X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dokladnie oby byli;-)

magdalena lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie moja szyjka trzyma jak szalona :) niestety nie miałam usg( oststnie było w 30 tyg) tak widocznie jest na NFZ. A kolejna wizyta za 2 tyg jeśli nie urodzę.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    czytam i wiecie co każda z nas ma inaczej;/ z tymi bólami-skurczami oszaleć można.
    ja po spacerku i powiem Wam, że to pomogło zaczęły się skurcze takie od góry brzucha na początku myślałam, że to kolka trwały dość długo od jakiejś pół godziny puściły ale spina się brzuch więc liczę, że to już nie odpuści ale chodzę nie siadam he he ;) no duża ilość śluzu schodzi myślę, że to czop się odkorkowuje ;)
    mychowe to fajnie, że już zmieniasz miejsce hi hi;) trzymam kciuki!

U mnie już takie skurcze, gdzie lzy w oczach się pojawiają i z bolacym krzyżem, też nie siadam, tylko się kolysze na stojąco, żeby mala mogła zejść niżej, choć nie wiem czy niżej już mozna, chyba bardziej boli w pozycji leżącej i siedzącej.
    A czop u mnie już cały odszedł, chyba pisałam, że był poprzedzony wieloma brazowymi skrzepami, które mnie niepokoily, ale tak się zdarza też. Odkąd czop odszedł, czuje, że przyspieszylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 17:17

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    ja już po wizycie moja szyjka trzyma jak szalona :) niestety nie miałam usg( oststnie było w 30 tyg) tak widocznie jest na NFZ. A kolejna wizyta za 2 tyg jeśli nie urodzę.
    agata86 nawet jakbys miala usg to i tak nic prawie juz nie widac lekarze tylko patrza na lozysko, pepowine, glowke dziecka ale rodzic to juz nie widzi nic:/ nam nawet nie podali wymiarow lekarz nie chcial strzelac, powiedzial ze glowka jest zbyt nisko aby ja dobrze zmierzyc a on niej m.in. zalezy pomiar.

mychowe no to akcja na calego:-) obys miala szybko mala przy sobie.
    mnie maly bardzo prze i zastanawiam sie czy nie robi sie rozwarcie? bede sie obserwowac.

agata86 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w nocy nie pospałam :-( małą brzusio bolał i płakała ale już kropelki kupione więc mam nadzieje,że dziś da pospać ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawila sie biegunka, narazie skurczy brak oby nie przyszly jeszcze wytrzymaj do czwartku!

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    U mnie pojawila sie biegunka, narazie skurczy brak oby nie przyszly jeszcze wytrzymaj do czwartku!
    pysia Ty ch esz zeby nie orzyszly a ja zeby nie odchodzily:-)

Bea-tina co porabiasz??? nic nie piszesz:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie martwie ze nie dojade do szpitala a w czwartek mam juz meza i tylko dlatego;-)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Beatina moze cos sie rozkrecilo a co z patula?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko loko, byliśmy z mężulkiem na spacerze i u teściów;P

A po powrocie przyszła do mnie siostrzenica i musiałam z nią broić:) Także w sumie dopiero co przyszłam:)

U mnie raczej nic się nie rozkręci, oby dotrzymać do czwartku na spokojnie i tyle, nie mam co się sama nakręcać:) Dobrze, że chociaż mam te skurcze, bo powiedzmy, że to znaczy, że maluch już niemal gotowy hehe, albo tak to sobie tłumacze:)

Kurcze zrobiłam sobie zdjęcia na spacerze i sie przeraziłam tym jak ja już wyglądam! Brzuch już ogromny! A ja cała jak smokozord, masakra, dobrze, że powoli będę wracać do ludzkich kształtów:)

I chyba przekombinowałam. Kupiłam już wódkę na pępkowe, żeby popili jak mnie nie będzie;P i szwagier już bierze w piątek wolne, żeby pochlać, a ciekawa jestem kto do mnie w piątek przyjedzie i w jakim stanie:/ sama się załatwiłam, masakra, ale to jeszcze jutro coś wykombinuje:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej:-)
    Wczoraj i dzisiaj na uczelni byłam a dzieciaczki z babcia zostały.
    Dzisiaj w nocy nie wyspałem się i już padam na ryjek;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina schowaj tę wódkę, wystaw dopiero jak wrócisz ze szpitala :P
    U mnie nadal tylko czysty czop śluzowy - ale tego jest! Bleee...
    Dziewczyny, jak Wam dzieci szaleją? U mnie przez cały dzień Młody tylko raz się poruszał jak przyszedł sąsiad pomóc w czymś mojemu tacie i zrobiło się gwarnie - chyba zareagował na obcy męski głos. Nie wiem czy się martwić - chyba normalne że ruchy ustają, dzieciak nie ma miejsca, moja mama mówi zresztą, że przed porodem dziecko się wycisza bo nabiera sił na sam poród. Nie wiem czy to prawda, bo u mnie chyba minimum tydzień jeszcze, jutro na 17 jadę do gina to mu wszystko powiem i mam nadzieję - sama dowiem się czegoś więcej co mnie czeka i może kiedy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea-tina dobra jestes ja nawet bym nie pomyslala, zeby wodke stawiac komus:-)
    no jeszcze jutro na spokojnie i czwartek waszym dniem.
    judith to prawda, ze dziecko reaguje na nowe glosy jak u nas byl remont i sporo osob w domu bylo to Olus byl niespokojny wiec z pewnoscia wyczuwal nowe glosy.
    jutro z ranca jade do szpitala stawic sie na ktg i bede pewnie badana no i chwala Bogu bo Olus bardzo sie wierci i moze wstawia w kanal rodny, a moze juz zwieksza sie rozwarcie?
    a teraz dobrej nocki:-) ciekawe jak mychowe???

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade do szpitala mam regularne skurcze od 3:40 troche krwi odeszlo pewnie czop ale wody tez odchodza wiec maz pedzi:-) jak zlapie skurcz to wesolo nie jest:/
    trzymajcie kciuki.

aisa, Dorjana, Kaja, RewolucjaSięDzieje, zozol, agata86, Bea_tina, judith lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena trzymam kciuki, oby Oluś był szybko z Wami:)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena powodzenia! Ja dzis mialam spokojna noc oby dzisiaj bylo tak samo a jutro wielki dzien razem z Beatina mamy, pozdrawiam

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena powodzenia!
    Ciekawe jak Mychowe, coś się nie odzywa, mam nadzieję że już tuli swoje maleństwo.

Beatina u nas w szpitalu po cc nie ma odwiedzin przez 24 h, a u was można ?

Dziewczyny pępkowe musi być żeby pępuszek szybko się zagoił i odpadł kikut :)

Bea_tina, aisa, agata86, magdalena lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:)

Magdalena zaciskam kciuki za szybki poród!! Czekamy na wieści, oczywiście te z Olusiem w roli głównej:*:*:*

Zozol nic nie mówili, że nie może być odwiedzin. Pytałam jedynie, czy mąż może być przy mnie, to powiedziała, że przy zabiegu nie, ale że maluch zaraz będzie z nim, więc mąż może być, o reszcie nie pomyślałam w sumie hehe;P

A wódki nie chowam, niech obleją malucha:) Już wszystko rozkminiłam:) Wole, żeby się ochlał i maluch był zdrowy, a ja po powrocie chcę ciszę i spokój, a nie pijaństwo hehe:)

pysia Ty tez jutro cc, bo z tego wszystkiego już nic nie pamiętam!

Dziś w nocy poszalałam! Poszliśmy spać ok 24, a wstałam o 11, z małymi przerwamy, ale nie jakimiś szalonymi hehe:) aż sama jestem w szoku! Za to jutro pobudka o 530, więc zastanawiam się czy wstane wogole, albo prędzej wogóle nie pójde spac;P

Eh, zaczynam być nielekko przerażona... Tak się boję, że coś będzie nie tak, nie ze mna, bo ja tam jakoś może dam radę, ale, żeby maluch był cały i zdrowy:(...

Miłego dnia mamusie:*

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo dużo spędziliśmy czasu w szpitalu najpierw w dwupaku byłam długo bo wywoływali kilka razy próbą oksytocynową aż w końcu w badaniu zrobili tak ze odeszły wody a potem ponad 6 dni z małą bo w 3 dobie jechała transportem medycznym w inkubatorze do szpitala dziecięcego bo w Usg wyszło że w zatoce duglasa zbiera sier jej w brzuszku płyn .
    SZCZERZE-myślałam że ZWARIUJE TEGO DNIA .Najpierw kazali mi ja oddać na intensywna terapie noworodków -żywili ją pozajelitowo jak raz weszłam do niej na ta sale wyleciałam jak opętana jak ja zobaczyłam pod tymi aparatami ,wytrzymałam kilka sekund po prostu i wyłam chyba na cały oddział. Potem zadzwoniłam po męża,przyjechał szybko jemu już nie pozwolili wejść do niej za chwile przyjechał po nią transport z ogromnym inkubatorem wydającym te różne dźwięki i ją zabrali po prostu zabrali i nie wiedzieli na ile czasu i ile będzie to trwać i kiedy wróci . A my mieliśmy zostać i czekać-myślałam że zwariuje. No i czekaliśmy . Po 2h wróciła ale ja już nie mogłam się podnieść ze stołka ze strachu co usłyszę więc mąż zerwał się i poszedł . Okazało się że nie potwierdzili tam tej diagnozy . Ale HORROR JAKI PRZEŻYŁAM WTEDY BYŁ OKROPNY po prostu nie do opisania !!!! Ale już jesteśmy w domku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:04

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się witamy o godzinie 8:45 przyszedł na świat Aleksander o wadze 3660 i 56 cm <3 jest spokojny a teraz odsypia poród bolał ale poszło sprawnie :-) później napiszę więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:07

Bea_tina, aisa, zozol, RewolucjaSięDzieje, agata86, weronikabp, Miriam, judith, aga8787, Limerikowo, lineczka lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ