KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mychowe wrote:Dorjana, jesteś MEGA!! Pojechałam z moim do kina, wracam, a tu takie wieści:)
Pozazdrościć ekspresowego porodu, każdemu takiego życzę, a sobie jak najbardziej
Przegonilas nas, a termin taki sam mialysmy:)
Ogromne gratulacje:)
Daj znać ile Tobiaszek wazy:)
no ja też byłam w szoku myślałam, że Dorjana żartujea tu Toboaszek już się do niej tuli! a my we dwie się prześcugałyśmy hi hi hi
dobra idę wziąć kąpiel, wydepilować się tak na wszelki wypadekBea_tina, mychowe lubią tę wiadomość
-
Kurcze powiem Wam, ze cos mnie mdli... moze pojechalam dzis z lakociami, ale w kazdym razie chyba sobie szczela jakas herbatke, wole zeby wyszlo niz mnie meczylo pol nocy;)
A Łukaszek dzis daje czadu, nie ma co:-) duzo sie rusza w ciagu dnia. Mam nadzieje ze mu ta aktywnosc dzienna zostanie i w nocy nie bedzie szalec;)
Wczoraj rozmawiamy z małżem, ze chcialabym juz byc po, zeby wiedziec czy jest ok, jak wyglada ile mierzy, wazy itp. A małż, ze jakie włoski bedzie miec, a ja ze raczej bedzie łysy, bo ani nie mam zgagi ani nic, czy wiecie czy zgaga i ilosc wlosow sa zalezne od siebie?agata86 lubi tę wiadomość
-
magdalena wrote:no ja też byłam w szoku myślałam, że Dorjana żartuje
a tu Toboaszek już się do niej tuli! a my we dwie się prześcugałyśmy hi hi hi
dobra idę wziąć kąpiel, wydepilować się tak na wszelki wypadek
Ja dziś też już nogi golilam, bo zarosniete jak u goryla
magdalena lubi tę wiadomość
-
Beatina, też słyszałam o zgadze i ilości wloskow na głowie, ale uwazam to za zabobony, no bo jak naukowo to wytłumaczyć? Nigdzie nie mogłam Znaleźć takiej informacji. To cos takiego jak czasami mówią: pokaz mi swoj brzuch, a powiem czy tam siedzi dziewczynka czy chłopiec
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny.... Szczegóły opiszę później bo na razie jestem padnieta
Tak jak Aga zauważyła... Dzień wcześniej siedziałam do 1:30 i szykował plan porodu... Oraz łóżeczko dla Misia
A... I o 4 obudził mnie mój wredny budzik...
To sobie troszkę poczytałam i zabrałam się za sprzątanie...
Miałam mieć gości popołudniu
Wiec de facto spałam zaledwie 2,5h
Szok!!!
Musze się zdrzemnac :'( choć nie jestem w stanie...
Adrenalina nadal mnie trzyma
A Tobiaszek urodził się z wagą 2780gr i dl.50cm
Bea_tina, Nalka, niunia, Tusia84, magdalena, mychowe, aga8787, aisa, AISAK, agata86, zozol, Galanea lubią tę wiadomość
-
mychowe wrote:Beatina, też słyszałam o zgadze i ilości wloskow na głowie, ale uwazam to za zabobony, no bo jak naukowo to wytłumaczyć? Nigdzie nie mogłam Znaleźć takiej informacji. To cos takiego jak czasami mówią: pokaz mi swoj brzuch, a powiem czy tam siedzi dziewczynka czy chłopiec
tez jestem tego zdania ze to zabobon, bardziej realne jest to, ze dziecko uciska na zaladek np. i stad zgaga, tak mi sie wydaje:-)
mychowe lubi tę wiadomość
-
Dorjana niezle to u Ciebie sie odbylo:-) nie ma co tylko pozazdroscic;)
czyli te skurcze nie zawsze sa tak bolesnie idczuwalne bo u Ciebie raczej do wytrzymania byly?
ja po kapieli:-) i wygolona hi hi, ledwo co chodze maly prze na pachwine ;/
bardzo jestem ciekawa jak to bedzie u mnie w kazdym razie suedzac w wannie jak mnie cos bedzie lapac to bede tlumaczyc sobie, ze synus juz chce poznac rodzicow i stad ten bol;) zawsze to tak jakos lepiej.
ja dzis mam mega apetyt moze przez te biegunki? -
niunia wrote:Mychowe-ja miałam tzn mam całą ciąże mega zgage więc jutro się okaże czy mała ma bujną czuprynke
Niunia, u mnie zgaga też przez prawie cala ciążę, w zasadzie pierwszy dzień jak się dowiedziałam o ciąży to się pojawiła..
Koleżanka, co rodziła w marcu to samo, a jej córeczka takie dlugie włosy miała, że szok, nawet na ramionkach miała włosy :)takie ciemneniunia lubi tę wiadomość
-
Niunia zaciskam kciuki i czekam na wiesci:*
Ja sie cos przebudzilam wczesnie, ale moze ze stresu o niunie hehe:-)
Dlugi dzien sie zapowiada, oby szybko minal. A jutro ide na spotkanie z polozna, ciekawe co mi ciekawego powie:-)
Milego dnia mamuski!niunia, magdalena lubią tę wiadomość
-
Niunia, dziś przytulisz córeczkę pierwszy raz
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści!
Kaja, Marcelek słodziak! Super że miałaś dobrą opieke w szpitalu i wszystko dobrze sie skończyło.
Też poproszę o tak expresowy poród jak u Dorjany
Ciekawe jak Joala..?
Trzymam kciuki dziewczyny, co by sprawnie szły nam te porody!!niunia, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość
-
Ja czekam na poranna wizytacje lekarzy i decyzje. Cały czas skurcze mam i noca myślałam ze wykituje tak mnie pobolewał brzuuch. Ciekawe co wymyślą dzis dla nas . Cały sztab anestezjologiczny czeka na jedno słowo i i są gotowi do działania z biegu. Poczekamy zobaczymy. Ale mam dosyć niepewności już tej.
Juz bym sie dala pokroić w te i nazat poprostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 07:41
-
Niunia, Joala trzymam kciuki;-)
Nie wyspałam się. Mały w nocy wstaje co godzinę, półtora. Chwilę cycusia pociągnie i śpi, wiec nie dziwię się mu, ze często się budzi. A w dzień śpi po 3 godziny. Masakra. Jak mu przestawić dzień i noc? Ale i tak jest bardzo słodki:-) Ale mógłby dać się wyspać trochę mamusi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 07:54
niunia, mychowe lubią tę wiadomość