X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale powiedzmy sobie szczerze, zadne poradniki rady itp nie przygotuja nas na to co nas czeka po. Naczytalam sie jak glupia co mi pod reke wpadlo, a cala ta wiedza w naplywie emocji uciekla w szary kat.

Magdalena ja raz tez dalam smoczka w sumie w jego druga noc, bo plakal od 21 do 4 i kompletnie nicnie dzialalo na niego. Ale nie powiem smok zadzialal, uspokoil go i tyle, wiecej nie wyciagalam smoka, a maly na bank ani o nim nie mysli takze jest ok:-)

I nie powiem cycochy mam juz jak arbuzy! Na szczescie w poradni powiedzieli ze sa ok jak na naplywanie pokarmu. Zeby tulko ten moj krasnal wspolpracowal. Tez mam plaskie brodawki, ale nakladki dzialaja super:-) maly jak zassie to daje rade, tyle ze w trakcie usypia i dupa z tego. Szkoda ze na cyckach nie ma znacznika ile zjadl, bo ja nic nie czuje czy cos plunie i ile, fajnie to dziala jak jest odciagniete, a jak tak samemu to niezla maniana;)

Czekamy na wizyte kardiologa i bysmy wyszli, choc o tej porze to juz nie sadze. Z drugiej strony jutro znowu by go sprawdzili czy jest ok i na spokojnie by sie wyszlo, bo tak to fajnie w domu wiadome, ale radz se sam;)

judith, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina to ja nie czytałam nic powiem ci , że komfortowo i spokojnie bo te ksiazki to tylko siaano robią :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś wiadomości od parfaite?:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • patulla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam nerwa dzisiaj. Pojechaliśmy na gościnę i tak wyszło, że dopiero wracamy i ponad godzina drogi przed nami. Dzieci, jak dzieci śpią w samochodzie juz, ale ja mam na jutro prezentacje do zrobienia a już padam na pyszczek. Chcieliśmy jechać po 7 juz, ale mamę mieliśmy zabrać ze sobą i tak się nam przyciągnęło a teraz zaciskam zęby żeby się nie pokłócić.

Eva0507 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Zozol? Dawała znać ?

Kaja lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Co z Zozol? Dawała znać ?

Zozolek ma sie odezwac w poniedzialek jesli ma wifi w szpitalu, takze czekajmy spokojnie;)

My nadal walczymy z karmieniem. Moj krasnal nadal sie sam nie budzi:( ale wydaje mi sie ze idziemy w dobra strone, przy ostatnim karmieniu zassal sie na dluzej i to z dwoch piersi, zawsze zadawalal sie jedna i za to go nie dokarmialam. Oby teraz tez tak ladnie zjadl i zeby przybral dzis tez, a nie stracil:(

Polozna powiedziala zeby sprobowac go karmic co 3 godziny, bo dzieki temu powinien sie sam nauczyc wybudzac, jesli poczuje glod. Dziewczyny trzymajcie za niego kciuki, bo mi sie wydaje ze on jest jednak niedojedzony:(

Aaaa i wizyta kardiologa przebiegla bardzo pomyslnie. Lekarz mie zauwazyl zadnych nieprawidlowosci wiec jestem tez juz spokojniejsza;)

Oby wyjsc w zasadzie dzis do domu:-)

magdalena, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina, trzymam kciuki za Łukaszka i za Wasze wyjście do domu:-) Zobaczysz już niedługo Mały będzie takim żarłokiem jak mój klopsik;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh i znowu nasze wyjscie pod znakiem zapytania:(

Malutki ladnie przybral, wiec to ze krocej ssie to nic, widocznie mleko szybko mi plynie czy cos. Takze chociaz jeden pozytyw.

Ale lekarka stwierdzila ze on jest zolty, choc wyglada duzo lepiej, pobrali mu krew i bede sprawdzac i jak cos to pojdzie pod lampy. Wiem ze to dla jego zdrowia, ale w takim razie dlaczego wczesniej nic nie robili a wyniki ma identyczne. Eh, oby bylo ok:( choc dla jego zdrowia to lepiej posiedziec dluzej niz zaraz wracac do szpitala.

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatinak trzymam kciuki, powoli wszystko idzie w dobrym kierunku wiec dalej też bedzie oki. Trzymaj się i badz dobrej mysli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 11:02

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Malutki ladnie przybral, wiec to ze krocej ssie to nic, widocznie mleko szybko mi plynie czy cos. Takze chociaz jeden pozytyw.

Ale lekarka stwierdzila ze on jest zolty, choc wyglada duzo lepiej, pobrali mu krew i bede sprawdzac i jak cos to pojdzie pod lampy. Wiem ze to dla jego zdrowia, ale w takim razie dlaczego wczesniej nic nie robili a wyniki ma identyczne. Eh, oby bylo ok:( choc dla jego zdrowia to lepiej posiedziec dluzej niz zaraz wracac do szpitala.
    kochana ale jeszcze jest szansa ze dzis wyjdziecie moze byc troche zolty a wyniki moga byc w normie u nas tak bylo ale tez sie stresowalam awet nerwy puscily i sie poplakalam, super ze przybiera tak dobrze przystawiac co 3 godziny dziecko faktycznie szybko samo ogarnia i budzi sie sam.
    chociaz moj co 3 godziny sie budzil i jadl to od wczoraj dojada miedzy tymi 3 godzinami dzis juz 3 raz od rana :-) ale niech je i rosnie.

a w sumie dobrze ze go badaja tylko sie cieszyc i jak wyniki super glowa do gory w domu to juz jest zupelnie inaczej:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 11:30

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ale mam nerwa dzisiaj. Pojechaliśmy na gościnę i tak wyszło, że dopiero wracamy i ponad godzina drogi przed nami. Dzieci, jak dzieci śpią w samochodzie juz, ale ja mam na jutro prezentacje do zrobienia a już padam na pyszczek. Chcieliśmy jechać po 7 juz, ale mamę mieliśmy zabrać ze sobą i tak się nam przyciągnęło a teraz zaciskam zęby żeby się nie pokłócić.
    patulla nerwy tylko zaszkodza ale rozumiem Cie bo masz duzo na glowie i kazda obsuwa planu domyslam sie ze to niewykonanie czegos zaplanowanego.
    zycze Ci ogarniecia szkoly i wakacji:-) :-) :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Kurde ale powiedzmy sobie szczerze, zadne poradniki rady itp nie przygotuja nas na to co nas czeka po. Naczytalam sie jak glupia co mi pod reke wpadlo, a cala ta wiedza w naplywie emocji uciekla w szary kat.

Magdalena ja raz tez dalam smoczka w sumie w jego druga noc, bo plakal od 21 do 4 i kompletnie nicnie dzialalo na niego. Ale nie powiem smok zadzialal, uspokoil go i tyle, wiecej nie wyciagalam smoka, a maly na bank ani o nim nie mysli takze jest ok
    oj tak poradniki gazety itp fajnie sie czyta a rzeczywistosc weryfikuje wszystko i wiedza w teorii ma sie nijak do zachowan dzkecka ale mysle sobie, ze z dnia na dzien. bedzie coraz lepiej bo wzajemnie sie siebie uczymy:-) ja zauwazam roznice.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna kazała kupić wodę primaverę taka co na niej pisze ze nadaje sie do karmienia niemowlat i przepajać trochę woda z butelki -szybciej wypłukasz w ten sposób bilirubinę (żółtaczkę)z organizmu ;)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina super, że Maluszek przybiera dobrze jak sprawdza bilirubine niz byś miała się w domu stresować. I oby juz dzisiaj do domku.

A u mnie na uczelni ok, prezentacja nawet się udała, ale siedziałam nad nią od 5 rano z przerwami na karmienie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno wrocilam od poloznej. Mialam masaz szyjki. Nawet nie bylo najgorzej ale ciekawa jestem co teraz. Czy to cos pomoze.. choc narazie nic nie czuje, nawet nie krwawilam takze bylo ok. Jesli nic sie nie ruszy to w piatek ide na ktg.

Pipi, Sasza wy tez dalej w dwupaku??

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja to za kazdym razem albo placze ze szczescia, ze np przybiera, albo z przykrosci ze znowu cos, cos tych emocji moich nie moge ogarnac.

Ale jak to przemyslalam, to doszlam do wniosku ze lepiej faktycznie jeden dzien znowu posiedziec, a niech go nagrzeja to lepiej mu to zejdzie, jakbym miala do szpitala wracac zaraz czy cos.

Oczywiscie malz to juz wozi wszystko wypisowe od wczoraj, ale maluch najwazniejszy;)

Powiem wam ze to ze ladnie juz zjada to bardzo mnie uspokoilo, moze nie w normach, ale wydaje mi sie, ze moje mleko z taka latwoscia wyplywa, ze moze szybciej zajada niz w standardach? Bo skoroje ok 10 min i zasypia i na chama juz nic nie zje, i przybiera to jest chyba ok? Eh, masakra zeby to wszystko takie proste bylo

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lolka u mnie cisza, nic sie nie dzieje;( zadnych objawów zblizającego sie porodu. W środę mam iść do szpitala jak nic sie nie bedzie działo :( mam nadzieje że cos sie do tego czasu jakimś cudem ruszy :) a ty tez po terminie jestes?

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam co mi lekarz powie w czwartek mam nadzieję że nie każe mi już do gabinetu przychodzić bo w czwartek będzie skończony 39 tydzień więc mam nadzieję że powie kiedy mam się zgłosić do szpitala jakby się nic nie działo dość ma już tych kolejek u niego

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

kochana trzymam kciuki:)my w ciągu tygodnia tez miałyśmy wyjść chyba z 4 razy...Nadzieji narobili, a odsiedziec trzeba było swoje....Powodzenia

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi tak ja juz po terminie jutro bedzie tydzien (wg usg bo tu tylko date z usg biora pod uwage) no ale nic wczesniej nie moga zrobic.. mam jeszcze tydzien czekac! chyba umre.. byle do piatku do ktg. A i sie dowiedzialam ze mam juz rozwarcie na uwaga...1 palec!! Oczywiscie tez zero skurzy nic po prostu nic!

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ