X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana-ciesze sie jak nie wiem co :) i że pisiorka nie widać hehe

moje też weekendowe a właświwie piątkowe test owu wyszedł pozytywny i zadzwoniłam że ma teraz wracać do domu bo to ten czas :) sie śmieje że sama wyskakałam hehe

Iwonka lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba weekendowe szaleństwo i to weselne ;) po długiej podróży, pięknym ślubie znajomych trzeba było sie odświeżyć w hotelowym pokoju, co prawda pierwszy taniec przegapiliśmy ale nikt nie zauważył ;) przeczucia miałam od początku bo tylko lampkę winka wypiłam, chociaż powtarzałam sobie ze w pierwszym cyklu starań to się w ciąże nie zachodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 16:18

Dorjana lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam zonka... zaś wzdęcia :D
    i pewnie znowu nic nie przełknę do końca dnia :(
    nie wiem co jest grane - chyba dzidziuś mi usiadł na JELITACH i zablokował przepływ gazów :(

Mam problem z zachciankami - łazi za mną słone ... to od kilku dni
    nie wiem czym to zaspokoić - macie jakieś pomysły ??
    Może jakiś pomysł na słoną przekąskę do pracy ??

HE HE ... to IWONKA poszalałaś
    Ja również nie wierzyłam że to możliwe - pierwszy strzał - a jednak :D
    Tym bardzej ze większość znajomych i rodzina nas straszyli że to nie jest tak chop siup - i prawdę mówiąc nie byłam chyba gotowa na te II kreseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 16:23

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bierze na kwaśno ogórki kiszone i zupy kwaśne żurek, ogórkowa, barszczyk czerwony, ale po kwaśnym zazwyczaj zajadam słodkim np. pączkiem, które zawsze są w domu bo mąż codziennie przywozi, dlatego tym bardziej strasznie dziwi mnie że będąc na takiej diecie i siedząc w domu moja waga praktycznie stoi w miejscu, przez pierwsze 6 tygodni przytyłam 1,5 kg a teraz nic stanęło, zobaczymy jak pójdę na wizytę i mnie zważą może moja waga kłamie, w każdym razie wczoraj przymierzałam swoje spodnie robocze bo to jedyna rzecz którą miałam obcisłą i wejść w nie weszłam ale żeby się zapiąć jakieś 3-4 cm brakło

Dorjana lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Zozol-to mój chłop bardziej wrażliwy bo oczy zawsze mu sie blyszczą jakby miał płakać i taki dumny hehe :) my liczymy na niunie,kiedy masz penetralne??

Aga87-to spóźnione życzenia śle hehe

kasieńka82-ty jeszcze nie znasz płci??? Do jutra nie daleko a moj zawiedziony trudno

mychowe-no niestety ,on ma w przyszłym tyg urlop a mój pracuje do 16 i nie może a szkoda lubie patrzeć na mine jego jak mięknie hehe
    mam się umówić na badania prenatalne ale dopiero w piątek będę miała czas tam zadzwonić więc może w przyszłym tygodniu się uda a jak nie to do 2 tygodni.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    No właśnie, wytłumaczcie mi coś. Postanowiłam zadzwonić do innego gabinetu, gdyż planuję zmienić lekarza. Pani poinformowała mnie, że przed tym USG konieczne jest pobranie krwi na betę i białko. Wiecie coś o tym?

Natlinka więc tak: ocenę ryzyka wystąpienia nieprawidłowości u płodu można poszerzyć o badania biochemiczne krwi matki, z których najpopularniejszy jest test Pappa. Oznacza się w nim białko PAPP-A oraz hormon wolną podjednostkę beta-HCG.
    Tylko z tego co ja wiem to się nie robi w każdym przypadku jedynie wtedy kiedy kobieta jest po 35 r.życia lub gdy w badaniu USG wyjdą jakieś nieprawidłowości.

natalinka lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Iwonka no mówię, leci czas jak oszalały i się pogubić idzie :) ja 13 zacznę w czwartek

zozol twój mąż udaje takiego twardziela? ale jak przyjdzie co do czego:P Mój brat jak, jak bratowa w ciąży była to jeżdził na wizyty, bo przecież auta jej nie da do gabinetu wchodzil bo co bedzie siedział na korytarza ogólnie pełen luz, a jak mały się urodził i go przywieźli na salę to co na niego spojrzał to wychodził po coś i wracał z czerwonymi oczami i tak pierwsze godsziny minęły :P

Iwonka niunia to czekam jutro na miłe wiadomości :)
    Benommy ja myślę że mu nie do końca chodzi o granie twardziela, a raczej o myślenie, że dopóki dziecko się nie urodzi to jeszcze wiele może się zdarzyć..
    Mam dwa poronienia za sobą, on to też przeżył bardzo i właściwie oboje zdajemy sobie sprawę z tego że może być jeszcze różnie, ale ja mimo to bardzo się cieszę że póki co maleństwu serduszko pięknie bije, wierzga nóżkami i rączkami i jest wszystko ok. I wzruszam się na każdym USG a on bardziej asekuracyjnie działa. Ale wiem że jak dziecko przyjdzie na świat to będzie najszczęśliwszym ojcem na świecie :). Ja już się czuję szczęśliwą mamusią.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• niunia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie przysnełam tak głowa mnie znowu boli :/ mam dość :(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Nie wiem, czuję się jak sierota z tymi lekarzami. Mój ciągle w pośpiechu, wczorajsza wizyta trwała 25 min, przy czym samo USG 5. Chciałam się zapisać do innego, ale to dopiero na 6.11, a wtedy będę w 13 t 3 dc i nie wiem czy już nie za późno na USG prenatalne. Widzi, że szyjkę mam nieco krótką, ale mówi, że może taka moja natura z uwagi na niewielką wagę. Nie czuję się z nim bezpiecznie.

natalinko jak masz byc spokojniejsza to radze Ci zmiane lekarza, bardzo wazne jest aby byc w dobrych rekach uwazam ze musi byc chemia miedzy lekarzem i pacjentem bo tak czlowiek sie meczy a najbardziej nie lubie mruczacych lakarzy albo co gorsza nic nie mowiacych buuu masakra!

niunia tak sie ciesze ze wszystko ok, no to faktycznie chyba bedzie dziewczynka u Ciebie, jak siuska nie widac:-) spora Twoja dzidzia ciekawe ile moja urosla?!

u mnie wizyta ok badania ok, zapytalam o bole ktore mnie dopadaja i pani doktor powiedziala ze ciagniecia, klucia sa normalne bo jest rozciaganie, nie powinnam sie nie pokoic. Natomiast jesli jest uczucie pobolewania pdbrzusza i ciagniecia w dol wtedy zalecane jest sie polozyc ja tam mam jak za dlugo pochodze:( pytalam o serduszkowanie :-) powiedziala ze jak jutrzejsze usg bedzie dobrze to mozemy sprobowac ale spokojnie bez szalenstw doslownie tak do mnie wypalila he he he. mialam rowniez dzis pogadanke z polozna fajna babeczka choc taka troche dziecinna mowila do mnie jak do dziecka, ale przydatne wiadomosci przekazala. no i najwazniejsze bede mogla rodzic naturalnie bo cc byla 6 lat temu:-) :-) :-) bardzo sie ciesze i moj maz tez bo chce byc przy mnie.

iwonko szybki numerek byl strzalem nr 1 he he, u mnie chyba nocne baraszkowanie w podrozy poslubnej:-) zmiana otoczenia, mega wyluzowanie i udalo sie tez za 1 probowaniem wiec widzicie Kochane nasze 1 proby zakonczyly sie fasolkami i to tez dobre wiesci dla innych dziewczyn ktore tak jak my sa po przejsciach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 19:34

natalinka, fizjo lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - jesteście przecudowne :* Siostra była dziś u swojego lekarza na usuwaniu polipa (on specjalizuje się w USG i ma super sprzęt), jestem umówiona na czwartek do szpitala :) To jest ten sam, do którego sama się dziś umówiłam prywatnie na 6.11. Kiedyś u niego byłam - lekarz ok, ale nie było mnie finansowo stać - bardzo się ceni. Moja sytuacja się nie zmieniła, ale czego nie robi się dla dzidziusia... Mam tylko nadzieję, że doczekam, bo dziś tak mnie szczypie gdzieś w szyjce jakby szpilki ktoś wbijał. Boję się, bo tak było przed szpitalem, więc może rzeczywiście ta szyjka się skraca. W sumie to może być też od jelit albo od stresu - bardzo się dziś denerwowałam.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia gratuluje :) świetne wieści:) dzidzia spora i ważne, że wszystko ok:)
    gratuluje - możliwe, że córeczki - żeby nie zapeszać za wcześnie:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka to ,że córeczka to wiem od zawsze hehe teraz musi na nastepnej wizycie ładnie pipke pokazać i mam nadzieje,że jajka już jej nie dorosną:d a mnie sie wydaje,że za mała jak na ten tydzien:p

a na moim suwaczku,że 9,5 grama i 6 cm ma w tym tyg a moja to dobrze wykarmiona bo 6,4cm i 70gram hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka a duzo pijesz? ja jak za malo wypije tez mam takie klucie. tak mi sie skojarzylo ale nie wiem do konca:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 21:54

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niooo NIUNIA ;D to pikny okaz będzie :D

NATALINKO PIERWSZORZĘDNA DECYZJA !!!!
    Ja też mam wykupiony abonament ale stwierdziliśmy z mężem że nie podoba nam się podejście do pacjenta w tej klinice - dlatego wolimy chodzić prywatnie i móc decydować kto mi między nogi będzie zaglądał ;P

MIRKA14 he he... skąd ja to znam :P
    ja również jak mam ochotę na coś kwaśnego, słonego czy ostrego - to po zaspokojeniu tej zachcianki od razu szukam jakiegoś deserku :P

Trzeba przyznać że w ciąży to kobieta może sobie troszkę poszaleć ze smakami - można się opychać na maxa a waga stoi :P
    ŻYĆ NIE UMIERAĆ !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 21:56

niunia lubi tę wiadomość

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia nie pokaże bo się wstydzi:) fajnie, że znasz wagę :) ja niestety nie poznałam, nie wiedzieć czemu:( a mój bąbel miał 6,5cm więc pewnie wtedy ważył podobnie:) a teraz już może go trochę podkarmiłam;)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana już nikt nie będzie ci zaglądał hehe chyba,że twoj maż od 12tyg robia usg przez brzuch hehe

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaga ??? bo moja siostra to jeszcze miała dopochwowo...
    ... a następnie przez brzuszek :D
    Myślę że to zależy od lekarza, ułożenia dziecka i oczywiście sprzętu :/

Ciekawe jak będzie u mnie ???
    ooo dziewczyny a jakie pytania należy zadać podczas takich badań prenatalnych ???
    O co powinnam zapytać moją GIN ??
    Może podrzucicie jakieś propozycje ???

1. TNT miało byc Kasieńko82 :D ??
    2. waga i długość ciemieniowo-siedzeniowa MISI??
    3. kość nosową ??
    4. ????

Ja tam nigdy lekarzom nie ufałam i raczej tego nie zmienię :D
    (no wiecie dziewczyny - nie chcę czegoś pominąć albo żeby się okazało że babka o czymś zapomniała - wolę się przygotować :D poszukam w necie :D )

np. moja GIN na pierwszym skierowaniu na badania diagnostyczne zapomniała zaznaczyć podstawowego badania tzn. morfologii - wolę mieć wszystko pod kontrolą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 22:23

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana Ty nie masz pytać ona sama ma wiedzieć co zmierzyć i Ci powiedzieć co i jak,;) 1. o TN, jak rozumiem miałaś na myśli NT przezierność karkową?:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 ma racje to lekarz powinien mowic co i jak!

powiem Ci jutro jak bede po ale mam dopiero wizyte w szpitalu o 18.20, wiec dlugi dzien sie szykuje.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena powodzenia:) koniecznie daj znać jutro,
    Dorjana Tobie też powodzonka życzę i czekam na wieści:)
    ale z was szczęściary, prawie wszystkie macie wizyty w jednym czasie:) a ja jeszcze dłuuuugo sobie poczekam:|
    Asia87 no już jestem bliżej niż dalej aby poczuć ruchy ale, że nie należę do najchudszych to pewnie trochę dłużej przyjdzie mi czekać:|

xnw4yx8dccihf62o.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ