KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga8787-tak krótko?? Położna mi gadała że koło 45min to niewiew co on chce tam ze mną robić :p
fizjo-pewnie,że miło temat sie kręci hehe mamy super grono pewnie,że jutro odbije se niema co heh
jak tam wasza waga??? i brzuszki ?? Widać już???Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 20:51
-
niunia moje badanie trwało około 15-20minut - jak dla mnie to za krótko! Inne dziewczyny pisały o 30-45min i strasznie im zazdrościłam:) - ja czułam po prostu niedosyt:)
wyniki czyli to co lekarz musi zmierzyć znasz od razu, pokazuje Ci najważniejsze narządy, sprawdza kość nosową, przezierność karku (NT) i jeszcze 2 rzeczy ale nawet nie wiedziałam co to:) wiem, że te dwie powyżej są najważniejsze:) -
Iwonka no mówię, leci czas jak oszalały i się pogubić idzie ja 13 zacznę w czwartek
niunia szkoda, że tak wyszło z badaniem, ale może po badanich skoczysz na zakupy na poprawę humorku? a może już będą różowe, co prawda wybrażam sobie ciebie w gabinecie jak lekarz mówi, że nie widzi płci a ty rozsiadasz się w fotelu i mówisz"Panie ja nie wyjdę stąd bez tej informacji"
zozol twój mąż udaje takiego twardziela? ale jak przyjdzie co do czego:P Mój brat jak, jak bratowa w ciąży była to jeżdził na wizyty, bo przecież auta jej nie da do gabinetu wchodzil bo co bedzie siedział na korytarza ogólnie pełen luz, a jak mały się urodził i go przywieźli na salę to co na niego spojrzał to wychodził po coś i wracał z czerwonymi oczami i tak pierwsze godsziny minęły
Co do urodzin ja się zatrzymałam na 22, także jak pytanie pada o wiek, to od raz wypalam 22, a po chwili, a nie czekaj skończyłam ... i tu pada zależnie od roku i tak od 3 lat, ale to po prostu wynika z pędu w jakim żyję, i mojego ogólnego roztrzepania Ale męża lata bezbłędnie pamiętam, a już na drugi dzień po jego urodzinach rok mu dodaje
Iwonka niunia to czekam jutro na miłe wiadomości -
Niunia my prawie godzinę siedzieliśmy bo młodzież współpracować nie chciała on z tej strony aparat to ten w drugą, albo machało ale ani w przód ani w tył i lekarz tylko ja cie przeporaszam, że tak cię naciskam ale widzisz sama kaszlec musiałam żeby w chwilach uporu poruszyć uparciucha, wynik od razu zdjęcie z każdej strony zaraz może sobie dodam to się pochwale bokserem/ bokserka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 21:04
-
Witajcie! Ja również po badaniu. Dziecko ma 41 mm i wg lekarza wszystko jest ok. Miałam badaną przezierność, choć wydawało mi się, że robi się to badanie dopiero od 45 mm dziecka. No ale... Mam nie robić żadnych badań typu toksoplazmoza (podobno lekarze od tego już odchodzą) itp. i to mnie martwi, bo jakiś luzacki ten mój lekarz...
-
mychowe wrote:Dorjana, o ktorej masz wizyte w czwartek??
:p czaicie że jeszcze się nie umówiłam
Panikuję od tygodnia (od felernej akcji w pracy nafaszerowanej negatywnymi emocjami i stresem)... i nadal się nie umówiłam
jak nie młyn w pracy to tel wysiadają...
Chyba mam pietra albo to jakiś znak ??
A dziś wracając ze sklepu w radiu leciała audycja o aborcji i chorobach niemowląt
Jak jutro nie zadzwonie do mojej GIN - to może dopiero w piątek badania zaliczę ???
Jutro się pochwalę czy mi się udało umówić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 22:17
-
aga8787 wrote:jutro zaczynam 13 tydzień
mychowe wrote:Ja tez:)HEJKA !!! Ja TEŻ !!! JA TEŻ !!!
Idziemy łeb w łeb
PS. jak Wy to robicie, że zawsze takie fajowe tematy poruszacie jak mnie nie ma
... a później muszę pisać sama ze sobą ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 22:19
bemommy lubi tę wiadomość
-
niunia wrote:Iwonka-za to jutro go zmusze,żeby mi płeć powiedział coś za coś hehe
Szkoda Niunia że tak się stało
nio ale jutro nie odpuszczaj !!!!
Pewnie - ustaw go pod ścianą
a jak nie bedzie chciał powiedzieć to go ugryźWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 21:55
bemommy, Iwonka lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:Witajcie! Ja również po badaniu. Dziecko ma 41 mm i wg lekarza wszystko jest ok. Miałam badaną przezierność, choć wydawało mi się, że robi się to badanie dopiero od 45 mm dziecka. No ale... Mam nie robić żadnych badań typu toksoplazmoza (podobno lekarze od tego już odchodzą) itp. i to mnie martwi, bo jakiś luzacki ten mój lekarz...
To zadziwiające, zupełnie odmienne podejścia mają Ci lekarze...
Ja dostałam skierowanie na badania:
toksoplazmozy, cytomegalii i (czegoś trzeciego - nie pamiętam)
od razu jak tylko powiedziałam o staraniach ... -
Dorjana wrote:Szkoda Niunia że tak się stało
nio ale jutro nie odpuszczaj !!!!
Pewnie - ustaw go pod ścianą
a jak nie bedzie chciał powiedzieć to go ugryź
Niunia albo zagryź i zwal na hormony -
bemommy wrote:Dorjanka uwielbiam cie :*
Niunia albo zagryź i zwal na hormony
W pierwszej chwili chciałam napisać (... to go osi... ...) odrazu mi się tak skojarzyło...
a nawiązując do tematu oddawania moczu - czy macie z tym jakieś problemy??
bo ja ostatnio zauważyłam że jak siądę na tronie to siii.... i siiii...
i tak się zastanawiam czy kiedyś się skończy???
... a jak już myślę że koniec i sięgam po listeczek peipera - to nagle
zaś to SIIiiii... jakaś MASAKRA !!!
Zaczynam się obawiać czy nie dojdzie do tego że będę siii w locie robić ??
magdalena lubi tę wiadomość
-
Dorjana ja z sikaniem mam to samo często i dużo, ale ja tez dużo piję, bo non stop mi się pić chce, także to chyba normalne albo w jednym czasie pęcherze poziębiłyśmy
Ash kciuki zaciśnięte to już jesteś trzecia na jutro