X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, a może trzymała byś przegotowaną wodę w termosie. Mogłabyś mieć zawsze pod ręką w pokoju i nie musiałabys co chwila gotować wody. Nie wspomne o tym, ze zaoszczedziło by to Tobie sporo stresu. U mnie i siostra i brat korzystali z tej metody. Ja tez mam, chociażby do picia dla starszego mam już gotową wodę.

Fizjo w zdrowym odżywianiu to ja ekspertem nie jestem, ale jadam ostatnio jabłka, gruszki czy truskawki - to chyba są zdrowe przekaski:-) Ale tych miej zdrowych jest u mnie niestety zdecydowanie więcej;-) - herbatniki maślane i inne ciasteczka, kisiel - Chociaż jego to bym wrzuciła nawet do tych zdrowych, chipsy i niestety moje dziecko je lubi, bo brzuszek nie boli, ale staram się tylko czasami je jeść, jak najrzadziej. A wafle ryżowe? Ja akurat za bardzo nie przepadam, ale dobra przekąska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 05:01

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przywitam się już, dzień dobry:-) Słonko wstaje już a Kacperek pomyślał, że to już pora na śniadanie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 04:52

Kaja lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

patulla- dzień dobry :-) Widze że nasze dzieci wstają podobnie. Twoje zasypia po karmieniu??? Moje jest wtedy b. żywiołowe i za chiny nie uśnie znowu...a ja staram się żeby było cichutko...niech Starszak pośpi trochę dłużej :-)

A te przekaski...wafle ryżowe to jest może to. Spróbuje.
    U mnie zdecydowanie za dużo słodyczy. Dają one sporo energii ale tylko na krótko...no i nie trzeba ich wcale przygotowywać dlatego tak łatwo po nie sięgać. Nie chcę się jeszcze bardziej roztyć...i dawać synowi złego przykładu ;/ Muszę popracować nad tym naszym niezdrowym odżywianiem...

natalinka- My właśnie mamy w kuchni termos...bardzo praktyczne- bo nie trzeba co chwile grzać...i czekać na wodę. Mała jeszce nie korzysta z wody...bo na piersi...Ale syn rano pije mleko Bebiko...w południe kaszka z bobovity...Jak odleje rano wodę to starcza do samego wieczora. Pomyśl nad tym ;-)

Dobrego dnia:***

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, mój malutki zasnął od razu i spał aż do teraz. I dzisiaj nie wiem jakim cudem duży tez śpi jeszcze. A mój Konrad jest anty-mleczny, mleko przestał pić jak skończył rok, kaszki miesiąc później, teraz z wielkim trudem zjada jogurcik.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was sloneczka

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja zainwestowalam w podgrzewacz ze smyka była promocja 69zl i nie latam do kuchni jesli ci ma pomuc bo mi pomaga bo młody alarmy robi ostre w nocy jak głodny , a oni to co czytam u ciebie podobnie mamy ......

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla ja byłam w poniedziałek u nowego pediatry w gdańsku niby najlepszy w trojmiescie nazywa sie Andrzej Turski ,moje pytanie jest słyszałaś cos o nim ??

Ps.chyba ze nie z gdanska jesteś i pomylilam osoby!!!

Ps. A chłop mieszka i przyjmuje prywatnie w bloku moich teściów i dopiero teraz w akcji kolki, mleka itp trafilam do niego .....mój mąż leczył sie u niego na trojmiescie opinie ma b, dobre pytam bo lubie mieć wiecej info ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, mieszkam w Gdańsku, ale nie jestem stąd. I nie słyszałam o nim, pewnie dlatego, że nie szukałam nigdy jeszcze nikogo prywatnie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - patent z termosem praktykowałam już po samym porodzie do podgrzewania mojego mleka. Teraz to niezbyt dobre rozwiązanie, bo słabo trzyma ciepło. Muszę kupić nowy. O podgrzewaczu myślę cały czas, ale to też prąd. Chyba będę musiała iść z małym do lekarza, bo chrypi i coś mu swiszczy jak oddycha.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wiecie co? Rano spieszyłam się dzisiaj, bo dwie wizyty z małym mam. I siedzę juz teraz w tej drugiej przychodni i myślę sobie, że nie mam wkładek laktacyjnych. A zawsze mam tak, że jak mijają 2,5-3h od ostatniego karmienia to mleko samo lecieć zaczyna. I kurcze myślę co by tu zrobić żeby temu zapobiec. I co? U nawet chusteczek w torebce nie mam. No to musiałam się poratować pielucha tetrowa małego. Ale co by to było jak by mi się dwie mokre plamy zrobiły?:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:15

mychowe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- o ranyyyy...no nieżle!!! fajnie musiałaś wyglądać z pieluchą :-P Ale grunt że poradziłaś sobie.

natalinka- to nowy termos :-) w tesco są nie drogie...my mamy taki 1,5 litrowy własnie z tego sklepu i sprawuje się ok.
    Jak mojej coś swiszcy...to maczam patyczek od uszu w wodzie i nawilzam..czasami wyciagnie się jakiegoś babola...i to pomaga w calej sytacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:29

mychowe lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, ze to nie nosek tylko oddech. Najwyżej pojdziemy i niech go ogladnie. Na pogotowiu u nas przyjmują same konowaly. Dziecku kolegi jeden z nich przepisal lek, który nie istnieje... Co się dziwić jak siedzą tam rożni lekarze np. ginekolog. A jutro święto

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej witamy:)

kurcze, ale fajne proste pomysły tu podajecie. Ja kupowałam podgrzewacz do butelek a termos nówka stoi .

Dorjan-super tania ta apteka. Juz konto załozyłam i przy moich zakupach dowóż gratis. Naprawde fajna. A sprawdzona??Zadowolona jestes?

Patulla- patent z pielucha też przerabiałam, kiedy mnie wylew złapał u dendysty.heheh

natalinka-kurcze nawet Ci się nacieszyć dzieciakiem nie dają:((ciągle jakies pretensje. Współczuję. Teraz zamiast się radować, że dzidzi zdrowe,bo swoje w ciąży przeszlas to nadal dokuczają:((Ale głowa do góry będzie lepiej:))

Kaja-jak tam kolkowo?u nas od qpy do qpy rewelacja:) problem się zaczyna kiedy qpa nie nadchodzi, ale w porównaniu do tego co było to raj na ziemi

Dziewczyny a ktora coś pisała o POTÓWKACH I KROCHMALU??

PROSZĘ O PORADĘ BO JA KĄPIĘ I KREMUJĘ W OILATUM NO I NADAL SĄ I DOSYĆ DUŻOO..

MIŁEGO DNIA:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Szczessciara - ja daję Espumisan, ale jest po nim jeszcze gorzej. Delicol nie pomógł. Widzę, ze Kuba jest mega cierpliwy, bo aż tak nie płacze tylko bardzo się pręży, stęka i usteczka w podkówkę. Nie umiem mu pomóc i to mnie denerwuje

Dokładnie ten sam zestaw przerabiałam i też średniawo. Zainwestuj w Sab Simplex u mnie najbardziej pomógł albo BOBOTIC polski odpowiednik i też dawał radę, skład ma bardzopodobny. Nie ma sensu, żeby się dziecko męczyło

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bobotic daje i polecam. I Bobotic lepiej działa jak się da kilka kropli więcej niż piszą, wtedy na prawdę widać różnicę. Ja mam Bobotic forte i piszą żeby dać 3 krople, ja daje 4 lub 5.

A i pochwałę się... Mój malutki synek waży prawie 6300. A ja się dziwię czemu ubranka robią mu się małe;-)

ALAALICJA, Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja - za radą Patulii zamowilam w Gemini i jestem bardzo zadowolona. Jak bebilon się sprawdzi, to zamowie ponownie. A ten Sab simplex dostępny jest bez recepty?

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - mały rośnie pięknie :) Mój tydzień temu miał dopiero 3600 g.

patulla lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka u nas w Polsce ten sab simplex chyba nie jest dostepny. Trzeba go jakoś załatwiać inaczej. Ale właśnie tak jakby jego odpowiednikiem jest bobotic

szczessciara lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki!

Co do piersi ja się nie wypowiadam, przed ciążą miałam G, teraz mam duże G:P także dobrze, że nie jeszcze większe:P

Natalinka, może Twoja mama chce, żebyś wodę między nogami grzała?? Nikomu nie będziesz przeszkadzać i prądu nie zużyjesz:D moja siostra stosowała też termos, ja narazie nie potrzebuję, ale jak coś to też z termosu będę korzystać.

Patulla niezła akcja i doskonale rozumie, mam to samo:/ ale na szczęście ostatnio odkryłam wkładki w rossmanie po 6 zł, więc duża ulga cenowa, bo wcześniej za 30 szt płaciłam 20-25:/

natalinka u Łukaszka jak coś świszczy to nakraplam solą fizjolgiczną i próbuję odciągać fridą, czasami coś wyskoczy a czasami chyba siedzi za głęboko;P Może spróbuj nawilżyć nosek?

Dziewczyny bylyscie juz z maluchami w centrum handlowym?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla pieknie Kacperek rosnie:) Ciekawa jestem Łukaszka ile już wazy:)

Kuede zabrałam sie za generalne pozadki w domu. Nie powiem z dzieckiem maluskim jest to nie lada wyczyn:P

Kurde wczoraj zjadłam papryke. Mały dzis troche szaleje z kupami:P oby mu nie zaszkodziło.

a na potowki siostra dala mi jakis poszek nadmanganian potasu czy jakos tak, pozniej poprawie jak cos:P

Ok ide karmic, milego dnia :*

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ