WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejszy dzień o niebo lepszy od wczorajszego:) ale mały głodomorek dziś a cycki puste denerwował się strasznie więc podaliśmy butle z mlekiem nan. Kurczę nie wiem czemu moje cycki nie nadążyły z produkcją może przez wczorajsze obolałe sutki czy przez dzisiejsze stosowanie nakładek??? Nie mam pojęcia ale muszę coś zobić żeby nie stracić pokarmu albo żeby było go więcej. Mam nadzieje, że Olek nie odstawi cysia jak będę musiała dokarmiać go mm. Jakoś mi przykro, że nie mogłam zaspokoić jego głodu :( ważne jednak że teraz słodko śpi najedzony!!!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja mała była od początku na hipp bio combiotic 1 i przeszłyszy od razu na hipp 1 HA i powiem Ci że widzę wielką poprawę mleko w smaku mniej słodkie bardziej zbożowy smak ale mała chętnie go pije. po południu mieliśmy mega kupę, nie pamiętam takiej od narodzin :) na początku była zielona taki wąż ale już nie kulki zbite póżniej wyszła bardziej musztardowa i reszta poszła żółta wodnita z krupkami (taką miałyśmy na początku używania zwykłego Hippa więc jest poprawa i to wszytko przy jednej kupce. mała wogóle nie miała problemu ze zrobieniem tej kupki. Ale ogromny pozytyw bo bardzo dużo śpi po nim chyba bardziej ją zasyca nie zwykły hipp chociaż kalorii mają podobnie. widzę że jest też mniej rozdrażniona obserwujemy dalej. na razie polecam jest to drogie mleko ale w tesco wychodzi najtaniej po ok 45zł za 500g. aha i dalej podaję dwa razy dziennie espumisan po 5 kropli rano i wieczór

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    widzę, że wszedzie podobny zestaw antykolkowy.Fajnie,że u Ciebie zadziałał. My czekamy na rezultaty. A ile razy na dzień podajesz Sab Simplex?

Alicjo ja te kropelki podaje w razie konieczności....
    Czyli jeśli nicinnego nie pomaga, czyli wychodzi razvw tygodniu albo nawet codziennie... Jeśli jest potrzeba
    Tobi dostaje moje mleczko jednak na kołki podaje porcję MM
    ... Profilaktycznie daje mu 50ml Bebilon comfort (na kołki i zaparcia) i pomaga naprawdę... 1-2 porcję na dzień i dziecko się łatwiej wypróznia...
    Kropelki to ostateczność :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 06:28

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamy :)witam niedzielnie:)

u nas noc spokojna:)nad ranem trochę płaczu było, ale ogólnie o niebo lepiej niż wczoraj. Mała dużo śpi, ale już prawie drugi dzień kupy nie robiła, tylko taki mały kleksik i widzę, że się męczy:(a ja już stresa mam bo do tej pory wszystko regularnie było.

sorki za bezpośredniość ale JAK U WAS Z KUPAMI?raz na ile?szczególnie przy karmieniu mieszanym?

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja mój sadzi w pampersa 2 razy dziennie ,ale z takim trudem ,że aż mi go żal no i dzis mało śpi pierwszy raz nie spał :-( do 24 tak od 21 do nastepnego karmienia spał wszystko sie posypało :-( koszmar jakiś !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A TUTAJ TAKI MATERIAŁ EDUKACYJNY:)TROCHĘ NA WESOŁO:)

21kduom.jpg

aisa, natalinka, Kaja, magdalena, zozol, LoLkA lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dla wszystkich naszych pociech:)
    PAMIĘTACIE MAMY JAK JESZCZE NIEDAWNO SIEDZIALY U NAS W BRZUSZKACH:)

33epv1j.jpg

aisa, natalinka, Kaja, magdalena, LoLkA lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam karmienie mieszane i kupki są co 2-3 dni i są takie zółte zbite, i maluda widać ze się męczy, wiec trochę nóżki do brzuszka mu przyduszamy i wtedy lepiej mu idzie

A mój dzisij do 7 do teraz nie śpi nie płacze ale nie mogę go ululać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 12:12

• natalinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja - instruktaz dobry ;) Usmialam się. Muszę zapoznać z nim męża. U nas po przejściu na mm jest problem z wyproznianiem. Raz na 2-3 dni, a na moim tego nie było. U nas dziś ciężki dzień. Kuba nie śpi od rana, tylko by jadł. Kurcze trochę się boję, bo odciągając adpiratorem zauwazylam, ze ma mokro w nosku, cos mi się delikatnie ciągnęło. Czyżby katar? Jestem spanikowana, bo w przyszły weekend chrzciny...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla naszych słodkości w dniu ich święta:)

14xdmip.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 13:52

magdalena, ALAALICJA, aisa, Kaja, zozol, LoLkA lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zaczynam się przykonywać, że nasz Krasnalek ma jednak kolki:( 3 noc z rzedu od 21-24 rycząco, płacząca, kwiląca. A pomogła suszarka! Podmuchałam mu na brzuszek, to usnął, a jak wyłączyłam, to zaraz się obudził, niestety uratował nas smoczek, bo jak już ładnie się uspokoił, to tylko zasnąć nie chciał, to smoka i usnął. Kurde masakra, bo wiem, że go to boli i masujemy i głaszczemy, nosimy, cudujemy a on się nie że pręży, ale wyciąga nóżki i szaleje rączkami. Kurde mam nadzieje, że poprostu chce poszaleć, że to jednak nie kolka, ale ta suszarka, sama nie wiem...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciątek!!! :D

U nas wczoraj noc super, Młody pospał 5 godz ciągiem. W dzień też ładnie spał a w nocy już gorzej. Budził się na jedzenie co 1,5 godz i nie zawsze chciał potem spać. Ostateczna pobudka była o 4:30 i po spaniu. A potem męczyły Go bączki, kupa ładnie poszła a bączałki nie. No i cały czas chciał cyca. Może chce rozkręcić laktacje bo Mu teraz więcej mleka potrzeba..

Co do kup to u nas kilka dziennie jest. Mały tylko na cycu jest.

Zapomniałam wczoraj napisać
    Katelin - Gratulacje!!!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że Wam tu przeszkadzam, ale może któraś z Was mi pomoże i podpowie co to może być.
    Od 3 dni mam ból brzucha i krzyża jak na okres. Na poczatku było to takie mrawienie a dziś to jest ból który przy zmianie pozycji nie ustaje.Cały czas krzyż boli czasem mam wrażenie że mocniej. Nie twardnieje mi przy tym brzuch. Co to może być ? Miałyście tak?

zem3i09keg891u11.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że Wam tu przeszkadzam, ale może któraś z Was mi pomoże i podpowie co to może być.
    Od 3 dni mam ból brzucha i krzyża jak na okres. Na poczatku było to takie mrawienie a dziś to jest ból który przy zmianie pozycji nie ustaje.Cały czas krzyż boli czasem mam wrażenie że mocniej. Nie twardnieje mi przy tym brzuch. Co to może być ? Miałyście tak?

Kochana , a nie myslalas o tel do gina , aby skonsultować twoje dolegliwości bo sa podejrzane !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja materiał kupkowy bombowy :-) moj sie nasmial !!!!

ALAALICJA lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym rozpakowanym !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,
    u nas kupek jest 2-3 dziennie a wczoraj po tym mleku modyfikowanym to kupsko takie że ho ho. Dziś ładnie jadł z cyca a dokarmiałam go butlą ale różnie jadł raz 15ml raz 30ml w każdym razie nie wyciągnął z butli więcej niż 60ml.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

patrząc na Twój suwaczek to może po prostu bóle przepowiadające albo zaczyna się coś już dziać? :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam! patrzac na to ile wypijaja wasze maluszki mam wrazenie ze moj jest mega żarlokiem. Przez dzien udalo mi sie odciagnac 125 ml mleka i wypil i nadal byl glodny, musialam mu jeszcze dorobic mm i wypil 30 ml no i w koncu sie zaspokoil a teraz smacznie spi.
    Wydaje mi sie to duzo no ale jak glodny to nic tylko cza mu dac. Chociaz ma dopiero 2 tygodnie..

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojojo jeszcze wszyscy spią:)cudownie:)czyli nocka bez kolek i sensacji?:)

miłego dnia :))u nas też w miare spokojnie było:)

Bea_tina lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ