X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, u mnie co noc coraz gorzej, jak nie zgaga, to do kibelek biegać, a jak chrapie, to zasycha mi w ustach i dużo wody pije, wiec dlatego tak często do wc.. no i tak w kółko..
    Ze zgaga to zauważyłam, że jak nie zjem niczego na cztery godziny przed snem, to mniej dopada.
    Miłego dnia wszystkim :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-skurcze regularne mam i w każdej chwili wody mogą odejść ja jam żadnych skurczy nie czuje :-(

ale myśle że w nocy albo jutro urodze!!! śniło mi się że 25 urodziłam a to jutro ;-)

evas, magdalena lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP mamuski <3
    uzupełniam braki wyprawkowe i zatrzymałam si na kremie ochronnym przeciwsłonecznym - co polecacie ???

A do przemywania oczek to sól czy raczej świetlika radzicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 12:12

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana - ja mam tylko sól fizjologiczną a kremy przeciwsłoneczne są od 3 miesiąca chyba więc kupiłam taki z nivei na każdą pogodę bo malucha i tak nie można na słońce wystawiać
    bea_tina - zrobiłaś mi takiego smaka tym ciastem że postanowiłam też coś upiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 12:18

Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A świruje,ciągle mi się wydaje że coś leci już ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zabrałam z siostrą(jechała do lekarza) i kupiłam jeszcze jedną paczkę pampersów "1" w rossmanie, bo jest promocja znowu z kartą- "pampers premium care" 78 szt 44 zł. Także wolałam mieć zapaś, a mężowi nic nie mówię, bo jak napomtkłam, to mi powiedział, że zaraz szafe będzie trzeba kupić na same pampersy hehe;P także cichosza!

Czapeczki przyszły! Na szczęście! Robie nasze pranie i zaraz wciskam oficjalne ostatnie pranie dla Łukaszka!!

Magdalena, tak, jakby się zaczęła akcja porodowa przed terminem cc, to bym miała wcześniej:) nie zakładam tego absolutnie! Ale jeśli maluch będzie chciał wyjść wcześniej to czemu nie, oby tylko był sam na to gotowy(bo my już jesteśmy).

AlaAlicja, nie skomentuje z zazdrości Twojej wagi:P Ale ja też miałam tak, rok temu na wesele ważyłam 68(dla mnie waga w sam raz), a później przytyłam do 82, a w ciąży 15 więc piękne 97 wyszło hehe:D Ale schudłam dwa lata temu 15 kg, to czemu teraz bym nie dała rady:) Liczę, że maluch mi w tym pomoże:) a w rok czasu może jakoś będę wyglądac;P Choć z moim biustem, to za chuda też nie moge być, bo wyglądam komicznie;P

Mychowe na tym etapie chyba już wszystkie mamy wizyty kibelkowe w nocy:P Ja jeszcze mam tak, że w ciągu dnia staram się pić, ale przed spaniem to mam taką suchotę, że z pół litra na raz wypije:P a później spacerki:P Choć spacerowanie nie jest złe, mi najgorzej wychodzi podnoszenie sie z łóżka:P Mąż się śmieje, że mi podnośnik zamontuje, żartowniś:)

niunia, powiem Ci, że nieźle by było jakbyś urodziła sama! Ciekawa jestem jak się to u Ciebie skończy:D A już parę dni, więc no nie wiem sama za co kciuki trzymać:* ja się dziś obudziłam i miałam mokrą plamę z mleczarni, ale po obudzeniu nie zakminiłam skąd to i myślałam, że mi wody odchodzą:P także niunia pilnuj się i nie popadaj w paranoje! Obejrzyj może jaki film, książkę dziabnij?? Bo zwariujesz!

Dorjana ja kupiłam przeciwsłoneczy z hippa, a na oczka mam sól fizjologiczną. Dziewczyny polecały więc ją zakupiłam:)

aga smacznego:*

niunia, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja urodziła przez cc, łożysko się odklejało.
    Marcel ma 3670, 57 cm :)
    Gratulacje <3

niunia, Bea_tina, mychowe, zozol, Limerikowo, agata86, slonkozusa, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny chłopczyk - gratulacje :)

niunia lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gravluje ;-) to moja mała chce być pierwsza chyba ;-)

beatina-cesarke i tak i tak mam tylko kiedy ;-) na podium nie dojde na liście hehe chce mieć to za sobą już ;-) zwariuje dziś chyba ;-) nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji ;-) ważne że mała zdrowa i te 3kg mnie statysfakcjonują ;-)

wydaje mi się że dziś lub jutro urodze!!! Jakoś dziwnie się czuje ;-) to tuż tuż ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 14:35

aga8787, ALAALICJA, aisa, evas lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, jak bedziesz wiedziec kiedy to cie wcisne na poduim no co ty! Tylko aj cynka w pore:-)

Kaja gratulacje!!!

niunia, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ;-)dzięki. ;-) coś czuje,że niebawem bo coś chyba zaczynam czuć ;-) albo mi się wydaje ;-)

ALAALICJA, Bea_tina lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratulacje!!!same chlopaki widzę:)a mi sie zdawało że wszyscy maja dziewczynki:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-teraz pora na małe damy :d moja się szykuje ;-) nie moge się doczekać ;-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Beatina ;-)dzięki. ;-) coś czuje,że niebawem bo coś chyba zaczynam czuć ;-) albo mi się wydaje ;-)

ninunia:)trzymamy kciuki:)będzie już po wszystkim niedlugo...

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-w sumie czekam aż wody odejdą i jedziemy ;-) póki co boli mnie krocze a mała szaleje :-P

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, gratulacje, niezła waga synka :) Niech się zdrowo chowa :)

Beatina, u mnie z waga podobnie, przy pierwszej ciąży przytylam, której nie donosilam, później szybko zaszłam w kolejna, na szczęście tym razem nie przytylam dużo, bo ok.5kg, ale waga wyjściowa jest podobna.. pewnie szybko zrzucimy przy maluchach i karmieniu :)

Bea_tina, ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja- moje gratulacje:*

niunia- hehe przeczucie mnie nie myliło :-P trzymaj się Maleńka:*

zmierzyłam się dzisiaj...i mam 107 cm w obwodzie!!! szoking...ze synem w dniu porodu miałam 104...a i mam już 12,5 kg na plusie...

Miałam dziś przykrą niespodzianke. Zemdlałam.(na szczesnie to była sekunda dwie)..i nie wiem czemu...bo wyniki rewelacyjne...eh no nie wiem o co kaman. W każdym razie na spacer już nie poszłam...a miałam taką ochotę...

niunia lubi tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamusi!
    ja też dziś po wizycie KTG w porządku, szyjka też, ale na 99 % będzie cc 11 maja bo mały już ma nikłe szanse na obrót głową w dół :(

U mnie też nocne chodzenie do kibelka to męczarnie-szczególnie ze wstaniem z łóżka. Ja już tak chodzę od połowy ciąży :(
    Do tego zgaga ale pomaga mi mleko.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, ładna datę masz na cc, moje urodziny :)
    Będziemy trzymać kciuki :)

zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratulacje;-)

I trzymam kciuki za pozostałe mamusie. W końcu będę miała z kim rozmawiać o Maluchach i pieluchach ;-):-D
    My byliśmy dzisiaj cała rodzinka na długim ponad dwu godzinnym spacerze. I kupiłam sobie spodnie, bluzkę i buty;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 17:58

Bea_tina, Limerikowo, mychowe, aga8787, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ