X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt ze mną nie zostaje??? na nocce?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Nikt ze mną nie zostaje??? na nocce?
    Ja jestem chwilowo

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowo mówisz???,ja spać nie moge:-( mój chłop poszedł mecz oglądać i jeszcze go niema :/ wkurza mnie ;-)

jak tam kacperek???rządzi ???:d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 23:56

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek wlasnie pobudke ma,ale zje i pojdzie dalej spac.
    Z facetami tak to jest. To inny gatunek czlowieka. Tez sie na tego mojego nawkurzam,ale co zrobic czasami sa nam potrzebni.

Limerikowo lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie zrobili swoje to nie do końca potrzebni ;-)hehe a jak konrad akceptuje brata????;-)

Póki co rozpakowały się mamy 3 chłopców,czekamy na pierwszą damę ;-)

a ja spać nie moge i oglądam se Akademie Pana kleksa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 00:26

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna pobudka.

Konrad super podchodzi do braciszka. Bardzo go lubi i z uśmiechem patrzy na niego.

niunia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie zasne,taką zgage mam i wogóle co chwila siku. :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Właśnie sobie uświadomiłam, że dziś miałabym cc gdyby się Młodzian nie obrócił.. Fajnie by już było, no a teraz trzeba czekać, sam zdecyduje kiedy chce wyjść ;)

Natalinka, współczuje przeżyć w szpitalu. Dobrze, że już po cc. Synuś wszystko wynagrodzi :)

Zozol, 11 maja piękna data choć wciąż trzymam kciuki za główkę do dołu :)
    A rzeczy prałam w Loveli.

Fizjo, super że jest kondycha, przyda się już wkrótce :)

Niunia, mam nadzieje że jednak udało Ci się zasnąć i że wciąż śpisz :)

Też bym mojego chętnie namówiła na przytulanko, ale pewnie nie będzie chciał za bardzo. W trakcie ciąży nie było z tym problemów, ale jak brzucho już taki duży to opory M też coraz większe. No ale może da się namówić dla dobra sprawy ;)

Miłego dnia :* i czekam na relacje z wizyt i ktg :*

niunia, Bea_tina, ALAALICJA, zozol, Limerikowo lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1aisa-tak tak śpie ;-) zaraz jade na to ktg ,potem dam znać!!!

aisa lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:)

Ja dzis noc tez ciężka. Z boku na bok, gorąco-zimno i mega opuchlizna na stopach i twarzy. Na stopy mam specjalna pianke wiec jest troche lepiej a na twarzy jak prosiak wyglądam:))

patulla jak się ma dumna mamusia?:))

natalinka-teraz to dopiero mam szpitalnego stresa jak poczytałam twoja relacje. Jeszcze raz gratuluje malenstwa:)

beatina-na to ciasto to prędzej wpadne do ciebie niż sama je zrobie heheh ale wyglada mnmniaman:)

niunia- jeszcze trochę musimy wytrzymać. Trzymam kciuki za KTG, zobaczysz teraz bedzie ok

aisa-masz racje cc planowane, wiec z jednej strony szybciej wiadomo. A tkie czekanie to przynajmniej mnie strasznie przeraża. Oby niczego nie przeoczyć

fizjo-to udanych amorów ehheh. Sprawdź tę teorię:))

niunia, mychowe lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki!

Ciasto faktycznie pyszne do zjedzenia, ale roboty przy nim sporo;P Także widywane u nas tylko w święta:)

Ja po wizycie. Lekarz stwierdził, że szyjka trzyma, zamknięta, ale główka już bardzo nisko i nie wyklucza, że samo wszystko może się zacząć;P
    Nakazał liczenia ruchów. Powiedział, że jak zauważę że ruchów jest więcej to może to oznaczać zbliżający się poród, także powiedział, że skoro już mam termin to nie wyklucza, że dotrwamy, ale kazał się obserwować:)
    Wyniki krwi i moczu powiedział, że są ok, także opuchlizna zapewne przez ciepło.
    Na ospę siostrzenicy nakazał brak kontaktu... Nie powiem, troche to trudne bo ją uwielbiam i już za nią tesknię, a widziałam ją w poniedziałek na urodzinach, eh, a tu tyle czasu jeszcze:( A później po porodzie pewnie też nie będę mogła jej widzieć, no nieźle...

Rano się ważyłam i mierzyłam;P w brzuszku wyszło 120cm, wagowo 97,5 więc +15kg;P Ciekawe czy dobiję do 100, wolałabym nie, ale co ma być to będzie:P

agata86, aga8787, ALAALICJA, mychowe, aisa, zozol, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - nie miałam zamiaru Was straszyć. Ja ogólnie mam pecha, więc nie ma się co dziwić

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, jak sie czujesz? Pewnie już powoli każą Ci wstawać? Mam nadzieje ze dajesz radę?? i że pokarmu się dorobisz i Kubusia będziesz przejadac :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    ciasto balowe:)
    http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-biszkoptowe/269-przepis-na-ciasto-balowe
    no fajne to ciasto :) mniam!

tak w ogóle witam dziewczyny :)
    wczoraj wszamałam bananka i prince polo ładnie co słodkości na noc ale nie mogłam się powstrzymać ;)
    niunia jak Ty funkcjonujesz jak tak mało śpisz??? zgagę to i ja mam niestety okropne jest to uczucie mam nadzieje, że po ciąży sobie pójdzie!!!! w cholerę. Twoja dama chyba teraz będzie w kolejce :) :) :)
    patulla da się wytrzymać jak mały na jedzonko wstaje do 2-3 godziny w nocy?
    natalinka nie nastraszyłaś nas ;) dla nas ważniejsze było, że wiemy że mały się urodził i jest zdrów :) a jak się czujesz wstawałaś już?
    alalicja opuchlizna jest upierdliwa ja nózie mam okropne na twarzy na szczęście nie mam opuchlizny.
    Bea_tina to dobre wieści z wizyty nieźle, że może się zacząć wcześniej i co wtedy wcześniej cc?

kończę kawkę i idę tapetować pokój Małego :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:42

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jstem ,byłam na ktg serce ok ;-) ale mam silne skurcze i w każdej chwili moge zacząć rodzić,marne szanse że dotrwam do poniedziałku :/ mała ma 3000gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:24

magdalena, mychowe, aisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wszystkim mamom , przepraszam że rzadko piszę ale jakoś nie mam czasu ,ale was czytam my mamy planowane cc 9 maja mam nadzieje że będzie wszystko dobrze trzymajcie kciuki

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia - dobrze że z serduszkiem dobrze :) a skurcze jakoś odczuwasz?

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia widzisz wszystko gra :) no do poniedziałku już niedługo, a jutro kładą Cię do szpitala?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    hejo mamuśki!

Ciasto faktycznie pyszne do zjedzenia, ale roboty przy nim sporo;P Także widywane u nas tylko w święta:)

Ja po wizycie. Lekarz stwierdził, że szyjka trzyma, zamknięta, ale główka już bardzo nisko i nie wyklucza, że samo wszystko może się zacząć;P
    Nakazał liczenia ruchów. Powiedział, że jak zauważę że ruchów jest więcej to może to oznaczać zbliżający się poród, także powiedział, że skoro już mam termin to nie wyklucza, że dotrwamy, ale kazał się obserwować:)
    Wyniki krwi i moczu powiedział, że są ok, także opuchlizna zapewne przez ciepło.
    Na ospę siostrzenicy nakazał brak kontaktu... Nie powiem, troche to trudne bo ją uwielbiam i już za nią tesknię, a widziałam ją w poniedziałek na urodzinach, eh, a tu tyle czasu jeszcze:( A później po porodzie pewnie też nie będę mogła jej widzieć, no nieźle...

Rano się ważyłam i mierzyłam;P w brzuszku wyszło 120cm, wagowo 97,5 więc +15kg;P Ciekawe czy dobiję do 100, wolałabym nie, ale co ma być to będzie:P

O Beatina to widzę, że wagę startową miałyśmy podobną.:)Ja zaczynałam od 81 ale na szczęście przytyłam 6 kg. Tak czy siak nie mogę się doczekać kiedy se dietkę zafunduje:)Ja przytyłam sporo przed ciążą tarczyca robi swoje. A od 5 lat temu jak braliśmy slub ważyłam 63 kg heheeh więc do zrzucenia mam sporo:) Narazie dzidzi jest najwazniejsze, a potem się okaże.

Jeśli chodzi o opuchliznę to nie pytaj. Twarz mam jak kmoryto. Miłego dnia:)

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Dziewczyny - nie miałam zamiaru Was straszyć. Ja ogólnie mam pecha, więc nie ma się co dziwić

Teraz to już wszsytko ok będzie:)I do domku pewnie szybko pójdziecie:)Cieszę się że maleństwo już z Tobą:)

ZOBACZCIE MAMY JAK NASZE KCIUKI DZIAŁAJĄ:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ