KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Allicja kochana te kolki to od dnia zależy wiec dzis mniej a jutro z podwójnym uderzeniem
tak u nas działa ehhhh wczoraj padlam jak kafka mąż go karmil bo ja jak mnie sie cos pytał odpowauadalam mechanicznue ile i jakue krople hihi masakra on w końcu sie ogarnął i mi pomaga bo juz z sił opadlam totalnie spałam az 4h i nowo narodzona normalnie Lux torpeda
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Niunia - co robię? Mówię do niego, opowiadam co będziemy kiedyś robić, śpiewam (chociaż czasami się krzywi, więc chyba talentu nie mam
), gugam sobie z nim, pokazuję zabawki, leżymy na macie, na brzuszku i u mnie na brzuszku, bujamy się, patrzymy w okno, nosimy na prosto i... jemy po 3 h 90 ml
z przerwami na guganie i czkawkę. Raz leżał na moich kolanach twarzą do mnie i tyłem do telewizora i na mnie patrzył, a ja oglądałam sobie wiadomości. I nagle słyszę takie fajne: eee, eee. Popatrzyłam, uśmiechnął się i już było ok
mychowe lubi tę wiadomość
-
Zozol - ja raczej wyjścia nie planuję. Jestem totalnie poddana terrorowi syna. Mąż jest zazdrosny, bo mały śpi z nami, ja w środku, by mąż go nie zgniótł. I zawsze Kubuś w nocy tak pełza, że budzę się, gdy mamy buzie przy sobie, albo otwieram oczy, a on nie śpi i się śmieje do mnie. Różnie. Ostatnio spał ściskając moją koszulkę, na co mąż powiedział, że syn dał mi dowód miłości. Bywa, że wychodzę do kuchni i gdy wracam pytam męża jak tam, śpi? A wtedy Kuba w ryk pomimo tego, że dopiero leżał spokojnie. Podchodzę, mówię: już jestem i spokój. Nie wiedziałam, że dzieci tak dużo rozumieją....
A tak poza tym, gdyby zrobić listę moich macierzyńskich wpadek, to pewnie byłaby długa. Raz obudziłam się a Kuba wymachuje rączką z przyklejoną moją wkładką laktacyjną. Zamarłam... Chyba mi się wysunęła, a ten musiał zaraz ją przysposobićmagdalena lubi tę wiadomość
-
Witajcie na froncie kolkowym
my również dzielnie walczymy...
naiwnie nadal wierzę że będzie już coraz lepiej (na podstawie statystyk 7-8 tydzień to nasilenie problemów kolkowych)...
kończymy 8 tydzień więc teraz musi być już z górki)
Odliczamy dni do kolejnej miesięcznicy. Pozostało tylko 6 dni
Ależ ten czas leci... i pomyśleć że ja się bałam że będę się nudzić na macierzyńskim
Dobre sobie
To się nazywają dopiero wakacje !!!
Zyczę Wam miłego i spokojnego weekendu mamuśki
PS. NAJLEPSZY SPOSÓB NA WOLNY WIECZOREK !!! SAMOCHÓD !!!
(ale o tym pewnie wszyscy wiedzą)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 06:40
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
Hehe skończą się kolki zacznie ząbkowanie
i skoki rozwojowe.
Ja staram się jak najczęściej podsuwać małego mężowi, zresztą on tam nie ma problemu zebu go przebrać, ponosić, ululać, właśnie po to żeby nie był tylko ze mną tak mocno związany. Zresztą ja w grudniu wracam do pracy a mąż z nim zostaje więc musi umieć dać sobie z nim radę. A do odbicia to najlepszy jest tata, no i jak brzuszek boli to też najlepiej tata masuje i tuli (o ile jest w domu a nie w pracy).Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość
-
Dorjana wrote:Witajcie na froncie kolkowym
my również dzielnie walczymy...
naiwnie nadal wierzę że będzie już coraz lepiej (na podstawie statystyk 7-8 tydzień to nasilenie problemów kolkowych)...
kończymy 8 tydzień więc teraz musi być już z górki)
Odliczamy dni do kolejnej miesięcznicy. Pozostało tylko 6 dni
Ależ ten czas leci... i pomyśleć że ja się bałam że będę się nudzić na macierzyńskim
Dobre sobie
To się nazywają dopiero wakacje !!!
Zyczę Wam miłego i spokojnego weekendu mamuśki
PS. NAJLEPSZY SPOSÓB NA WOLNY WIECZOREK !!! SAMOCHÓD !!!
(ale o tym pewnie wszyscy wiedzą)
ALE DUŻY CHŁOPAK:)WYSTYLIZOWANY NORMALNIE SPORTSMEN:)FAJOWOKaja, Dorjana lubią tę wiadomość
-
aga8787 wrote:Hej
My dziś byłyśmy na szczepieniu, wziełam te normalne z myślą że jak będzie strasznie płakac to od nastepnego wezme te skojarzone, a lekarka że tak nie można ;/ a na poprzedniej wizycie mówiła co inego...
Malutka płakała, ale nie tak bardzo jak przy pobraniu krwi.
Teraz albo marudzi i płacze albo śpi.
Czy wasze dzieci miały temperature po szczepieniach?
Waga małej to już 4450a dwa tyg temu miała 4 kg
Alaalicja - ja tez chcę coś dać mojej lekarce, co Ty dałaś?
Natalinka - ja wziełam zieloną sukienkę, dzisiaj przyszły i jest okale ta druga która kupiłam to mega duża mimo że tez S ;/
aga- jakoś szczególnie kreatywna nie byłam. Kupiłam zestaw srebrnych filizanek (kolor srebrny heheh)w takim eleganckim opakowaniu, do tego duże Ferrero Rocher i koniak. Należało się jej:))aga8787 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja:)
Nie jestem pewna, ale podejrzewam u Łukaszowego skok rozwojowy?? Wczorajsze narączkowsko, w nocy częściej się budził, a dziś widze to samo. Na szczęście dziś już jest tata do pomocy:D To mama już buszuje, a co!
Nie powiem, noc była ciekawa:P o 23:30 dopiero Krasnal zasnął, zazwyczaj o 22 już chrupie, o 2:30 pobudka i później już standardowo co 3 godziny, ale nie od zaśnięcia, tylko od jedzenia, więc dziś mało mama pospała:P
A o 10 wstał, to później głodny o 11, a teraz wariuje z tata, a Łukaszo gugaskuje jak szalony:)
kurde dostałam na e-malia, propozycję fotoksiążki dla Łukaszka za 19 zł(z niebieskiego pudełka, ze szpitala) i się zastanawiam czy to nie jakiś przekręt, czy skorzystać, bo nie ukrywajmy super pamiątka by była, a cena rewelacyjna:P
Natalinka, widze zestaw zabaw jak i u nas:P ale u nas jednak występuje pare przerw drzemkowych, choć nie ukrywam coraz mniej i krócej:P
Kurde rozpadało się i dupa ze spacerku, znowu się będziemy kisić w domu, eh... -
hejka
bea_tina na allegro sa fotoksiazki w podobnej cenie i wiecej stron:-P ja mam z cewe dwie fotoksiazki-b. dobra jakos...ale drogie. i jedna z allegro...i familly s.tez jedna-ta chyba byla w promocji za 19 zl +koszt wysyłki...pamiatka fajna...tylko troche pozera czasu zeby ja zrobic
my juz po spacerku...wryyyy zapomnialam ze dzis dzien dyszla...i było mase ludzi na mieście. Co chwilę ktos nas zaczepial i dziwił się..."ooo jaki fajny wozek....".."ooo to tak można?" Spotkałam też moich ulubieńców...trzech tatusiów!!! z dziecmi na spacerze...uroczy widok:))jak z filmu ktory kiedys oglądałam..heheh. Zawsze miło się pozdrawiamy i lecimy w swoje strony.
Kupiłam zaproszenia na chrzest...i chyba czas je już rozwiesć...hym...
Trzeba jescze jakaś sukieneczke Małej kupic....Macie jakieś pomysły??
pozdrawiam:******Bea_tina lubi tę wiadomość