Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo - dziękuję bardzo :) oby coś pomogły

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy każdym staniu...warto kręcić bioderkami a to w prawo a to w lewo. Dobrze jakby weszło to w nawyk :-)

Powodzenia:*

• niunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ktg ,wykazało nieprawidłowości w rytmie serca :-( tak się boje :-( następne ktg w czwartek tak się boje :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja święta spędziłam u teściów i cioci męża i przez te nasiadówy całodniowe spuchłam okropnie, a myślałam że bardziej się nie da, poza tym w piątek na koniec 35 tyg obniżył mi się brzuch, nie wiem czy nie spowodowały tego skurcze których dostałam podczas sprzątania z którym trochę przegięłam, a dzisiaj byłam na badaniach moczu i morfologii i niestety szału nie ma w moczu białko, bakterie, szczawiany duża ilość, bakterie i odczyn obojętny więc wszystko wskazuje na zapalenie, a morfologia z niskim poziomem erytrocytów, hemoglobiny i niskim hematokrytem, zastanawiam się co mi pojutrze powie lekarz mam tylko nadzieję że nie będę musiała tych ostatnich tygodni spędzić w szpitalu bo to jednak jeszcze prawie miesiąc został a jak ostatnio byłam w szpitalu to dwie noce które tam spędziłam były nieprzespane a nie wyobrażam sobie teraz spania na szpitalnym łóżku :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Myślę, że jak zaczniemy rodzic to jedna po drugiej :)

no i będzie ciekawie ale faktycznie nasze terminy bardzo uległy zmianie.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDALENKO!!! będzie WYSYP w MAJU !!!!
    - tym bardziej że to będzie przed pełnią... to nas wszystkie na raz weźmie...
    ale będzie ostra jazda !!!! Będzie SIĘ DZIAŁO!!!
    BĘDZIE ZABAWA :D

A ja właśnie wyprałam wózek i nosidełko :D
    a teraz zabieram się za pościel :D
    ... powiedzcie proszę czy przygotowywałyście jakoś specjalnie pralkę do tego prania ??
    Bo ja z ledwością doszorowałam się pojemnika na płyn do prania...
    Chyba przestanę z niego korzystać bo strasznie ciężko go doczyścić :/

DZIŚ PRZYJEDZIE ŁÓŻECZKO !!!

FIZJO - muszę sobie te rady obrobić, wydrukować i co rano odpokutować :D
    Dziękuję serdecznie !!! To jest to !!!

Czy wy też macie pełną lodówkę świątecznych łakoci ??
    JA dziś dzień zaczęłam od serniczka a następnie była pyszna sałatka - zjadłam cały pojemniczek :D
    a co tam - u mnie się jedzenia nie wyrzuca !!!!
    ...i urodzinowe FERRERO pochłonęłam :D

Tak się objadłam że nie wiem czy coś więcej wcisnę ...
    Będzie trzeba męża nafaszerować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:10

aga8787 lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej

Ja ćwiczę tak:

1) mięśnie kegla w pozycji leżącej na boku (tu dokładne wyjaśnienie gdzie są: http://parenting.pl/portal/jak-cwiczyc-miesnie-kegla)minimum 3 razy dziennie po 10 powtórzeń. Ważne jest aby robić to w odpowiednim rytmie, czyli 3 sekundy napinamy te mięśnie a 5 sekund odpoczywamy przed kolejnym napięciem.

2) oddychanie torem brzusznym 3x dziennie po 10 powtórzeń. Wdech przez nos -3 sek wstrzymujemy oddech "na brzuchu" a potem wydech długi przez usta. Przerwa 5 sek i tak dalej.

3) przywodzenie prawej kończyny dolnej ugiętej do prawego barku w leżeniu bokiem. (to samo dla lewej) 3 x dziennie po 10 powtórzeń dla każdej z kończyn dolnych.

4)ćwiczenie z pomocą osoby drugiej:
    pozycja leżąca na plecach, nogi ugięte. Wkładamy piłkę miedzy kolana i ściskamy ją w ten sposób żeby czuć jak mięśnie pośladków ściskają się. Nie wolno dopuścić żeby brzuch napinał się- ćwiczą same mięśnie przywodziciele.
    3x dziennie po 10 razy w takim samym rytmie jak poprzednie. Jest to ważne, gdyż wtedy mieśnie mają czas na odpoczynek. Stawiamy na jakość nie na ilosć.

5)ćwiczenie z pomocą osoby drugiej:
    pozycja jak w 4 cw. parter obejmuje nasze kolana uniemożliwiając nam ich odwodzenie. Naszym zadaniem jest próbowanie przeciwdziałanie tej sile-napinając mięśnie odwodzące. Nie napinamy brzucha. 3x dziennie po 10 razy.

Po ukończonym 38 tc:

1)Możemy śmiało chodzić po schodach po dwa stopnie- 3x dziennie maksymalnie do 4 piętra :-)

2)półprzysiady 3x dziennie po 10 razy

3) skakanie na piłce (samo siedzenie-utrzymywanie równowagi i kręcenie pupą-też jak najbardziej)

buziaczki:**
    dzięki Fizjo :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja go wyjmuje i zalewam wrzatkiem lepiej sie czyści :) chyba ze masz pralkę ładowana od góry to chyba nie da rady wyjąc

• magdalena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja święta spędziłam u teściów i cioci męża i przez te nasiadówy całodniowe spuchłam okropnie, a myślałam że bardziej się nie da, poza tym w piątek na koniec 35 tyg obniżył mi się brzuch, nie wiem czy nie spowodowały tego skurcze których dostałam podczas sprzątania z którym trochę przegięłam, a dzisiaj byłam na badaniach moczu i morfologii i niestety szału nie ma w moczu białko, bakterie, szczawiany duża ilość, bakterie i odczyn obojętny więc wszystko wskazuje na zapalenie, a morfologia z niskim poziomem erytrocytów, hemoglobiny i niskim hematokrytem, zastanawiam się co mi pojutrze powie lekarz mam tylko nadzieję że nie będę musiała tych ostatnich tygodni spędzić w szpitalu bo to jednak jeszcze prawie miesiąc został a jak ostatnio byłam w szpitalu to dwie noce które tam spędziłam były nieprzespane a nie wyobrażam sobie teraz spania na szpitalnym łóżku :(
    Mirka14 współczuję wizji bycia w szpitalu :( ale jak badania masz kiepskie to faktycznie mogą CIę zostawić ;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    MAGDALENKO!!! będzie WYSYP w MAJU !!!!
    - tym bardziej że to będzie przed pełnią... to nas wszystkie na raz weźmie...
    ale będzie ostra jazda !!!! Będzie SIĘ DZIAŁO!!!
    BĘDZIE ZABAWA :D
    no mi to się wydaję, że ta zabawa może zacząc się wcześniej ;)
    Dorjana wrote:
    A ja właśnie wyprałam wózek i nosidełko :D
    a teraz zabieram się za pościel :D
    ... powiedzcie proszę czy przygotowywałyście jakoś specjalnie pralkę do tego prania ??
    Bo ja z ledwością doszorowałam się pojemnika na płyn do prania...
    Chyba przestanę z niego korzystać bo strasznie ciężko go doczyścić :/
    ja nie czyściałam jakoś specjalnie pralki przez praniem rzeczy dla małego wydaje mi się, że nie ma co przesadzać :)
    Dorjana wrote:
    DZIŚ PRZYJEDZIE ŁÓŻECZKO !!!
    super !!!!!
    Dorjana wrote:
    Czy wy też macie pełną lodówkę świątecznych łakoci ??
    JA dziś dzień zaczęłam od serniczka a następnie była pyszna sałatka - zjadłam cały pojemniczek :D
    a co tam - u mnie się jedzenia nie wyrzuca !!!!
    ...i urodzinowe FERRERO pochłonęłam :D

Tak się objadłam że nie wiem czy coś więcej wcisnę ...
    Będzie trzeba męża nafaszerować :D
    u mnie jakoś specjalnie łakoci nie było był jeden pyszny serniczek i nim się objadłam ale dziś kupiłam lody na które mam ochotę od wczoraj :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- jakie nie prawidłowości???napisz konkretnie... u mnie ost wyszły ajkies deceleracje...ale okazało się po nast KTG ze wszystko ok.

Czy Wam tez jest tak gorąco???

buzki:*

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dorjana ja go wyjmuje i zalewam wrzatkiem lepiej sie czyści :) chyba ze masz pralkę ładowana od góry to chyba nie da rady wyjąc

no właśnie mam tą ładowana od góry i moczyłam ze wrzątku przez ponad 3h...
    Jednak mam wrażenie że nie oczyściło się dokładnie :(
    Myślicie że to może zaszkodzić maluszkowi ??
    Czy powinnam jeszcze raz spróbować z tym pojemnikiem powalczyć ??
    magdalena wrote:
    ja nie czyściałam jakoś specjalnie pralki przez praniem rzeczy dla małego wydaje mi się, że nie ma co przesadzać :) :)

No to spoko - i już mam odpowiedź :D
    Czyli nie muszę się aż tak przejmować... a jeśli coś by się działo to będzie cenna lekcja na przyszłość :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:23

magdalena lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kobietki cała noc z bólami rozszerzania krocza czy coś w tym stylu prawdę mówiąc nie miałam jeszcze tak, nie wiem co o tym myśleć czy to może robi się rozwarcie? brzuszek się opuścił i nie wiem czy coś się nie rozkręci trzeba czekać. Wizyta u gina w piątek wyda mi skierowanie na KTG.
    jak wstawałam w nocy z łóżka na siusiu to zastanawiałam się czy mi wody nie odejdą ale to wyczekiwanie przed nieznanym jest niesamowite ale też mam taką niepewność co się będzie działo;/ tzn. nie wiem co się będzie działo :) :) :)

tak fizjo mi jest strasznie gorąco i w momencie potrafię być spocona ;/

Dorjana ja zrobiłam wszystkie prania i nie sparzyłam tego pojemniczka :( nie wpadłam na to ale chyba nie stanie się nic małemu potem przecież idzie żelazko które zmiękcza ubranka i w jakiś sposób odkaża co nie?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:25

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-jakieś nieładne skoki w rytmie serca mam ktg w czwartek i zobaczymy,chyba zwariuje do tego za dużo białka we krwi:/

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Fizjo-jakieś nieładne skoki w rytmie serca mam ktg w czwartek i zobaczymy,chyba zwariuje do tego za dużo białka we krwi:/

niunia mam nadzieję, że będzie wszystko OK!

niunia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, gratulacje! Niech się synek zdrowo chowa :)
    Natalinko, fajnie, że Twoj malutki podrosl i wytrzymałas przez święta, teraz już jest bezpieczniej :)

Ja dziś po usg, mala kluseczka wazy 3774g i byłam pewna na wywoływanie w tym tygodniu, ale przełożyli to na 4 maja o 8.30 będą mi wywoływać. Powiedzieli, że do tego momentu mogę urodzić bez wywołania, bo dzidzia już jest gotowa i wszystko też, jakbym byłam już w 40 tym tygodniu. I tak wykazało ust. Psychicznie też jestem już gotowa. Muzyka do porodu przygotowana i pozytywne nastawienie, wiec czekam na rozwoj akcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 17:36

Dorjana, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,myślałam że problem rozstępów mnie nie tyczy!!! A jednak na obydwu pośladkach???? co robić i jak się tego pozbyć???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 17:50

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, można zapobiegać, jeśli już się pojawia, to kremy na rozstępy trzeba stosować.. zawsze nawilzac skore, jeśli wiesz, że przybierasz na wadze.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia - mi też się zrobiły na jednym pośladku, smaruje bio-oilem i nic a już mam je ponad miesiąc, nie wiem jak się ich pozbyć :(
    mam nadzieje że serduszko małej się unormuje ja też miałam jakieś dziwne skoki i przerwy ale to tłumacze sobie że mała się ruszała chociaż słuchając tego byłam zaniepokojona

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe-23kg przytylam ::-( co się dziwić

aga8787-w a czwartek mam kolejne ktg i do gina niech oglądnie małą ;-) a to serce to mnie tak zmartwiło że oszaleje :-(

tak się martwie i boje siedze i rycze tak mam dość :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 19:01

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ