X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej

my w 3 sierpnia planujemy chrzest

aaa osób bedzie 20. zrobie w domu...bo w lokalach jest mega drętwo i wszyscy zwijają się szybko albo kręcą, co mnie wkurza,hehe. Załatwie catering także luz blues.

alalaicja-ranyyy ile osób???toż to małe wesele :-P

oglądałam sukieneczki na chrzest...są sliczne...cieżko bedzie coś wybrać.

ta jest piękna:

http://allegro.pl/molly-sukienka-do-chrztu-chrzest-sesja-r-68-i4272829057.html

ale na dwie godziny tyle kasy wybachać...to przesada chyba;/

a bo u mnie mąż big familię ma:)

Sukienka piękna ale droga:(mój małż się wkręcił i taką chce zafundować córci

http://allegro.pl/sukienka-koronkowa-kpl-do-chrztu-hania-3wzory-62-i4356484188.html

buty trzeba dokupić osobno i wyjdzie tez kupe siana:(poza tym mała zaraz kapelusz zrzuci, buty też pójdą w kąt a sama kiecka bez szału

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Patulla - mam nadzieję, że z synkiem wszystko ok. Pisałaś o wyjeździe chyba, to może tak zareagował na inne miejsce? Hmm... Mimo wszystko warto udać się do lekarza. Może złapał jakąś infekcje np. chore gardło?
    Bea_Tina - oby dobry humorek szybko wrócił :)
    Dziś Kuba zrobił kupę w kolorze zielonym - zgniłej trawy. Nie wiem co się dzieje. Pręży się bardziej, w brzuchu mu normalnie buzuje. A miało być tak pięknie po tym Bebilonie Comfort :(

Moja też zielone robi. Ponoć to przy zmianie mleka normalne.Dopóki się nie przyzwyczai, a nie ma gorączki to trzeba przeczekać.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my mamy chrzciny 27 lipca i dzięki bogu nie musiałam kupować sukienki ;-) mój brat kupił sukienke siostra butki świece i szatke ;-) a sukienka to masakra te ceny 280zł zabawa na jeden dzień ;-) masakra ;-)ale wyglądać musi ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    fizjo to faktycznie ciężki dzień miałas:( Może jutrzejszy okaże się lepszy, oby!!

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też często wystawiają jezyki tak poprostu?? Bo Łukasz często to robi i zaczynam się zastanawiać czy to normalne?
    Od jakiegoś tygodnia też wystawia język. Tak normalnie jakby chciał komuś Go pokazać ;)
    Pierwszy raz pokazał go mojej mamie jak pokazywałam Go kamerką przez skype ;)
    Wczoraj mieliśmy ważenie, Mały ma 5030gr.

Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie pisałam ale czytam Was cały czas Ewelina jest bardzo grzecznym dzieckiem, i chyba wyczuwa jak mama źle się czuje bo tydzień temu przechodziłam zapalenie piersi z 40 stopniową gorączką i byłam z nią sama w domu to budziła się tylko na jedzenie, poza tym mamy problemy kupkowe śluz i czasami krew na szczęście w bardzo małych ilościach i z tego powodu już drugi tydzień jestem na ścisłej diecie złożonej z makaronu bezjajecznego, pieczywa, chrupek kukurydzianych, arbuza i gotowanego kurczaka. Plus tego jest taki że zgubiłam już 24 kilogramy. No i po początkowych problemach z karmieniem, odciaganiem i karmieniem butelką, poprzez karmienie przez kapturki we końcu od jakichś dwóch tygodni mała pięknie ssie prosto z piersi.
    I jeszcze polecam wszystkim chusty do noszenia, u nas jest receptą na większość dolegliwości.

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj tatuś dostał piękny prezent na dzień ojca, spojrzenie prosto w oczy i promienny uśmiech :D

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam mamuśki

Marczello z ważony i 5500kg no i 2 miesiąc na Tym swiecie dziś !!!!!

Bea_tina, aisa, ALAALICJA lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to jak mamusia go zobaczy na żywo to wycaluje i wysciska ze hoho nono
    Rosnie ci synek jak na drożdżach :-) Super

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak tylko się urodziła to pierwsze co pokazała nam jezyk i tak nim memla ciągle ;-) więc taki jej urok ;-)

aisa lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłyście z tym językiem, bo oczywiście dr internet pokazał mi takie rzeczy, że masakra.

Witam się:)

Jestem wściekła, w nocy dostałam nawału w lewą pierś! Cholera jasna, a już było wszystko uregulowane i znowu:( A boli, ze zdwojoną siła, masakra, ciekawe czy to zejdzie czy sie przerodzi w nie wiem co:( A nie chce odciągać, bo tylko pogorsze sytuację, eh...

My dzis idziemy na bioderka, trzymajcie kciuki, żeby było ok!

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina wszystko bedzie ok nie martw sie kochana

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wystawia też język całe pięści do buzki bedzie spiewakiem po mamusi hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina my bioderka juz za sobą ale jeszcze do kontroli ,a wybieram sie na usg kompleksowe mozgowia,tarczycy, brzucha i jaderek ,ale to 2 lipca

Pred nami badania wspolne brrrr mlody tylko tarczyca ,ale ja cala litania

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz siesta mlody na tarasie ,a ja z kawą i psem sie również dotleniamy

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to faktycznie będziesz zbadana bardzo dogłębnie:P

Cholera, a mnie ta piers boli tak, ze ledwie chodze, zrobienie czegokolwiek boli jak cholera, oby mąż szybko wrócił, bo ciężko widze jazde samej:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Betina my bioderka juz za sobą ale jeszcze do kontroli ,a wybieram sie na usg kompleksowe mozgowia,tarczycy, brzucha i jaderek ,ale to 2 lipca

Pred nami badania wspolne brrrr mlody tylko tarczyca ,ale ja cala litania

My juz też po bioderkach, po tarczycy i okuliście. Narazie wszystko ok z małą:)

Niestety moja tarczyca po porodzie dała znać, ale to było do przewidzenia:(

POWODZENIA NA BADANIACH:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    No to mnie uspokoiłyście z tym językiem, bo oczywiście dr internet pokazał mi takie rzeczy, że masakra.

Witam się:)

Jestem wściekła, w nocy dostałam nawału w lewą pierś! Cholera jasna, a już było wszystko uregulowane i znowu:( A boli, ze zdwojoną siła, masakra, ciekawe czy to zejdzie czy sie przerodzi w nie wiem co:( A nie chce odciągać, bo tylko pogorsze sytuację, eh...

My dzis idziemy na bioderka, trzymajcie kciuki, żeby było ok!

Miłego dnia!

Beatina-TYy z nawałem walczysz a u mnie już totalny koniec. Nawet kropeli nie uroni.

Trzymamy kciuki będzie ok:)a jak coś nie tak z lekarzem to niech mu mały JĘZYK POKAŻE:) MIŁEGO DNIA

Bea_tina lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina może to początek zapalenia, u mnie też zaczęło się bólem jednej piersi a na drugi dzień doszła gorączka bardzo wysoką i taki ból ze dotyk koszulki był nie do zniesienia

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie musze Was nadrobic bo dawno mnie nie bylo, u nas raczej ok bylismy w rodzinnych stronach i nie mialam czasu na neta:( generalnie wyjazd kilku dniowy z takim dzieckiem to nie jest fajna sorawa i w dodatku jeszcze u tesciowej;\ no ale na szczescie wczoraj wieczorem zjechalismy:-) :-) :-) :-)
    dziewczyny mialam zator piersi masakra!!!! ale kapusta pieknie mi pomogla ale to jest bolace dziadostwo:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Saszka, czasami nachodzą mnie myśli, jak np je z cyca co godzinę, czy by mu butli nie dać, bo ułatwiło by to zycie:P ale jednak jakoś się boję:P Najgorzej, jak człowiek chce gdzieś wyjść to wszystko w biegu, bo niewiadomo kiedy się obudzi na jedzenie... Ostatnio pojechaliśmy do sklepu to zdążyłam iść do 2 sklepów, dobrze, że w aucie zasnął, to później wygłodniały jakby miesiąc nie jadł:P
    to fakt karmienie piersia to uwiazanie ale jak mam malego pry sobie to karmie gdzies na uboczu i po sprawie:-) gorzej jak zostal z babciami 2 i rozumiecie (jedna nie ogarniala mojego Olusia) to alarm telefoniczny i mama wracala z miasta to jest upierdliwe:(

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ