X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was !!!
    Dorjan gratuluje i w te gratulacje dołączam Każdą , ktora urodziła jak mnie nie było!!!!!

Teraz czekamy na nowe dzieci szybko i sprawnie !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia niunia :)
    Joala mam nadzieję że u Ciebie też szybko pójdzie i nie będą Cię dłużej męczyć :)
    Dorjana - to waga Tobiaszka z wagą USG prawie się zgadzałaby ?

Ja czekam na dzisiejsza wizytę :)

niunia, mychowe, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, Joala trzymam kciuki
    dorjan kaja gratuluje
    beatina kiedy będziesz rodzić?

Kaja lubi tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonili,że mamy być wcześnie ;-) więc jedziemy ;-) trzymam kciuki i dam znać jak dojde do siebie ;-)

niema co suwaczek juz se dam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:15

aga8787, slonkozusa, zozol, Kaja, mychowe, magdalena, aisa, agata86 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny!
    Ale się nam porody rozkręciły :)

niunia, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa wrote:
    beatina kiedy będziesz rodzić?

Termin cesary mam ustalony na 8 maja:) więc 10 dni zostało, choć ostatnio mam takie bóle, jakby przepowiadające nieco wcześniejszy termin;P Ale nic mnie nie zaskoczy, czekam cierpliwie na malucha:)

Czekam na wieści od Niuni, ma mi na gg napisać co i jak, oby szybko poszło:)

No i Joala, oby Cię już skroili, a nie męczyli tak, współczuję:(

I powoli opanowujemy podium dziewczyny hehe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:07

1usapiqvs8bdmaac.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Termin cesary mam ustalony na 8 maja:) więc 10 dni zostało, choć ostatnio mam takie bóle, jakby przepowiadające nieco wcześniejszy termin;P Ale nic mnie nie zaskoczy, czekam cierpliwie na malucha:)

pytam sie bo ja mam na 9 maja cc to dzień po tobie

dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, to masz w terminie? Albo zaraz przed, mi robią 10 dni przed...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Ja czekam na poranna wizytacje lekarzy i decyzje. Cały czas skurcze mam i noca myślałam ze wykituje tak mnie pobolewał brzuuch. Ciekawe co wymyślą dzis dla nas . Cały sztab anestezjologiczny czeka na jedno słowo i i są gotowi do działania z biegu. Poczekamy zobaczymy. Ale mam dosyć niepewności już tej.

Juz bym sie dala pokroić w te i nazat poprostu.

Joala trzymam kciuki no czekanie jest męczące ;/
    może niunia już jest po??? będę zaglądać co jakiś czas i czekać na wieści ale się u nas dzieje co? :)

mnie w nocy obudził ból brzucha ale na razie spokój czekam sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:46

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Niunia, Joala trzymam kciuki;-)

Nie wyspałam się. Mały w nocy wstaje co godzinę, półtora. Chwilę cycusia pociągnie i śpi, wiec nie dziwię się mu, ze często się budzi. A w dzień śpi po 3 godziny. Masakra. Jak mu przestawić dzień i noc? Ale i tak jest bardzo słodki:-) Ale mógłby dać się wyspać trochę mamusi.

patulla a w dzień dużo czasu spędza w łóżeczku??? słyszałam o tym, żeby rozgraniczać maluszkom pory dnia żeby np. jak nie śpi w dzień kłaść np. do bujaczka, w nocy do karmienia czy przewijania mieć półmrok w pokoju żeby dziecko czuło i przyzwyczajało się i rozróżniało dzień i noc. Ale czy dzidzia faktycznie kuma o co chodzi to nie wiem? ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie, podczytuje Was troszkę, bo Wy już ,,doświadczone jestescie"...ja jestem z lipcówek.

Grtauluje wszystkim Mamsuią ktore juz urodziły i mają swoje maleństwa przy sobie jak i równiez Mamusią, ktore mają je jeszcze w sobie:D

Mam dwa pytanka:
    Słonkozusa:0widziałm że kupiłas łózeczko z kolyska...też takie chce ale mam pewne watpliwosci-możesz przyjac moje zaproszenie na priv abym tu Wam nei zaśmiecała??

2. Kurcze mam wysypkę na brzuchu tylko na brzuchu i swedzi jak nie wiem co...miałyście tak>??Czy wiecie co pomaga na to....zmienilam Mustelle na olejek z Rosmanna ale czy to pomoze i profilaktycznie wapno pije raz dziennie.

Dziekuję i pozdrawiam:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 to daj znać jak po wizycie.
    kurczę niedługo będziemy pisały jak nasze maluszki się mają póki co wyczekujemy dnia który nadejdzie jako ten NAJWAŻNIEJSZY. Ja myślałam, że wczoraj urodzę jakoś tak dziwnie się czułam no ale nie :)
    więc idę wstawić pranko małego może on czuje że ja mam jeszcze kilka spraw do zrobienia he he he ;) a dziś spałam do 9:30 sama w domku bo rodzice już pojechali a mąż w pracy więc spało się że hej.
    będę zaglądać!

ciekawe jak Dorjana ? Kochana napisz coś jak będziesz miała chwilkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:58

aga8787 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Czesc Mamusie, podczytuje Was troszkę, bo Wy już ,,doświadczone jestescie"...ja jestem z lipcówek.

Grtauluje wszystkim Mamsuią ktore juz urodziły i mają swoje maleństwa przy sobie jak i równiez Mamusią, ktore mają je jeszcze w sobie:D

Mam dwa pytanka:
    Słonkozusa:0widziałm że kupiłas łózeczko z kolyska...też takie chce ale mam pewne watpliwosci-możesz przyjac moje zaproszenie na priv abym tu Wam nei zaśmiecała??

2. Kurcze mam wysypkę na brzuchu tylko na brzuchu i swedzi jak nie wiem co...miałyście tak>??Czy wiecie co pomaga na to....zmienilam Mustelle na olejek z Rosmanna ale czy to pomoze i profilaktycznie wapno pije raz dziennie.

Dziekuję i pozdrawiam:)

misia wygląda na to że uczuliło Cię to co wmasowujesz w brzuszek skoro jest tylko na brzuchu a zmieniłaś coś do smarowania i wtedy pojawiła się wysypka? bo jeśli tak to masz odpowiedź ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina robią mi cc 3 dni przed terminem.
    misia k1 oczywiscie że przyjmę zaproszenie na priv

dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    patulla a w dzień dużo czasu spędza w łóżeczku??? słyszałam o tym, żeby rozgraniczać maluszkom pory dnia żeby np. jak nie śpi w dzień kłaść np. do bujaczka, w nocy do karmienia czy przewijania mieć półmrok w pokoju żeby dziecko czuło i przyzwyczajało się i rozróżniało dzień i noc. Ale czy dzidzia faktycznie kuma o co chodzi to nie wiem? ;)

W dzień leży w łóżeczku bo tam jest bezpieczny i Konrad go nie zaczepia. Ale na kołderce. W nocy nigdy dużego światła nie włączam. U dzieci niby potrzeba przynajmniej miesiąca żeby załapało jakiś nowy rytuał. Poczekamy i zobaczymy jak będzie.

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyszlismy do domu, a ja chyba wrócę do szpitala. Od rana gorączka 38 stopni pomimo brania antybiotyku. Nie wiem co zrobić. Nie mogę się wysikac, bo tak boli

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po mała śliczna i zdrowa i ma długie włoski ;-) czuje się super ;-) mała ma 52cm i waży 3560gram dam znać potem ;-)

Karola:), Bea_tina, mychowe, aisa, zozol, agata86, aga8787, slonkozusa lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratulacje:*

Natalinka, z taka goraczka to lepiej nie bagatelizowac, lepiej pojechac sprawdzic:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ogromne gratulacje :) Bardzo ładna waga córeczki i najważniejsze, że zdrowa :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Niunia!! I już córeczka jest po tej stronie brzucha ;)

Natalinko, też myśle że jak masz gorączke a antybiotyk nie za bardzo działa to lepiej to skonsultować

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ