KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No to Aisa zobaczymy która będzie szybsza
JA też dziś planuję spakować torbę i rozpocząć wyczekiwanie...
Od 3 dni mam dziwne przeczucie, uczucie rozwierania w kroczu, ucisku i brzusio zaczął się w nocy bardzo napinać...
Dosłownie nie daje mi spać
Nie nazwałabym tego bólem...
...obstawiam że od świąt szyjka się rozwiera - 1 palec to już pewniak...
Ciekawe czy będzie więcej ???
Do wizyty jeszcze cały tydzień, nie wiem jak ja wytrzymam w tej niepewności
Wolałabym mieć potwierdzenie czy coś się tam ruszyło ???
NATALINKO TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE I DAJ ZNAĆ jak tylko będziesz w stanie - czekamy z niecierpliwością
JA wczoraj walczyłam do 1 w nocy z praniem, sortowaniem i porządkowaniem pokoiku, w którym zaraz za płaszczami ukryte były kartony z wyprawką...
... więc jak widać - mam pełne raczki roboty...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:57
aisa lubi tę wiadomość
-
Dorjana, coś czuję, że chyba Ty bo mi brzuch nie twardnieje, w nocy dobrze śpi. Co do ucisków na dole to czasem miewam ale bardzo delikatne.
No chyba, że akcja poród będzie u mnie z zaskoczeniawcale bym się nie obraziła
magdalena lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamuski!
Natalinka kciuki zaciśnięte!
Ja po badaniach, udało mi się bo byłam druga więc nawet sie nie naczekałam:) poszłam po pieczywko na sniadanko i właśnie je szamam powolutku:)
Kurcze, to ja torbę już z miesiąc mam spakowaną! Może nie kompletną, ale brakuje np szczoteczki do zębów grzebienia i takich rzeczy, co używam do tej pory:)
No dziś akcja prasowanie widze nie tylko u mnie! Zastanawiam się, bo te ubranka będą w sumie jeszcze 2 tygodnie czekać, czy spakować je jeszcze, czy już mogą bezpiecznie leżeć w szafie?? I czy łóżeczko już też ubierać, czy poczekać na wizytę w szpitalu?? Eh, dużo niewiadomych;P
Miłego dnia dziewczyny! -
nick nieaktualnyaga8787- ja stosowałam aesculan to taka maść ziołowa mi pomogła
Beatina - ja łóżeczka jeszcze nie ubrałam narazie wszystko leży w łóżeczku i się wietrzy, a ciuszki mam pouikładane i przytkyte kocem w szafie.
natalinka- trzymaj się.
umnie znów masakryczna noc że musiałam się przenieś do salonu bo tu mamy miękciejsze łóżko, i jak śpię to poce się jak w saunie. Brzuch chyba mi opada bo czuje jak ciągnie w dół i tam też już pobolewa, i jeszcze wczoraj zauważyłam na udach blisko krocza 3 rozstępy, na brzuchy wokół pępka króry zaraz pęknie też są 3, ale takie niby uroki ciąży.
aga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
niunia wrote:Magdalena-to chyba na nas czas
patulla no jest co pchaćdwa słodkie ciężary he he
natalinka czekamy na wieści
Dorjana wrote:Od 3 dni mam dziwne przeczucie, uczucie rozwierania w kroczu, ucisku i brzusio zaczął się w nocy bardzo napinać...
Dosłownie nie daje mi spać
Nie nazwałabym tego bólem...
...obstawiam że od świąt szyjka się rozwiera - 1 palec to już pewniak...
Ciekawe czy będzie więcej ???
mam podobnie więc na tym etapie chyba tak musi być strasznie upierdliwe to jest bo ciężko się chodzi;/aisa wrote:No chyba, że akcja poród będzie u mnie z zaskoczeniawcale bym się nie obraziła
Bea_tina wrote:Zastanawiam się, bo te ubranka będą w sumie jeszcze 2 tygodnie czekać, czy spakować je jeszcze, czy już mogą bezpiecznie leżeć w szafie?? I czy łóżeczko już też ubierać, czy poczekać na wizytę w szpitalu?? Eh, dużo niewiadomych;Pkto wie hi hi hi
fizjo nie wysyłałam nigdy paczki;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 11:50
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
dziewczyny tak czytam co piszecie i dochodzę do wniosku, że każda w mniejszym lub większym stopniu się już "rozsypuje"
u mnie na froncie remontowym wieści takie, że straciliśmy jeden dzieńchcieliśmy położyć tapetę na tapetę i była próba wyszło beznadziejnie i dziś zrywają;/ więc jutro może dopiero będzie koniec. i wtedy będę szykowała łóżeczko na szczęście poprane wszystko mam i poprasowane:) całe szczęście bo w życiu teraz bym się nie wyrobiła;/
a ogólnie cały czas coś ogarniam....... i końca nie ma ehhh;/
dobra lecę dalej coś robićczekam na wieści od natalinki!
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
agata właśnie się zastanawiałam, czy ubierać, ale wymyśliłam, że ubiorę, poukładam w łóżeczku i przykryję dużym prześcieradłem, może nie zakurzy się przez te 2 tygodnie, oby!
Trzymamy kciuki za Kaję!!Aisa, jak masz mozliwość, to informuj na bieżąco!!
fizjo, ja w takie rejony odległe nie pisuje, ani nic nie wysyłam więc nie pomogę
aga o hemoroidach dziewczyny pisały na "problemy i komplikacje", ja tutaj pisałam, ale mój lekarz nic mi nie zalecił, bo ja miałam początkowy etap. Więcej nie pomoge:(
Kurcze, wzieła mnie drzemka, po sekundzie zadzwoniła siostra i po drzemce! A teraz ziewam tylko jak król lew:P Wymęczyłam się na łóżku, przewracałam, maluch przybrał nową pozę wypychającą! Muszę przyznać idzie mu to coraz boleśniej:P eh, skoro siedze bezczynnie to się biorę za pranie, no bo cóż mi pozostało:Paga8787 lubi tę wiadomość
-
HEJ HEJ
JA PO WCZORAJSZEJ WIZYCIE DOSTAŁAM SKIEROWANIE DO SZPITALA. ALE RACZEJ TAK PROFORMA BO SZYJKA TRZYMA, A ŻE ZOSTAŁO 14 DNI!!! GIN MÓWI ŻE W KAŻDYM MOMENCIE COŚ SIĘ MOŻE ROZKRĘCIĆ I ŻE OBSTAWIA, ŻE SZYBCIEJ URODZĘ. ŻE JEDEN KONKRETNY SKURCZ I SZYJKA PUŚCI.ZOBACZYMY...NARAZIE MAM SIEDZIEĆ W DOMU I LATAĆ NA KTG I CZEKAĆ NA ZNAK:)
ps:aaaaaaa Mała ma już trochę ponad 3 kg i ostro juz w dole główką siedzi
powodzenia mamusie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 12:18
Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość
-
natalinka-no to teraz big kciuki trzymamy:)
magdalena-remontowe wieści:)wyrobicie się, a oszczędzaj ty się trochę co?
Bea_tina- ja łóżeczko już wystroiłam, też się zastanawiałam ale w końcu ubrałam
Kaja- trzymaj się, oby nic poważnego
agata86-u mnie podobnie z tymi rozstępami, w końcowej fazie strasznie mi brzuch popękał.
fizjo-ja normalnie pocztą wysyłałam
aga8787-mnie na szczęście hemoroidy oszczędziły, ale na wizycie lekarka mi wspominała że jakieś maści ziołowe są. Nazwy nie pamiętam:(
Dorjana-ty wszystko tak n szybko, że pewnie w biegu urodzisz
aisa-pakuj pakuj torbę. Moja juz od dawna w aucie jeżdzi
niunia-może cos nie tak z tym KTG było?Ja ostatnio leżałam ponad godzinę bo między czasie prądu na chwilę zabrakło i wychodzily jakieś kosmosy. Zrobili od nowa i zapis ok byłaga8787, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość
-
No ja jeszcze w dwupaku jeśli sie nie rozkręci w piątek przyjmują mnie na oddział na początku próbować będą wywoływać a jak nie to cc . mam juz sztab lekarzy skrzykniety bo rodzę u mojej mamy w szpitalu
wiec juz biega i załatwia obstawe medyczną.
ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość
-
Od rana mam problem z wysłaniem postu!
Natalinka czekamy na dobre wieści!
Aisa jestem jestem, w prawdzie jutro mam wizytę ale będzie mnie badał inny lekarz bo mój jest na urlopie więc chyba USG nie będzie ale z tego co czuję to nasz mały leży sobie przeważnie poprzecznie! I to w górnej części brzucha przez co jest mi nie wygodnie siedzieć, spać i poruszać się. Ale już nie długo, jeśli się nie odwróci to cc 11 maja.
A co do skurczy to często miewam w nocy bóle takie jak na okres ale lekarz stwierdził że to normalne, brzuch też często mi twardnieje, szczególnie jak chodzę albo przy wysiłku fizycznym. No i pobolewa mnie często spojenie łonowe i miednica.
Beatina ja w prawdzie do dziecka nie mam rzeczy ale te które mam do siebie na porodówkę to mam wszystkie naszykowane na jednej kupce łącznie z kosmetykami i klapkami ale nie wkładam do torby żeby się tam nie "zaparzały". Jak się zacznie akcja to myślę, że spokojnie zdążę je przełożyć do torbyALAALICJA, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny. ja dzis zaczynam 37 tydzień a mam już rozwarcie na 3cm i zgładzoną szyjkę tak więc poród może się rozpocząć już w każdej chwili. Lekarz nie kazał mi leżeć bo niby to już ciąża donoszona, ale chciałabym jeszcze do 38 tygodnia dociągnąć po za tym dzieciątko nie jest zbyt duże i chciałabym, żeby jeszcze trochę przybrało tłuszczyku
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kaja,natalinka trzymamy kciuki i dajecie znać!!!
natalinka pewnie urodziła już i tuli maleństwo
eh ja dziś nawet pospałam zaraz biore się za obiad i sprzataniebo dużo czasu nie zostalo mi już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:36
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
Joala, super:-) tylko pozazdroscic:-)
Ja poprasowalam ubranka i pieluchy, zostalo mi jeszcze wyprasowac posciele i w zasadzie wszystko, tyle ze plecki zaczely bolec to trzeba dychnac:-)
Niunia zmienisz mi ten termin? Spogardzilas moja prosba;) no wiesz! Dla przypomnienia 8 maj:-)