KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalinka, a może trzymała byś przegotowaną wodę w termosie. Mogłabyś mieć zawsze pod ręką w pokoju i nie musiałabys co chwila gotować wody. Nie wspomne o tym, ze zaoszczedziło by to Tobie sporo stresu. U mnie i siostra i brat korzystali z tej metody. Ja tez mam, chociażby do picia dla starszego mam już gotową wodę.
Fizjo w zdrowym odżywianiu to ja ekspertem nie jestem, ale jadam ostatnio jabłka, gruszki czy truskawki - to chyba są zdrowe przekaski:-) Ale tych miej zdrowych jest u mnie niestety zdecydowanie więcej;-) - herbatniki maślane i inne ciasteczka, kisiel - Chociaż jego to bym wrzuciła nawet do tych zdrowych, chipsy i niestety moje dziecko je lubi, bo brzuszek nie boli, ale staram się tylko czasami je jeść, jak najrzadziej. A wafle ryżowe? Ja akurat za bardzo nie przepadam, ale dobra przekąska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 05:01
-
hej,
patulla- dzień dobryWidze że nasze dzieci wstają podobnie. Twoje zasypia po karmieniu??? Moje jest wtedy b. żywiołowe i za chiny nie uśnie znowu...a ja staram się żeby było cichutko...niech Starszak pośpi trochę dłużej
A te przekaski...wafle ryżowe to jest może to. Spróbuje.
U mnie zdecydowanie za dużo słodyczy. Dają one sporo energii ale tylko na krótko...no i nie trzeba ich wcale przygotowywać dlatego tak łatwo po nie sięgać. Nie chcę się jeszcze bardziej roztyć...i dawać synowi złego przykładu ;/ Muszę popracować nad tym naszym niezdrowym odżywianiem...
natalinka- My właśnie mamy w kuchni termos...bardzo praktyczne- bo nie trzeba co chwile grzać...i czekać na wodę. Mała jeszce nie korzysta z wody...bo na piersi...Ale syn rano pije mleko Bebiko...w południe kaszka z bobovity...Jak odleje rano wodę to starcza do samego wieczora. Pomyśl nad tym
Dobrego dnia:*** -
Natalinka ja zainwestowalam w podgrzewacz ze smyka była promocja 69zl i nie latam do kuchni jesli ci ma pomuc bo mi pomaga bo młody alarmy robi ostre w nocy jak głodny , a oni to co czytam u ciebie podobnie mamy ......
-
Patulla ja byłam w poniedziałek u nowego pediatry w gdańsku niby najlepszy w trojmiescie nazywa sie Andrzej Turski ,moje pytanie jest słyszałaś cos o nim ??
Ps.chyba ze nie z gdanska jesteś i pomylilam osoby!!!
Ps. A chłop mieszka i przyjmuje prywatnie w bloku moich teściów i dopiero teraz w akcji kolki, mleka itp trafilam do niego .....mój mąż leczył sie u niego na trojmiescie opinie ma b, dobre pytam bo lubie mieć wiecej info .... -
Dziewczyny - patent z termosem praktykowałam już po samym porodzie do podgrzewania mojego mleka. Teraz to niezbyt dobre rozwiązanie, bo słabo trzyma ciepło. Muszę kupić nowy. O podgrzewaczu myślę cały czas, ale to też prąd. Chyba będę musiała iść z małym do lekarza, bo chrypi i coś mu swiszczy jak oddycha.
-
Kurcze, wiecie co? Rano spieszyłam się dzisiaj, bo dwie wizyty z małym mam. I siedzę juz teraz w tej drugiej przychodni i myślę sobie, że nie mam wkładek laktacyjnych. A zawsze mam tak, że jak mijają 2,5-3h od ostatniego karmienia to mleko samo lecieć zaczyna. I kurcze myślę co by tu zrobić żeby temu zapobiec. I co? U nawet chusteczek w torebce nie mam. No to musiałam się poratować pielucha tetrowa małego. Ale co by to było jak by mi się dwie mokre plamy zrobiły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:15
mychowe lubi tę wiadomość
-
patulla- o ranyyyy...no nieżle!!! fajnie musiałaś wyglądać z pieluchą
Ale grunt że poradziłaś sobie.
natalinka- to nowy termosw tesco są nie drogie...my mamy taki 1,5 litrowy własnie z tego sklepu i sprawuje się ok.
Jak mojej coś swiszcy...to maczam patyczek od uszu w wodzie i nawilzam..czasami wyciagnie się jakiegoś babola...i to pomaga w calej sytacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:29
mychowe lubi tę wiadomość
-
Problem w tym, ze to nie nosek tylko oddech. Najwyżej pojdziemy i niech go ogladnie. Na pogotowiu u nas przyjmują same konowaly. Dziecku kolegi jeden z nich przepisal lek, który nie istnieje... Co się dziwić jak siedzą tam rożni lekarze np. ginekolog. A jutro święto
-
hej hej witamy:)
kurcze, ale fajne proste pomysły tu podajecie. Ja kupowałam podgrzewacz do butelek a termos nówka stoi .
Dorjan-super tania ta apteka. Juz konto załozyłam i przy moich zakupach dowóż gratis. Naprawde fajna. A sprawdzona??Zadowolona jestes?
Patulla- patent z pielucha też przerabiałam, kiedy mnie wylew złapał u dendysty.heheh
natalinka-kurcze nawet Ci się nacieszyć dzieciakiem nie dają(ciągle jakies pretensje. Współczuję. Teraz zamiast się radować, że dzidzi zdrowe,bo swoje w ciąży przeszlas to nadal dokuczają
(Ale głowa do góry będzie lepiej:))
Kaja-jak tam kolkowo?u nas od qpy do qpy rewelacja:) problem się zaczyna kiedy qpa nie nadchodzi, ale w porównaniu do tego co było to raj na ziemi
Dziewczyny a ktora coś pisała o POTÓWKACH I KROCHMALU??
PROSZĘ O PORADĘ BO JA KĄPIĘ I KREMUJĘ W OILATUM NO I NADAL SĄ I DOSYĆ DUŻOO..
MIŁEGO DNIA:))
-
natalinka wrote:Szczessciara - ja daję Espumisan, ale jest po nim jeszcze gorzej. Delicol nie pomógł. Widzę, ze Kuba jest mega cierpliwy, bo aż tak nie płacze tylko bardzo się pręży, stęka i usteczka w podkówkę. Nie umiem mu pomóc i to mnie denerwuje
Dokładnie ten sam zestaw przerabiałam i też średniawo. Zainwestuj w Sab Simplex u mnie najbardziej pomógł albo BOBOTIC polski odpowiednik i też dawał radę, skład ma bardzopodobny. Nie ma sensu, żeby się dziecko męczyło -
Ja Bobotic daje i polecam. I Bobotic lepiej działa jak się da kilka kropli więcej niż piszą, wtedy na prawdę widać różnicę. Ja mam Bobotic forte i piszą żeby dać 3 krople, ja daje 4 lub 5.
A i pochwałę się... Mój malutki synek waży prawie 6300. A ja się dziwię czemu ubranka robią mu się małe;-)ALAALICJA, Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość
-
hej mamuśki!
Co do piersi ja się nie wypowiadam, przed ciążą miałam G, teraz mam duże G:P także dobrze, że nie jeszcze większe:P
Natalinka, może Twoja mama chce, żebyś wodę między nogami grzała?? Nikomu nie będziesz przeszkadzać i prądu nie zużyjesz:D moja siostra stosowała też termos, ja narazie nie potrzebuję, ale jak coś to też z termosu będę korzystać.
Patulla niezła akcja i doskonale rozumie, mam to samo:/ ale na szczęście ostatnio odkryłam wkładki w rossmanie po 6 zł, więc duża ulga cenowa, bo wcześniej za 30 szt płaciłam 20-25:/
natalinka u Łukaszka jak coś świszczy to nakraplam solą fizjolgiczną i próbuję odciągać fridą, czasami coś wyskoczy a czasami chyba siedzi za głęboko;P Może spróbuj nawilżyć nosek?
Dziewczyny bylyscie juz z maluchami w centrum handlowym? -
Patulla pieknie Kacperek rosnie:) Ciekawa jestem Łukaszka ile już wazy:)
Kuede zabrałam sie za generalne pozadki w domu. Nie powiem z dzieckiem maluskim jest to nie lada wyczyn:P
Kurde wczoraj zjadłam papryke. Mały dzis troche szaleje z kupami:P oby mu nie zaszkodziło.
a na potowki siostra dala mi jakis poszek nadmanganian potasu czy jakos tak, pozniej poprawie jak cos:P
Ok ide karmic, milego dnia :*