KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie sprawdziłam listę obecnych ciężarówek !!!!
- jakoś mnie natchnęło by sprawdzić na którym jestem miejscu w kolejce
MASAKRA !!! SZCZYTUJEMY DZIEWCZYNKI !!!!
Czas złapać swój NUMEREK i pilnować
wg naszych starań i mojej ostatniej owulacji powinnam być na miejscu 14
...idę łeb w łeb razem z MAMĄFASOLKI, AGĄ, ALAAALICJĄ i MYCHOWE
...koleżanki ciekawe, która pierwsza pęknie
wg mojej gin i wyliczonego przez nią terminu (oraz całej bazującej na tym KARTY CIĄŻY) plasuję się na miejscu 19 !!!
... a wg ostatniej miesiączki i OVU Friend - termin porodu mam wyliczony na 5 maja 2014 - czyli 12 miejsce - razem z MAGDALENKOM
CHYBA CZAS ZACZĄĆ SIĘ BAĆ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:28
aga8787, ALAALICJA, niunia, agata86, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
dorjana - ja pamiętam doskonale tą niedzielę w którą testowałyśmy
a tu już końcówka.
Mychowe będzie rodzic wcześniej, ale czy pierwsza z nas to się okażeJa termin z USG miałam na 30 kwietnia a wg OM na 7 maja.
Myślę, że jak zaczniemy rodzic to jedna po drugiejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:25
Dorjana, niunia, aisa, agata86, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
aga8787 wrote:dorjana - ja pamiętam doskonale tą niedzielę w którą testowałyśmy
a tu już końcówka.
Mychowe będzie rodzic wcześniej, ale czy pierwsza z nas to się okażeJa termin z USG miałam na 30 kwietnia a wg OM na 7 maja.
Myślę, że jak zaczniemy rodzic to jedna po drugiej
Hey to ja jestem po Tobie mnie 3 razy wyszedł 8 maja terminDorjana, aga8787, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
hehe oby nie robić takiego zastoju jak kwietniówki! Te to się ociągają!!
A zapomniałam napisać najważniejszego!!
Wczoraj zaczęłam prać póki co łózkowe rzeczy, a dziś przechodze do ubranek itp:) Ale radocha:D!aga8787, aisa, agata86 lubią tę wiadomość
-
hej hej jak tam po świetach:)Jejku coraz bliżej...Zobaczymy co to będzie:)Ja puchnąć zaczynam, a stopy mam jak balony:(Noc też ciężka. WSzystko boli a do tego sny przerażające. Dziś po południu mamy wizytę, oby wszystko było ok...
MAMUŚKI TRZYMAJMY SIE JESZCZE TROCHĘagata86 lubi tę wiadomość
-
natalinka- pewnie urodzisz na dniach
byczka, hihi :-)ooo 2400juz prawie-widzisz jest coraz lepiej:*
niunia- snilo mi sie ze urodziłas!!!!jak sie masz??
dorjana- ooo tak to juz coraz blizej...jak patrze na mój ciążomierz na lodówce to jestem dumna ze dotrwałam do dzisiaj
bea-tina piekna dzis pogoda-pieknie Ci poschnie
A ja zamierzam dzis juz cwiczyc-tak zeby porod był nie bolesny
pierwsze urodziłam po nie spełna 2 godzinach.....chciałabym takiej powtórki
sciskam:*Bea_tina, Dorjana, aga8787, ALAALICJA, aisa, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Fizjo- nieźle,jeszcze nie urodziłam :d dziś mam ktg to zobaczymy czy jest jakiś postęp
ale wole dotrwać do tego poniedziałku bez niespodzianek
Dostałam dziś skierowanie do szpitala już na cesarkęm piątek mam tam jechać i oeać i w sumie nie wiem po co tam mam być w piątek już :d oddać to skierowanie??? Może jakieś badania sama nie wiem
ale mam nadzieje,że tam nie zostane
ALAALICJA, aisa, Dorjana, mychowe lubią tę wiadomość
-
fizjo wrote:natalinka- pewnie urodzisz na dniach
byczka, hihi :-)ooo 2400juz prawie-widzisz jest coraz lepiej:*
niunia- snilo mi sie ze urodziłas!!!!jak sie masz??
dorjana- ooo tak to juz coraz blizej...jak patrze na mój ciążomierz na lodówce to jestem dumna ze dotrwałam do dzisiaj
bea-tina piekna dzis pogoda-pieknie Ci poschnie
A ja zamierzam dzis juz cwiczyc-tak zeby porod był nie bolesny
pierwsze urodziłam po nie spełna 2 godzinach.....chciałabym takiej powtórki
sciskam:*
WOW:) PODAWAJ NAM TU ZAR4AZ ĆWICZENIA NA BEZBOLESNY PORÓ)
-
Witajcie po Świętach
Kasieńka82, gratulacje!!
Joala, może to już tuż tuż
Natalinka, już niedługo coraz bliżej, trzymam kciuki!
Beatina, na jaki film idziecie? Ostatnie chwile spokoju trzeba dobrze wykorzystać
Alalicja, trzymam kciuki za wizytę
Niunia, pewnie będziesz miała rozmowę z anestezjologiem, powinni chyba dać taki płyn żeby się na noc przed cesarką nim umyć a potem rano w szpitalu też chyba tym się myje. Tutaj tak nam opisywali przed-cesarkową procedurę.
Fizjo, koniecznie napisz o tych ćwiczeniach!
Mi w ostatnim tygodniu zaczęły trochę nogi i ręce puchnąć, wcześniej miałam z tym spokój. Za to ze spaniem nie mam problemów
ALAALICJA, Kaja lubią tę wiadomość
-
A ja chciałabym się pochwalić, że przyłączam się do leniuchowania
W sensie że przechodzę w stan spoczynku
A raczej dzidziusiowego przygotowywania...
Dziś lecimy z pierwszym prankiem
Następnie zamierzam przygotować kącik dla maluszka
Łóżeczko trzeba przywieźć i rozłożyć
Zamówić pościel
i oczywiście przygotować torby
Wczoraj miałam straszne przeczucie że coś się rozkręca - tak nie krocze bolało, że pomimo że byłam w gościach, przewracałam się tylko z boku na bok...
Na szczęście dziś już jest lepiej...
Czy myślicie ze mogę jeszcze wziąć magnez ???
Wolałabym aby maluszek posiedział jeszcze z tydzień w brzuszku
Jednak od jutra również planuję rozpocząć stopniowo ćwiczenia - bardzo chętnie fizjo skorzystałabym z twojego doświadczenia
Czekam z niecierpliwością na twoje CENNE RADYWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 12:07
aga8787, aisa lubią tę wiadomość
-
hej
Ja ćwiczę tak:
1) mięśnie kegla w pozycji leżącej na boku (tu dokładne wyjaśnienie gdzie są: http://parenting.pl/portal/jak-cwiczyc-miesnie-kegla)minimum 3 razy dziennie po 10 powtórzeń. Ważne jest aby robić to w odpowiednim rytmie, czyli 3 sekundy napinamy te mięśnie a 5 sekund odpoczywamy przed kolejnym napięciem.
2) oddychanie torem brzusznym 3x dziennie po 10 powtórzeń. Wdech przez nos -3 sek wstrzymujemy oddech "na brzuchu" a potem wydech długi przez usta. Przerwa 5 sek i tak dalej.
3) przywodzenie prawej kończyny dolnej ugiętej do prawego barku w leżeniu bokiem. (to samo dla lewej) 3 x dziennie po 10 powtórzeń dla każdej z kończyn dolnych.
4)ćwiczenie z pomocą osoby drugiej:
pozycja leżąca na plecach, nogi ugięte. Wkładamy piłkę miedzy kolana i ściskamy ją w ten sposób żeby czuć jak mięśnie pośladków ściskają się. Nie wolno dopuścić żeby brzuch napinał się- ćwiczą same mięśnie przywodziciele.
3x dziennie po 10 razy w takim samym rytmie jak poprzednie. Jest to ważne, gdyż wtedy mieśnie mają czas na odpoczynek. Stawiamy na jakość nie na ilosć.
5)ćwiczenie z pomocą osoby drugiej:
pozycja jak w 4 cw. parter obejmuje nasze kolana uniemożliwiając nam ich odwodzenie. Naszym zadaniem jest próbowanie przeciwdziałanie tej sile-napinając mięśnie odwodzące. Nie napinamy brzucha. 3x dziennie po 10 razy.
Po ukończonym 38 tc:
1)Możemy śmiało chodzić po schodach po dwa stopnie- 3x dziennie maksymalnie do 4 piętra
2)półprzysiady 3x dziennie po 10 razy
3) skakanie na piłce (samo siedzenie-utrzymywanie równowagi i kręcenie pupą-też jak najbardziej)
buziaczki:**aga8787, agata86, magdalena, zozol, aisa lubią tę wiadomość