X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czuję się jak sierota z tymi lekarzami. Mój ciągle w pośpiechu, wczorajsza wizyta trwała 25 min, przy czym samo USG 5. Chciałam się zapisać do innego, ale to dopiero na 6.11, a wtedy będę w 13 t 3 dc i nie wiem czy już nie za późno na USG prenatalne. Widzi, że szyjkę mam nieco krótką, ale mówi, że może taka moja natura z uwagi na niewielką wagę. Nie czuję się z nim bezpiecznie.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajną lekarke a wizyty nie trwają wiecej niż 15 min - dla mnie ważne że są częste :) Podstawa to dobry lekarz :)tylko pamietaj że zmiana może być na gorsze ja tego doświadczyłam przy pierwszej ciaży. Przemyśl to jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 11:17

fizjo lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka USG prenatalne można robić do 13t+6 więc jeszcze wtedy się zmieścisz, tylko kurcze iść do innego i znowu płacić za to co niby powinno być dobrze zrobione to jakaś porażka ;/ ale może warto jeśli lekarz sprawdzony! Ale jak to tam chcą krew na betę Ci brać to dla mnie to troszkę dziwne, chyba żadna z dziewczyn tu nie miała czegoś takiego.
    Z tego co wiem beta jest miarodajna w pierwszych tygodniach ciąży a powyżej chyba 8000 jak jest już zarodek to się określa wiek ciąży po zarodku... i bety się nie robi...

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja wam zazdroszczę ja mam jeszcze do wizyty 14 dni, a każdy dzień ciągnie się strasznie, apokalipsa

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka witaj w klubie ja 13 więc nie dużo mniej:) chciałabym usnąć i obudzić się 5.11. przed wizytą:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo chyba będę musiała poprosić o częstsze wizyty bo mogę w psychiatryku wylądować :)

fizjo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serduszkowania to pomimo ze mam czasem sny erotyczne to nie odważyliśmy się :)
    Ja za usg prenatalne płaciłam 200 zł i za krew 300 zł, sama wizyta też mnie kosztuje 300 zł bo chodzę do prof. a im więcej tytułów tym więcej złotówek ;)

Dziewczyny zleci szybko do kolejnych wizyt, moja jutro.

U mnie tez pogoda piekna tylko szkoda ze mnie łamie przeziębienie i w domu muszę siedzieć :(

A powiedzcie czy też tak macie bo mi wszyscy mówią dookoła ze nie moge sie teraz denerwować bo to nie pomoże dzidzi ale ja to przecież wiem i gdybym nie miała doświadczenia straty pierwszej ciąży to pewnie bym sie nie martwiła a takie gadanie to mnie właśnie denerwuje najbardziej, chyba ze jest coś ze mną nie tak ;)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia czekamy na wieści :)
    Jeśli chodzi o serduszkowanie to my możemy i z tego korzystamy :P
    Moja wizyta za tydzień i wtedy będzie 13tydz i 3 dzień więc Natalinko myśle,że u Ciebie też nie byłoby za późno i jak nie czujesz się bezpiecznie z tym lekarzem to koniecznie pomyśl nad zmianą, póki jest dość wcześnie, poczytaj opinie i wybierz dobrze :)

Dorjanko dobrze,że się umówiłaś :)

Aga87 a u Ciebie na pewno wszystko dobrze :)

aga8787 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka wrote:
    A powiedzcie czy też tak macie bo mi wszyscy mówią dookoła ze nie moge sie teraz denerwować bo to nie pomoże dzidzi ale ja to przecież wiem i gdybym nie miała doświadczenia straty pierwszej ciąży to pewnie bym sie nie martwiła a takie gadanie to mnie właśnie denerwuje najbardziej, chyba ze jest coś ze mną nie tak ;)

Mam podobnie i jak koleżanka mi mówi że nie potrzebnie się nakręcam to mam ochote jej nakopać :P Jeśli ktoś tego nie przeżył nie potrafi zrozumieć :)

Trzymam kciuki za jutro i zdrówka :)

Iwonka, fizjo lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mi tak mówi mama jak mam doła przez mojego M, to mi karze się nie denerwować i nie stresować bo później takie będę miała dziecko:( ale niestety nie zawsze się tak da;/ ja na szczęście (odpukać w niemalowane) nie mam za często złych myśli jeśli chodzi o zdrowie dzidziusia, w tym aspekcie staram się myśleć pozytywnie, może dlatego, że wcześniej nie straciłam żadnej ciąży - chociaż w tej miałam poronienie zagrażające ale już wszystko chyba jest dobrze więc staram się do tego nie wracać:)
    Iwonka także głowa do góry i jak najmniej czarnych myśli - i nie denerwuj się na innych jak przychodzą z dobrym słowem:)

Iwonka lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo Ci dziękuje, ja o nakopaniu nie myślałam bardziej o tym żeby powiedzieć do słuchu ale moze Twój sposób lepszy bo i tak mi nikt nie odda :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nikt nie chce nas jeszcze bardziej denerwować jak stara się nas uspokoić i powiedzieć,że lepiej jak tego nie będziemy robiły. Życzliwi nam ludzie chcą dla nas dobrze i w sumie to co mają nam powiedzieć, dbają i się martwią dlatego mówią,żebyśmy się nie denerwowały co nas jeszcze bardziej denerwuje :P Ale to tak samo jak przy staraniach ktoś mówi odpuść a na pewno się uda, oj mnie wtedy krew zalewała :P
    Ale to jest naprawdę normalne i naturalne,że się martwimy o nasze dzieci, choć same wiemy,że lepiej dla nich by było gdybyśmy jednak chodziły codziennie z uśmiechem na twarzy :)

Iwonka, fizjo lubią tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka masz rację nie ma co sie denerwować, najwyżej komuś nakopię, żartuje oczywiście ale strasznie mi się to spodobało :) a nasz dzidziuś jak pójdzie po tatusiu to będzie nerwowy ale na krótki czas :)

aga8787 lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też takie gadanie strasznie denerwuje, martwię się cały czas i nie potrafię przestać, chociaż bardzo bym chciała

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia zatem od teraz uśmiech z twarzy ma nam nie znikać :) ja już się uśmiecham i jak ktoś będzie mi mówił ze mam sie nie denerwować to tylko będę sie uśmiechać no i oczywiście pomyśle o poradzie Agi ;)

Mirka Ty rownież zacznij stosować powyższa metodę :)

Ja sądzę że każda kobieta w ciąży się denerwuje, wiadomo że to zależy od psychiki czy bardziej czy mniej ale już takie jesteśmy, musimy z tym walczyć, odganiać czarne myśli daleko i myśleć pozytywnie ale jest to ciężka walka i to z najgorszym przeciwnikiem bo ze sobą ale kto da radę jak nie MY :)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś nie potrafię tak, z reguły nie jestem optymistką ale w tym przypadku nie dopuszczam do siebie myśli, że może być coś nie tak, musi być dobrze i muszę w to wierzyć!
    A Wy kochane kobietki, pamiętajcie, że te którym przytrafiło się to nieszczęście i straciły ciąże zostaną przez naturę obdarzone podwójnie i kolejny raz musi być zakończony szczęśliwie:) noski w górę, oby do przodu i do kolejnej wizyty z naszymi skarbami....
    a pomyślcie jak tu będzie u nas wesoło jak nasz bąble już będą kopać:D
    oj będzie się działo:] nie mogę się tego doczekać:) ale już nie wyczekuje tak ruchów...bo już wariowałam na tym punkcie:D

magdalena, fizjo lubią tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez nie mogę się doczekać :) kasienkaj ale u Ciebie to już niedługo między 16-18 tygodniem jakoś tak :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• niunia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem!!!! Dzidziuś zdrowy,jak to pan doktor powiedział "takiego ruchliwego dziecka jeszcze nie widział" ma 6,4cm i waży 70gram miałam 2d i potem 4d i siusiaka nie widać tak mi powiedział 28listopada poznam płeć na 100%

Iwonka, aga8787, Dorjana, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to cudownie :) bardzo się cieszę i gratuluje :) ja idę jutro, trochę sie denerwuje bo ten lewy jajnik nie daje mi o sobie zapomnieć ale może taka jego uroda :)

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niunia super :) cieszę się że wszystko dobrze :)

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ