KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, u mnie co noc coraz gorzej, jak nie zgaga, to do kibelek biegać, a jak chrapie, to zasycha mi w ustach i dużo wody pije, wiec dlatego tak często do wc.. no i tak w kółko..
Ze zgaga to zauważyłam, że jak nie zjem niczego na cztery godziny przed snem, to mniej dopada.
Miłego dnia wszystkimLimerikowo lubi tę wiadomość
-
dorjana - ja mam tylko sól fizjologiczną a kremy przeciwsłoneczne są od 3 miesiąca chyba więc kupiłam taki z nivei na każdą pogodę bo malucha i tak nie można na słońce wystawiać
bea_tina - zrobiłaś mi takiego smaka tym ciastem że postanowiłam też coś upiecWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 12:18
Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość
-
a ja się zabrałam z siostrą(jechała do lekarza) i kupiłam jeszcze jedną paczkę pampersów "1" w rossmanie, bo jest promocja znowu z kartą- "pampers premium care" 78 szt 44 zł. Także wolałam mieć zapaś, a mężowi nic nie mówię, bo jak napomtkłam, to mi powiedział, że zaraz szafe będzie trzeba kupić na same pampersy hehe;P także cichosza!
Czapeczki przyszły! Na szczęście! Robie nasze pranie i zaraz wciskam oficjalne ostatnie pranie dla Łukaszka!!
Magdalena, tak, jakby się zaczęła akcja porodowa przed terminem cc, to bym miała wcześniej:) nie zakładam tego absolutnie! Ale jeśli maluch będzie chciał wyjść wcześniej to czemu nie, oby tylko był sam na to gotowy(bo my już jesteśmy).
AlaAlicja, nie skomentuje z zazdrości Twojej wagi:P Ale ja też miałam tak, rok temu na wesele ważyłam 68(dla mnie waga w sam raz), a później przytyłam do 82, a w ciąży 15 więc piękne 97 wyszło hehe:D Ale schudłam dwa lata temu 15 kg, to czemu teraz bym nie dała rady:) Liczę, że maluch mi w tym pomoże:) a w rok czasu może jakoś będę wyglądac;P Choć z moim biustem, to za chuda też nie moge być, bo wyglądam komicznie;P
Mychowe na tym etapie chyba już wszystkie mamy wizyty kibelkowe w nocy:P Ja jeszcze mam tak, że w ciągu dnia staram się pić, ale przed spaniem to mam taką suchotę, że z pół litra na raz wypije:P a później spacerki:P Choć spacerowanie nie jest złe, mi najgorzej wychodzi podnoszenie sie z łóżka:P Mąż się śmieje, że mi podnośnik zamontuje, żartowniś
niunia, powiem Ci, że nieźle by było jakbyś urodziła sama! Ciekawa jestem jak się to u Ciebie skończy:D A już parę dni, więc no nie wiem sama za co kciuki trzymać:* ja się dziś obudziłam i miałam mokrą plamę z mleczarni, ale po obudzeniu nie zakminiłam skąd to i myślałam, że mi wody odchodzątakże niunia pilnuj się i nie popadaj w paranoje! Obejrzyj może jaki film, książkę dziabnij?? Bo zwariujesz!
Dorjana ja kupiłam przeciwsłoneczy z hippa, a na oczka mam sól fizjologiczną. Dziewczyny polecały więc ją zakupiłam:)
aga smacznego:*niunia, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
Kaja gravluje
to moja mała chce być pierwsza chyba
beatina-cesarke i tak i tak mam tylko kiedyna podium nie dojde na liście hehe chce mieć to za sobą już
zwariuje dziś chyba
nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji
ważne że mała zdrowa i te 3kg mnie statysfakcjonują
wydaje mi się że dziś lub jutro urodze!!! Jakoś dziwnie się czujeto tuż tuż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 14:35
aga8787, ALAALICJA, aisa, evas lubią tę wiadomość
-
Kaja, gratulacje, niezła waga synka
Niech się zdrowo chowa
Beatina, u mnie z waga podobnie, przy pierwszej ciąży przytylam, której nie donosilam, później szybko zaszłam w kolejna, na szczęście tym razem nie przytylam dużo, bo ok.5kg, ale waga wyjściowa jest podobna.. pewnie szybko zrzucimy przy maluchach i karmieniuBea_tina, ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość
-
kaja- moje gratulacje:*
niunia- hehe przeczucie mnie nie myliłotrzymaj się Maleńka:*
zmierzyłam się dzisiaj...i mam 107 cm w obwodzie!!! szoking...ze synem w dniu porodu miałam 104...a i mam już 12,5 kg na plusie...
Miałam dziś przykrą niespodzianke. Zemdlałam.(na szczesnie to była sekunda dwie)..i nie wiem czemu...bo wyniki rewelacyjne...eh no nie wiem o co kaman. W każdym razie na spacer już nie poszłam...a miałam taką ochotę...niunia lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowej mamusi!
ja też dziś po wizycie KTG w porządku, szyjka też, ale na 99 % będzie cc 11 maja bo mały już ma nikłe szanse na obrót głową w dół
U mnie też nocne chodzenie do kibelka to męczarnie-szczególnie ze wstaniem z łóżka. Ja już tak chodzę od połowy ciąży
Do tego zgaga ale pomaga mi mleko. -
Kaja gratulacje;-)
I trzymam kciuki za pozostałe mamusie. W końcu będę miała z kim rozmawiać o Maluchach i pieluchach
My byliśmy dzisiaj cała rodzinka na długim ponad dwu godzinnym spacerze. I kupiłam sobie spodnie, bluzkę i buty;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 17:58
Bea_tina, Limerikowo, mychowe, aga8787, aisa, magdalena lubią tę wiadomość