X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Coś brak wieści od Mychowe, ktoś coś wie?

Patulla śliczny synek, rośnie jak na drożdżach :)

Dziękuję:-)
    Też myślę o mychowe. Miejmy nadzieję, że już urodziła;-)

NataliaK lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia śliczna ta twoja malutka :-)
    Patulla kacperek też uroczy:-)
    Jak się nic nie rozkręci to w piątek mam być w szpitalu ;-)
    Bea_tina trzymam kciuki za cesarke :-*

Bea_tina, niunia, patulla lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 7 mam się wstawić do szpitala, więc zanim porobią mi jakieś badania czy coś, to pewnie troche czasu minie, postaram się pisać na bieżąco:) gorzej jak wifi nie będzie działac:/ ale jak cos to damy rade, spoko loko:)

My z małżonkiem posprzątaliśmy mieszkanie, aż jestem w szoku, że mi pomógł, a wręcz więcej porobił, bo mi zaraz wszystko pękło hehe;P

Jeszcze musze tylko ubrania przygotować i tyle!

Małż robi mój ostatni posiłek jajecznicę, bo od 18 post! a od 24 nawet pić nie będę mogła więc szał będzie;P

Oh, ale nerwy mnie trzymają, masakra!!

Kacperek wspaniały:) do schrupania;* i Emilka w awatarku też piękna;)

Natalinka pochwal się swoim Kubusiem:)

niunia, patulla, aisa, judith lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!
    Chcę tylko powiedzieć ze bardzo was wspieram <3
    Nie mam za wieleczasu na pisanie ale śledzę wasze wpisy i bardzo was dopinguje <3

Mam nadzieje ze niebawem wszystkie,wkroczyły w nasz nowy etap życiowy ;-)
    Trzymajcie się......i. Życzę cudownych wspomnień z porodu..

Bo to wyjątkowe doświadczenie :-D
    Jestem z wami całym serduchem!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 17:08

agata86, patulla, aisa, judith, LoLkA, magdalena lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patula Kacperek cudny :-)

patulla lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-stresuje się przed twoją cesarką prawie jak przed swoją:-P ja o 10byłam w szpitalu a o 11:47 mała się urodziła ;-)

sasza20-sprężaj się już ;-) bo czekamy ;-)

Patulla buziaki dla twoich chłopaków ;-)

patulla lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-stresuje się przed twoją cesarką prawie jak przed swoją:-P ja o 10byłam w szpitalu a o 11:47 mała się urodziła ;-)ja do 22 mogłam jeść i pić ;-)ale miałam głoda ci powiem ;-) a propo jajecznicy to też se zrobie ;-)

sasza20-sprężaj się już ;-) bo czekamy ;-)

Patulla buziaki dla twoich chłopaków ;-)

patulla, Bea_tina lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia i Patulla, śliczne są Wasze skarby :)
    Beatina, trzymam jutro kciuki!
    Mi zaczął czop odchodzić, coś się powolutku rusza :)

patulla, Bea_tina, Dorjana, niunia, Kaja, zozol, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa-jak to czop i po czym to poznajesz???ja nie wiem bo mi nie odszedał,albo odszedł tylko się nie kapnęłam ;-)

Dziewczyny które urodziły!!!!ile schudłyście??ja dopiero niecałe 10kg i stoi w miejscu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:36

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Aisa-jak to czop i po czym to poznajesz???ja nie wiem bo mi nie odszedał,albo odszedł tylko się nie kapnęłam ;-)
    Obstawiam, że to ten osławiony czop śluzowy bo to takie pomieszanie śluzu gęstego z domieszką krwi po jednym podtarciu a po drugim sam śluz, takie galaretowate coś.

niunia lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja już nie wiem co mam zrobić synek strasznie uparty:-)

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia moja waga od miesiąca stoi. 4 kg na minusie i na tym koniec.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena gratulacje!!!! Jak będziesz miała chwilę opisz nam tu więcej. Buziaki dla dzidziusia!

Ja dziś byłam na wizycie u gina, miałam nadzieję że ostatniej, bo mi wszyscy mówią że urodze wczesniej niż z terminu z 1-go USG. No i raczej się jednak nie zapowiada... Mimo odchodzącego czopu śluzowego gin powiedziął, że szyjka długa i zamknięta, brzuch wysoko, wód płodowych jeszcze dużo, więc jeszcze pochodzimy w dwupaku. Jak zrobił USG, to poprosił mnie pokazanie 1-szego USG, bo coś mu nie pasowało(ha, no wiadomo co - rozmiar dziecka), ale po tych starych USG przyznał, że faktycznie termin właściwie na 27.05 ustalony, choć obecnie dziecko jest duże. Ja pytam jak bardzo duże a on, że mam się niepotrzebnie nie martwić i że jeśli nie urodze do 21.05 to widzimy się na wizycie i umawiamy się na cesarkę, bo wtedy to "takiej małej dziewczynce jak pani będzie ciężko urodzić tak wielkie dziecko. Ale proszę się niepotrzebnie nie martwić." No więc czekamy... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:38

Bea_tina, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha judith dobre! to raczej Cie nie pocieszył. Lekarze!

Aisa to trzymam kciuki za szybką akcję! A skurcze masz czy tylko ten czop?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:41

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje magdalena :-) ja już lepiej się czuje ale mam problem z karmieniem. Wydaje mi się że wcale nie mam pokarmu nikt tu nie pomaga i jeszcze dokarmiaja dzieci za plecami albo każą kupować mleko i dokarmiac jestem w szoku bo ja tak bardzo chce karmić brodawki mam już tak popekane:-( macie jakieś rady?

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Aisa to trzymam kciuki za szybką akcję! A skurcze masz czy tylko ten czop?
    Skurcze miałam w nocy, w dzień rzadkie, teraz znów się trochę nasiliły.

Judith, niezły faktycznie ten lekarz..

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Gratulacje magdalena :-) ja już lepiej się czuje ale mam problem z karmieniem. Wydaje mi się że wcale nie mam pokarmu nikt tu nie pomaga i jeszcze dokarmiaja dzieci za plecami albo każą kupować mleko i dokarmiac jestem w szoku bo ja tak bardzo chce karmić brodawki mam już tak popekane:-( macie jakieś rady?
    Brodawki swoim pokarmem możesz posmarować a jeżeli masz to Bepanthen jest bardzo dobry.
    po czym twierdzisz, że nie masz pokarmu? Jak scisniesz pierś to pojawia się kropla mleka? Jeżeli tak to masz mleko:-)
    Żeby pobudzić laktacje jeżeli masz to laktatorem możesz próbować coś ściągnąć a jeżeli nie masz to ręcznie możesz próbować pobudzać laktacje.
    Spróbuj może na innej zmianie poprosić położna o pomoc, może będzie bardziej pomocna. Tak to jest w szpitalach. Wiem jak takie dokarmianie za plecami wkurza. Mi też tak robili, ale nie martw się, pamiętaj że dobry nastrój i pozytywne myślenie sprzyja produkcji mleka.
    Wiesz z jednej strony dzięki temu ich dokarmianiu jeśli ty masz mało pokarmu to dzidziuś nie straci dużo na wadze i szybciutko do domu wyjdziecie.
    Pamiętaj, że laktacja dopiero się rozkreca. A druga rzecz to to, że karmienie zaczyna się w głowie i.

A i jeszcze jedno, może masz poranione brodawki bo dziecko źle chwyta pierś, staraj się żeby chwytalo brodawki i jak najwięcej otoczki. Dziecko musi otworzyć szeroko buzię i wtedy przesuń je do piersi, a nie pierś do dziecka.

Przepraszam jeżeli za dużo napisałam i się wymądrzam;-)
    I przepraszam, ze pisze bezosobowo, ale zapomniałam czy masz córeczkę czy synka. A pisząc na telefonie miałam problem żeby sprawdzić. Ale już wiem coreczka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:59

judith, Bea_tina, zozol, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczyny, ja już wyłączam kompa... Znaczy wcześniej już mnie nie było, ale wchodze na chwile z info, że już moje zdenerwowanie osiąga apogeum niestety, ale tak to jest:)

Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)

Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!

Buziaki mamuśki:*:*:*

weronikabp, Limerikowo, agata86, Kaja, niunia, judith, Dorjana, perełeczka, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    ok dziewczyny, ja już wyłączam kompa... Znaczy wcześniej już mnie nie było, ale wchodze na chwile z info, że już moje zdenerwowanie osiąga apogeum niestety, ale tak to jest:)

Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)

Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!

Buziaki mamuśki:*:*:*

Trzymam za Was kciuki, za małego Łukaszka, za Ciebie,zeby wszystko przebieglo bez problemow. Bardzo Ci zazdroszcze ze juz jutro utulisz syneczka :) trzymaj sie, bede trzymala kciuki :)

weronikabp, Bea_tina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Trzymam za Was kciuki, za małego Łukaszka, za Ciebie,zeby wszystko przebieglo bez problemow. Bardzo Ci zazdroszcze ze juz jutro utulisz syneczka :) trzymaj sie, bede trzymala kciuki :)
    Ja tez, ja tez :-))

Bea_tina lubi tę wiadomość

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ