X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja kochana te kolki to od dnia zależy wiec dzis mniej a jutro z podwójnym uderzeniem :-/ tak u nas działa ehhhh wczoraj padlam jak kafka mąż go karmil bo ja jak mnie sie cos pytał odpowauadalam mechanicznue ile i jakue krople hihi masakra on w końcu sie ogarnął i mi pomaga bo juz z sił opadlam totalnie spałam az 4h i nowo narodzona normalnie Lux torpeda :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mlody dzis 7:30 wstał na jedzenie już podaje mu 4 łyżeczki nutramigenu i zobaczymy czy to mu pomoże :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja może to co ja podaje nutramigen ???

ALAALICJA lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - co robię? Mówię do niego, opowiadam co będziemy kiedyś robić, śpiewam (chociaż czasami się krzywi, więc chyba talentu nie mam ;) ), gugam sobie z nim, pokazuję zabawki, leżymy na macie, na brzuszku i u mnie na brzuszku, bujamy się, patrzymy w okno, nosimy na prosto i... jemy po 3 h 90 ml ;) z przerwami na guganie i czkawkę. Raz leżał na moich kolanach twarzą do mnie i tyłem do telewizora i na mnie patrzył, a ja oglądałam sobie wiadomości. I nagle słyszę takie fajne: eee, eee. Popatrzyłam, uśmiechnął się i już było ok ;)

mychowe lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol - ja raczej wyjścia nie planuję. Jestem totalnie poddana terrorowi syna. Mąż jest zazdrosny, bo mały śpi z nami, ja w środku, by mąż go nie zgniótł. I zawsze Kubuś w nocy tak pełza, że budzę się, gdy mamy buzie przy sobie, albo otwieram oczy, a on nie śpi i się śmieje do mnie. Różnie. Ostatnio spał ściskając moją koszulkę, na co mąż powiedział, że syn dał mi dowód miłości. Bywa, że wychodzę do kuchni i gdy wracam pytam męża jak tam, śpi? A wtedy Kuba w ryk pomimo tego, że dopiero leżał spokojnie. Podchodzę, mówię: już jestem i spokój. Nie wiedziałam, że dzieci tak dużo rozumieją....
    A tak poza tym, gdyby zrobić listę moich macierzyńskich wpadek, to pewnie byłaby długa. Raz obudziłam się a Kuba wymachuje rączką z przyklejoną moją wkładką laktacyjną. Zamarłam... Chyba mi się wysunęła, a ten musiał zaraz ją przysposobić ;)

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie na froncie kolkowym :D
    my również dzielnie walczymy...
    naiwnie nadal wierzę że będzie już coraz lepiej (na podstawie statystyk 7-8 tydzień to nasilenie problemów kolkowych)...
    kończymy 8 tydzień więc teraz musi być już z górki :))

Odliczamy dni do kolejnej miesięcznicy. Pozostało tylko 6 dni :D
    Ależ ten czas leci... i pomyśleć że ja się bałam że będę się nudzić na macierzyńskim :P
    Dobre sobie :D
    To się nazywają dopiero wakacje !!!
    Zyczę Wam miłego i spokojnego weekendu mamuśki <3

10406752_733145750074935_7164750374279354822_n.jpg

PS. NAJLEPSZY SPOSÓB NA WOLNY WIECZOREK !!! SAMOCHÓD !!!
    (ale o tym pewnie wszyscy wiedzą)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 06:40

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan hehehe wiemy wiemy skończą się nam te kolki szybko i będzie pieknie fakt jest pieknie ,ale będzie jeszcze piękniej :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobote i miłego weekendu !!!!! ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe skończą się kolki zacznie ząbkowanie :) i skoki rozwojowe.
    Ja staram się jak najczęściej podsuwać małego mężowi, zresztą on tam nie ma problemu zebu go przebrać, ponosić, ululać, właśnie po to żeby nie był tylko ze mną tak mocno związany. Zresztą ja w grudniu wracam do pracy a mąż z nim zostaje więc musi umieć dać sobie z nim radę. A do odbicia to najlepszy jest tata, no i jak brzuszek boli to też najlepiej tata masuje i tuli (o ile jest w domu a nie w pracy).

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Kaja lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol no fakt zaczna sie inne bóle ,ale mnie sie wydaje że teraz najgorzej pozniej już z górki :-) oby mój ząbkowanie bez bólu miał hehehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Dorjan hehehe wiemy wiemy skończą się nam te kolki szybko i będzie pieknie fakt jest pieknie ,ale będzie jeszcze piękniej :-)

heheh ???????optymistki:)heheh

skończą się KOLKI zaczną się ZĘBOLKI:)

Kaja lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo:)

u nas pogoda nie za ciekawa:(mala miala spokojna noc i narazie jest ok...

Kaja lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Witajcie na froncie kolkowym :D
    my również dzielnie walczymy...
    naiwnie nadal wierzę że będzie już coraz lepiej (na podstawie statystyk 7-8 tydzień to nasilenie problemów kolkowych)...
    kończymy 8 tydzień więc teraz musi być już z górki :))

Odliczamy dni do kolejnej miesięcznicy. Pozostało tylko 6 dni :D
    Ależ ten czas leci... i pomyśleć że ja się bałam że będę się nudzić na macierzyńskim :P
    Dobre sobie :D
    To się nazywają dopiero wakacje !!!
    Zyczę Wam miłego i spokojnego weekendu mamuśki <3

10406752_733145750074935_7164750374279354822_n.jpg

PS. NAJLEPSZY SPOSÓB NA WOLNY WIECZOREK !!! SAMOCHÓD !!!
    (ale o tym pewnie wszyscy wiedzą)

ALE DUŻY CHŁOPAK:)WYSTYLIZOWANY NORMALNIE SPORTSMEN:)FAJOWO

Kaja, Dorjana lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Allicja może to co ja podaje nutramigen ???

WŁAŚNIE SIĘ ZASTANAWIAM...z drugiej strony taka ciągła zmiana mleka też jej niewskazana...uffffffff zobaczymy

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Hej :)
    My dziś byłyśmy na szczepieniu, wziełam te normalne z myślą że jak będzie strasznie płakac to od nastepnego wezme te skojarzone, a lekarka że tak nie można ;/ a na poprzedniej wizycie mówiła co inego...
    Malutka płakała, ale nie tak bardzo jak przy pobraniu krwi.
    Teraz albo marudzi i płacze albo śpi.
    Czy wasze dzieci miały temperature po szczepieniach?
    Waga małej to już 4450 :) a dwa tyg temu miała 4 kg

Alaalicja - ja tez chcę coś dać mojej lekarce, co Ty dałaś?
    Natalinka - ja wziełam zieloną sukienkę, dzisiaj przyszły i jest ok :) ale ta druga która kupiłam to mega duża mimo że tez S ;/

aga- jakoś szczególnie kreatywna nie byłam. Kupiłam zestaw srebrnych filizanek (kolor srebrny heheh)w takim eleganckim opakowaniu, do tego duże Ferrero Rocher i koniak. Należało się jej:))

aga8787 lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

Nie jestem pewna, ale podejrzewam u Łukaszowego skok rozwojowy?? Wczorajsze narączkowsko, w nocy częściej się budził, a dziś widze to samo. Na szczęście dziś już jest tata do pomocy:D To mama już buszuje, a co!

Nie powiem, noc była ciekawa:P o 23:30 dopiero Krasnal zasnął, zazwyczaj o 22 już chrupie, o 2:30 pobudka i później już standardowo co 3 godziny, ale nie od zaśnięcia, tylko od jedzenia, więc dziś mało mama pospała:P

A o 10 wstał, to później głodny o 11, a teraz wariuje z tata, a Łukaszo gugaskuje jak szalony:)

kurde dostałam na e-malia, propozycję fotoksiążki dla Łukaszka za 19 zł(z niebieskiego pudełka, ze szpitala) i się zastanawiam czy to nie jakiś przekręt, czy skorzystać, bo nie ukrywajmy super pamiątka by była, a cena rewelacyjna:P

Natalinka, widze zestaw zabaw jak i u nas:P ale u nas jednak występuje pare przerw drzemkowych, choć nie ukrywam coraz mniej i krócej:P

Kurde rozpadało się i dupa ze spacerku, znowu się będziemy kisić w domu, eh...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

bea_tina na allegro sa fotoksiazki w podobnej cenie i wiecej stron:-P ja mam z cewe dwie fotoksiazki-b. dobra jakos...ale drogie. i jedna z allegro...i familly s.tez jedna-ta chyba byla w promocji za 19 zl +koszt wysyłki...pamiatka fajna...tylko troche pozera czasu zeby ja zrobic :)

my juz po spacerku...wryyyy zapomnialam ze dzis dzien dyszla...i było mase ludzi na mieście. Co chwilę ktos nas zaczepial i dziwił się..."ooo jaki fajny wozek....".."ooo to tak można?" Spotkałam też moich ulubieńców...trzech tatusiów!!! z dziecmi na spacerze...uroczy widok:))jak z filmu ktory kiedys oglądałam..heheh. Zawsze miło się pozdrawiamy i lecimy w swoje strony.

Kupiłam zaproszenia na chrzest...i chyba czas je już rozwiesć...hym...
    Trzeba jescze jakaś sukieneczke Małej kupic....Macie jakieś pomysły??

pozdrawiam:******

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też kisimy sie w domu co chwilka pada deszcze lipa jak nic oby jutro bylo ciut lepiej to do kosciola i na spacer mlody pojdzie bo tak to 2 razy dziennie poginamy po wsi :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byliśmy u fotografa zrobić zdjęcie małemu do dowodu :)
    Fizjo kiedy macie chrzest? My za miesiąc, kurcze a jeszcze nic nie załatwione :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ