KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie niedzielnie:)
Gorączka po Ibum spadła ale po 7h znowu 39,5. Juz sama Ne wiem od czego to. Szczepienia nie miał żadnego. Ząbkowanie tez podejrzewalam, ale do tej pory ząbki wychodziły bez gorączki. Innych objawów infekcji, przeziębienia nie widzęMam nadzieje, ze do jutra, albo przejdzie, albo uda się nam wytrzymać na przeciwbólowych i wtedy do pani doktor pójdziemy. Nic biedak nie je, coś tan jeszcze pije. Dobre i to. I trzydniowke tez mamy raczej za sobą wiec nie mam pomysłu co to?
-
witam się
Ja dziś jakaś nerwowa:/ W baaaaardzo złym humorze:/ aż szkoda gadać
Dobrze, że nie udziela się to Łukaszkowi, tyle, że słodko śpi cały dzień! Noc przespał 23-3:30, 4-7, 7-9, 9-11, 11-14:30 i teraz śpi z tata a mama obiad pichci, aż rosół, jak zwykle:D
Wczoraj zjadłam żur(u mamci!) i jajecznice- niespodziewanych efektów, więc większe pole manewrów:)
Miłego popołudnia! -
ALAALICJA wrote:dorjana-ale suknia ślubna to szałowa była:)
Dziękuję Alicjotaka tam za 200zł...
Na prawdziwą ślubną to mnie nie było stać niestety
ale widzę że ta się nadawała skoro niektórym się spodobała
Ja ostatnie fotoksiążki robiłam w COLORLAND - też maja promocje i wtedy bardzo się opłaca zamówić, no i mi bardziej podobał się efekt końcowy)
Chociaż od roku nie robiłam więc nie wiem czy jakość się im nie pogorszyła...
Niebawem sprawdzeALAALICJA lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomocy,
jaki jest teraz hit dla pięciolatek?
chodzi mi konkretnie o zabawki? jakie lalki, czy postaci z bajek są na czasie?
(byle nie Monster High, bo tego nie kupię za żadne skarby!).
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Patulla - mam nadzieję, że z synkiem wszystko ok. Pisałaś o wyjeździe chyba, to może tak zareagował na inne miejsce? Hmm... Mimo wszystko warto udać się do lekarza. Może złapał jakąś infekcje np. chore gardło?
Bea_Tina - oby dobry humorek szybko wrócił
Dziś Kuba zrobił kupę w kolorze zielonym - zgniłej trawy. Nie wiem co się dzieje. Pręży się bardziej, w brzuchu mu normalnie buzuje. A miało być tak pięknie po tym Bebilonie ComfortALAALICJA lubi tę wiadomość
-
natalinka tutaj jest artykuł na temat sepsy, krótki a konkretny
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zdrowie-rodziny/czy-sepsa-posocznica-jest-zarazliwa-czy-sepsa-mozna-sie-zarazic_40465.html
-
witajcie! jestem po 1 kontroli u pediatry i troche sie przerazilam. Moj syn wazy juz 5400 kg a jutro dopiero minie 5 tydzien.. urodzil sie z waga 3745 no ale za szybko tyje.. jest na granicy siatki centylowej i nie wiem co robic. Co chwile jest glodny. w tym tyg ma do mnie dzwonic jakas babka i mi powie co z tym zrobic. A jak jest u Was?https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
-
Witam się
Lolka, mnie położna powiedziała, żeby nie sugerować się różnymi ustrojstwami, tylko cieszyć się, że maluch przybiera, bo problem by był, jakby nie przybierał. A to, że jest słodką kluseczką do schrupania, to nic, bo jak zacznie się więcej ruszać, to wszystko się wsiąknie:)Mój w miesiąc też przybrał 1,2k, i nikt nic nie powiedział, że to źle, a ja się ciesze, bo mleczko dobrze mu służy! Na zdrowie!
Natalinka Kubuś już sam czyta! Nieźle go trenujecie hihi, dobrze! Ja zamówiłam wierszyki Tuwima i Brzechwy, żebym miała na później, no i baśnie pokupowałam, więc będę miała co czytać
Dziś ide po raz 3 do urzędu, oby coś udało mi się załatwić, narazie czekam na auto i oby Łukaszo współpracował śpiąc. Ale to się okaże, aktualnie zjadł i śpi w ŁÓŻECZKU! Może nie zapomniał, że mu się podobało hihi, a może nadejdzie noc, w której będzie spać w łożeczku:P, choć nie ukrywam, uwielbiam się budzić patrząc na tą słodką buźke:)
Miłego dnia! -
Witajcie:-)
U Nas jak na razie bez zmian. Czekam dalej na rozwój wydarzeń. Byłam z małym u pediatry i odsłuchowo czysto, uszy czyste, gardło tez. Zostaje więc albo coś z układem moczowym i dostaliśmy skierowanie na badanie moczu. Jest jeszcze druga opcja, trzydniowka (i powiem Wam juz taka ciekawostkę, bo do tej pory myślałam, że jak już ją przechodził to nie może więcej jej mieć, a właśnie ze można 3 razy mieć trzydniowka, bo są trzy różne rodzaje wirusów które ją wywołują) no i w tym wypadku czekamy ewentualnie na wysypke, oby maluszek nic nie załapał.
Natalinka mam nadzieje, ze Kubuś być nie złapie.
Lolka, może mogłabyś małego częściej przepajac i pewnie powinnaś starać się aby przerwy między kamieniami wynosiły 3h lub dłużej. I nie przejmuj się aż tak bardzo. Wszystko może się zmienić jeszcze.
Rewolucja, pięciolatki to lubią kucyki Little Pony czy jakoś tak, no i barbie zawsze chyba na topie jest. No i wspomniane przez Ciebie Monster High
-
niunia witaj w klubie moja Tosia ma tyle co Twoja Emilka i podobnie jada już nie wiem co mam robić, je coraz mniej i nie chce spać w dzień za to w nocy 4-5h prześpi ładnie, ale co z tego jak od trzech tygodni nie chce tak ładnie jeść, jak wcześniej zjadała po ok.70-100ml co 3h, tak teraz w ciągu doby zjada ok.400-500ml tylko mleczka, bo jakbym herbatkę dawała to już w ogóle mleka by nie jadła. Taka rozdrażniona jest płacze przy jedzeniu i poza nim i nie mi spać już psychicznie wysiadam, a jak ma gazy to płacz jak opętana żadne kropelki nie pomagają. wczoraj skonsultowałam się z położną i kazał mi zmienić mieszankę i dodawać delicol zobaczymy czy pomoże mała już jadła Hipp bio 1 ale kupy były za twarde przeszliśmy na Enfamil i też szału nie ma nawet próbowałam enfamil Ha bo mąż ma alergię i lepiej podobno się trawi, ale też jej nie podeszło teraz testujemy hipp bio combiotik comfort na kolki i zaparcia od dzisiaj z delicolem zobaczymy czy posmakuje, ale też widzę że szału nie ma,bo już nie wiem co robić
-
Kurde dziewczyny współczuję Wam tych problemów mlekowych:/ niezła masakra, a kasy idzie na to pewnie też sporo...
Patulla oby szybko przeszlo, ale skoro 3-dniówka, to powinno dzis, albo jutro nie?
Ja dziś załatwiłam zus na 100% i skarbówke na 50, bo za tydzień muszę jechać po odbiór zaświadczenia. Ale dobrze, że powoli do przodu:)
Była dziś u mnie kobieta, rozmawiać o ubezpieczeniu Łukaszka. Kurde fajna sprawa, ale zastanawiam się, bo kolejny plan na mrożenie pieniedzy, eh, duzo do przemyslenia... -
hejka
Moja córa tez dzis jakas rozdrazniona;/ a nic nie jadlam podejrzanego.
padam dzis na pyszczek...dwa razy drałowałam dzis do fabryki...a to w jedna strone ok 3-4km. a na sam koniec wózek odmówił posłuszenstwa:((((pekł spaw trzymajacy przednie koło....dobrze ze sasiadka pomogła mi bo musiałabym chyba pomoc wzywac. zatem jutro szukam spawacza...jakby tego było mało.
spokojnej nocki kobietki i maluszki:*** -
Fizjo - obyś w końcu zwolniła
Bea_tina - masz rację - karmienie mm jest baaaardzo kosztowne. Po podwyżce 400 g Bebilonu Comfort kosztuje już 50 złCo do języczka - Kubuś często tak robi i rusza nagminne usteczkami. U nas to norma, ale zawsze warto sprawdzić czy to nie pleśniawki.
Ja się trochę uspokoiłam. Dzwoniliśmy wczoraj na zakaźny pytać czy sepsa sąsiada jest groźna dla osób mających z nim kontakt. Lekarz zapewnił, że nie ma obawy, bo w tym wypadku sepsa jest indywidualną sprawą pacjenta i wynika z jego stanu. Sąsiad umiera, podobno zostało mu kilka dni. Z wczorajszego wieczoru niewiele pamiętam. Z nerwów miałam ciemno przed oczyma. Nigdy więcej takiego stresu.