X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, a może trzymała byś przegotowaną wodę w termosie. Mogłabyś mieć zawsze pod ręką w pokoju i nie musiałabys co chwila gotować wody. Nie wspomne o tym, ze zaoszczedziło by to Tobie sporo stresu. U mnie i siostra i brat korzystali z tej metody. Ja tez mam, chociażby do picia dla starszego mam już gotową wodę.

Fizjo w zdrowym odżywianiu to ja ekspertem nie jestem, ale jadam ostatnio jabłka, gruszki czy truskawki - to chyba są zdrowe przekaski:-) Ale tych miej zdrowych jest u mnie niestety zdecydowanie więcej;-) - herbatniki maślane i inne ciasteczka, kisiel - Chociaż jego to bym wrzuciła nawet do tych zdrowych, chipsy i niestety moje dziecko je lubi, bo brzuszek nie boli, ale staram się tylko czasami je jeść, jak najrzadziej. A wafle ryżowe? Ja akurat za bardzo nie przepadam, ale dobra przekąska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 05:01

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przywitam się już, dzień dobry:-) Słonko wstaje już a Kacperek pomyślał, że to już pora na śniadanie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 04:52

Kaja lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

patulla- dzień dobry :-) Widze że nasze dzieci wstają podobnie. Twoje zasypia po karmieniu??? Moje jest wtedy b. żywiołowe i za chiny nie uśnie znowu...a ja staram się żeby było cichutko...niech Starszak pośpi trochę dłużej :-)

A te przekaski...wafle ryżowe to jest może to. Spróbuje.
    U mnie zdecydowanie za dużo słodyczy. Dają one sporo energii ale tylko na krótko...no i nie trzeba ich wcale przygotowywać dlatego tak łatwo po nie sięgać. Nie chcę się jeszcze bardziej roztyć...i dawać synowi złego przykładu ;/ Muszę popracować nad tym naszym niezdrowym odżywianiem...

natalinka- My właśnie mamy w kuchni termos...bardzo praktyczne- bo nie trzeba co chwile grzać...i czekać na wodę. Mała jeszce nie korzysta z wody...bo na piersi...Ale syn rano pije mleko Bebiko...w południe kaszka z bobovity...Jak odleje rano wodę to starcza do samego wieczora. Pomyśl nad tym ;-)

Dobrego dnia:***

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, mój malutki zasnął od razu i spał aż do teraz. I dzisiaj nie wiem jakim cudem duży tez śpi jeszcze. A mój Konrad jest anty-mleczny, mleko przestał pić jak skończył rok, kaszki miesiąc później, teraz z wielkim trudem zjada jogurcik.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was sloneczka

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja zainwestowalam w podgrzewacz ze smyka była promocja 69zl i nie latam do kuchni jesli ci ma pomuc bo mi pomaga bo młody alarmy robi ostre w nocy jak głodny , a oni to co czytam u ciebie podobnie mamy ......

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla ja byłam w poniedziałek u nowego pediatry w gdańsku niby najlepszy w trojmiescie nazywa sie Andrzej Turski ,moje pytanie jest słyszałaś cos o nim ??

Ps.chyba ze nie z gdanska jesteś i pomylilam osoby!!!

Ps. A chłop mieszka i przyjmuje prywatnie w bloku moich teściów i dopiero teraz w akcji kolki, mleka itp trafilam do niego .....mój mąż leczył sie u niego na trojmiescie opinie ma b, dobre pytam bo lubie mieć wiecej info ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, mieszkam w Gdańsku, ale nie jestem stąd. I nie słyszałam o nim, pewnie dlatego, że nie szukałam nigdy jeszcze nikogo prywatnie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - patent z termosem praktykowałam już po samym porodzie do podgrzewania mojego mleka. Teraz to niezbyt dobre rozwiązanie, bo słabo trzyma ciepło. Muszę kupić nowy. O podgrzewaczu myślę cały czas, ale to też prąd. Chyba będę musiała iść z małym do lekarza, bo chrypi i coś mu swiszczy jak oddycha.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wiecie co? Rano spieszyłam się dzisiaj, bo dwie wizyty z małym mam. I siedzę juz teraz w tej drugiej przychodni i myślę sobie, że nie mam wkładek laktacyjnych. A zawsze mam tak, że jak mijają 2,5-3h od ostatniego karmienia to mleko samo lecieć zaczyna. I kurcze myślę co by tu zrobić żeby temu zapobiec. I co? U nawet chusteczek w torebce nie mam. No to musiałam się poratować pielucha tetrowa małego. Ale co by to było jak by mi się dwie mokre plamy zrobiły?:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:15

mychowe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- o ranyyyy...no nieżle!!! fajnie musiałaś wyglądać z pieluchą :-P Ale grunt że poradziłaś sobie.

natalinka- to nowy termos :-) w tesco są nie drogie...my mamy taki 1,5 litrowy własnie z tego sklepu i sprawuje się ok.
    Jak mojej coś swiszcy...to maczam patyczek od uszu w wodzie i nawilzam..czasami wyciagnie się jakiegoś babola...i to pomaga w calej sytacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:29

mychowe lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, ze to nie nosek tylko oddech. Najwyżej pojdziemy i niech go ogladnie. Na pogotowiu u nas przyjmują same konowaly. Dziecku kolegi jeden z nich przepisal lek, który nie istnieje... Co się dziwić jak siedzą tam rożni lekarze np. ginekolog. A jutro święto

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej witamy:)

kurcze, ale fajne proste pomysły tu podajecie. Ja kupowałam podgrzewacz do butelek a termos nówka stoi .

Dorjan-super tania ta apteka. Juz konto załozyłam i przy moich zakupach dowóż gratis. Naprawde fajna. A sprawdzona??Zadowolona jestes?

Patulla- patent z pielucha też przerabiałam, kiedy mnie wylew złapał u dendysty.heheh

natalinka-kurcze nawet Ci się nacieszyć dzieciakiem nie dają:((ciągle jakies pretensje. Współczuję. Teraz zamiast się radować, że dzidzi zdrowe,bo swoje w ciąży przeszlas to nadal dokuczają:((Ale głowa do góry będzie lepiej:))

Kaja-jak tam kolkowo?u nas od qpy do qpy rewelacja:) problem się zaczyna kiedy qpa nie nadchodzi, ale w porównaniu do tego co było to raj na ziemi

Dziewczyny a ktora coś pisała o POTÓWKACH I KROCHMALU??

PROSZĘ O PORADĘ BO JA KĄPIĘ I KREMUJĘ W OILATUM NO I NADAL SĄ I DOSYĆ DUŻOO..

MIŁEGO DNIA:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Szczessciara - ja daję Espumisan, ale jest po nim jeszcze gorzej. Delicol nie pomógł. Widzę, ze Kuba jest mega cierpliwy, bo aż tak nie płacze tylko bardzo się pręży, stęka i usteczka w podkówkę. Nie umiem mu pomóc i to mnie denerwuje

Dokładnie ten sam zestaw przerabiałam i też średniawo. Zainwestuj w Sab Simplex u mnie najbardziej pomógł albo BOBOTIC polski odpowiednik i też dawał radę, skład ma bardzopodobny. Nie ma sensu, żeby się dziecko męczyło

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bobotic daje i polecam. I Bobotic lepiej działa jak się da kilka kropli więcej niż piszą, wtedy na prawdę widać różnicę. Ja mam Bobotic forte i piszą żeby dać 3 krople, ja daje 4 lub 5.

A i pochwałę się... Mój malutki synek waży prawie 6300. A ja się dziwię czemu ubranka robią mu się małe;-)

ALAALICJA, Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja - za radą Patulii zamowilam w Gemini i jestem bardzo zadowolona. Jak bebilon się sprawdzi, to zamowie ponownie. A ten Sab simplex dostępny jest bez recepty?

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - mały rośnie pięknie :) Mój tydzień temu miał dopiero 3600 g.

patulla lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka u nas w Polsce ten sab simplex chyba nie jest dostepny. Trzeba go jakoś załatwiać inaczej. Ale właśnie tak jakby jego odpowiednikiem jest bobotic

szczessciara lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki!

Co do piersi ja się nie wypowiadam, przed ciążą miałam G, teraz mam duże G:P także dobrze, że nie jeszcze większe:P

Natalinka, może Twoja mama chce, żebyś wodę między nogami grzała?? Nikomu nie będziesz przeszkadzać i prądu nie zużyjesz:D moja siostra stosowała też termos, ja narazie nie potrzebuję, ale jak coś to też z termosu będę korzystać.

Patulla niezła akcja i doskonale rozumie, mam to samo:/ ale na szczęście ostatnio odkryłam wkładki w rossmanie po 6 zł, więc duża ulga cenowa, bo wcześniej za 30 szt płaciłam 20-25:/

natalinka u Łukaszka jak coś świszczy to nakraplam solą fizjolgiczną i próbuję odciągać fridą, czasami coś wyskoczy a czasami chyba siedzi za głęboko;P Może spróbuj nawilżyć nosek?

Dziewczyny bylyscie juz z maluchami w centrum handlowym?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla pieknie Kacperek rosnie:) Ciekawa jestem Łukaszka ile już wazy:)

Kuede zabrałam sie za generalne pozadki w domu. Nie powiem z dzieckiem maluskim jest to nie lada wyczyn:P

Kurde wczoraj zjadłam papryke. Mały dzis troche szaleje z kupami:P oby mu nie zaszkodziło.

a na potowki siostra dala mi jakis poszek nadmanganian potasu czy jakos tak, pozniej poprawie jak cos:P

Ok ide karmic, milego dnia :*

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ