X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23.04.2014 o 7.20 przyszedł na świat nasz syn - Jakub Karol. 2600 g i 53 cm. Nie zareagowali na czas i wychodziła już pupa przy 4,5 palcach rozwarcia.ostatecznie w panice zrobili CC. Jestem pi wielu przeciwbólowych kroplowkach, w tym ketonalu i morfinie. Boli okropnie

aga8787, Bea_tina, niunia, agata86, mychowe, aisa, Limerikowo, ALAALICJA, Galanea, zozol, magdalena, lineczka, bemommy lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka - ogromne gratulacje :) waga małego fajna a tak sie martwilaś :)
    joala - to będziesz pod dobrą opieką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 15:34

ug37df9hmgtex3az.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka gratulacje, pewnie się strachu najadłaś ale na szczęście już po wszystkim trzymaj się i dochodź do siebie jak najszybciej

a mnie znowu dzisiaj zaatakowała opryszczka a już miałam nadzieję że dotrwam do końca bez takich przygód :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka gratuluje:-D Obys szybko do siebie doszla.

Kaja trzymam kciuki.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow GRATULACJE NATALINKO Q!!!!
    Naprawdę spory synek - dał radę nadgonić ...
    Widzisz - nie ma się co tak stresować wynikami z USG...
    Na szczęście masz już to za sobą i teraz możecie się sobą cieszyć <3

oki - to może ja się zacznę martwić... bo mój ma dopiero 2600 a jest starszy o ponad tydzień :/

Mam nadzieję że w naszym przypadku USG też się myli...
    Chociaż to nowiuteńki sprzęcik :/
    (z reguły u koleżanek wagę zawyżał a nie zaniżał)
    PANIKA !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:43

• fizjo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka-suuuper gratuluję!!!!!!!!!odpoczywaj i przesyłam mnóstwo buziaków dla Jakuba Karola:******

wrzuć Nam później zdj jak będzieszsię lepiej czuć:***

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, tak sie ciesze! Najwazniejsze ze Kubus caly i zdrowy i wcale nie taki maly! Teraz fojdz di siebie, bo napewno cie wymeczyli:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    witam z rana:*

natalinka- trzymasz się Skarbku???

Dziewczyny pyt. z innej beczki. czym wysyłacie paczki do uk???

Fizjo, ja wysylam paczki z UK do Polski kurierem, zazwyczaj DPD, ale zlecane jest to najpierw innej firmie, jest tego pełno w necie, najtańsze paczki do 30kg mogę wysłać już za £17.50.
    Nie polecam wysyłać poczta, bo ceny są z kosmosu i czasami mi cos ginęlo. Zależy też jak duza paczkę chcesz wysłać. Wpisz w wyszukiwarkę paczki z Polski do UK albo na odwrot i pełno firm wyskoczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:34

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko, ogromne gratulacje:) Mam nadzieje, że to będzie koniec stresu dla Ciebie. Niech się malutki zdrowo chowa :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko, gratulacje!! Odsapnij teraz bo wymęczyli Cię strasznie, ale najważniejsze, że synek jest już z Wami :)

Kaja była na badaniu, szyjka się skraca ale skurcze są bardzo delikatne, krwawienie nadal jest, wody plodowe czyste a Roczek buszuje w brzuszku...
    Dziękuje za kciuki i pozdrawia

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze tylko, ze ma ciemne włoski i ciemne oczka. Mamy problemy, bo mały nie chce piersi, a ja zbytnio nie mogę się ruszyć. Mam zal do pielęgniarek i lekarzy, bo krzyczalam i blagalam o pomoc, a oni się odwracali. Gdy w końcu krzyknelam, ze mam parcie, na sali wybuchła panika i zaczęli biegać. Krzyczeli, że nie ma już czasu na znieczulenie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko, probuj z piersią ile możesz. Albo ściągaj. Podobno po cesarskim trudniej z karmieniem, ale w końcu musi się udać.
    Normalnie znieczulica ich jakaś dopadła, że Cię tak zignorowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 19:09

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to się nadenerwowac musialas jeszcze. Ale dobrze, ze z Malutkim wszystko dobrze. Sciagaj mleko teraz jak mozesz, a Maly jak nabierzr sil to nauczy sie ssac.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka - przeżyłaś swoje w tym szpitalu :( mam nadzieję że Kubuś Ci wszystko wynagrodzi :) trzymaj się

Joala lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko współczuję Ci przeżyć :( Ale na szczęście masz już swojego upragnionego maluszka przy sobie, Gratulacje!

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w czym pierzecie ubranka dla dzieciaczków? Ja dziś zaopatrzyłam się w proszki i płyn Lovela, aktualnie jest promocja w Rossmanie z 24,99 na 13,99 zł. Teraz muszę ciuszki kupić :)

magdalena, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol ja piore w persil gel taki z dzidziusiem ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-to cię załatwili:/ tak bardzo boli???? eh mnie za te pare dni czeka cesarka chyba oszaleje :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- to się wycierpiałas:* gnoje jednym słowem....
    spałas troszke po porodzie???

mychowe-super-dzieki:*znalazłam wlasnie te tanie przesyłki :-) suuuper sprawa.

zozol- ja piore w loveli na zmiane z dzidziusiem...zalezy co kupie akurat.

pochwale sie- byłam dzis na spacerze od x miesiecy z synkiem saaaama :-P było super...i jaka jestem zdziwiona- mam zajebistą kondycje, hehe :-) ale nie chciałam urodzić na chodniku...wiec po godzinie wróciliśmy :-P

Jutro chętnie to powtórzę...a co rodzić przeciez już mogę :-)))

Bea_tina, Dorjana, ALAALICJA, magdalena, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam wszystko w plynie lovella, teraz jeszcze przedostatnie pranie, czekam na czapeczki i niedrapki i wlacze ostatnie i wsio:-) poprasowane tez juz mam, ale chyba nie mam zdolnosci do prasowania, no coz, tak bywa;)

Natalinka, fakt dziady w szpitalu, ale teraz korzystaj z wolnej nocy bo od jutra maluch na caly etat;)

Fizjo super! Troche i wypoczelas i troche ruchu, przyda sie podczas porodu:-)

Ja dzis ostatnia masakra pod prysznicem, nastepnym razem juz wkrece meza w golenie, bo po moich wyczynach za duzo krwi zostaje;)

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ