WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    ja mam dzisiaj dolinowy dzień, myslałam ze mam mleko a mam go mało jak położna ściągła to na początku leci ale po 3 duszeniach jużtylko kropki i z 2 ęcznie ściągła 10ml, a ja myslałam ze maluda je, a ja bym go zadłodziła:(
    w trakcie wizyty hormony dały o sobie znać i rozryczałam i tak nie mogło mi przejśc przez 3 godziny, wypiłam meliskę poszliśmy z małym nadwór i trochę lepiej jest, chyba się za bardzo nastawiłam na karmienie piersią. :(

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata, a co położna powiedziała? Bo możesz przez jakiś czas dokarmiać, bo to często normalne, ale o laktacje walcz! Teraz 10 ml a za tydzień 0,5l:P żarcik. Domyślam się, że jest Ci ciężko, ale nie poddawaj się! Dokarmiaj Antosia, a i tak Go do piersi dokładaj, choćby miał zjeść 5 ml! Bo to nawet nie laktatorem, ale dzieckiem rozkręcisz mleczko, każdy Ci powie, że maluszek to najlepszy laktator:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położna powiedziała abym dokarmiała małego mm lub trochę wodą z glukozą, i ja mam pić herbatki laktacyjne.
    Dostawiam Antosia czesto, a może ja za bardzo chce.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to bardzo dobrze ze chcesz;) poprostu potrzebujesz czasu i tyle;) dostawiaj Antka kiedy tylko bedzie chcial a pozniej go dokarm i sama zobaczysz ze za chwile beda efekty:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - różnie to bywa z laktacją. Ja w szpitalu miałam zalane wszystko - koszule zmieniałam codziennie. Tragedia. Ciekło bez przerwy. Teraz, pewnie za sprawą tej dziwnej gorączki, która pojawia się od czasu do czasu, brakuje mi pokarmu, chociaż dziś odciągnęłam 80 ml. Lekarze i położna zdziwieni, że pomimo temperatury mam jeszcze pokarm, bo powinna go już dawno przepalić, a tak się nie stało dotychczas. Rzeczywiście, najbardziej laktację rozkręcił mi Kubuś. Jak płacze, budzi się, czy tylko jak na niego popatrzę - mleko napływa samo, ale czuję, że ostatnio go mało i też bym go zagłodziła. Nie obawiaj się więc dokarmiania mm. To nie jest złe rozwiązanie, a nawet powiem więcej: lepsze jeśli nagle zabraknie pokarmu. Dziecko nie odczuje aż tak tej nagłej zmiany i przerzucenia na samo modyfikowane.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczeta po dluugiej nieobecnosci. Nareszcie mam troche czasu bo maly spi a tak to jestem sama nie mam nikogo do pomocy a maz w pracy wiec same rozumiecie.. przeczytalam ostatnie posty tylko i widze ze problem laktacji nie tyczy sie tylko mnie.

Agata86 ja na poczatku tez mialam malutko 5 ml, teraz odciagam 30 z dwoch piersi wiem ze to i tak malo bo Fabianek zjada 90 ale nie rezugnuje chociaz zalamalam sie juz i myslalam ze bede karmic tylko mlekiem modyfikowanym.

Dziewczyny mam problem z dostawieniem malego do cycka juz nie wiem co robic walczymy co dzien i placzemy razem on bo glodny a ja z bezradnosci.. wiem ze moze to przez to ze mialam baaardzo malo mleka na poczatku ale odciagam laktatorem i jest coraz wiecej no ale maly sie tak odpycha i zanosi placzem ze odpuszaczam.. dwa pierwsze dni w szpitalu doil cyca co chwile a jak wrocilismy do domu to podoil moze z 3 razy i od tego momentu nie chce. Dostawiam go za kazdym razem prawie jak pora karmienia jest i dzis zlapal cycka tylko raz, wczoraj tez tylko raz. Podoil 10 minut i zasnal. Byla nawet u mnie babka od laktacji. Powiedziala ze brodawki mam wporzadku i pomogla mi przystawic malego. powiedziala ze mam probowac, no i odciagac mleko co 2 godziny zeby bylo go wiecej. Myslalam ze karmienie bedzie latwiejsze..

Czy ktoras z was ma tez podobny problem?

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellooo... a ile wasze dzieciaczki już zjadają na dzień ??
    czy któraś karmi butelką ??
    bo mój coś ostatnio szaleje...
    ...aż mnie to martwi :(

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj zjada od 80 do 100 ml i daje mu czasem co 2 godz bo juz z glodu placze a ma 10 dni czy to nie za duzo?? z regoly zjada wszystko ale nie chce go tez przekarmiac

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj skonczyl 3 tygodnie i je tylko 60 ml to chyba malo waga rosnie tak 20 dk na tydzien polozna mowila ze prawidlowo

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wszystko zależy jaką ma wagę obecnie i ile ma dni dziecko, moja Antosia wcześniak ma już miesiąc i waży 3400g zjada różnie 50ml-120ml, a przybiera bardzo ładnie bo po ok.250g dobowo zjada ok 500-600ml. sama waże ją kontrolnie na wadze kuchennej co 4 dni zeby miec orientacje ile wazy, wczesniej dawalismy jesc co 2 h bo byla malutka, jak sie urodzila wazyla 2420g, a teraz już mamy jej dawać na żadanie :) i obserwowac jak przybiera

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią więc nie mam pojęcia ile zjada. Alew zeszłym tygodniu jak odciągałam i karmiłam butelką, to zjadał między 75 a 130, co 3 godziny. Teraz jedynie mogę stwierdzić na podstawie długości ssania, bo wcześniej po 4-5 min kończył posiłek, a teraz 8-10, więc ładnie mu zaczyna to iść. Wczoraj zważyliśmy go na rękach a wadze łazienkowej i wyszło ok 4200, w zeszły piątek ważył u lekarza 3800, a jeszcze tydzień wcześniej 3270, więc przybiera jak dla mnie bardzo dużo... Ale no cóż, karmię go na żadanie, sam się budzi między 2-3 godzinami, więc sam wie co i ile, mam nadzieje, że głodny nie jest, a przejadać się chyba nie przejada.

Dziewczyny powiedzcie mi jak dokładnie wygląda ta kolka? Bo u mnie widze powtórka wczorajszej nocy. Mały obudził się 20:20 i rozrabia do teraz... Kręci się wierci, płacze(niewiele), kwili, zjadł 75 ml(bo wcześniej odciągłam), a sadzi bąki i kupkę zrobił w między czasie, czy to jest kolka? Bo już nie mam pojęcia co mu jest, bo robiłam wszystko, chusiałam, głaskałam, masowałam plecki, leżał na brzuszku, odbijał, a teraz położyłam go i leży na pleckach i szaleje, zaraz i tak ma wstawać na karmieie więc spoko, ale dlaczego on nie śpi??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    hellooo... a ile wasze dzieciaczki już zjadają na dzień ??
    czy któraś karmi butelką ??
    bo mój coś ostatnio szaleje...
    ...aż mnie to martwi :(

Hey no mój też szaleje bo weszły kolki i zrobilam mu badanie na nietolerancje laktozy i ma to dziadostwo , a zjadać powinien juz niby 120ml , a wciskam mu na siłę tyle ile on chce raz wypija 60ml , a raz wiecej masakra jakaś , a waży 4900kg nie wiem juz co znim robić!!!!kolki od 19 do 20 i w dzien też ..... z kupka tez problem i z gazami ma męczy sie przy tym strasznie :-/ :-(

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps... a już nie wspomnę o długości jedzenia tego teraz 100ml zjadł w 30 min , a potrafi do godziny !!!!

Pytanie czy to jest NORMALNE ?????!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy podobnie, ale nie robiłam badań na nietolerancję laktozy, na razie jesteśmy na etapie próbowania innego mleka bo może mieć alergię po mężu. na gazy zastosowaliśmy espumisan w kropelkach dla dzieci i pomaga nam, z z kupą też jest problem, bardzo się spina często w ciągu dnia i robi góra jedną kupkę na dobę. podaję jej dodatkowo herbatkę rumiankową na zmianę z koperkowa której zjada ok. 50ml na dobę i po nich ma zielone kupki ale to normalne tyle że zauważyłam że po herbatce ta kupa jest o wiele luźniejsza. wcześniej stosowaliśmy hipp bio combiotic 1, a od wczoraj podaję jej hipp 1 HA i zobaczymy czy efekt będzie lepszy (czekamy na pierwszą kupkę na nowym mleku).
    Z długością jedzenie też jest różnie, podobnie jak u Ciebie Kaja i do tego dochodzi często płacz w trakcie jedzenia i spinanie się i tutaj przyuważyłam że podczas jedzenia jak chce upuścić gazy to bardzo płacze, poza karmieniem nie ma tego problemu, być może nałyka się powietrza podczas kamienia butlą. Ale cóż na razie musimy ją obserwować bacznie żeby wyeliminować to co sprawia jej ból.

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii no placzu nie mamy przy jedzeniu bo daje mu Sab simpleks ,a od wczoraj delicol i przy drugiej dawce widze poprawe nie szaleje i zjada wiecej :-)
    Ja herbatki też u daje plus wodę i kupy mamy takie jak powinny być , a powiedz mleko zmieniasz odrazu czy stopniowo ? Mieszajac stare z nowym mlekiem ????

Ps. Z apteki gemini delicol o połowę tanszy w aptece 43zl a tam 21 zl

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za wsparcie, zobaczymy czy coś się rozkręci, mam jeszcze męża przez 2 tygodnie wiec mi dużo pomaga i musimy dać radę razem.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ......

Jak nie urok to sraczka normalnie !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    dziękuje dziewczyny za wsparcie, zobaczymy czy coś się rozkręci, mam jeszcze męża przez 2 tygodnie wiec mi dużo pomaga i musimy dać radę razem.

Damy rade kochana kto jak nie my Matki Polki :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Stwierdzam oficjalnie ze Lukaszek ma nocki w kratke! Poszalal dzis do 24 a teraz z przerwami na jedzenie, gdzie zasypia w sekunde spi! Nie wiem o co kaman, ale ladnie dal mi pospac co mnie bardzo cieszy:) aktualnie zjadl i zasypia ponownie:) fajnie bo od wczoraj sie nie mialam kiedy wykapac wiec sie znowu ciesze. Niesamowity jest ten moj Krasnal, ze skrajnosci w skrajnosc;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamy kochane:))

my też CIĘŻKA NOC:((dalej z kolkami walczymi, a dzisiaj to poprostu masakra była. Mala zasypiala dosłownie na chwile i zaraz ją męczyło. Az serce się kraja:(wypróbowałam już różne kropelki, a dzis ostatnia chyba kropelkowa szansa na cudowne krople z Niemiec...oby one pomogły,bo z sil opadam.Czopki, masaże, okłady, suszarka, herbatki,nic nie pomaga. Tak ostro jak tej nocy jeszcze nie było.a poza tym ok. Jak kolek nie ma to kochane dziecko:)

MILEGO WEEKENDU I SPOKOJNYCH NOCY MAMUŚKI:)

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ