KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzisiejszy dzień o niebo lepszy od wczorajszego:) ale mały głodomorek dziś a cycki puste denerwował się strasznie więc podaliśmy butle z mlekiem nan. Kurczę nie wiem czemu moje cycki nie nadążyły z produkcją może przez wczorajsze obolałe sutki czy przez dzisiejsze stosowanie nakładek??? Nie mam pojęcia ale muszę coś zobić żeby nie stracić pokarmu albo żeby było go więcej. Mam nadzieje, że Olek nie odstawi cysia jak będę musiała dokarmiać go mm. Jakoś mi przykro, że nie mogłam zaspokoić jego głodu
ważne jednak że teraz słodko śpi najedzony!!!
-
Kaja mała była od początku na hipp bio combiotic 1 i przeszłyszy od razu na hipp 1 HA i powiem Ci że widzę wielką poprawę mleko w smaku mniej słodkie bardziej zbożowy smak ale mała chętnie go pije. po południu mieliśmy mega kupę, nie pamiętam takiej od narodzin
na początku była zielona taki wąż ale już nie kulki zbite póżniej wyszła bardziej musztardowa i reszta poszła żółta wodnita z krupkami (taką miałyśmy na początku używania zwykłego Hippa więc jest poprawa i to wszytko przy jednej kupce. mała wogóle nie miała problemu ze zrobieniem tej kupki. Ale ogromny pozytyw bo bardzo dużo śpi po nim chyba bardziej ją zasyca nie zwykły hipp chociaż kalorii mają podobnie. widzę że jest też mniej rozdrażniona obserwujemy dalej. na razie polecam jest to drogie mleko ale w tesco wychodzi najtaniej po ok 45zł za 500g. aha i dalej podaję dwa razy dziennie espumisan po 5 kropli rano i wieczór
-
ALAALICJA wrote:widzę, że wszedzie podobny zestaw antykolkowy.Fajnie,że u Ciebie zadziałał. My czekamy na rezultaty. A ile razy na dzień podajesz Sab Simplex?
Alicjo ja te kropelki podaje w razie konieczności....
Czyli jeśli nicinnego nie pomaga, czyli wychodzi razvw tygodniu albo nawet codziennie... Jeśli jest potrzeba
Tobi dostaje moje mleczko jednak na kołki podaje porcję MM
... Profilaktycznie daje mu 50ml Bebilon comfort (na kołki i zaparcia) i pomaga naprawdę... 1-2 porcję na dzień i dziecko się łatwiej wypróznia...
Kropelki to ostatecznośćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 06:28
-
hej mamy :)witam niedzielnie:)
u nas noc spokojna:)nad ranem trochę płaczu było, ale ogólnie o niebo lepiej niż wczoraj. Mała dużo śpi, ale już prawie drugi dzień kupy nie robiła, tylko taki mały kleksik i widzę, że się męczy:(a ja już stresa mam bo do tej pory wszystko regularnie było.
sorki za bezpośredniość ale JAK U WAS Z KUPAMI?raz na ile?szczególnie przy karmieniu mieszanym? -
nick nieaktualnyja mam karmienie mieszane i kupki są co 2-3 dni i są takie zółte zbite, i maluda widać ze się męczy, wiec trochę nóżki do brzuszka mu przyduszamy i wtedy lepiej mu idzie
A mój dzisij do 7 do teraz nie śpi nie płacze ale nie mogę go ululać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 12:12
-
Alaalicja - instruktaz dobry
Usmialam się. Muszę zapoznać z nim męża. U nas po przejściu na mm jest problem z wyproznianiem. Raz na 2-3 dni, a na moim tego nie było. U nas dziś ciężki dzień. Kuba nie śpi od rana, tylko by jadł. Kurcze trochę się boję, bo odciągając adpiratorem zauwazylam, ze ma mokro w nosku, cos mi się delikatnie ciągnęło. Czyżby katar? Jestem spanikowana, bo w przyszły weekend chrzciny...
-
Ja powoli zaczynam się przykonywać, że nasz Krasnalek ma jednak kolki:( 3 noc z rzedu od 21-24 rycząco, płacząca, kwiląca. A pomogła suszarka! Podmuchałam mu na brzuszek, to usnął, a jak wyłączyłam, to zaraz się obudził, niestety uratował nas smoczek, bo jak już ładnie się uspokoił, to tylko zasnąć nie chciał, to smoka i usnął. Kurde masakra, bo wiem, że go to boli i masujemy i głaszczemy, nosimy, cudujemy a on się nie że pręży, ale wyciąga nóżki i szaleje rączkami. Kurde mam nadzieje, że poprostu chce poszaleć, że to jednak nie kolka, ale ta suszarka, sama nie wiem...
-
Witajcie
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciątek!!!
U nas wczoraj noc super, Młody pospał 5 godz ciągiem. W dzień też ładnie spał a w nocy już gorzej. Budził się na jedzenie co 1,5 godz i nie zawsze chciał potem spać. Ostateczna pobudka była o 4:30 i po spaniu. A potem męczyły Go bączki, kupa ładnie poszła a bączałki nie. No i cały czas chciał cyca. Może chce rozkręcić laktacje bo Mu teraz więcej mleka potrzeba..
Co do kup to u nas kilka dziennie jest. Mały tylko na cycu jest.
Zapomniałam wczoraj napisać
Katelin - Gratulacje!!! -
Dziewczyny przepraszam, że Wam tu przeszkadzam, ale może któraś z Was mi pomoże i podpowie co to może być.
Od 3 dni mam ból brzucha i krzyża jak na okres. Na poczatku było to takie mrawienie a dziś to jest ból który przy zmianie pozycji nie ustaje.Cały czas krzyż boli czasem mam wrażenie że mocniej. Nie twardnieje mi przy tym brzuch. Co to może być ? Miałyście tak? -
topa42 wrote:Dziewczyny przepraszam, że Wam tu przeszkadzam, ale może któraś z Was mi pomoże i podpowie co to może być.
Od 3 dni mam ból brzucha i krzyża jak na okres. Na poczatku było to takie mrawienie a dziś to jest ból który przy zmianie pozycji nie ustaje.Cały czas krzyż boli czasem mam wrażenie że mocniej. Nie twardnieje mi przy tym brzuch. Co to może być ? Miałyście tak?
Kochana , a nie myslalas o tel do gina , aby skonsultować twoje dolegliwości bo sa podejrzane !!!!! -
topa42 wrote:Dziewczyny przepraszam, że Wam tu przeszkadzam, ale może któraś z Was mi pomoże i podpowie co to może być.
Od 3 dni mam ból brzucha i krzyża jak na okres. Na poczatku było to takie mrawienie a dziś to jest ból który przy zmianie pozycji nie ustaje.Cały czas krzyż boli czasem mam wrażenie że mocniej. Nie twardnieje mi przy tym brzuch. Co to może być ? Miałyście tak?
patrząc na Twój suwaczek to może po prostu bóle przepowiadające albo zaczyna się coś już dziać?
-
witam! patrzac na to ile wypijaja wasze maluszki mam wrazenie ze moj jest mega żarlokiem. Przez dzien udalo mi sie odciagnac 125 ml mleka i wypil i nadal byl glodny, musialam mu jeszcze dorobic mm i wypil 30 ml no i w koncu sie zaspokoil a teraz smacznie spi.
Wydaje mi sie to duzo no ale jak glodny to nic tylko cza mu dac. Chociaz ma dopiero 2 tygodnie..https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png