X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    co do tego czy mówiliśmy rodzinie o ciąży? Tak..
    (...)
    AA dziewczyny podobno bardzo nam szkodzi laptop na kolanach... ja mam zakaz przytulania się do swojego komputerka... więc uważajcie i trzymcie laptopki na stoliku lub obok siebie a nie na kolanach!

Masakra - bo ja często na kolanach swego lapka trzymam :P
    po przeczytaniu twojego wpisu - odłożyłam go na stołeczek :/
    <3 Dzięki Alxa <3

A co do rodziców - niestety tak to już jest, gdy ich najbardziej potrzebujemy to potrafią walnąć MEGA FOCHA - jak duże dzieci...

My byliśmy w ten weekend u teściów i chcieliśmy im powiedzieć (strasznie nas korciło) - jednak jakoś daliśmy radę i tajemnica jest nadal tajemnicą :D
    A moi rodzice ??? Mamusia pewnie pierwsza wiedziała - jest w niebie i czuwa nad nami :*** a ojciec?? - nie mam ojca (a przynajmniej on nie chce mnie znać)...

Mój brat ma urodziny za 2 tygodnie więc kto wie - może to będzie świetna okazja na ogłoszenie tej cudownej nowiny :D
    Chociaż osobiście to wolałabym poczekać do grudnia (do urodzin mojego mężusia) - zaprosiłabym wszystkich i za jednym zamachem byśmy nowinę ogłosili :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:38

mychowe lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 gdzieś wydaje mi się, że było hasło o karmieniu po cesarce, ale mogę się mylić i może źle coś zrozumiałam sorry:)

Niunia będzie dobrze :) ja nie jestem z dużego miasta mój brat urodzil sie w 75 roku ja w 88 takze "za naszych czasów " usg nie było u nas :)

Dorjana no niestety my nawet przed najbliższymi jakbyśmy chcieli utrzymać tajemnicę to by się nie udało bo ja wielka kawoszka i fanka coca coli, czasami popalałam i trzeba było to uciąć także nie chcieliśmy mówić chrześniakowi mojemu bo bratowa nie dawno poroniła i on się ucieszył z rodzeństwa i nagle trzeba było mu tłumaczyć co się dzieje więc baliśmy się gdyby coś było nie tak, żeby nie cierpiał, ale młody się szybko zorientował, że coś ciotka kawy z rana nie pije z papierosem nie chowa sie po kątach, ale oficjalnie było dbam o zdrowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:56

Dorjana lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Fizjo co wpis mam napisać i zapominam :) gratulacje jeszcze raz z powodu drugiego mężczyzny, ale sądzę, że nawet jak wszystkie będziemy planowaćkolejne ciąże to i tak na jakimś forum wylądujemy, bo zawsze to raźniej, a poza tym każda ciąża inna i zawsze może coś być co będzie nas zastanawiało czy to tak ma być? czy może coś jest źle :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na poprawę humoru chciałam wypróbować swój detektor tętna płodu i niestety nie udało mi się znaleźć tętna, nie panikuje jeszcze bo może za gruby brzuchol mam:) w sumie jutro zaczynamy 16tc więc miałam nadzieję, że coś będzie słychać:|
    chciałam usłyszeć moje serduszko i jest mi smutnawo:( mam nadzieję, że kolejnym razem już mi się uda

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne zrobione :) wstępnie wszystko jest dobrze tylko NT mam na granicy górnej normy ale czy wszytko jest ok będzie wiadomo jak odbiore wyniki z krwi. A jak u Ciebie niunia??

mychowe, Iwonka, Dorjana lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga wszystko będzie dobrze, każdy wynik NT był na górnej granicy? Bo z tego co wiem to kilka razy jest mierzony... mi mierzył 3 razy i wyciągnął średnią...

xnw4yx8dccihf62o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Badania prenatalne zrobione :) wstępnie wszystko jest dobrze tylko NT mam na granicy górnej normy ale czy wszytko jest ok będzie wiadomo jak odbiore wyniki z krwi. A jak u Ciebie niunia??

Ogromne gratulacje aga8787, co to jest NT? Jaka duza Twoja dzidzia? Ja mam badania dopiero w czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 18:18

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    dzisiaj na poprawę humoru chciałam wypróbować swój detektor tętna płodu i niestety nie udało mi się znaleźć tętna, nie panikuje jeszcze bo może za gruby brzuchol mam:) w sumie jutro zaczynamy 16tc więc miałam nadzieję, że coś będzie słychać:|
    chciałam usłyszeć moje serduszko i jest mi smutnawo:( mam nadzieję, że kolejnym razem już mi się uda

kasienka jakimasz detektor? Moj jest z wyswietlaczem lcd i wiem,ze jest wczesnie,ale pare razy tetno mi wyswietlilo pomiedzy 135 a 165, ale szybko znikalo. Moj jest 2Mhz.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, o ktorej masz wizyte w czwartek??

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NT to przezierność karkowa która sugeruje możliwość wystąpienia wad genetycznych u płodu.

Maluch ma 6,5 cm :)

Mychowe - czwartek już za 2 dni :) i poznasz wreszcie swojego skarba :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe NT to przezierność karkowa, do 2,5mm jest dopuszczalna norma u nas,
    mój detektor też jest z lcd i tez 2Mhz więc może kupiłam ten sam;)
    tylko niestety dziś się nie udało, znalazłam tylko swój po bokach brzuszka:) a wiem ze z prawej strony mój brzdąc ostatnio się chował więc tak go szukałam:) no cóż muszę próbować, może jutro:) może za szybko się poddałam...

xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 - mierzył mi tez kilka razy ale tylko raz wyszło inaczej a tak to 2,3 mm chyba 4 razy

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga myślę, że nie ma się czym martwić, mieści się w granicy więc musi być dobrze:) nie martw się, mam nadzieję, że badanie z krwi rozwieje wszystkie obawy:) długo musisz na nie czekać?

aga8787 lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 7 do 10 dni - i wszystko będzie jasne, ważne że maluch rośnie :) z każdym USG wypatruje czy serce bije

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale wielkiego masz szkraba, ciekawe jak duzy moj bedzie.
    Tak strasznie sie tez boje, bo to przeciez wielka niewiadoma, pierwsze usg i w dodatku prenatalne.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to czekanie, ale wszytko będzie ok :) maluch rośnie a brzuch nie bardzo :P gdzie on sie mieści :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe będzie dobrze:) zobaczysz jaka to radość:)
    aga a który jesteś tydzień? Bo mój był identycznych wymiarów na prenatalnych;)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 dobrze będzie jest do 3 mm, czyli mieści się w normie

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zaczynam 13 tydzień :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez:)

aga8787, Dorjana lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ