KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro o 7 mam się wstawić do szpitala, więc zanim porobią mi jakieś badania czy coś, to pewnie troche czasu minie, postaram się pisać na bieżąco:) gorzej jak wifi nie będzie działac:/ ale jak cos to damy rade, spoko loko:)
My z małżonkiem posprzątaliśmy mieszkanie, aż jestem w szoku, że mi pomógł, a wręcz więcej porobił, bo mi zaraz wszystko pękło hehe;P
Jeszcze musze tylko ubrania przygotować i tyle!
Małż robi mój ostatni posiłek jajecznicę, bo od 18 post! a od 24 nawet pić nie będę mogła więc szał będzie;P
Oh, ale nerwy mnie trzymają, masakra!!
Kacperek wspaniały:) do schrupania;* i Emilka w awatarku też piękna;)
Natalinka pochwal się swoim Kubusiem:)niunia, patulla, aisa, judith lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny!!!!
Chcę tylko powiedzieć ze bardzo was wspieram
Nie mam za wieleczasu na pisanie ale śledzę wasze wpisy i bardzo was dopinguje
Mam nadzieje ze niebawem wszystkie,wkroczyły w nasz nowy etap życiowy
Trzymajcie się......i. Życzę cudownych wspomnień z porodu..
Bo to wyjątkowe doświadczenie
Jestem z wami całym serduchem!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 17:08
agata86, patulla, aisa, judith, LoLkA, magdalena lubią tę wiadomość
-
Beatina-stresuje się przed twoją cesarką prawie jak przed swoją
ja o 10byłam w szpitalu a o 11:47 mała się urodziła ;-)ja do 22 mogłam jeść i pić ;-)ale miałam głoda ci powiem
a propo jajecznicy to też se zrobie
sasza20-sprężaj się jużbo czekamy
Patulla buziaki dla twoich chłopakówpatulla, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
Aisa-jak to czop i po czym to poznajesz???ja nie wiem bo mi nie odszedał,albo odszedł tylko się nie kapnęłam
Dziewczyny które urodziły!!!!ile schudłyście??ja dopiero niecałe 10kg i stoi w miejscuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:36
-
niunia wrote:Aisa-jak to czop i po czym to poznajesz???ja nie wiem bo mi nie odszedał,albo odszedł tylko się nie kapnęłam
niunia lubi tę wiadomość
-
magdalena gratulacje!!!! Jak będziesz miała chwilę opisz nam tu więcej. Buziaki dla dzidziusia!
Ja dziś byłam na wizycie u gina, miałam nadzieję że ostatniej, bo mi wszyscy mówią że urodze wczesniej niż z terminu z 1-go USG. No i raczej się jednak nie zapowiada... Mimo odchodzącego czopu śluzowego gin powiedziął, że szyjka długa i zamknięta, brzuch wysoko, wód płodowych jeszcze dużo, więc jeszcze pochodzimy w dwupaku. Jak zrobił USG, to poprosił mnie pokazanie 1-szego USG, bo coś mu nie pasowało(ha, no wiadomo co - rozmiar dziecka), ale po tych starych USG przyznał, że faktycznie termin właściwie na 27.05 ustalony, choć obecnie dziecko jest duże. Ja pytam jak bardzo duże a on, że mam się niepotrzebnie nie martwić i że jeśli nie urodze do 21.05 to widzimy się na wizycie i umawiamy się na cesarkę, bo wtedy to "takiej małej dziewczynce jak pani będzie ciężko urodzić tak wielkie dziecko. Ale proszę się niepotrzebnie nie martwić." No więc czekamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:38
Bea_tina, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
Gratulacje magdalena
ja już lepiej się czuje ale mam problem z karmieniem. Wydaje mi się że wcale nie mam pokarmu nikt tu nie pomaga i jeszcze dokarmiaja dzieci za plecami albo każą kupować mleko i dokarmiac jestem w szoku bo ja tak bardzo chce karmić brodawki mam już tak popekane:-( macie jakieś rady?
magdalena lubi tę wiadomość
-
aga8787 wrote:Gratulacje magdalena
ja już lepiej się czuje ale mam problem z karmieniem. Wydaje mi się że wcale nie mam pokarmu nikt tu nie pomaga i jeszcze dokarmiaja dzieci za plecami albo każą kupować mleko i dokarmiac jestem w szoku bo ja tak bardzo chce karmić brodawki mam już tak popekane:-( macie jakieś rady?
po czym twierdzisz, że nie masz pokarmu? Jak scisniesz pierś to pojawia się kropla mleka? Jeżeli tak to masz mleko:-)
Żeby pobudzić laktacje jeżeli masz to laktatorem możesz próbować coś ściągnąć a jeżeli nie masz to ręcznie możesz próbować pobudzać laktacje.
Spróbuj może na innej zmianie poprosić położna o pomoc, może będzie bardziej pomocna. Tak to jest w szpitalach. Wiem jak takie dokarmianie za plecami wkurza. Mi też tak robili, ale nie martw się, pamiętaj że dobry nastrój i pozytywne myślenie sprzyja produkcji mleka.
Wiesz z jednej strony dzięki temu ich dokarmianiu jeśli ty masz mało pokarmu to dzidziuś nie straci dużo na wadze i szybciutko do domu wyjdziecie.
Pamiętaj, że laktacja dopiero się rozkreca. A druga rzecz to to, że karmienie zaczyna się w głowie i.
A i jeszcze jedno, może masz poranione brodawki bo dziecko źle chwyta pierś, staraj się żeby chwytalo brodawki i jak najwięcej otoczki. Dziecko musi otworzyć szeroko buzię i wtedy przesuń je do piersi, a nie pierś do dziecka.
Przepraszam jeżeli za dużo napisałam i się wymądrzam;-)
I przepraszam, ze pisze bezosobowo, ale zapomniałam czy masz córeczkę czy synka. A pisząc na telefonie miałam problem żeby sprawdzić. Ale już wiem coreczka:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:59
judith, Bea_tina, zozol, aga8787, aisa lubią tę wiadomość
-
ok dziewczyny, ja już wyłączam kompa... Znaczy wcześniej już mnie nie było, ale wchodze na chwile z info, że już moje zdenerwowanie osiąga apogeum niestety, ale tak to jest:)
Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)
Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!
Buziaki mamuśki:*:*:*weronikabp, Limerikowo, agata86, Kaja, niunia, judith, Dorjana, perełeczka, aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea_tina wrote:ok dziewczyny, ja już wyłączam kompa... Znaczy wcześniej już mnie nie było, ale wchodze na chwile z info, że już moje zdenerwowanie osiąga apogeum niestety, ale tak to jest:)
Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)
Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!
Buziaki mamuśki:*:*:*
Trzymam za Was kciuki, za małego Łukaszka, za Ciebie,zeby wszystko przebieglo bez problemow. Bardzo Ci zazdroszcze ze juz jutro utulisz syneczkatrzymaj sie, bede trzymala kciuki
weronikabp, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny