X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie powiedziałam Wam jeszcze, Kacper waży 4600. Klopsik mały przytyl w ciągu dwóch tygodni 900g. Chyba dobre mleczko ma:-) - chyba dlatego, że wszystko jem;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 16:20

aisa, Kaja, agata86, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dawno nie pisałam. Od niedzieli jesteśmy w domu. Mały w dzień ładnie spi, dostanie cyca, troche pomarudzi i jest ok, ale noce są koszmarne :(
    Grymasi okropnie przy jedzeniu i przez całą noc nie śpi tylko krzyczy. Usypia dopiero po 4 nad ranem. Nie wiemy co robić :(
    Położna dopiero w czwartek przyjdzie..

Bea_tina lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia info na kom zostawialm kochana!!!! I oby Janek sie przestawil :-)

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla mój też klops rowne 4kg wczoraj położna ważyła :-)

mychowe lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Asia info na kom zostawialm kochana!!!! I oby Janek sie przestawil :-)
    Dzięki. Odpisałam wiadomość priv na fb

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka 14 tak ja w holandii jestem. Wiekszosc kobiet decyduje sie na porod w domu bo ponoc jest mniejszy stres i atmosfera inna i wogole ale ze wzgledu na to ze nikt nie moze mi zagwarantowac ze porod przebiegnie bez zadnych komplikacji ja od razu powiedzialam ze chce rodzic w szpitalu.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesli po porodzie wszystko ok z toba i z dzidzia to idziesz do domu po 3 godzinach i od razu przychodzi do domu polozna.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! Nie daje rady!!!! Mała ciągle robi kupke albo sika nie nadanżam z pampersami ,je po 150ml na raz bo odciągam jej bo cyckiem się nie najada :-( mam dość ani się wyspać ani nic :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niunia... To super wcina...
    Mój Tobiaszek to ostrożny jest i oszczędny w jedzeniu...
    Zjada zaledwie 70-90ml
    ...i to jeszcze trzeba pilnować lobuzy....
    Martwię się ze nie przybiera tak piknie jak wasze pociechy :-/

niunia lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana Tobiaszek pewnie dba o linię:-)
    Niunia, nieźle wcina Twoja mała. Mój jak mnie nie ma i dostaje odciągniete mleczko to ok 100ml zjada. Pieluchy to i ja mogłabym ciągle zmieniać. Ale już niedługo z tego wyrosną i kupki będą czasami tylko.

Ale mnie dziś głową boli i nawet tabletka nie pomogła. Najlepszy byłby sen, ale to nie możliwe.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-w ciągu jednegodnia po 60gram tyje albo 40 ubranka robią się za małe a mała ciągle chce na ręce :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 18:53

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie przybiera:-) Później pewnie zwolni tempo. Ubranka to i u nas robią się za małe. Ja Kacpra bardzo mało na rękach mam, właściwie to tyle co przy karmieniu. Nie przyzwyczajalam od początku i jak na razie się udaje. Może w chustę byś mała sobie wkładała

niunia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Ja już się boje mojego porodu... Zapewne będe rodzić jak mychowe 3 dni.

No, trwało to cztery dni, od niedzieli do środy :) Ale mam zaległości, chyba że trzy, cztery dni mnie tu nie było, a tyle się działo.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe,chyba ci nie gratulowałam ;-) więc gratuluje teraz ;-)

każdy mówi że po cesarce dałużej się do siebie dochodzi itd itp a z tego co widze to miałam super szybki planowany i bezbolesny poród ;-)

beatina-jak po cesarce??? boli???;-) czy już śmigasz??? Ta twoja cesarka to skomplikowana była :p lewatywy też nie miałam ;-) u mnie szybciej poszło ;-) o 10byłam w szpitalu a o 11:47 urodziła się mała ;-) a o 15 już byłam na sali normalnej ;-) obżarta parówkami hehe bo taka głodna byłam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 23:27

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co myśleć - od godziny jak leżę(staram sie na lewym boku) i próbuję zasnąć to i młody tak podskakuje i kopie mnie po żebrach że ledwo żyję. Martwię się - czy to normalne żeby tak wariował? Ostatnie tyg ruchy były słabsze - regularne, ale leniwe - myślałam, że przez to że ma mało miejsca i to normalne - a teraz od godziny już mnie kopie okropnie, cały czas lata mi w brzuchu... do szpitala w którym planuję rodzić mam 70km, nie chcę bez sensu wszczynać alarmu, ale martwię się. Jak wstaje to jest ciut lepiej ale nie przestaje sie ruszać, słabiej czuję ale to może przez inną pozycję.

relg73sbz3tzgru8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Dziewczyny!!!! Nie daje rady!!!! Mała ciągle robi kupke albo sika nie nadanżam z pampersami ,je po 150ml na raz bo odciągam jej bo cyckiem się nie najada :-( mam dość ani się wyspać ani nic :-(

To tylko sie cieszyc ze je ladnie !!!!
    Mój sobie sam dozuje ile zje bo jestesmy na butli i 95 ml i to nie zawsze , a przybral 4kg 2 dni temu wiec wagowo super , ale doszły problemy z kupą bo sie meczy wiec jak karmisz z cyca to karm dlugoooooooooo !!!!

niunia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe gratki kochana juz po rozpakowaniu

mychowe lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Cisza tutaj. Wszystkie mamusie zajęta dzieciaczkami, a te w dwupaku wysypiają się na zapas:-D
    W niedziele chrzciny mamy. A Wy już macie zaplanowane chrzciny Waszych pociech?

magdalena lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 i agata86 - ja też liczę na dzisiejszą pełnię ;-) to pocieszające, że jest nas więcej :-) pozdrawiam gorąco i dopinguję ;-)

agata86, magdalena lubią tę wiadomość

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia po cesarce juz spoko, wiadome blizna boli i 0 gwaltownych ruchow, ale jest ok, w zasadzie jestem w stanie sama wszystko zrobic, tylko wczoraj mi tak nogi opuchly, nawet w ciazy tak nie mialam i troche zaczyna mnie to martwic...

jeśli dobrze pamiętam judith(?) jesli maluch był spokojny, a nagle zaczyna szaleć, to może to być oznaka szybko zblizającego się porodu, trzymam kciuki!!

Kurde, to ja karmie tylko piersią i nie mam pojęcia ile maluch zjada, a je do chwili kiedy nie zaśnie na maksa. Staram się go dobudzać, bo przy cycku szybko zasypia, w zasadzie on głównie śpi i mam duże obawy, że on jest głodny, ale jakby był, to by chyba płakał, albo był niespokojny. Je krótko, ale mleko ze mnie tak leci, że przy każdym karmieniu jestem ja cała mokra, a maluch to zaraz będzie musiał być w kurtce przeciwdeszczowej;P

W piatek już jestem umówiona do pediatry to dobrze, zważy maluszka, zmierzy:) ciekawa jestem, czy dobrze przybiera, bo nadal mnie to martwi, skoro tak je niefrasobliwie Krasnalek;P

A i dziś bidulek nie chciał zasnąć od 23 do 2 ni chu chu;P także karmienie, przewijanie bawienie do skutku, ale się udało na szczęście, dodam, że oczywiście nie było płaczu, poprostu nie chciał spać;P

aisa, judith, agata86, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ