X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Coś brak wieści od Mychowe, ktoś coś wie?

Patulla śliczny synek, rośnie jak na drożdżach :)

Dziękuję:-)
    Też myślę o mychowe. Miejmy nadzieję, że już urodziła;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia śliczna ta twoja malutka :-)
    Patulla kacperek też uroczy:-)
    Jak się nic nie rozkręci to w piątek mam być w szpitalu ;-)
    Bea_tina trzymam kciuki za cesarke :-*

Bea_tina, niunia, patulla lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 7 mam się wstawić do szpitala, więc zanim porobią mi jakieś badania czy coś, to pewnie troche czasu minie, postaram się pisać na bieżąco:) gorzej jak wifi nie będzie działac:/ ale jak cos to damy rade, spoko loko:)

My z małżonkiem posprzątaliśmy mieszkanie, aż jestem w szoku, że mi pomógł, a wręcz więcej porobił, bo mi zaraz wszystko pękło hehe;P

Jeszcze musze tylko ubrania przygotować i tyle!

Małż robi mój ostatni posiłek jajecznicę, bo od 18 post! a od 24 nawet pić nie będę mogła więc szał będzie;P

Oh, ale nerwy mnie trzymają, masakra!!

Kacperek wspaniały:) do schrupania;* i Emilka w awatarku też piękna;)

Natalinka pochwal się swoim Kubusiem:)

niunia, patulla, aisa, judith lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!
    Chcę tylko powiedzieć ze bardzo was wspieram <3
    Nie mam za wieleczasu na pisanie ale śledzę wasze wpisy i bardzo was dopinguje <3

Mam nadzieje ze niebawem wszystkie,wkroczyły w nasz nowy etap życiowy ;-)
    Trzymajcie się......i. Życzę cudownych wspomnień z porodu..

Bo to wyjątkowe doświadczenie :-D
    Jestem z wami całym serduchem!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 17:08

nick nieaktualny, patulla, aisa, judith, LoLkA, magdalena lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patula Kacperek cudny :-)

patulla lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-stresuje się przed twoją cesarką prawie jak przed swoją:-P ja o 10byłam w szpitalu a o 11:47 mała się urodziła ;-)

sasza20-sprężaj się już ;-) bo czekamy ;-)

Patulla buziaki dla twoich chłopaków ;-)

patulla lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-stresuje się przed twoją cesarką prawie jak przed swoją:-P ja o 10byłam w szpitalu a o 11:47 mała się urodziła ;-)ja do 22 mogłam jeść i pić ;-)ale miałam głoda ci powiem ;-) a propo jajecznicy to też se zrobie ;-)

sasza20-sprężaj się już ;-) bo czekamy ;-)

Patulla buziaki dla twoich chłopaków ;-)

patulla, Bea_tina lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia i Patulla, śliczne są Wasze skarby :)
    Beatina, trzymam jutro kciuki!
    Mi zaczął czop odchodzić, coś się powolutku rusza :)

patulla, Bea_tina, Dorjana, niunia, Kaja, zozol, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa-jak to czop i po czym to poznajesz???ja nie wiem bo mi nie odszedał,albo odszedł tylko się nie kapnęłam ;-)

Dziewczyny które urodziły!!!!ile schudłyście??ja dopiero niecałe 10kg i stoi w miejscu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:36

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Aisa-jak to czop i po czym to poznajesz???ja nie wiem bo mi nie odszedał,albo odszedł tylko się nie kapnęłam ;-)
    Obstawiam, że to ten osławiony czop śluzowy bo to takie pomieszanie śluzu gęstego z domieszką krwi po jednym podtarciu a po drugim sam śluz, takie galaretowate coś.

niunia lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja już nie wiem co mam zrobić synek strasznie uparty:-)

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia moja waga od miesiąca stoi. 4 kg na minusie i na tym koniec.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena gratulacje!!!! Jak będziesz miała chwilę opisz nam tu więcej. Buziaki dla dzidziusia!

Ja dziś byłam na wizycie u gina, miałam nadzieję że ostatniej, bo mi wszyscy mówią że urodze wczesniej niż z terminu z 1-go USG. No i raczej się jednak nie zapowiada... Mimo odchodzącego czopu śluzowego gin powiedziął, że szyjka długa i zamknięta, brzuch wysoko, wód płodowych jeszcze dużo, więc jeszcze pochodzimy w dwupaku. Jak zrobił USG, to poprosił mnie pokazanie 1-szego USG, bo coś mu nie pasowało(ha, no wiadomo co - rozmiar dziecka), ale po tych starych USG przyznał, że faktycznie termin właściwie na 27.05 ustalony, choć obecnie dziecko jest duże. Ja pytam jak bardzo duże a on, że mam się niepotrzebnie nie martwić i że jeśli nie urodze do 21.05 to widzimy się na wizycie i umawiamy się na cesarkę, bo wtedy to "takiej małej dziewczynce jak pani będzie ciężko urodzić tak wielkie dziecko. Ale proszę się niepotrzebnie nie martwić." No więc czekamy... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:38

Bea_tina, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha judith dobre! to raczej Cie nie pocieszył. Lekarze!

Aisa to trzymam kciuki za szybką akcję! A skurcze masz czy tylko ten czop?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:41

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje magdalena :-) ja już lepiej się czuje ale mam problem z karmieniem. Wydaje mi się że wcale nie mam pokarmu nikt tu nie pomaga i jeszcze dokarmiaja dzieci za plecami albo każą kupować mleko i dokarmiac jestem w szoku bo ja tak bardzo chce karmić brodawki mam już tak popekane:-( macie jakieś rady?

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Aisa to trzymam kciuki za szybką akcję! A skurcze masz czy tylko ten czop?
    Skurcze miałam w nocy, w dzień rzadkie, teraz znów się trochę nasiliły.

Judith, niezły faktycznie ten lekarz..

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Gratulacje magdalena :-) ja już lepiej się czuje ale mam problem z karmieniem. Wydaje mi się że wcale nie mam pokarmu nikt tu nie pomaga i jeszcze dokarmiaja dzieci za plecami albo każą kupować mleko i dokarmiac jestem w szoku bo ja tak bardzo chce karmić brodawki mam już tak popekane:-( macie jakieś rady?
    Brodawki swoim pokarmem możesz posmarować a jeżeli masz to Bepanthen jest bardzo dobry.
    po czym twierdzisz, że nie masz pokarmu? Jak scisniesz pierś to pojawia się kropla mleka? Jeżeli tak to masz mleko:-)
    Żeby pobudzić laktacje jeżeli masz to laktatorem możesz próbować coś ściągnąć a jeżeli nie masz to ręcznie możesz próbować pobudzać laktacje.
    Spróbuj może na innej zmianie poprosić położna o pomoc, może będzie bardziej pomocna. Tak to jest w szpitalach. Wiem jak takie dokarmianie za plecami wkurza. Mi też tak robili, ale nie martw się, pamiętaj że dobry nastrój i pozytywne myślenie sprzyja produkcji mleka.
    Wiesz z jednej strony dzięki temu ich dokarmianiu jeśli ty masz mało pokarmu to dzidziuś nie straci dużo na wadze i szybciutko do domu wyjdziecie.
    Pamiętaj, że laktacja dopiero się rozkreca. A druga rzecz to to, że karmienie zaczyna się w głowie i.

A i jeszcze jedno, może masz poranione brodawki bo dziecko źle chwyta pierś, staraj się żeby chwytalo brodawki i jak najwięcej otoczki. Dziecko musi otworzyć szeroko buzię i wtedy przesuń je do piersi, a nie pierś do dziecka.

Przepraszam jeżeli za dużo napisałam i się wymądrzam;-)
    I przepraszam, ze pisze bezosobowo, ale zapomniałam czy masz córeczkę czy synka. A pisząc na telefonie miałam problem żeby sprawdzić. Ale już wiem coreczka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:59

judith, Bea_tina, zozol, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczyny, ja już wyłączam kompa... Znaczy wcześniej już mnie nie było, ale wchodze na chwile z info, że już moje zdenerwowanie osiąga apogeum niestety, ale tak to jest:)

Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)

Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!

Buziaki mamuśki:*:*:*

nick nieaktualny, Limerikowo, nick nieaktualny, Kaja, niunia, judith, Dorjana, perełeczka, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    ok dziewczyny, ja już wyłączam kompa... Znaczy wcześniej już mnie nie było, ale wchodze na chwile z info, że już moje zdenerwowanie osiąga apogeum niestety, ale tak to jest:)

Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)

Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!

Buziaki mamuśki:*:*:*

Trzymam za Was kciuki, za małego Łukaszka, za Ciebie,zeby wszystko przebieglo bez problemow. Bardzo Ci zazdroszcze ze juz jutro utulisz syneczka :) trzymaj sie, bede trzymala kciuki :)

nick nieaktualny, Bea_tina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Trzymam za Was kciuki, za małego Łukaszka, za Ciebie,zeby wszystko przebieglo bez problemow. Bardzo Ci zazdroszcze ze juz jutro utulisz syneczka :) trzymaj sie, bede trzymala kciuki :)
    Ja tez, ja tez :-))

Bea_tina lubi tę wiadomość

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ