KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ja święta spędziłam u teściów i cioci męża i przez te nasiadówy całodniowe spuchłam okropnie, a myślałam że bardziej się nie da, poza tym w piątek na koniec 35 tyg obniżył mi się brzuch, nie wiem czy nie spowodowały tego skurcze których dostałam podczas sprzątania z którym trochę przegięłam, a dzisiaj byłam na badaniach moczu i morfologii i niestety szału nie ma w moczu białko, bakterie, szczawiany duża ilość, bakterie i odczyn obojętny więc wszystko wskazuje na zapalenie, a morfologia z niskim poziomem erytrocytów, hemoglobiny i niskim hematokrytem, zastanawiam się co mi pojutrze powie lekarz mam tylko nadzieję że nie będę musiała tych ostatnich tygodni spędzić w szpitalu bo to jednak jeszcze prawie miesiąc został a jak ostatnio byłam w szpitalu to dwie noce które tam spędziłam były nieprzespane a nie wyobrażam sobie teraz spania na szpitalnym łóżku
-
MAGDALENKO!!! będzie WYSYP w MAJU !!!!
- tym bardziej że to będzie przed pełnią... to nas wszystkie na raz weźmie...
ale będzie ostra jazda !!!! Będzie SIĘ DZIAŁO!!!
BĘDZIE ZABAWA
A ja właśnie wyprałam wózek i nosidełko
a teraz zabieram się za pościel
... powiedzcie proszę czy przygotowywałyście jakoś specjalnie pralkę do tego prania ??
Bo ja z ledwością doszorowałam się pojemnika na płyn do prania...
Chyba przestanę z niego korzystać bo strasznie ciężko go doczyścić
DZIŚ PRZYJEDZIE ŁÓŻECZKO !!!
FIZJO - muszę sobie te rady obrobić, wydrukować i co rano odpokutować
Dziękuję serdecznie !!! To jest to !!!
Czy wy też macie pełną lodówkę świątecznych łakoci ??
JA dziś dzień zaczęłam od serniczka a następnie była pyszna sałatka - zjadłam cały pojemniczek
a co tam - u mnie się jedzenia nie wyrzuca !!!!
...i urodzinowe FERRERO pochłonęłam
Tak się objadłam że nie wiem czy coś więcej wcisnę ...
Będzie trzeba męża nafaszerowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:10
aga8787 lubi tę wiadomość
-
fizjo wrote:hej
Ja ćwiczę tak:
1) mięśnie kegla w pozycji leżącej na boku (tu dokładne wyjaśnienie gdzie są: http://parenting.pl/portal/jak-cwiczyc-miesnie-kegla)minimum 3 razy dziennie po 10 powtórzeń. Ważne jest aby robić to w odpowiednim rytmie, czyli 3 sekundy napinamy te mięśnie a 5 sekund odpoczywamy przed kolejnym napięciem.
2) oddychanie torem brzusznym 3x dziennie po 10 powtórzeń. Wdech przez nos -3 sek wstrzymujemy oddech "na brzuchu" a potem wydech długi przez usta. Przerwa 5 sek i tak dalej.
3) przywodzenie prawej kończyny dolnej ugiętej do prawego barku w leżeniu bokiem. (to samo dla lewej) 3 x dziennie po 10 powtórzeń dla każdej z kończyn dolnych.
4)ćwiczenie z pomocą osoby drugiej:
pozycja leżąca na plecach, nogi ugięte. Wkładamy piłkę miedzy kolana i ściskamy ją w ten sposób żeby czuć jak mięśnie pośladków ściskają się. Nie wolno dopuścić żeby brzuch napinał się- ćwiczą same mięśnie przywodziciele.
3x dziennie po 10 razy w takim samym rytmie jak poprzednie. Jest to ważne, gdyż wtedy mieśnie mają czas na odpoczynek. Stawiamy na jakość nie na ilosć.
5)ćwiczenie z pomocą osoby drugiej:
pozycja jak w 4 cw. parter obejmuje nasze kolana uniemożliwiając nam ich odwodzenie. Naszym zadaniem jest próbowanie przeciwdziałanie tej sile-napinając mięśnie odwodzące. Nie napinamy brzucha. 3x dziennie po 10 razy.
Po ukończonym 38 tc:
1)Możemy śmiało chodzić po schodach po dwa stopnie- 3x dziennie maksymalnie do 4 piętra
2)półprzysiady 3x dziennie po 10 razy
3) skakanie na piłce (samo siedzenie-utrzymywanie równowagi i kręcenie pupą-też jak najbardziej)
buziaczki:**
-
nick nieaktualny
-
mirka14 wrote:Cześć dziewczyny, ja święta spędziłam u teściów i cioci męża i przez te nasiadówy całodniowe spuchłam okropnie, a myślałam że bardziej się nie da, poza tym w piątek na koniec 35 tyg obniżył mi się brzuch, nie wiem czy nie spowodowały tego skurcze których dostałam podczas sprzątania z którym trochę przegięłam, a dzisiaj byłam na badaniach moczu i morfologii i niestety szału nie ma w moczu białko, bakterie, szczawiany duża ilość, bakterie i odczyn obojętny więc wszystko wskazuje na zapalenie, a morfologia z niskim poziomem erytrocytów, hemoglobiny i niskim hematokrytem, zastanawiam się co mi pojutrze powie lekarz mam tylko nadzieję że nie będę musiała tych ostatnich tygodni spędzić w szpitalu bo to jednak jeszcze prawie miesiąc został a jak ostatnio byłam w szpitalu to dwie noce które tam spędziłam były nieprzespane a nie wyobrażam sobie teraz spania na szpitalnym łóżku
ale jak badania masz kiepskie to faktycznie mogą CIę zostawić ;/
-
Dorjana wrote:MAGDALENKO!!! będzie WYSYP w MAJU !!!!
- tym bardziej że to będzie przed pełnią... to nas wszystkie na raz weźmie...
ale będzie ostra jazda !!!! Będzie SIĘ DZIAŁO!!!
BĘDZIE ZABAWADorjana wrote:A ja właśnie wyprałam wózek i nosidełko
a teraz zabieram się za pościel
... powiedzcie proszę czy przygotowywałyście jakoś specjalnie pralkę do tego prania ??
Bo ja z ledwością doszorowałam się pojemnika na płyn do prania...
Chyba przestanę z niego korzystać bo strasznie ciężko go doczyścićDorjana wrote:DZIŚ PRZYJEDZIE ŁÓŻECZKO !!!Dorjana wrote:Czy wy też macie pełną lodówkę świątecznych łakoci ??
JA dziś dzień zaczęłam od serniczka a następnie była pyszna sałatka - zjadłam cały pojemniczek
a co tam - u mnie się jedzenia nie wyrzuca !!!!
...i urodzinowe FERRERO pochłonęłam
Tak się objadłam że nie wiem czy coś więcej wcisnę ...
Będzie trzeba męża nafaszerować -
Miriam wrote:Dorjana ja go wyjmuje i zalewam wrzatkiem lepiej sie czyści
chyba ze masz pralkę ładowana od góry to chyba nie da rady wyjąc
no właśnie mam tą ładowana od góry i moczyłam ze wrzątku przez ponad 3h...
Jednak mam wrażenie że nie oczyściło się dokładnie
Myślicie że to może zaszkodzić maluszkowi ??
Czy powinnam jeszcze raz spróbować z tym pojemnikiem powalczyć ??
magdalena wrote:ja nie czyściałam jakoś specjalnie pralki przez praniem rzeczy dla małego wydaje mi się, że nie ma co przesadzać
No to spoko - i już mam odpowiedź
Czyli nie muszę się aż tak przejmować... a jeśli coś by się działo to będzie cenna lekcja na przyszłośćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:23
magdalena lubi tę wiadomość
-
u mnie kobietki cała noc z bólami rozszerzania krocza czy coś w tym stylu prawdę mówiąc nie miałam jeszcze tak, nie wiem co o tym myśleć czy to może robi się rozwarcie? brzuszek się opuścił i nie wiem czy coś się nie rozkręci trzeba czekać. Wizyta u gina w piątek wyda mi skierowanie na KTG.
jak wstawałam w nocy z łóżka na siusiu to zastanawiałam się czy mi wody nie odejdą ale to wyczekiwanie przed nieznanym jest niesamowite ale też mam taką niepewność co się będzie działo;/ tzn. nie wiem co się będzie działo
tak fizjo mi jest strasznie gorąco i w momencie potrafię być spocona ;/
Dorjana ja zrobiłam wszystkie prania i nie sparzyłam tego pojemniczkanie wpadłam na to ale chyba nie stanie się nic małemu potem przecież idzie żelazko które zmiękcza ubranka i w jakiś sposób odkaża co nie?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:25
-
Kasienka, gratulacje! Niech się synek zdrowo chowa
Natalinko, fajnie, że Twoj malutki podrosl i wytrzymałas przez święta, teraz już jest bezpieczniej
Ja dziś po usg, mala kluseczka wazy 3774g i byłam pewna na wywoływanie w tym tygodniu, ale przełożyli to na 4 maja o 8.30 będą mi wywoływać. Powiedzieli, że do tego momentu mogę urodzić bez wywołania, bo dzidzia już jest gotowa i wszystko też, jakbym byłam już w 40 tym tygodniu. I tak wykazało ust. Psychicznie też jestem już gotowa. Muzyka do porodu przygotowana i pozytywne nastawienie, wiec czekam na rozwoj akcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 17:36
Dorjana, aga8787, aisa lubią tę wiadomość
-
niunia - mi też się zrobiły na jednym pośladku, smaruje bio-oilem i nic a już mam je ponad miesiąc, nie wiem jak się ich pozbyć
mam nadzieje że serduszko małej się unormuje ja też miałam jakieś dziwne skoki i przerwy ale to tłumacze sobie że mała się ruszała chociaż słuchając tego byłam zaniepokojona -
Mychowe-23kg przytylam :
co się dziwić
aga8787-w a czwartek mam kolejne ktg i do gina niech oglądnie małąa to serce to mnie tak zmartwiło że oszaleje
tak się martwie i boje siedze i rycze tak mam dośćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 19:01