Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe plecy to juz standard, a zapomnialam dodac, bo bylam w lidlu, chcialam sobie klapki pod prysznic kupic, ale mniejsza o to, a siostra tak patrzy na mnie i zaszalala komplementem, 'ale juz napuchlas, palce juz masz jak serdelki' i tak mi sie przykro zrobilo, bo mi sie wydawalo ze wygladam ok, eh...

Malz wraca do domu w koncu, zalaczylam mu pizze niech sie cieszy;) a moj plan zjedzenia tego wszystkiego co przygotowalam, moze byc trudne do realizacji tak pomyslalam, chyba nie ogarne jednak;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzielnym dziewczynom - mamie Adze i małej Hani :)

aga8787 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina jak szaleć to szaleć :)
    Ja już po wizycie położnej.... jestem gotowa na wszystko :)
    Antoś chyba już jest nisko bo dzisiaj ledwo chodzić mogę tak mnie tam boli,
    Już bym chciała być po

Bea_tina lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Hania jest już ze mną 52 cm i 3140 g teraz sobie śpi a ja umieram z bólu bo znieczulenie nie działa i te środki też nie...

gratulacje aga8787 :-) witamy Haniu.

u mnie sprawy sie maja tak, ze wracam do domu wczesniej sie pomylilam rozwarcie na 2,3 cm a. nie palce lekarze mnie badali 3 dzisiaj bolalo jak cholera:( mam czekac na regularne skurcze.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to juz Cie mialam znowu atakowac, a tu Cie do domu odsylaja;) no nic, to czekamy spokojnie dalej;)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... mychowe masakra z tą długą akcją, może powinni Ci coś jużpodac na przyspieszenie
    magdalena też myślałam, że Ty już już, a tu odesłali, no kurczę...
    aga8787 gratulacje dla Was

A ja sobie dzisiaj zrobiłam delikatny manicure frencz, kupiłam kosmetyki w rossmanie, 2 t-shirty mężowi na końcówkach kolekcji i byłam na zapiekance ze znajomymi - byleby mi czas szybciej zleciał no i powiem Wam że po łażeniu tyle godzin czuję się dużo lepiej niż jak zalegam w domu. Zaraz polece z psem na spacer - byleby szybciej czas mijał. Tylko w sklepie mnie panie pytają czy już na dniach będe rodzić czy to czasem nie po terminie - taki mam wielki brzuch... trochę to wkurzające bo nie wiem co odpowiadać, w końcu wpadłam na pomysł mówić, że tak, jestem po terminie i własciwie to czekam na odejście wód w każdej chwili, po czym z usmiechem idę w stronę przymierzalni z naręczem ubrań :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:24

Karola:), Bea_tina, magdalena, mychowe, LoLkA lubią tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wam dziewczyny tych boleści ja mam jedynie nocną zgage i opuchnięte nogi a tak to nic nie boli :-) ja już też byłam na spacerze z psami a potem spacerkiem do sklepu na zakupy:-)
    Magdalena czyli dalej czekamy :-) kiedy masz się zgłosić do szpitala na wywołanie jak się nic nie rozkręci?

judith lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - gratulacje :) Na mnie też niestety nie działały leki, nawet morfina, której zresztą nie chcieli mi dawać, bo ciśnienie miałam 70/40.
    Bea_Tina - cały czas okłady z zimnej kapusty z lodówki lub wrzącej wody w butelce. Nie wiem co się dzieje. Jestem już tak wyczerpana fizycznie, że dwa dni temu już tracilam przytomność. Wypuścili mnie z hemoglobiną 9 i nic nie zalecili. Niby momentami gorączka trochę spada, ale wg lekarza to gorzej niż jej ciągłe utrzymywanie się

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za wsparcie duchowe:-) mam zglosic sie 7 maja na ktg ale do szpitala mnie nie wezma no chyba ze cos byloby nie tak, sama nie wiem co lepsze? do szpitala mam okolo 50 km i to jest meczace:/ wiec codziennd ktg jest uciazliwe:( no ale moze cos sie rozwinie po badaniach mialam plamienie tylko musze sie sprawdzac czy to sie nie powtorzy?!
    a tak szczerze dzis bylam gotowa rodzic mialam mega power:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to szkoda magdalena, że się akcja nie rozkręciła... no ale widać, że Twój Młody stwierdził, że jeszcze nie czas na niego. Obyś następnym - tym właściwym razem była równie pełna energii i gotowa na poród.

relg73sbz3tzgru8.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to współczuję ci Natalinka, właśnie miałam ci pisać o tłuczonych liściach kapusty, ale widzę że to nie pomaga :(
    Na krew dobry jest sok z buraków, niedobry w smaku ale pomaga. Powodzenia kochana, potem już będzie tylko lepiej.

Gratulacje dla kolejnej majowej mamusi ! :)
    Widzę że nowa moderatorka od listy mamusiek dzielnie czuwa :)

Oj Magdalena, może jutro coś bardziej ruszy, czego Ci życzę.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam że dopiero w środę masz się zgłosić.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lekarz prowadzacy chyba dzis zasial panike.... no ale lepiej jak lekarze czuwaja niz olewaja:-) moj Olus teraz jest najwazniejszy.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z buraków tez juz pije. Biorę żelazo dla karmiących i Prenatal Duo, by jakoś zregenerować organizm. Mleko odciągam i podajemy butelką. Nie mam siły w tej temperaturze karmić, więc pewnie mały się już odzwyczai. Tylko spi i je - karmimy na żądanie co 3 godz, czasami co 1,5. Wypija ok. 40-60 ml. Ja wazę 43 kg i brzucha nie miałam juz po wyjęciu małego. Gdy mnie szyto mój lekarz przyszedł na salę i powiedział, że mogę już wskakiwac w jeansy.Kubuś ma takie wielkie czarne oczka i prawie nie płacze, chyba ze zdarzy mu się posikac jakoś z boku. Wtedy jest ryk, a i najlepiej, by po przebudzeniu nie przebierać, tylko zaraz karmić, bo się zaraz okropnie denerwuje

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - nie chcieli Cię zostawić w szpitalu? Może byłoby Ci wygodniej i bezpieczniej. Chociaż z własnego doświadczenia wiem, że to nie gwarantuje bezpieczeństwa. Mi tez je obiecywano, a teraz wiem, że gdybym przyszła z przyjęcia byłoby lepiej. A tak od wtorkowego ranka chodzilam z krwawieniem, a w nocy lekarz nawet nie wstał, by mnie zbadać. Być może dlatego tak ciężko mi się teraz pozbierać. W końcu miałam poród 2w1 - SN i CC. Wystarczyły tylko jeszcze 2 skurcze parte i pewnie urodzilabym. Powiedziano mi, ze kolejne mam rodzić SN, vo pięknie rodzilam i szło ekspresowo

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj natalinko strasznie sie Ciebie trzymaja jakies paskudztwa:( tak mi Cie szkoda musisz koniecznie pomyslec zeby sie wzmocnic jestes bardzo oslabiona psychicznie i chyba wszystko Cie lapie pewnie to z obciazenia.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje aga8787:-)

Oj Natalinko, tyle zmartwień masz. Dużo zdrówka i sił Tobie życzę. Śliczny synuś:-)
    Może jednak się nie odzwyczai się od cycusia. Mój Kacper przez tydzień w szpitalu dostawał oprawie tylko butle, ale nie odstawił cycusia, a też się tego bałam.

Dorjana śliczny Maluszek:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 22:31

Dorjana, aga8787 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie mogę uwierzyć, że nas wyprzedziłas! Ogromne gratulacje! I niech się Hania zdrowo chowa :)
    Magdaleno, chyba jesteśmy w podobnej sytuacji. U mnie rozwarcie na 2cm, prawie na 3. Miałam o 17 zjechać na porodowke i mieli to przyspieszyć, ale się okazało, że nie ma miejsc, normalnie ironia losu. Największy szpital w hrabstwie Devon i nie ma miejsc. A już miałam regularne skurcze co 5 minut, a później wszystko opadlo.. wiec mąż w urodziny nie dostal córeczki, ale może jutro.. trochę jestem zrezygnowana..przyznam, że mimo dwóch nieprzespanych nocy miałam naprawdę dużo energii, trzy godziny skakania na pilce i godzina po schodach wlażenia, dostawałam głupawki i było całkiem w porządku.. No i jutro trzeci dzień w szpitalu..
    No wiec może dziś w nocy się wyspie, a jutro może dojdzie do większego rozwarcia..przecież ona ma na bank już ponad 4kg..

magdalena, judith, Limerikowo, aga8787 lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mychowe jedziemy na tym samym wozku, tyle ze ja w domu. no wlasnie jak mialas skurcze to dziwne, ze tej akcji nie wspomogli i bylabys juz po:-)
    ja mam na jutro plan zrobic z mezem godzinny spacer moze cos ruszy no i schody, pilke w domu tez mam;)
    a teraz jestem po kapieli i moge isc spac a zapomnialam chyba odchodzi czop....

judith lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już odszedł, razem z taka różowa krwią i od tamtej pory plamień caly czas na brązowo, jakaś stara krew siedziała pod nim.
    Miejmy nadzieje, że niebawem będzie po wszystkim Magdaleno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 22:45

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ