X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza - gratulacje :)
    Pipi26 - powodzenia ;)
    W dniu dzisiejszym miałam termin porodu według OM, a Kubuś jutro kończy 3 tygodnie... Jak ten czas szybko leci...

magdalena, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka super:-) :-) :-) wypoczywajcie, a jak bedziesz miala chwile to daj znac:-) buziaki dla Filipka:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Pierwsza nocka zakonczona sukcesem:-)

Maly sam sie budzil do karmienia!!! A wczesniej to trudno bylo go dobudzic:-) az mi lepiej normalnie:-) oczywiscie nie je tak dlugo, ale wstawal co 2 godziny, possal raz wiecej raz mniej, do granic jego mozliwosci i pozniej pieknie zasypial:-)

Maz wykonczony po jednej nocy hehe, a ja juz w domu posprzatalam, pranie nastawilam, czekam na pieczywo i szamana:-)

Dziewczyny normalnie jestem przeszczesliwa:-) :-) :-)
    no super tylko sie nie przepracuj ;) zbieraj sily, zajmowanie maluszkiem jest momentami wyczrpujace moj dzis od 9 lezal przy mnie po 11 usnal bite 2 godziny blisko mamusi:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Martuśka wkroczyła na podium :D

Dziewczyny, jakieś wieści od parfaite?!
    ja nic nie wiem.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    A my już rozpakowani Filip urodził się dzisiaj o 2.10 w nocy ma 3100g i 54cm :-) pipi rodziłam kucając na leżąco nie umiałam przeć.
    gratulacje sasza doczekalas sie swojego skarba <3
    pipi trzymam kciuki i zycze szybkiego porodu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:29

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana a co u Was slychac???
    fizjo gdzie sie podzialas?
    patulla jak tam szkole ogarnelas?
    niu ia to w ogole juz dawno nie pisala podobnie jak mychowe kazda zajeta maluszkami:-)
    ja juz troszke czesciej Was odwiedzam:-)
    moj wczoraj Olo znow mial 2 godzinna symfonie brzuszek:( jak poszly kropelki to mu ulzylo tylko ond sa od 1 m-ca i mamy obawy z mezem czy je podawac no ale tak sie bidulek meczy:( serce sie kraja.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:34

niunia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 gratuluje:-)

Pipi26 trzymam kciuki:-)

Bea_tin w domu to w domu:-) Odpoczywaj, nie szaleje tak.

Magdalena na uczelni ok, dałam rade:-P

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Konrad miał jedno klucie a Kacperek dzisiaj dwa i za tydzień pozostałe dwa. Chłopaki dzielnie z nieśli ból; -) Zobaczymy później jak będzie.

A tak z innej beczki jeszcze, nie krwawilam juz długo, a teraz od dwóch dni mam takie małe krwawienie, czyżby okres to już był? Hmm...

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tyle dziewczyn już rozpakowanych... chyba zostane sama

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze jestem i jak narazie tez nic nie zapowiada żebym miała się rozdwoić

agata86 lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza gratulacje

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza Gratki i buzaki dla Filipa

Pipi trzymamy kciuki

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny skopiuje opis porodu z III trymestru, bo nie będę miała czasu opisać, mam nadzieje, że nie będziecie złe:*

Porod:)

W srode od 18 juz nic nie jadlam, do 24 moglam pic wode. Noc oczywiscie przespana moze przez 2 godziny, ale to nic, o 530 pobudka, 6 wyjazd. O 7 juz bylismy na izbie przyjec. No i w sumie wszystko tu sie zaczelo bardzo wydluzac, bo przyjeli mnie ok 730, badania ginekologiczne, usg, pobranie krwi mialam ok 830. Wtedy dowiedzialam sie, ze Krasnal wazy ok 3300:-) co mnie zaskoczylo, nastawialam sie na mniejszego bobasa;)
    Po badaniach zaprowadzili mnie na sale, przebrana gotowa i przerazona.

Ok 12 zawiezli mnie juz na blok, tam lekka obsuwa, ale czekalismy spokojnie i mnie wolaja(lek juz apogeum). Jedynie co mnie zaskoczyli, to nie zrobili mi lewatywy. Dlatego wstrzymalam akcje i szybka wizyta w wc:-)

Ok 1205 zaczeli mnie usypiac, w kregoslup, ogolnie atmosfera na sali super, bardzo mnie uspokoili mimo wszystko. O 1210 zaczeli mnie kroic. I tu pojawily sie problemy.

Okazalo sie, ze moj brzuch, jak to lekarz okreslil wyglada tragicznie. Po poprzedniej cesarce mam zrost na zroscie, no lekarz powiedzial, ze dawno juz tak zlego brzucha nie widzial:(

Zanim mnie skroili, zanim co, to byla 1229. I tak oto o 12:29:57 pojawil sie piekny krzyk:-) maluszek od pierwszej sekundy pieknie juz krzyczal:-) zabrali go na ogledziny, a po chwili mi go pokazali, polozyli na klatce, no i juz poplakana, ale przeszczesliwa:-) :-) :-)

Jednak, przez to, ze wydobycie malego trwalo nieco dlugo, to na ciele pojawily mu sie takie zasinienia na pleckach, brzuszku, raczkach:( no troche mnie to przestraszylo, ale lekarz powiedzial, ze wyglada to zle, ale na wszelki wypadek wezma go na nagrzanie i zrobia dodatkowe badania. I tak oto wzieli maluszka i pojechal juz z tatusiem:-)

A mnie dalej szarpali. Trwalo to godzine. Na koniec lekarz stwierdzil, ze nie da sie zrobic nic poprawczego dla mojego brzucha i ze kolejna operacja typu cesarka jest niemozliwa, a kazda inna operacja wiazalaby sie z ogromnym ryzykiem:(

Ale juz to nie wazne. Maluszek caly i zdrowy to sie tylko liczy. Przewiezli mnie na sale i po godzinie pojawil sie juz moj Krasnal:-)

Oczywiscie ja nie ruszajaca sie widzialam go tylko na rekach Damiana, albo jak polozyl mi go na klatce, no widok najwspanialszy:-)

Po badaniach krwi okazalo sie ze jest ok, wiec jeden problem z glowy.

Nie powiem bol byl ogromny, mimo znieczulaczymi wszystkiego, ale dalo sie to jakos zniesc:-)

O 24 probowali mnie podniesc, ale jako ze niemal nie zendlalam, to dali mi czas do 6 rano. Troche pospalam, a o 5 sie obudzilam, to sama zaczelam sie podnosic, wychodzilo tak sobie, ale nie bylo najgorzej:-)

Przewiezli mnie na inna sale, a o 1130 przywiezli mi juz krasnala i tak juz zostal z nami:-) ja staralam sie szybko uruchomic, raz wychodzilo raz nie, ale z kazdym dniem bylo lepiej. Na chwile obecna jestem w stanie zrobic wszystko, oprocz zalozenia skarpetek;) ale wszystko z czasem...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my teraz po pierwszej wizycie położnaej:)

fajnie było, wykąpaliśmy Krasnala, porozmawialiśmy, ja oczywiście 100 pytań do, przyjedzie znowu we czwartek, więc jak coś to spoko:)

powiedziała, że Krasnal nadspotykanie spokojny;P ciekawa jestem, czy mu tak zostanie, z jednej strony super, ale nic nie wykluczam:)

Kurde, przez to wszystko jestem w czarnej d z obiadem, dopiero mięso rozmrażam, eh, nie ma to jak w szpitalu ;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza gratulacje! I kolejna rozpakowana;)

Pipi pewnie lada chwila.

Tak Wam zazdroszcze..

Agata, mirka Wy to jeszcze przed terminem a ja juz tydzien po i nic dalej.. Juz mam dosc.. kazdy sie tylko pyta i co kiedy urodzisz, i co jak tam postepy itp juz mam tego dosc. Ta chora polityka holenderska .. "mam czekac bo jeszcze mi tydzien zostal" a mnie tu szlak trafia, jakiegos dola zlapalam.. sory ale musialam sie troszke wyzalic

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, pokazuje kącik Krasnala i Jego z dnia dzisiejszego, bo to już nie ten sam Krasnal;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 23:09

judith lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z OM mam termin na dziś, ale mierzyłam temperaturę i wg OW na 23

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoLkA wrote:
    Sasza gratulacje! I kolejna rozpakowana;)

Pipi pewnie lada chwila.

Tak Wam zazdroszcze..

Agata, mirka Wy to jeszcze przed terminem a ja juz tydzien po i nic dalej.. Juz mam dosc.. kazdy sie tylko pyta i co kiedy urodzisz, i co jak tam postepy itp juz mam tego dosc. Ta chora polityka holenderska .. "mam czekac bo jeszcze mi tydzien zostal" a mnie tu szlak trafia, jakiegos dola zlapalam.. sory ale musialam sie troszke wyzalic

a ty w holandii mieszkasz, bo moja siostra też i pierwsze dziecko rodziła w domu bo tam podobno to bardzo popularne, niestety nie obyło się bez komplikacji i w rezultacie i tak wylądowała w szpitalu, ale tam też chyba szybciej ze szpitala wypuszczają niż w polsce

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby ja przed terminem ale strasznie liczę na pełnię 14.05 bo to moje urodziny i nie obraziłabym się na taki prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 16:23

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też liczę na pełnie :)

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he jak na razie to chyba słabo działa bo jak byłam dzisiaj w szpitalu to raczej pustawo tam było

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ