KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zadzwonili,że mamy być wcześnie
więc jedziemy
trzymam kciuki i dam znać jak dojde do siebie
niema co suwaczek juz se damWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:15
aga8787, slonkozusa, zozol, Kaja, mychowe, magdalena, aisa, agata86 lubią tę wiadomość
-
slonkozusa wrote:beatina kiedy będziesz rodzić?
Termin cesary mam ustalony na 8 maja:) więc 10 dni zostało, choć ostatnio mam takie bóle, jakby przepowiadające nieco wcześniejszy termin;P Ale nic mnie nie zaskoczy, czekam cierpliwie na malucha:)
Czekam na wieści od Niuni, ma mi na gg napisać co i jak, oby szybko poszło:)
No i Joala, oby Cię już skroili, a nie męczyli tak, współczuję
I powoli opanowujemy podium dziewczyny hehe:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:07
-
Bea_tina wrote:Termin cesary mam ustalony na 8 maja:) więc 10 dni zostało, choć ostatnio mam takie bóle, jakby przepowiadające nieco wcześniejszy termin;P Ale nic mnie nie zaskoczy, czekam cierpliwie na malucha:)
pytam sie bo ja mam na 9 maja cc to dzień po tobie -
Joala wrote:Ja czekam na poranna wizytacje lekarzy i decyzje. Cały czas skurcze mam i noca myślałam ze wykituje tak mnie pobolewał brzuuch. Ciekawe co wymyślą dzis dla nas . Cały sztab anestezjologiczny czeka na jedno słowo i i są gotowi do działania z biegu. Poczekamy zobaczymy. Ale mam dosyć niepewności już tej.
Juz bym sie dala pokroić w te i nazat poprostu.
Joala trzymam kciuki no czekanie jest męczące ;/
może niunia już jest po??? będę zaglądać co jakiś czas i czekać na wieści ale się u nas dzieje co?
mnie w nocy obudził ból brzucha ale na razie spokój czekam sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:46
mychowe lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Niunia, Joala trzymam kciuki;-)
Nie wyspałam się. Mały w nocy wstaje co godzinę, półtora. Chwilę cycusia pociągnie i śpi, wiec nie dziwię się mu, ze często się budzi. A w dzień śpi po 3 godziny. Masakra. Jak mu przestawić dzień i noc? Ale i tak jest bardzo słodki:-) Ale mógłby dać się wyspać trochę mamusi.
patulla a w dzień dużo czasu spędza w łóżeczku??? słyszałam o tym, żeby rozgraniczać maluszkom pory dnia żeby np. jak nie śpi w dzień kłaść np. do bujaczka, w nocy do karmienia czy przewijania mieć półmrok w pokoju żeby dziecko czuło i przyzwyczajało się i rozróżniało dzień i noc. Ale czy dzidzia faktycznie kuma o co chodzi to nie wiem? -
Czesc Mamusie, podczytuje Was troszkę, bo Wy już ,,doświadczone jestescie"...ja jestem z lipcówek.
Grtauluje wszystkim Mamsuią ktore juz urodziły i mają swoje maleństwa przy sobie jak i równiez Mamusią, ktore mają je jeszcze w sobie:D
Mam dwa pytanka:
Słonkozusa:0widziałm że kupiłas łózeczko z kolyska...też takie chce ale mam pewne watpliwosci-możesz przyjac moje zaproszenie na priv abym tu Wam nei zaśmiecała??
2. Kurcze mam wysypkę na brzuchu tylko na brzuchu i swedzi jak nie wiem co...miałyście tak>??Czy wiecie co pomaga na to....zmienilam Mustelle na olejek z Rosmanna ale czy to pomoze i profilaktycznie wapno pije raz dziennie.
Dziekuję i pozdrawiam:)
-
aga8787 to daj znać jak po wizycie.
kurczę niedługo będziemy pisały jak nasze maluszki się mają póki co wyczekujemy dnia który nadejdzie jako ten NAJWAŻNIEJSZY. Ja myślałam, że wczoraj urodzę jakoś tak dziwnie się czułam no ale nie
więc idę wstawić pranko małego może on czuje że ja mam jeszcze kilka spraw do zrobienia he he hea dziś spałam do 9:30 sama w domku bo rodzice już pojechali a mąż w pracy więc spało się że hej.
będę zaglądać!
ciekawe jak Dorjana ? Kochana napisz coś jak będziesz miała chwilkęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:58
aga8787 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Czesc Mamusie, podczytuje Was troszkę, bo Wy już ,,doświadczone jestescie"...ja jestem z lipcówek.
Grtauluje wszystkim Mamsuią ktore juz urodziły i mają swoje maleństwa przy sobie jak i równiez Mamusią, ktore mają je jeszcze w sobie:D
Mam dwa pytanka:
Słonkozusa:0widziałm że kupiłas łózeczko z kolyska...też takie chce ale mam pewne watpliwosci-możesz przyjac moje zaproszenie na priv abym tu Wam nei zaśmiecała??
2. Kurcze mam wysypkę na brzuchu tylko na brzuchu i swedzi jak nie wiem co...miałyście tak>??Czy wiecie co pomaga na to....zmienilam Mustelle na olejek z Rosmanna ale czy to pomoze i profilaktycznie wapno pije raz dziennie.
Dziekuję i pozdrawiam:)
misia wygląda na to że uczuliło Cię to co wmasowujesz w brzuszek skoro jest tylko na brzuchu a zmieniłaś coś do smarowania i wtedy pojawiła się wysypka? bo jeśli tak to masz odpowiedź
-
magdalena wrote:patulla a w dzień dużo czasu spędza w łóżeczku??? słyszałam o tym, żeby rozgraniczać maluszkom pory dnia żeby np. jak nie śpi w dzień kłaść np. do bujaczka, w nocy do karmienia czy przewijania mieć półmrok w pokoju żeby dziecko czuło i przyzwyczajało się i rozróżniało dzień i noc. Ale czy dzidzia faktycznie kuma o co chodzi to nie wiem?
W dzień leży w łóżeczku bo tam jest bezpieczny i Konrad go nie zaczepia. Ale na kołderce. W nocy nigdy dużego światła nie włączam. U dzieci niby potrzeba przynajmniej miesiąca żeby załapało jakiś nowy rytuał. Poczekamy i zobaczymy jak będzie.mychowe, magdalena lubią tę wiadomość