KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alxa wrote:co do tego czy mówiliśmy rodzinie o ciąży? Tak..
(...)
AA dziewczyny podobno bardzo nam szkodzi laptop na kolanach... ja mam zakaz przytulania się do swojego komputerka... więc uważajcie i trzymcie laptopki na stoliku lub obok siebie a nie na kolanach!
Masakra - bo ja często na kolanach swego lapka trzymam
po przeczytaniu twojego wpisu - odłożyłam go na stołeczek
Dzięki Alxa
A co do rodziców - niestety tak to już jest, gdy ich najbardziej potrzebujemy to potrafią walnąć MEGA FOCHA - jak duże dzieci...
My byliśmy w ten weekend u teściów i chcieliśmy im powiedzieć (strasznie nas korciło) - jednak jakoś daliśmy radę i tajemnica jest nadal tajemnicą
A moi rodzice ??? Mamusia pewnie pierwsza wiedziała - jest w niebie i czuwa nad nami :*** a ojciec?? - nie mam ojca (a przynajmniej on nie chce mnie znać)...
Mój brat ma urodziny za 2 tygodnie więc kto wie - może to będzie świetna okazja na ogłoszenie tej cudownej nowiny
Chociaż osobiście to wolałabym poczekać do grudnia (do urodzin mojego mężusia) - zaprosiłabym wszystkich i za jednym zamachem byśmy nowinę ogłosiliWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:38
mychowe lubi tę wiadomość
-
Asia87 gdzieś wydaje mi się, że było hasło o karmieniu po cesarce, ale mogę się mylić i może źle coś zrozumiałam sorry:)
Niunia będzie dobrze ja nie jestem z dużego miasta mój brat urodzil sie w 75 roku ja w 88 takze "za naszych czasów " usg nie było u nas
Dorjana no niestety my nawet przed najbliższymi jakbyśmy chcieli utrzymać tajemnicę to by się nie udało bo ja wielka kawoszka i fanka coca coli, czasami popalałam i trzeba było to uciąć także nie chcieliśmy mówić chrześniakowi mojemu bo bratowa nie dawno poroniła i on się ucieszył z rodzeństwa i nagle trzeba było mu tłumaczyć co się dzieje więc baliśmy się gdyby coś było nie tak, żeby nie cierpiał, ale młody się szybko zorientował, że coś ciotka kawy z rana nie pije z papierosem nie chowa sie po kątach, ale oficjalnie było dbam o zdrowieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:56
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Ach Fizjo co wpis mam napisać i zapominam gratulacje jeszcze raz z powodu drugiego mężczyzny, ale sądzę, że nawet jak wszystkie będziemy planowaćkolejne ciąże to i tak na jakimś forum wylądujemy, bo zawsze to raźniej, a poza tym każda ciąża inna i zawsze może coś być co będzie nas zastanawiało czy to tak ma być? czy może coś jest źle
-
dzisiaj na poprawę humoru chciałam wypróbować swój detektor tętna płodu i niestety nie udało mi się znaleźć tętna, nie panikuje jeszcze bo może za gruby brzuchol mam:) w sumie jutro zaczynamy 16tc więc miałam nadzieję, że coś będzie słychać
chciałam usłyszeć moje serduszko i jest mi smutnawo:( mam nadzieję, że kolejnym razem już mi się uda
-
aga8787 wrote:Badania prenatalne zrobione wstępnie wszystko jest dobrze tylko NT mam na granicy górnej normy ale czy wszytko jest ok będzie wiadomo jak odbiore wyniki z krwi. A jak u Ciebie niunia??
Ogromne gratulacje aga8787, co to jest NT? Jaka duza Twoja dzidzia? Ja mam badania dopiero w czwartek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 18:18
-
kasienka82 wrote:dzisiaj na poprawę humoru chciałam wypróbować swój detektor tętna płodu i niestety nie udało mi się znaleźć tętna, nie panikuje jeszcze bo może za gruby brzuchol mam:) w sumie jutro zaczynamy 16tc więc miałam nadzieję, że coś będzie słychać
chciałam usłyszeć moje serduszko i jest mi smutnawo:( mam nadzieję, że kolejnym razem już mi się uda
kasienka jakimasz detektor? Moj jest z wyswietlaczem lcd i wiem,ze jest wczesnie,ale pare razy tetno mi wyswietlilo pomiedzy 135 a 165, ale szybko znikalo. Moj jest 2Mhz. -
mychowe NT to przezierność karkowa, do 2,5mm jest dopuszczalna norma u nas,
mój detektor też jest z lcd i tez 2Mhz więc może kupiłam ten sam;)
tylko niestety dziś się nie udało, znalazłam tylko swój po bokach brzuszka:) a wiem ze z prawej strony mój brzdąc ostatnio się chował więc tak go szukałam:) no cóż muszę próbować, może jutro:) może za szybko się poddałam... -
Aga myślę, że nie ma się czym martwić, mieści się w granicy więc musi być dobrze:) nie martw się, mam nadzieję, że badanie z krwi rozwieje wszystkie obawy:) długo musisz na nie czekać?
aga8787 lubi tę wiadomość