X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    co do tego czy mówiliśmy rodzinie o ciąży? Tak..
    (...)
    AA dziewczyny podobno bardzo nam szkodzi laptop na kolanach... ja mam zakaz przytulania się do swojego komputerka... więc uważajcie i trzymcie laptopki na stoliku lub obok siebie a nie na kolanach!

Masakra - bo ja często na kolanach swego lapka trzymam :P
    po przeczytaniu twojego wpisu - odłożyłam go na stołeczek :/
    <3 Dzięki Alxa <3

A co do rodziców - niestety tak to już jest, gdy ich najbardziej potrzebujemy to potrafią walnąć MEGA FOCHA - jak duże dzieci...

My byliśmy w ten weekend u teściów i chcieliśmy im powiedzieć (strasznie nas korciło) - jednak jakoś daliśmy radę i tajemnica jest nadal tajemnicą :D
    A moi rodzice ??? Mamusia pewnie pierwsza wiedziała - jest w niebie i czuwa nad nami :*** a ojciec?? - nie mam ojca (a przynajmniej on nie chce mnie znać)...

Mój brat ma urodziny za 2 tygodnie więc kto wie - może to będzie świetna okazja na ogłoszenie tej cudownej nowiny :D
    Chociaż osobiście to wolałabym poczekać do grudnia (do urodzin mojego mężusia) - zaprosiłabym wszystkich i za jednym zamachem byśmy nowinę ogłosili :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:38

mychowe lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 gdzieś wydaje mi się, że było hasło o karmieniu po cesarce, ale mogę się mylić i może źle coś zrozumiałam sorry:)

Niunia będzie dobrze :) ja nie jestem z dużego miasta mój brat urodzil sie w 75 roku ja w 88 takze "za naszych czasów " usg nie było u nas :)

Dorjana no niestety my nawet przed najbliższymi jakbyśmy chcieli utrzymać tajemnicę to by się nie udało bo ja wielka kawoszka i fanka coca coli, czasami popalałam i trzeba było to uciąć także nie chcieliśmy mówić chrześniakowi mojemu bo bratowa nie dawno poroniła i on się ucieszył z rodzeństwa i nagle trzeba było mu tłumaczyć co się dzieje więc baliśmy się gdyby coś było nie tak, żeby nie cierpiał, ale młody się szybko zorientował, że coś ciotka kawy z rana nie pije z papierosem nie chowa sie po kątach, ale oficjalnie było dbam o zdrowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:56

Dorjana lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Fizjo co wpis mam napisać i zapominam :) gratulacje jeszcze raz z powodu drugiego mężczyzny, ale sądzę, że nawet jak wszystkie będziemy planowaćkolejne ciąże to i tak na jakimś forum wylądujemy, bo zawsze to raźniej, a poza tym każda ciąża inna i zawsze może coś być co będzie nas zastanawiało czy to tak ma być? czy może coś jest źle :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na poprawę humoru chciałam wypróbować swój detektor tętna płodu i niestety nie udało mi się znaleźć tętna, nie panikuje jeszcze bo może za gruby brzuchol mam:) w sumie jutro zaczynamy 16tc więc miałam nadzieję, że coś będzie słychać:|
    chciałam usłyszeć moje serduszko i jest mi smutnawo:( mam nadzieję, że kolejnym razem już mi się uda

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne zrobione :) wstępnie wszystko jest dobrze tylko NT mam na granicy górnej normy ale czy wszytko jest ok będzie wiadomo jak odbiore wyniki z krwi. A jak u Ciebie niunia??

mychowe, Iwonka, Dorjana lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga wszystko będzie dobrze, każdy wynik NT był na górnej granicy? Bo z tego co wiem to kilka razy jest mierzony... mi mierzył 3 razy i wyciągnął średnią...

xnw4yx8dccihf62o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Badania prenatalne zrobione :) wstępnie wszystko jest dobrze tylko NT mam na granicy górnej normy ale czy wszytko jest ok będzie wiadomo jak odbiore wyniki z krwi. A jak u Ciebie niunia??

Ogromne gratulacje aga8787, co to jest NT? Jaka duza Twoja dzidzia? Ja mam badania dopiero w czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 18:18

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    dzisiaj na poprawę humoru chciałam wypróbować swój detektor tętna płodu i niestety nie udało mi się znaleźć tętna, nie panikuje jeszcze bo może za gruby brzuchol mam:) w sumie jutro zaczynamy 16tc więc miałam nadzieję, że coś będzie słychać:|
    chciałam usłyszeć moje serduszko i jest mi smutnawo:( mam nadzieję, że kolejnym razem już mi się uda

kasienka jakimasz detektor? Moj jest z wyswietlaczem lcd i wiem,ze jest wczesnie,ale pare razy tetno mi wyswietlilo pomiedzy 135 a 165, ale szybko znikalo. Moj jest 2Mhz.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, o ktorej masz wizyte w czwartek??

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NT to przezierność karkowa która sugeruje możliwość wystąpienia wad genetycznych u płodu.

Maluch ma 6,5 cm :)

Mychowe - czwartek już za 2 dni :) i poznasz wreszcie swojego skarba :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe NT to przezierność karkowa, do 2,5mm jest dopuszczalna norma u nas,
    mój detektor też jest z lcd i tez 2Mhz więc może kupiłam ten sam;)
    tylko niestety dziś się nie udało, znalazłam tylko swój po bokach brzuszka:) a wiem ze z prawej strony mój brzdąc ostatnio się chował więc tak go szukałam:) no cóż muszę próbować, może jutro:) może za szybko się poddałam...

xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 - mierzył mi tez kilka razy ale tylko raz wyszło inaczej a tak to 2,3 mm chyba 4 razy

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga myślę, że nie ma się czym martwić, mieści się w granicy więc musi być dobrze:) nie martw się, mam nadzieję, że badanie z krwi rozwieje wszystkie obawy:) długo musisz na nie czekać?

aga8787 lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 7 do 10 dni - i wszystko będzie jasne, ważne że maluch rośnie :) z każdym USG wypatruje czy serce bije

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale wielkiego masz szkraba, ciekawe jak duzy moj bedzie.
    Tak strasznie sie tez boje, bo to przeciez wielka niewiadoma, pierwsze usg i w dodatku prenatalne.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to czekanie, ale wszytko będzie ok :) maluch rośnie a brzuch nie bardzo :P gdzie on sie mieści :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe będzie dobrze:) zobaczysz jaka to radość:)
    aga a który jesteś tydzień? Bo mój był identycznych wymiarów na prenatalnych;)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 dobrze będzie jest do 3 mm, czyli mieści się w normie

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zaczynam 13 tydzień :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez:)

aga8787, Dorjana lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ