X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Aisa zobaczymy która będzie szybsza :D
    JA też dziś planuję spakować torbę i rozpocząć wyczekiwanie...
    Od 3 dni mam dziwne przeczucie, uczucie rozwierania w kroczu, ucisku i brzusio zaczął się w nocy bardzo napinać...
    Dosłownie nie daje mi spać :/
    Nie nazwałabym tego bólem...
    ...obstawiam że od świąt szyjka się rozwiera - 1 palec to już pewniak...
    Ciekawe czy będzie więcej ???

Do wizyty jeszcze cały tydzień, nie wiem jak ja wytrzymam w tej niepewności :/
    Wolałabym mieć potwierdzenie czy coś się tam ruszyło ???

NATALINKO TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE I DAJ ZNAĆ jak tylko będziesz w stanie - czekamy z niecierpliwością :D

JA wczoraj walczyłam do 1 w nocy z praniem, sortowaniem i porządkowaniem pokoiku, w którym zaraz za płaszczami ukryte były kartony z wyprawką...
    sxc8rt.jpg

... więc jak widać - mam pełne raczki roboty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:57

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, coś czuję, że chyba Ty bo mi brzuch nie twardnieje, w nocy dobrze śpi. Co do ucisków na dole to czasem miewam ale bardzo delikatne.
    No chyba, że akcja poród będzie u mnie z zaskoczenia :) wcale bym się nie obraziła ;)

magdalena lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuski!

Natalinka kciuki zaciśnięte!

Ja po badaniach, udało mi się bo byłam druga więc nawet sie nie naczekałam:) poszłam po pieczywko na sniadanko i właśnie je szamam powolutku:)

Kurcze, to ja torbę już z miesiąc mam spakowaną! Może nie kompletną, ale brakuje np szczoteczki do zębów grzebienia i takich rzeczy, co używam do tej pory:)

No dziś akcja prasowanie widze nie tylko u mnie! Zastanawiam się, bo te ubranka będą w sumie jeszcze 2 tygodnie czekać, czy spakować je jeszcze, czy już mogą bezpiecznie leżeć w szafie?? I czy łóżeczko już też ubierać, czy poczekać na wizytę w szpitalu?? Eh, dużo niewiadomych;P

Miłego dnia dziewczyny!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana:*

natalinka- trzymasz się Skarbku???

Dziewczyny pyt. z innej beczki. czym wysyłacie paczki do uk???

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka trzymam kciuki :)
    fizjo- ja niestety nie wysyłałam nic do UK

Dziewczyny wiem że kiedyś pisałyście o hemoroidach. Można stosować coś na nie w ciąży? Wizyte mam dopiero w poniedziałek a ten problem coraz bardziej mi dokucza.

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787- ja stosowałam aesculan to taka maść ziołowa mi pomogła
    Beatina - ja łóżeczka jeszcze nie ubrałam narazie wszystko leży w łóżeczku i się wietrzy, a ciuszki mam pouikładane i przytkyte kocem w szafie.
    natalinka- trzymaj się.

umnie znów masakryczna noc że musiałam się przenieś do salonu bo tu mamy miękciejsze łóżko, i jak śpię to poce się jak w saunie. Brzuch chyba mi opada bo czuje jak ciągnie w dół i tam też już pobolewa, i jeszcze wczoraj zauważyłam na udach blisko krocza 3 rozstępy, na brzuchy wokół pępka króry zaraz pęknie też są 3, ale takie niby uroki ciąży.

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jest w szpitalu, ma krwawienie i nie bardzo wiedzą skąd to. Jeśli do jutra nie przejdzie to będzie miała cesarkę.
    Kaja, trzymaj się :*

Limerikowo lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Magdalena-to chyba na nas czas ;-)
    no chyba:)
    patulla no jest co pchać ;) dwa słodkie ciężary he he
    natalinka czekamy na wieści :)
    Dorjana wrote:
    Od 3 dni mam dziwne przeczucie, uczucie rozwierania w kroczu, ucisku i brzusio zaczął się w nocy bardzo napinać...
    Dosłownie nie daje mi spać :/
    Nie nazwałabym tego bólem...
    ...obstawiam że od świąt szyjka się rozwiera - 1 palec to już pewniak...
    Ciekawe czy będzie więcej ???

mam podobnie więc na tym etapie chyba tak musi być strasznie upierdliwe to jest bo ciężko się chodzi;/
    aisa wrote:
    No chyba, że akcja poród będzie u mnie z zaskoczenia :) wcale bym się nie obraziła ;)
    też bym tak chciała z zaskoczenia:)
    Bea_tina wrote:
    Zastanawiam się, bo te ubranka będą w sumie jeszcze 2 tygodnie czekać, czy spakować je jeszcze, czy już mogą bezpiecznie leżeć w szafie?? I czy łóżeczko już też ubierać, czy poczekać na wizytę w szpitalu?? Eh, dużo niewiadomych;P
    Bea-tinko ja trzymam w torbie od prawie początku kwietnia wiesz nie wyjmuję bo jakby w nocy człowiek musiał jechać na IP to może bym nie ogarnęła tematu i jeszcze z tego wszystkiego spakowała nie tą kupkę co trzeba ;) kto wie hi hi hi

fizjo nie wysyłałam nigdy paczki;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 11:50

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kaja jest w szpitalu, ma krwawienie i nie bardzo wiedzą skąd to. Jeśli do jutra nie przejdzie to będzie miała cesarkę.
    Kaja, trzymaj się :*
    o cholera kaja trzymaj się!!! buziaczki dla Ciebie :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak czytam co piszecie i dochodzę do wniosku, że każda w mniejszym lub większym stopniu się już "rozsypuje" ;)
    u mnie na froncie remontowym wieści takie, że straciliśmy jeden dzień :( chcieliśmy położyć tapetę na tapetę i była próba wyszło beznadziejnie i dziś zrywają;/ więc jutro może dopiero będzie koniec. i wtedy będę szykowała łóżeczko na szczęście poprane wszystko mam i poprasowane:) całe szczęście bo w życiu teraz bym się nie wyrobiła;/
    a ogólnie cały czas coś ogarniam....... i końca nie ma ehhh;/

dobra lecę dalej coś robić :) czekam na wieści od natalinki!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata właśnie się zastanawiałam, czy ubierać, ale wymyśliłam, że ubiorę, poukładam w łóżeczku i przykryję dużym prześcieradłem, może nie zakurzy się przez te 2 tygodnie, oby!

Trzymamy kciuki za Kaję!!Aisa, jak masz mozliwość, to informuj na bieżąco!!

fizjo, ja w takie rejony odległe nie pisuje, ani nic nie wysyłam więc nie pomogę:(

aga o hemoroidach dziewczyny pisały na "problemy i komplikacje", ja tutaj pisałam, ale mój lekarz nic mi nie zalecił, bo ja miałam początkowy etap. Więcej nie pomoge:(

Kurcze, wzieła mnie drzemka, po sekundzie zadzwoniła siostra i po drzemce! A teraz ziewam tylko jak król lew:P Wymęczyłam się na łóżku, przewracałam, maluch przybrał nową pozę wypychającą! Muszę przyznać idzie mu to coraz boleśniej:P eh, skoro siedze bezczynnie to się biorę za pranie, no bo cóż mi pozostało:P

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ HEJ

JA PO WCZORAJSZEJ WIZYCIE DOSTAŁAM SKIEROWANIE DO SZPITALA. ALE RACZEJ TAK PROFORMA BO SZYJKA TRZYMA, A ŻE ZOSTAŁO 14 DNI!!! GIN MÓWI ŻE W KAŻDYM MOMENCIE COŚ SIĘ MOŻE ROZKRĘCIĆ I ŻE OBSTAWIA, ŻE SZYBCIEJ URODZĘ. ŻE JEDEN KONKRETNY SKURCZ I SZYJKA PUŚCI.ZOBACZYMY...NARAZIE MAM SIEDZIEĆ W DOMU I LATAĆ NA KTG I CZEKAĆ NA ZNAK:)

ps:aaaaaaa Mała ma już trochę ponad 3 kg i ostro juz w dole główką siedzi

powodzenia mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 12:18

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka-no to teraz big kciuki trzymamy:)
    magdalena-remontowe wieści:)wyrobicie się, a oszczędzaj ty się trochę co?
    Bea_tina- ja łóżeczko już wystroiłam, też się zastanawiałam ale w końcu ubrałam
    Kaja- trzymaj się, oby nic poważnego
    agata86-u mnie podobnie z tymi rozstępami, w końcowej fazie strasznie mi brzuch popękał.
    fizjo-ja normalnie pocztą wysyłałam
    aga8787-mnie na szczęście hemoroidy oszczędziły, ale na wizycie lekarka mi wspominała że jakieś maści ziołowe są. Nazwy nie pamiętam:(
    Dorjana-ty wszystko tak n szybko, że pewnie w biegu urodzisz
    aisa-pakuj pakuj torbę. Moja juz od dawna w aucie jeżdzi
    niunia-może cos nie tak z tym KTG było?Ja ostatnio leżałam ponad godzinę bo między czasie prądu na chwilę zabrakło i wychodzily jakieś kosmosy. Zrobili od nowa i zapis ok był

aga8787, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze w dwupaku jeśli sie nie rozkręci w piątek przyjmują mnie na oddział na początku próbować będą wywoływać a jak nie to cc . mam juz sztab lekarzy skrzykniety bo rodzę u mojej mamy w szpitalu :D wiec juz biega i załatwia obstawe medyczną.

ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend będę miała swoje słoniątko w garsci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:08

aga8787, ALAALICJA, Bea_tina, aisa, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam problem z wysłaniem postu!

Natalinka czekamy na dobre wieści!

Aisa jestem jestem, w prawdzie jutro mam wizytę ale będzie mnie badał inny lekarz bo mój jest na urlopie więc chyba USG nie będzie ale z tego co czuję to nasz mały leży sobie przeważnie poprzecznie! I to w górnej części brzucha przez co jest mi nie wygodnie siedzieć, spać i poruszać się. Ale już nie długo, jeśli się nie odwróci to cc 11 maja.

A co do skurczy to często miewam w nocy bóle takie jak na okres ale lekarz stwierdził że to normalne, brzuch też często mi twardnieje, szczególnie jak chodzę albo przy wysiłku fizycznym. No i pobolewa mnie często spojenie łonowe i miednica.

Beatina ja w prawdzie do dziecka nie mam rzeczy ale te które mam do siebie na porodówkę to mam wszystkie naszykowane na jednej kupce łącznie z kosmetykami i klapkami ale nie wkładam do torby żeby się tam nie "zaparzały". Jak się zacznie akcja to myślę, że spokojnie zdążę je przełożyć do torby

ALAALICJA, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kasjopea Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. ja dzis zaczynam 37 tydzień a mam już rozwarcie na 3cm i zgładzoną szyjkę tak więc poród może się rozpocząć już w każdej chwili. Lekarz nie kazał mi leżeć bo niby to już ciąża donoszona, ale chciałabym jeszcze do 38 tygodnia dociągnąć po za tym dzieciątko nie jest zbyt duże i chciałabym, żeby jeszcze trochę przybrało tłuszczyku

Limerikowo lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja,natalinka trzymamy kciuki i dajecie znać!!!

natalinka pewnie urodziła już i tuli maleństwo ;-)

eh ja dziś nawet pospałam zaraz biore się za obiad i sprzatanie ;-) bo dużo czasu nie zostalo mi już ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:36

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, super:-) tylko pozazdroscic:-)

Ja poprasowalam ubranka i pieluchy, zostalo mi jeszcze wyprasowac posciele i w zasadzie wszystko, tyle ze plecki zaczely bolec to trzeba dychnac:-)

Niunia zmienisz mi ten termin? Spogardzilas moja prosba;) no wiesz! Dla przypomnienia 8 maj:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-nie widziałam :d czekaj czekaj to już pewny ten 8maja???? bo nie nadanżam :d wszystko z łba mi ucieka :d

już skorygowałam :d skok o 10dni brawo :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 14:14

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ