X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A OTO MARIKA MARIA UR 28-04-2014R. 3300 I 56 CM.

FOTKA JESZCZE ZE SZPITALA, A TAM FAJNIE NIE BYŁO:((

30xivyf.jpg

WSZYSTKIE CIOCIE Z FORUM POZDRAWIAMY:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:58

Kaja, patulla, LoLkA, Nelus, agata86, magdalena, AISAK, judith, aisa, evas, Dorjana lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja ale czaderska coreczka superowo :-) malinowo !!!!

ALAALICJA lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja czemu tam w szpitalu fajnie nie było ????

Ja szpital od 23.04 i cc 24.04 , az do wyjścia wspominam super polozne i ginowie superowi i rzeczowi !!!!

ALAALICJA, ALAALICJA lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamusie i całuje wszystkie dzieciątka :)
    Ja dalej w dwupaku i nic się nie dzieje.. jutro do szpitala mam nadzieje że dość szybko pójdzie mam już coraz większego stresa przed tym wywoływaniem a w dodatku muszę jeszcze jutro rano załatwić wsteczne l4 tak mnie załatwiła moja lekarka :/

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA ale cukiereczek :) śliczna ta Twoja córeczka :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja córeczka prześliczna :)

Sasza20 powodzenia jutro, u mnie tez juz po terminie i cisza ;( Jak sie do środy nic nie ruszy to też do szpitala mam sie zgłosić :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi26 dziękuje:-* i trzymam kciuki aby u ciebie coś się ruszyło:-)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa wrote:
    Witam was wszystkie oraz wszystkim gratuluje ,
    U mnie 7 maja urodził się syn mikołaj 3500 oraz 57 cm przez cc ,
    Jest cudny
    gratulacje skonkluza:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was! u mnie tez cisza.. i puki co maly nie cisnie sie na swiat. Ehh..jutro ide do poloznej ma mi sprawdzic rozwarcie ale nie wiem czy to ma jakis sens bo nic nie czuje zeby sie dzialo..

alaalicja sliczna corcia!;)

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po schodach chodzilam i tak sie zmachalam ze padam na twarz. Mam nadzieje ze cos to pomoże :D moze rozruszalam mojego malego leniwca :D

evas lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ja myślałam że się robi rozwarcie bo odczuwałam kłócia i to dość mocne a tu nic:-S
    Pipi ja codziennie chodze po schodach dużo się ruszam stymuluje sutki i serduszkuje i u mnie nic to nie pomaga

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Beatina i Magdalena, gratuluje maleństw..u mnie się działo, opisze jutro, tan. dziś, bo wciąż jesteśmy w szpitalu. Malutka się urodziła przez cesarskie cięcie. Liliana przywitała nasz swiat o 18.01 7 maja, wczoraj, poprzez cesarskie cięcie. Wazy 3560, jeszcze nie mierzona, bo w angielskich szpitalach nie mierzą. Sami ja zmierzamy..
    Do soboty w szpitalu zostajemy na antybiotyki.
    Jutro opowiem jak to było.. a jest co opowiadac.
    mychowe gratulacje ale się naczekałaś.... ale teraz już to za nami i mamy nasze dzieciątka ze sobą :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    A ja się rozpakowałam wczoraj, 8 maja, godz 18:50. Młody waży 3580, 52 cm.
    No i jest słodki :)
    Buziaki :*

ooo no proszę super! gratulację ale się dzieci narodziło w ciągu dwóch dni :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 cos uparte te nasze dzieciaczki . Nie spieszy sie im na ten swiat :D jak będziesz miala mozliwosc to napisz jak tam na wywolywaniu bylo zebym wiedziala co mnie czeka bo nie ukrywam boje sie troche tego :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparte osiołki:-P na chwile obecna mogę napisać ci że najpierw jest próba jak kobieta dziecko i macica reaguje na kroplówke. Jak wszystko będzie ok i pojawią się jakieś skurcze to zwiększają dawke. A będziesz miała robioną lewatywe? I w jakiej pozycji chcesz rodzić?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAsza20 jesli chodzi o lewatywe to raczej bede miala robioną. Chyba bym nawet chciala bo pewniej sie bede czuc. A co do pozycji to wlasnie nie wiem zobaczymy jak to wyjdzie. Opieka w moim szpitalu podobno bardzo dobra i polozne bardzo kile i pomocne to moze cos doradza. Ja to w ogole jestem ciemna jak tabaka w rogu jesli chodzi o porod, ja nie wiem jak ja dam rade. Dobrze ze maz bedzie ze mna jak zaczne rodzic bo inaczej sama to nie wiem jak ja to bym przezyla :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lewatywe będe mieć na 100%. Co do pozycji to podobno łatwiej się rodzi na pieska ale tak jak piszesz wszystko wyjdzie w praniu

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dzieki! Wczoraj maly dostawal mieszanke po karmieniu, oczywiscie na chama, a dzis juz dostaje moje mleko po karmieniu z cyca. Nie powiem mleka mam tyle ze oprocz bolu i napiecia to leci jak wsciekle, ze wkladek nie nadazam zmieniac;)

Ale najwazniejsze ze jest i oby maly przybieral, bo dzis przybral patrzac od wczoraj, az sie poplakalam, a zoltaczka w granicach normy, takze tez ok, bo pod lampy go nie biora.

Ale on nadal tylko spi, od wczoraj od 20 spi do teraz z wymuszonymi przerwami na karmienie, a po 10min karmienia juz spi i butla juz na sile trzeba wpychac, no ale jesli chcemy wyjsc to trzeba walczyc, nie ma co.

Dzis juz mielismy wyjsc, ale lekarze, bardzo ostrozni, zaniepokoili sie tym ze jest triche chlodnawy i chca sprawdzic go u kardiologa, mimo ze wczesniejsze badania nic nie pokazaly, ale dobrze niech sprawdza wszystko co tylko moga a jak bedzie gotowy to spokojnie wyjdziemy i bedzie rzadzic w domu;)

Ciekawa jestem czy w nocy tez bedzie taki skory do spania, czy tak jak dwie noce wczesniej szal cial;)

Kurde teskno mi za Wami, ale powiem szczerze, ze kazda cgwile spedzam na spaniu albo dogladaniu malego, licze ze jak sie ogarniemy to wroce na caly etat na bb:-)

Gratulacje dla zozolka, bo na pewno juz tuli Ewelinke:-)

A przyszlym mamusiom powodzenia i usciski:*

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Gratulacje dla kolejnych mamusi i ich skarbenkow:*

Zozol zaciskam kciuki!! Przez dwa dni bedzie bolec fest, ale jak juz dostaniesz malucha to inna bajka:) czekamy na wiesci:*

Ja wczoraj nic nie pisalam bo mialam kryzys:( lekarze stwierdzili ze ja jak maluch bedzie ok to moge wyjsc do domu, tak sie ucieszylam;) a potem po badaniach malego zalamalam. Bo przez te dwa dni stracil juz 10% wagi, co jest duzo, a karmilam go i wogole. Zoltaczke ma tez juz na granicy. No i wczoraj przez caly dzien sie karmilismy, zgodnie z zasadami co 2,5 godziny, ssanie ok 20-30 min(bo maly sobie lubi przerwy zrobic). No i wieczorem poszlam z nadzieja ze jest ok, bo naprawde ladnie jadl, a tu jeszcze spadek:(

No i dzis przez cala noc karmilam w poradni laktacyjnej, tyle ze moj anielski synus jak zasnal o 20 to spi do teraz, a wybudzenie go graniczy z cudem. No ale cos tam zawsze mu wepchalam. Dobrze ze fajne babki sa w tej poradni:)

A cholera teraz go karmilam, to wszystko ulal, chyba nigdy z tad nie wyjdziemy:( zlote dziecko ze tak spi, ale zeby jeszcze tak jadl ile wlezie... az sie boje dzisiejszych badan:(

Bea_tina trzymaj się dzielnie miałam podobnie mały też mi spadł w dwie doby pod rząd i było pod znakiem zapytania nasze wyjście i jeszcze moje brodawki płaskie co utrudniało wszystko ale na pocieszenie mały dziś przybrał na wadze bo go ważyliśmy a z cycka mleko leci samo :) ale laktator wczoraj chodził kilka razy żeby pobudzić laktację. Będzie dobrze trzymam kciuki:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam wszystko czego nie mogłam poczytać wcześniej nie chciałam się rozpraszać bo było co robić odkąd wróciliśmy do domku - oczywiście karmienie nr 1 żeby mały przybrał i wniosek taki, że każda z nas ma podobne problemy z brzuszkami dzieciaczków mój Oluś też się pręży i płacze po karmieniu na początku nie wiedziałam od czego czy nie dojedzony, czy to brzuszek no i było podejrzenie że przez to że nie zrobił kupy po wyjściu ze szpitala do wczoraj no ale wieczorem nastała radość Boże jak się z mężem cieszyliśmy jak dzieci kurczę nie pomyślałam że będzie taka radość ze zrobienia kupy przez dziecko!
    próbowałam też dać zmoczka na wyciszenie ale on go w ogóle nie uznaje :( więc póki co uspakajaczem jest pieś. ale mój Oluś zaprogramwał się na jedzenie co 3 godziny dziś nakarmiłam go wcześniej bo miałam odciągnięte mleko ale i tak jak wybiła jego 3 godzina to się obudził i jadł.

evas lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ