KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pipi26 gratuluję
Mój starszy synuś szybko (juz w pierwszym miesiacu) noce przesypiał i go nie wzbudzałam i było ok. Za to teraz 3.5 godziny to maks i mały się budzi na cycka. Nie za bardzo lubi jeść na leżąco, ale uczę go, bo za leniwa jestem;-)
Magdalena, najcikawsze menu to taki, kiedy jemy to co lubimy:-) - czyli wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:49
aisa lubi tę wiadomość
-
Pipi26 Gratuluję !!!!!
Co do karmienia mój Marceli co 2,5 h do jedzenia jak w zegarku raz zrobił sobie przerwe 4h i koszmar bo myslalam ze sie udusi tak lapczywie jadł, ale te 4h to po tych kropelkach brzuszek nie bolał sie nie spisał to se chlop posłał no , a ja znim bo akurat noc była i nigdy wiecej tyle czekania na jedzenie mi nie zrobił !!!!! -
aisa rewelacyjna opieka, to sie nazywa rodzić po ludzku! Gratulacje!
magdalena jaki śliczny synuś i ta czupryna rewelacja!
Ja już nawet nie liczyłam na dzisiejsza pełnię, potulnie czekam do swojego terminu. Widocznie muszę się nocami przemęczyć do terminu ze skurczami i bólami, czop mi będzie odchodził rekordowo długo ale przed terminem raczej nie urodzę.aisa lubi tę wiadomość
-
Bea_tuba ją mam poduszkę do karmienia która wypełniona jest chyba styropianowych kuleczkami. Kupiona w świecie dziecka. Zadowolona jestem jest lekka przewiewna.
Kurde ale wczoraj mały w dzień dał nam popalić mało spał prezyl się pewnie brzusio dokuczal non stop dostawialam do piersi bo wtedy się uspokajal.
Patulla ale mój maluch coś ma z tym brzuszkiem więc sprawdzam czy moja dieta pomoże czy nie:-(Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Ja karmie bez poduszki, jakoś tak mi wygodniej:-)
Magdalena mój też miewa problemy z brzuszkie, ale mam dobrą pediatre, która uważa, że dieta niewiele pomoże i bóle brzuszka wynikają z niedojrzałe układu pokarmowego. Nam pomaga delicol, ale czasami i tak Mały marudzi i się prezy i daje jeszcze Bobotic wtedy, ale za dwa miesiące powinno być lepiej;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 08:18
-
A ja ciągle mam opory przed zastosowaniem tego Delicolu. Mamy go już w domu, bo Kubuś trochę się pręży przy gazach i jak zrobi kupkę jest ok. Dziś było nieco gorzej - trochę popłakiwał, więc zamierzam dać te kropelki przy kolejnym karmieniu. My jeszcze nie byliśmy u pediatry. Jesteśmy umówieni do pediatry i na USG stawów we wtorek 20.05. Położna przychodzi co tydzień i go ogląda, waży itd, więc nie widziałam szczególnej potrzeby, zwłaszcza że nasza pani doktor ciągle przyjmuje w swym gabinecie przy otwartym oknie, a ja nie chciałam szukać małemu dodatkowej choroby... Nie wiem czy dobrze zrobiłam, że nie poszliśmy jeszcze na wizyte
-
nick nieaktualny
-
U mnie też pełnia nie zadziałała, jeden skurcz i cisza...
w niedzielę mam termin więc może chociaż "w terminie" się urodzi
oby nie czekał na lepszą pogodę, bo na to się nie zapowiada hihi
agata86, AISAK, judith, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Witam mamuśki:*
no nic zamówiłam na allegro poduche, boje się jeszcze wychodzić do ludzi z moim nawałem pokarmu, bo zaraz jestem cała mokra;P
mam nadzieje ze będzie ok:)
Patulla ja sie nauczyłam karmic tylko spod pachy i ciezko mi jest bez wspomagaczy;P póki co uzywam koca, ale w szpitalu w poradni mieli poduche i bylo o niebo lepiej;P
Zaczyna mi się wydawać, że nasz skarbeniek, to sobie pory dnia pomyliłw ciągu dnia śpi bez problemu, a tak ok 23 jest aktywność, nawet przeplatana z płaczem! Aż serce się kraja, jak nie wiem co mu dolega, nie wyobrażam sobie, jak sobie radzicie z malutkimi płaczkami, oby Łukaszkowi zostało takie zachowanie:)
Zaczelam odciagac mleko, bo cycochy zaraz by eksplodowały, no trudno, mleko wylewam, bo raczej mam na tyle, ze młody zje i jeszcze odciagne z cycka, a z drugiego troche odciagam, żeby tylko sobie ulzyc, niestrety, moze nawal sie skonczy i jakos sie to ustabilizuje:)
Dziś położna przychodzi, musze sie zapytać o zachlyśnięcie, bo raz przy karmieniu malutki na 2 sek przestal wdychac powietrze, to juz panika i o jakis masaz brzuszka, bo czasami kupka nie chce wyjsc latwo i troszke sie prezy, takze moze jest jakies cos takiego;P
Kochane dwupaczki, mam nadzieje, że już niedługo będziecie się cieszyć swoimi maluszkami:) pamiętajcie, lada chwila lada dzień
miłego dnia!
agata86, judith, aisa lubią tę wiadomość
-
Natalinka ja daje Sab simplex na kolki i powiem ci ,ze jest dużo lepiej Marcel sie nie męczy !!!!! Moja położna jest w posiadaniu ich bo z Niemców jest ehhh czemu u nas nie ma tego leku dostepnego ehhhh masakra jakaś !!!!
Witam was kochane !!!! -
Hej! 9 maja urodzil sie moj Antos z waga 3100 i 58 cm.Po 10 godzinach porodu naturalnego maly zaczal tracic tetno i natychmiastowa decyzja o cieciu to bylo najgorsze 10 minut w moim zyciu a potem pierwszy krzyk i przebeczalam 3 godziny na sali pooperacyjnej. Dziekuje Bogu ze bylam w szpitalu w tym czasie i wszystko skonczylo sie dobrze i mam swoje dzieciatko przy sobie
agata86, magdalena, Pipi26, Bea_tina, Kaja, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
gratki pysia13! Dobrze, że wszystko się szczęśliwie skończyło.
Tez miałam dać mojemu na imię Antoś, jeszcze jak ciązy nie planowałam to od zawsze miałam taki plan, wszyscy tez się już przyzwyczaili i pytają o Antosia, ale jakieś 2 tyg temu coś mi się odmieniło i już sama nie wiem jak mu dam. Mam inne 2 imiona w głowie, stwierdziłam, że już nic nikomu nie mówię i nie mieszam, tylko jak się urodzi i spojrzę na niego to będę wiedziała jakie dać imięPozdrawiam!
Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość