X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czuję się jak sierota z tymi lekarzami. Mój ciągle w pośpiechu, wczorajsza wizyta trwała 25 min, przy czym samo USG 5. Chciałam się zapisać do innego, ale to dopiero na 6.11, a wtedy będę w 13 t 3 dc i nie wiem czy już nie za późno na USG prenatalne. Widzi, że szyjkę mam nieco krótką, ale mówi, że może taka moja natura z uwagi na niewielką wagę. Nie czuję się z nim bezpiecznie.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajną lekarke a wizyty nie trwają wiecej niż 15 min - dla mnie ważne że są częste :) Podstawa to dobry lekarz :)tylko pamietaj że zmiana może być na gorsze ja tego doświadczyłam przy pierwszej ciaży. Przemyśl to jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 11:17

fizjo lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka USG prenatalne można robić do 13t+6 więc jeszcze wtedy się zmieścisz, tylko kurcze iść do innego i znowu płacić za to co niby powinno być dobrze zrobione to jakaś porażka ;/ ale może warto jeśli lekarz sprawdzony! Ale jak to tam chcą krew na betę Ci brać to dla mnie to troszkę dziwne, chyba żadna z dziewczyn tu nie miała czegoś takiego.
    Z tego co wiem beta jest miarodajna w pierwszych tygodniach ciąży a powyżej chyba 8000 jak jest już zarodek to się określa wiek ciąży po zarodku... i bety się nie robi...

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja wam zazdroszczę ja mam jeszcze do wizyty 14 dni, a każdy dzień ciągnie się strasznie, apokalipsa

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka witaj w klubie ja 13 więc nie dużo mniej:) chciałabym usnąć i obudzić się 5.11. przed wizytą:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo chyba będę musiała poprosić o częstsze wizyty bo mogę w psychiatryku wylądować :)

fizjo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serduszkowania to pomimo ze mam czasem sny erotyczne to nie odważyliśmy się :)
    Ja za usg prenatalne płaciłam 200 zł i za krew 300 zł, sama wizyta też mnie kosztuje 300 zł bo chodzę do prof. a im więcej tytułów tym więcej złotówek ;)

Dziewczyny zleci szybko do kolejnych wizyt, moja jutro.

U mnie tez pogoda piekna tylko szkoda ze mnie łamie przeziębienie i w domu muszę siedzieć :(

A powiedzcie czy też tak macie bo mi wszyscy mówią dookoła ze nie moge sie teraz denerwować bo to nie pomoże dzidzi ale ja to przecież wiem i gdybym nie miała doświadczenia straty pierwszej ciąży to pewnie bym sie nie martwiła a takie gadanie to mnie właśnie denerwuje najbardziej, chyba ze jest coś ze mną nie tak ;)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia czekamy na wieści :)
    Jeśli chodzi o serduszkowanie to my możemy i z tego korzystamy :P
    Moja wizyta za tydzień i wtedy będzie 13tydz i 3 dzień więc Natalinko myśle,że u Ciebie też nie byłoby za późno i jak nie czujesz się bezpiecznie z tym lekarzem to koniecznie pomyśl nad zmianą, póki jest dość wcześnie, poczytaj opinie i wybierz dobrze :)

Dorjanko dobrze,że się umówiłaś :)

Aga87 a u Ciebie na pewno wszystko dobrze :)

aga8787 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka wrote:
    A powiedzcie czy też tak macie bo mi wszyscy mówią dookoła ze nie moge sie teraz denerwować bo to nie pomoże dzidzi ale ja to przecież wiem i gdybym nie miała doświadczenia straty pierwszej ciąży to pewnie bym sie nie martwiła a takie gadanie to mnie właśnie denerwuje najbardziej, chyba ze jest coś ze mną nie tak ;)

Mam podobnie i jak koleżanka mi mówi że nie potrzebnie się nakręcam to mam ochote jej nakopać :P Jeśli ktoś tego nie przeżył nie potrafi zrozumieć :)

Trzymam kciuki za jutro i zdrówka :)

Iwonka, fizjo lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mi tak mówi mama jak mam doła przez mojego M, to mi karze się nie denerwować i nie stresować bo później takie będę miała dziecko:( ale niestety nie zawsze się tak da;/ ja na szczęście (odpukać w niemalowane) nie mam za często złych myśli jeśli chodzi o zdrowie dzidziusia, w tym aspekcie staram się myśleć pozytywnie, może dlatego, że wcześniej nie straciłam żadnej ciąży - chociaż w tej miałam poronienie zagrażające ale już wszystko chyba jest dobrze więc staram się do tego nie wracać:)
    Iwonka także głowa do góry i jak najmniej czarnych myśli - i nie denerwuj się na innych jak przychodzą z dobrym słowem:)

Iwonka lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo Ci dziękuje, ja o nakopaniu nie myślałam bardziej o tym żeby powiedzieć do słuchu ale moze Twój sposób lepszy bo i tak mi nikt nie odda :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nikt nie chce nas jeszcze bardziej denerwować jak stara się nas uspokoić i powiedzieć,że lepiej jak tego nie będziemy robiły. Życzliwi nam ludzie chcą dla nas dobrze i w sumie to co mają nam powiedzieć, dbają i się martwią dlatego mówią,żebyśmy się nie denerwowały co nas jeszcze bardziej denerwuje :P Ale to tak samo jak przy staraniach ktoś mówi odpuść a na pewno się uda, oj mnie wtedy krew zalewała :P
    Ale to jest naprawdę normalne i naturalne,że się martwimy o nasze dzieci, choć same wiemy,że lepiej dla nich by było gdybyśmy jednak chodziły codziennie z uśmiechem na twarzy :)

Iwonka, fizjo lubią tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka masz rację nie ma co sie denerwować, najwyżej komuś nakopię, żartuje oczywiście ale strasznie mi się to spodobało :) a nasz dzidziuś jak pójdzie po tatusiu to będzie nerwowy ale na krótki czas :)

aga8787 lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też takie gadanie strasznie denerwuje, martwię się cały czas i nie potrafię przestać, chociaż bardzo bym chciała

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia zatem od teraz uśmiech z twarzy ma nam nie znikać :) ja już się uśmiecham i jak ktoś będzie mi mówił ze mam sie nie denerwować to tylko będę sie uśmiechać no i oczywiście pomyśle o poradzie Agi ;)

Mirka Ty rownież zacznij stosować powyższa metodę :)

Ja sądzę że każda kobieta w ciąży się denerwuje, wiadomo że to zależy od psychiki czy bardziej czy mniej ale już takie jesteśmy, musimy z tym walczyć, odganiać czarne myśli daleko i myśleć pozytywnie ale jest to ciężka walka i to z najgorszym przeciwnikiem bo ze sobą ale kto da radę jak nie MY :)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś nie potrafię tak, z reguły nie jestem optymistką ale w tym przypadku nie dopuszczam do siebie myśli, że może być coś nie tak, musi być dobrze i muszę w to wierzyć!
    A Wy kochane kobietki, pamiętajcie, że te którym przytrafiło się to nieszczęście i straciły ciąże zostaną przez naturę obdarzone podwójnie i kolejny raz musi być zakończony szczęśliwie:) noski w górę, oby do przodu i do kolejnej wizyty z naszymi skarbami....
    a pomyślcie jak tu będzie u nas wesoło jak nasz bąble już będą kopać:D
    oj będzie się działo:] nie mogę się tego doczekać:) ale już nie wyczekuje tak ruchów...bo już wariowałam na tym punkcie:D

magdalena, fizjo lubią tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez nie mogę się doczekać :) kasienkaj ale u Ciebie to już niedługo między 16-18 tygodniem jakoś tak :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• niunia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem!!!! Dzidziuś zdrowy,jak to pan doktor powiedział "takiego ruchliwego dziecka jeszcze nie widział" ma 6,4cm i waży 70gram miałam 2d i potem 4d i siusiaka nie widać tak mi powiedział 28listopada poznam płeć na 100%

Iwonka, aga8787, Dorjana, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to cudownie :) bardzo się cieszę i gratuluje :) ja idę jutro, trochę sie denerwuje bo ten lewy jajnik nie daje mi o sobie zapomnieć ale może taka jego uroda :)

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niunia super :) cieszę się że wszystko dobrze :)

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ