nie popadaj w paranoje! Obejrzyj może jaki film, książkę dziabnij?? Bo zwariujesz!

Dorjana ja kupiłam przeciwsłoneczy z hippa, a na oczka mam sól fizjologiczną. Dziewczyny polecały więc ją zakupiłam:)

aga smacznego:*

niunia, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja urodziła przez cc, łożysko się odklejało.
    Marcel ma 3670, 57 cm :)
    Gratulacje <3

niunia, Bea_tina, mychowe, zozol, Limerikowo, agata86, slonkozusa, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny chłopczyk - gratulacje :)

niunia lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gravluje ;-) to moja mała chce być pierwsza chyba ;-)

beatina-cesarke i tak i tak mam tylko kiedy ;-) na podium nie dojde na liście hehe chce mieć to za sobą już ;-) zwariuje dziś chyba ;-) nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji ;-) ważne że mała zdrowa i te 3kg mnie statysfakcjonują ;-)

wydaje mi się że dziś lub jutro urodze!!! Jakoś dziwnie się czuje ;-) to tuż tuż ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 14:35

aga8787, ALAALICJA, aisa, evas lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, jak bedziesz wiedziec kiedy to cie wcisne na poduim no co ty! Tylko aj cynka w pore:-)

Kaja gratulacje!!!

niunia, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ;-)dzięki. ;-) coś czuje,że niebawem bo coś chyba zaczynam czuć ;-) albo mi się wydaje ;-)

ALAALICJA, Bea_tina lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratulacje!!!same chlopaki widzę:)a mi sie zdawało że wszyscy maja dziewczynki:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-teraz pora na małe damy :d moja się szykuje ;-) nie moge się doczekać ;-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Beatina ;-)dzięki. ;-) coś czuje,że niebawem bo coś chyba zaczynam czuć ;-) albo mi się wydaje ;-)

ninunia:)trzymamy kciuki:)będzie już po wszystkim niedlugo...

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-w sumie czekam aż wody odejdą i jedziemy ;-) póki co boli mnie krocze a mała szaleje :-P

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, gratulacje, niezła waga synka :) Niech się zdrowo chowa :)

Beatina, u mnie z waga podobnie, przy pierwszej ciąży przytylam, której nie donosilam, później szybko zaszłam w kolejna, na szczęście tym razem nie przytylam dużo, bo ok.5kg, ale waga wyjściowa jest podobna.. pewnie szybko zrzucimy przy maluchach i karmieniu :)

Bea_tina, ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja- moje gratulacje:*

niunia- hehe przeczucie mnie nie myliło :-P trzymaj się Maleńka:*

zmierzyłam się dzisiaj...i mam 107 cm w obwodzie!!! szoking...ze synem w dniu porodu miałam 104...a i mam już 12,5 kg na plusie...

Miałam dziś przykrą niespodzianke. Zemdlałam.(na szczesnie to była sekunda dwie)..i nie wiem czemu...bo wyniki rewelacyjne...eh no nie wiem o co kaman. W każdym razie na spacer już nie poszłam...a miałam taką ochotę...

niunia lubi tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamusi!
    ja też dziś po wizycie KTG w porządku, szyjka też, ale na 99 % będzie cc 11 maja bo mały już ma nikłe szanse na obrót głową w dół :(

U mnie też nocne chodzenie do kibelka to męczarnie-szczególnie ze wstaniem z łóżka. Ja już tak chodzę od połowy ciąży :(
    Do tego zgaga ale pomaga mi mleko.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, ładna datę masz na cc, moje urodziny :)
    Będziemy trzymać kciuki :)

zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratulacje;-)

I trzymam kciuki za pozostałe mamusie. W końcu będę miała z kim rozmawiać o Maluchach i pieluchach ;-):-D
    My byliśmy dzisiaj cała rodzinka na długim ponad dwu godzinnym spacerze. I kupiłam sobie spodnie, bluzkę i buty;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 17:58

Bea_tina, Limerikowo, mychowe, aga8787, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ