X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi26 gratuluję:-)

Mój starszy synuś szybko (juz w pierwszym miesiacu) noce przesypiał i go nie wzbudzałam i było ok. Za to teraz 3.5 godziny to maks i mały się budzi na cycka. Nie za bardzo lubi jeść na leżąco, ale uczę go, bo za leniwa jestem;-)

Magdalena, najcikawsze menu to taki, kiedy jemy to co lubimy:-) - czyli wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:49

aisa lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi26 Gratuluję !!!!!

Co do karmienia mój Marceli co 2,5 h do jedzenia jak w zegarku raz zrobił sobie przerwe 4h i koszmar bo myslalam ze sie udusi tak lapczywie jadł, ale te 4h to po tych kropelkach brzuszek nie bolał sie nie spisał to se chlop posłał no , a ja znim bo akurat noc była i nigdy wiecej tyle czekania na jedzenie mi nie zrobił !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakąs sprawdzoną poduszkę do karmienia, bo muszę kupić, a wolę chyba coś sprawdzonego:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny macie jakąs sprawdzoną poduszkę do karmienia, bo muszę kupić, a wolę chyba coś sprawdzonego:P

Chodzi Ci o te rogale?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • judith Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa rewelacyjna opieka, to sie nazywa rodzić po ludzku! Gratulacje!
    magdalena jaki śliczny synuś i ta czupryna rewelacja!

Ja już nawet nie liczyłam na dzisiejsza pełnię, potulnie czekam do swojego terminu. Widocznie muszę się nocami przemęczyć do terminu ze skurczami i bólami, czop mi będzie odchodził rekordowo długo ale przed terminem raczej nie urodzę.

aisa lubi tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już na to nie liczę cisza i spokój skurczy prawie nie mam :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tuba ją mam poduszkę do karmienia która wypełniona jest chyba styropianowych kuleczkami. Kupiona w świecie dziecka. Zadowolona jestem jest lekka przewiewna.
    Kurde ale wczoraj mały w dzień dał nam popalić mało spał prezyl się pewnie brzusio dokuczal non stop dostawialam do piersi bo wtedy się uspokajal.
    Patulla ale mój maluch coś ma z tym brzuszkiem więc sprawdzam czy moja dieta pomoże czy nie:-(

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie bez poduszki, jakoś tak mi wygodniej:-)

Magdalena mój też miewa problemy z brzuszkie, ale mam dobrą pediatre, która uważa, że dieta niewiele pomoże i bóle brzuszka wynikają z niedojrzałe układu pokarmowego. Nam pomaga delicol, ale czasami i tak Mały marudzi i się prezy i daje jeszcze Bobotic wtedy, ale za dwa miesiące powinno być lepiej;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 08:18

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszka jest firmy Ty i My:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle mam opory przed zastosowaniem tego Delicolu. Mamy go już w domu, bo Kubuś trochę się pręży przy gazach i jak zrobi kupkę jest ok. Dziś było nieco gorzej - trochę popłakiwał, więc zamierzam dać te kropelki przy kolejnym karmieniu. My jeszcze nie byliśmy u pediatry. Jesteśmy umówieni do pediatry i na USG stawów we wtorek 20.05. Położna przychodzi co tydzień i go ogląda, waży itd, więc nie widziałam szczególnej potrzeby, zwłaszcza że nasza pani doktor ciągle przyjmuje w swym gabinecie przy otwartym oknie, a ja nie chciałam szukać małemu dodatkowej choroby... Nie wiem czy dobrze zrobiłam, że nie poszliśmy jeszcze na wizyte

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 i judith to jeszcza ja się dopisuje do oczekujących na które pełnia nie działa :)

judith lubi tę wiadomość

• Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pełnia nie zadziałała, jeden skurcz i cisza... :-) w niedzielę mam termin więc może chociaż "w terminie" się urodzi ;-) oby nie czekał na lepszą pogodę, bo na to się nie zapowiada hihi

agata86, AISAK, judith, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki:*

no nic zamówiłam na allegro poduche, boje się jeszcze wychodzić do ludzi z moim nawałem pokarmu, bo zaraz jestem cała mokra;P
    mam nadzieje ze będzie ok:)
    Patulla ja sie nauczyłam karmic tylko spod pachy i ciezko mi jest bez wspomagaczy;P póki co uzywam koca, ale w szpitalu w poradni mieli poduche i bylo o niebo lepiej;P

Zaczyna mi się wydawać, że nasz skarbeniek, to sobie pory dnia pomylił:) w ciągu dnia śpi bez problemu, a tak ok 23 jest aktywność, nawet przeplatana z płaczem! Aż serce się kraja, jak nie wiem co mu dolega, nie wyobrażam sobie, jak sobie radzicie z malutkimi płaczkami, oby Łukaszkowi zostało takie zachowanie:)

Zaczelam odciagac mleko, bo cycochy zaraz by eksplodowały, no trudno, mleko wylewam, bo raczej mam na tyle, ze młody zje i jeszcze odciagne z cycka, a z drugiego troche odciagam, żeby tylko sobie ulzyc, niestrety, moze nawal sie skonczy i jakos sie to ustabilizuje:)

Dziś położna przychodzi, musze sie zapytać o zachlyśnięcie, bo raz przy karmieniu malutki na 2 sek przestal wdychac powietrze, to juz panika i o jakis masaz brzuszka, bo czasami kupka nie chce wyjsc latwo i troszke sie prezy, takze moze jest jakies cos takiego;P

Kochane dwupaczki, mam nadzieje, że już niedługo będziecie się cieszyć swoimi maluszkami:) pamiętajcie, lada chwila lada dzień:)

miłego dnia!

agata86, judith, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja na max 2h moge wyjść ;-) inaczej też cała mokra jestem ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja daje Sab simplex na kolki i powiem ci ,ze jest dużo lepiej Marcel sie nie męczy !!!!! Moja położna jest w posiadaniu ich bo z Niemców jest ehhh czemu u nas nie ma tego leku dostepnego ehhhh masakra jakaś !!!!

Witam was kochane !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! 9 maja urodzil sie moj Antos z waga 3100 i 58 cm.Po 10 godzinach porodu naturalnego maly zaczal tracic tetno i natychmiastowa decyzja o cieciu to bylo najgorsze 10 minut w moim zyciu a potem pierwszy krzyk i przebeczalam 3 godziny na sali pooperacyjnej. Dziekuje Bogu ze bylam w szpitalu w tym czasie i wszystko skonczylo sie dobrze i mam swoje dzieciatko przy sobie

agata86, magdalena, Pipi26, Bea_tina, Kaja, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Pysia13:-) Na szczęście wszystko dobrze się skończyło (ale swoje przeszłaś) i możecie się cieszyć sobą:-*

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, chyba nic w tym złego, że nie byłaś u pediatry, skoro położna ma Was na oku. U mnie położna była raz i na tym koniec. I pediatra była też na pierwszej wizycie u Nas w domu.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki pysia13! Dobrze, że wszystko się szczęśliwie skończyło.

Tez miałam dać mojemu na imię Antoś, jeszcze jak ciązy nie planowałam to od zawsze miałam taki plan, wszyscy tez się już przyzwyczaili i pytają o Antosia, ale jakieś 2 tyg temu coś mi się odmieniło i już sama nie wiem jak mu dam. Mam inne 2 imiona w głowie, stwierdziłam, że już nic nikomu nie mówię i nie mieszam, tylko jak się urodzi i spojrzę na niego to będę wiedziała jakie dać imię :) Pozdrawiam! :)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia kurczę Ale miałaś chwilę grozy wrrr ważne że to już za wami i mozesz cieszyć się dzidzia:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ