X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka-tak ja jutro:) na 17 jupiii

bemommy-zobaczymy hehjak nie to wyśle do ciebie hehe

Dorjana lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka wrote:
    Dorjana jak tak dużo Cię kosztuje praca w tej firmie to nie masz co się męczyć, wiem jak to jest bo byłam w podobnej sytuacji ale w pewnym momencie stwierdziłam ze moje zdrowie fizyczne i psychiczne jest najważniejsze i jak wyszłam po ostatnim dniu w tej pracy to poczułam sie wolna i szczęśliwa :) myślę że pomimo pracoholizmu sobie poradzisz i znajdziesz masę innych zajęć na pewno takie masz które zawsze chciałś zrobić ale nie miałaś czasu :)

Mnie niestety łamie przeziębienie, na razie mam tylko dreszcze wiec leżakuje i siódme poty wylewam :)

<3 Dzięki Iwonko <3

sama myśl o złożeniu wypowiedzenia napełnia mnie dziwnym spokojem...
    Pewnie masz rację - też do tego dojrzewam - nie ma innego wyjścia z tej sytuacji...
    martwię się tylko o dzidzię - jak ja ją utrzymam i czy nie wpadnę w depresję na bezrobotnym - nie chciałabym aby moje dołki odbijały się na mojej kruszynce
    :(

... a z drugiej strony - to moja pierwsza praca w POLSCE i zżera mnie ciekawość czy wszędzie jest taki mobbing jak u mnie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 04:11

• niunia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo -w niemczech i tak mówiła mi położna ostatnio i jakoś jestem zdecydowana rany goja mi sie magicznie a moj lekarz robi bardzo ladnie cesarke z tego co wiem:) a w ktorym tyg w polsce cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 23:18

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy każdy dzidziuś rozwija się inaczej i np. u mnie dzidzia w 11tc. i 2 d. miała dokładnie 5,47 i po wielkości usg określiło 12 tc. i 6d. także nie czytaj tych parametrów bo tylko niepotrzebnie się będziesz denerwować. Ja już nie czytam i się nie nakręcam :)

Niunia to trzymamy kciuki od 17 :)

Dorjana teraz to spokój jest dla nas najważniejszy :) a może zamiast o wypowiedzeniu pomyśl o L4, będziesz dostawać pensje i mieć święty spokój, jak źle się tam czujesz to nie powinnaś sie w cale zastanawiać a każdy lekarz da Ci zwolnienie jak powiesz ze masz stresująca pracę :) a co do mobbingu to jest loteria, ja pracowałam w 2 dużych korporacjach i w jednej było super a w drugiej to masakra ale to wszystko zależy na kogo trafisz. Moja koleżanka przyszła z Lublina do Warszawy i była na początku załamana tym pędem szczurów i takim brakiem serdeczności ludzi ale zmieniła prace i jest zadowolona :)

niunia, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka nie moge zasnąć tak sie nakręcam przed jutrem hehe

Dorjana lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iwonka to nie świruje już :)

Dorjana zgadzam się z Iwonką weź L4 i bez nerwów, a pensja będzie, tymbardziej potem będziesz miała czas poszukać pracy na spokojnie, tymbardziej jak mówisz jest tam tak źle, ja mam koleżankę farmaceutkę i ona opowiadała mi, że u nich jest niepisana zasada, że jak kobieta idzie na macierzyńskie lub zwolnienie to zatrudniają nową osobę w jej miejsce, jak dziewczyna wraca, to jej miejsce jest zajętę więc dostaję prace na tym samym stanowisku ta sama pensja, więc sądu pracy się nie boją, ale miejsce pracy nagle jest na innym osiedlu, że dziewczyna musi do pracy dojechać np 2,5 godziny albo dostaje jakieś chore zmiany np raz dzień raz noc, tym samym zmuszając ją do zwolnienia się, sprytne nieprawdaż?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia czekam na informacje :) wiem, ze napewno będą dobre :) w razie czego robimy zmianę :P i kto powiedział, że marzenia się nie spełniają :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 00:01

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy to nie świruj :)

Niunia będzie dobrze, trzeba myśleć tylko tak, przegoń czarne myśli, zagadaj do brzuszka a Ci odpowie dzidzia ze ma sie świetne i nie masz czym się martwić :)

magdalena lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty kiedy wizyte masz?? To może poznasz płeć hehe ja mykam spać już:d do rana :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek dopiero :( ale może dobrze bo jak mnie te dreszcze męczą tzn ze jestem osłabiona i jeszcze krew mi źle wyjdzie. Mam nadzieje ze jutro już wstanie bez mokrych plecków :)

A na dobry sen: mój chrześniak który ma 5 lat i jego mama która jest w 31tc. powiedziała mu ze u mnie w brzuszku też jest dzidzia tylko mała nie mógł w to uwierzyć patrząc na brzuszek mój i swojej mamy ale jak uwierzył pobiegł do mojego męża z krzykiem: wujku wujku a czy Ty wiesz ze u twojej Iwonki też jest dzidzia w brzuszku???? ;)

bemommy, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mąż wiedzial nie? :P dzieciaki to pociechy :) mój chrześniak ma 7 lat i mówi, że jak będzie chłopak to będą się boksowali, a jak dziewczyna to on nie chce, bo dziewczyn on nie rozumie, i on jak kladzie mi rece na brzuchu to "jego kopie, chyba nas nie kocha dzidziuś" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 00:37

Iwonka, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiedział wiedział, ale śmieszne jest to ze kobieta na pewno jest matka a facet to pewności mieć nie może ;) o renty mam nadzieje ze mój mąż nie ma takich głupich myśli jak ja ;)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Dorjana zgadzam się z Iwonką weź L4 i bez nerwów, a pensja będzie, tymbardziej potem będziesz miała czas poszukać pracy na spokojnie, tymbardziej jak mówisz jest tam tak źle, ja mam koleżankę farmaceutkę i ona opowiadała mi, że u nich jest niepisana zasada, że jak kobieta idzie na macierzyńskie lub zwolnienie to zatrudniają nową osobę w jej miejsce, jak dziewczyna wraca, to jej miejsce jest zajętę więc dostaję prace na tym samym stanowisku ta sama pensja, więc sądu pracy się nie boją, ale miejsce pracy nagle jest na innym osiedlu, że dziewczyna musi do pracy dojechać np 2,5 godziny albo dostaje jakieś chore zmiany np raz dzień raz noc, tym samym zmuszając ją do zwolnienia się, sprytne nieprawdaż?

... i właśnie to mnie denerwuje - polska szara rzeczywistość - nasz wspaniały program PRORODZINNY :(
    Sama wiadomość o ciąży stanowi pewnego rodzaju wypowiedzenie - bo wcześniej czy później i tak do niego dochodzi :(
    Tak Ci życie zatrują że żadna kobieta nie da rady - tym bardziej z hormonami w zapasie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 04:17

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Iwonka-tak ja jutro:) na 17 jupiii
    Iwonka wrote:
    Ja w czwartek dopiero :( ale może dobrze bo jak mnie te dreszcze męczą tzn ze jestem osłabiona i jeszcze krew mi źle wyjdzie. Mam nadzieje ze jutro już wstanie bez mokrych plecków :)

Ja również w CZWARTEK :D
    Chociaż korci mnie żeby przełożyć na środę :P Jestem taka niecierpliwa.
    ten 13 tydzień jest jakby DECYDUJĄCY - mam wrażenie jakby wszystko się dopiero miało zacząć... jakbym ciągle wyczekiwała potwierdzenia...

Taki 12tygodniowy TEST CIĄŻOWY :D - a już niebawem poznam wynik :D
    Do tej pory ciężko mi było uwierzyć w ciążę, a teraz wszystko się zmieni, pewnie brzusio zacznie wkońcu rosnąć (daję mu czas do 16 tygodnia :P ), a każdy tydzień będzie pociągał za sobą jakieś widoczne, namacalne zmiany.

A co do krwi Iwonko to ja właśnie wczoraj odebrałam wyniki i jest
    pierwsza FLAGA: obniżony HEMATOKRYT !!! :O
    Czytałam że kobiety w ciąży często tak mają ale mimo wszystko się zmartwiłam.

TRZYMAM KCIUKI DZIEWCZYNY !!!
    Niunia daj znać jak już będziecie po :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 04:39

• bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja prawo skończyłam, i pamiętam wykłady z prawa pracy to uczyliśmy się kuliśmy, a doktorka nasza powiedziała, że prawo pracy w Polsce to fikcja (moim zdaniem całe ustawodawstwo), bo jak się nie boją zeznawać, żeby pracy nie stracić to sprawy ciągną się latami i ludzie odpuszczają. Właśnie dlatego, że to nasze prawo prorodzinne jest jakie jest, to szkoda zdrowia Twojego i malucha dla kogoś kto ma cię jako kolejny trybik w wielkiej maszynie, więc wyduś z nich co twoje i się wypnij na nich a potem na spokojnie szukaj pracy wsród ludzi, a nie szczurów co biegną ile sił w łapkach. Kiedyś fajne powiedzenie w jakiejś książce przeczytałam

"Szanuj ludzi, których spotykasz na swojej drodze na szczyt, bo możesz ich spotkać schodząc z tego szczytu".

Iwonka kiedyś kawał był, że blondynka zaszła w ciąże i jej pierwsze pytanie to było, a czy to napewno moje? :P także wiesz :P Mój mąż jak osatnio szliśmy do lekarza to się zakręciłam, że jestem w 11 tyg,a byłam w 12 (w lipcu byłam tydz w Polsce)i mi mówi z pełną powagą kochanie jeszcze raz pomylisz się z tyg, a zacznę wątpić w twoją wierność :P

magdalena lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka kiedyś kawał był, że blondynka zaszła w ciąże i jej pierwsze pytanie to było, a czy to napewno moje? :P także wiesz :P Mój mąż jak osatnio szliśmy do lekarza to się zakręciłam, że jestem w 11 tyg,a byłam w 12 (w lipcu byłam tydz w Polsce)i mi mówi z pełną powagą kochanie jeszcze raz pomylisz się z tyg, a zacznę wątpić w twoją wierność :P

Hehe, Bemommy - uśmiałam się :D

Fizjo - moje gratulacje!:)

Ja też po wizycie u swojej lekarz prowadzącej i jak na razie wszystko OK. Teraz jestem w 13 tyg. Jak byłam tydzień temu na USG prenatalnym, to płci jeszcze nie stwierdzono:) Jak zaszłam w ciążę byłam pewna, że to chłopczyk, a po tym USG, nie wiedzieć czemu nabrałam przekonania, że będzie dziewczynka. No jestem bardzo ciekawa:) Za 4 tyg. u mojej lekarz mamy "podejrzeć", czy już nie widać.
    Mój mąż też chciałby chłopca, i aż się boję, jak zareaguje, gdyby była dziewczynka:) A mi to w sumie wszystko jedno - najważniejsze, żeby zdrowe było!

iv09mg7y9aya90me.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia - dzisiaj nasz wielki dzień, ja badanie mam o 16.30. Pewnie się dowiesz jaka płeć :) ale najważniejsze żeby było wszystko dobrze :)

Dziewczyną które już wiedzą że wszystko jest dobrze - Gratuluje i oby tak do rozwiązania :) a za resztę trzymam kciuki, ten tydzień dla wielu z nas jest bardzo ważny :)

Ja do tej pory mam wrażenie że będzie chłopczyk i tak się nastawiam :) w razie czego będę się cieszyć z wymarzonej dziewczynki :)

Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 08:42

Katelin, niunia, fizjo, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja też jestem niecierpliwa i też będę przekładać na jutro ale do mojego prowadzącego oblężenie w tym tyg bo cały zeszły tydzień go nie było wiec nie będzie łatwo. U mnie słabo z żelazem ostatnio ale kupiłam tableteczki, mam nadzieje ze mnie lekarz nie pogoni z tymi tabletkami :) a co pracy to pamiętaj to jest tylko praca i owszem jest potrzebna ale nie najważniejsza a system w Polsce już taki jest i nie rozmyślaj nad nim bo tylko dola złapiesz :) na pocieszenie w mojej ostatniej pracy jak tylko wyszłam za mąż to prezes palant pytał sie prawie codziennie z ironią czy już jestem w ciąży? A jak się zwolniłam to jakiś rok poźniej ten oddział firmy zamknęli a jego wywalili :) czarownica jestem :)

Bemommy to uważaj z tymi tygodniami ;)

Niunia i Aga8787 trzymamy kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 10:48

niunia lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, gratulacje ja też mam nadzieje że to chłopak, mężowi zupełnie obojętne, ja mam jeszcze dwa tygodnie do wizyty już nie mogę się doczekać, oby tylko wszystko było dobrze

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag8787-ja będe mieć zwykłe usg wiec watpie to super jak wrocimy to pogadamy o przeżyciach :d a ja mam wrażenie że moje dziecko to moja od zawsze wymażona dziewczyka nie dopószczam myśli że chłopak ale jakby co pokocham jak swoje hehe

a ja dopiero wstałam:p zapomnialam zapytać kupujecie już coś dla maleństwa???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 11:50

aga8787 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ