X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej

my w 3 sierpnia planujemy chrzest

aaa osób bedzie 20. zrobie w domu...bo w lokalach jest mega drętwo i wszyscy zwijają się szybko albo kręcą, co mnie wkurza,hehe. Załatwie catering także luz blues.

alalaicja-ranyyy ile osób???toż to małe wesele :-P

oglądałam sukieneczki na chrzest...są sliczne...cieżko bedzie coś wybrać.

ta jest piękna:

http://allegro.pl/molly-sukienka-do-chrztu-chrzest-sesja-r-68-i4272829057.html

ale na dwie godziny tyle kasy wybachać...to przesada chyba;/

a bo u mnie mąż big familię ma:)

Sukienka piękna ale droga:(mój małż się wkręcił i taką chce zafundować córci

http://allegro.pl/sukienka-koronkowa-kpl-do-chrztu-hania-3wzory-62-i4356484188.html

buty trzeba dokupić osobno i wyjdzie tez kupe siana:(poza tym mała zaraz kapelusz zrzuci, buty też pójdą w kąt a sama kiecka bez szału

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Patulla - mam nadzieję, że z synkiem wszystko ok. Pisałaś o wyjeździe chyba, to może tak zareagował na inne miejsce? Hmm... Mimo wszystko warto udać się do lekarza. Może złapał jakąś infekcje np. chore gardło?
    Bea_Tina - oby dobry humorek szybko wrócił :)
    Dziś Kuba zrobił kupę w kolorze zielonym - zgniłej trawy. Nie wiem co się dzieje. Pręży się bardziej, w brzuchu mu normalnie buzuje. A miało być tak pięknie po tym Bebilonie Comfort :(

Moja też zielone robi. Ponoć to przy zmianie mleka normalne.Dopóki się nie przyzwyczai, a nie ma gorączki to trzeba przeczekać.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my mamy chrzciny 27 lipca i dzięki bogu nie musiałam kupować sukienki ;-) mój brat kupił sukienke siostra butki świece i szatke ;-) a sukienka to masakra te ceny 280zł zabawa na jeden dzień ;-) masakra ;-)ale wyglądać musi ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    fizjo to faktycznie ciężki dzień miałas:( Może jutrzejszy okaże się lepszy, oby!!

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też często wystawiają jezyki tak poprostu?? Bo Łukasz często to robi i zaczynam się zastanawiać czy to normalne?
    Od jakiegoś tygodnia też wystawia język. Tak normalnie jakby chciał komuś Go pokazać ;)
    Pierwszy raz pokazał go mojej mamie jak pokazywałam Go kamerką przez skype ;)
    Wczoraj mieliśmy ważenie, Mały ma 5030gr.

Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie pisałam ale czytam Was cały czas Ewelina jest bardzo grzecznym dzieckiem, i chyba wyczuwa jak mama źle się czuje bo tydzień temu przechodziłam zapalenie piersi z 40 stopniową gorączką i byłam z nią sama w domu to budziła się tylko na jedzenie, poza tym mamy problemy kupkowe śluz i czasami krew na szczęście w bardzo małych ilościach i z tego powodu już drugi tydzień jestem na ścisłej diecie złożonej z makaronu bezjajecznego, pieczywa, chrupek kukurydzianych, arbuza i gotowanego kurczaka. Plus tego jest taki że zgubiłam już 24 kilogramy. No i po początkowych problemach z karmieniem, odciaganiem i karmieniem butelką, poprzez karmienie przez kapturki we końcu od jakichś dwóch tygodni mała pięknie ssie prosto z piersi.
    I jeszcze polecam wszystkim chusty do noszenia, u nas jest receptą na większość dolegliwości.

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj tatuś dostał piękny prezent na dzień ojca, spojrzenie prosto w oczy i promienny uśmiech :D

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam mamuśki

Marczello z ważony i 5500kg no i 2 miesiąc na Tym swiecie dziś !!!!!

Bea_tina, aisa, ALAALICJA lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to jak mamusia go zobaczy na żywo to wycaluje i wysciska ze hoho nono
    Rosnie ci synek jak na drożdżach :-) Super

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak tylko się urodziła to pierwsze co pokazała nam jezyk i tak nim memla ciągle ;-) więc taki jej urok ;-)

aisa lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłyście z tym językiem, bo oczywiście dr internet pokazał mi takie rzeczy, że masakra.

Witam się:)

Jestem wściekła, w nocy dostałam nawału w lewą pierś! Cholera jasna, a już było wszystko uregulowane i znowu:( A boli, ze zdwojoną siła, masakra, ciekawe czy to zejdzie czy sie przerodzi w nie wiem co:( A nie chce odciągać, bo tylko pogorsze sytuację, eh...

My dzis idziemy na bioderka, trzymajcie kciuki, żeby było ok!

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina wszystko bedzie ok nie martw sie kochana

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wystawia też język całe pięści do buzki bedzie spiewakiem po mamusi hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina my bioderka juz za sobą ale jeszcze do kontroli ,a wybieram sie na usg kompleksowe mozgowia,tarczycy, brzucha i jaderek ,ale to 2 lipca

Pred nami badania wspolne brrrr mlody tylko tarczyca ,ale ja cala litania

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz siesta mlody na tarasie ,a ja z kawą i psem sie również dotleniamy

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to faktycznie będziesz zbadana bardzo dogłębnie:P

Cholera, a mnie ta piers boli tak, ze ledwie chodze, zrobienie czegokolwiek boli jak cholera, oby mąż szybko wrócił, bo ciężko widze jazde samej:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Betina my bioderka juz za sobą ale jeszcze do kontroli ,a wybieram sie na usg kompleksowe mozgowia,tarczycy, brzucha i jaderek ,ale to 2 lipca

Pred nami badania wspolne brrrr mlody tylko tarczyca ,ale ja cala litania

My juz też po bioderkach, po tarczycy i okuliście. Narazie wszystko ok z małą:)

Niestety moja tarczyca po porodzie dała znać, ale to było do przewidzenia:(

POWODZENIA NA BADANIACH:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    No to mnie uspokoiłyście z tym językiem, bo oczywiście dr internet pokazał mi takie rzeczy, że masakra.

Witam się:)

Jestem wściekła, w nocy dostałam nawału w lewą pierś! Cholera jasna, a już było wszystko uregulowane i znowu:( A boli, ze zdwojoną siła, masakra, ciekawe czy to zejdzie czy sie przerodzi w nie wiem co:( A nie chce odciągać, bo tylko pogorsze sytuację, eh...

My dzis idziemy na bioderka, trzymajcie kciuki, żeby było ok!

Miłego dnia!

Beatina-TYy z nawałem walczysz a u mnie już totalny koniec. Nawet kropeli nie uroni.

Trzymamy kciuki będzie ok:)a jak coś nie tak z lekarzem to niech mu mały JĘZYK POKAŻE:) MIŁEGO DNIA

Bea_tina lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina może to początek zapalenia, u mnie też zaczęło się bólem jednej piersi a na drugi dzień doszła gorączka bardzo wysoką i taki ból ze dotyk koszulki był nie do zniesienia

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie musze Was nadrobic bo dawno mnie nie bylo, u nas raczej ok bylismy w rodzinnych stronach i nie mialam czasu na neta:( generalnie wyjazd kilku dniowy z takim dzieckiem to nie jest fajna sorawa i w dodatku jeszcze u tesciowej;\ no ale na szczescie wczoraj wieczorem zjechalismy:-) :-) :-) :-)
    dziewczyny mialam zator piersi masakra!!!! ale kapusta pieknie mi pomogla ale to jest bolace dziadostwo:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Saszka, czasami nachodzą mnie myśli, jak np je z cyca co godzinę, czy by mu butli nie dać, bo ułatwiło by to zycie:P ale jednak jakoś się boję:P Najgorzej, jak człowiek chce gdzieś wyjść to wszystko w biegu, bo niewiadomo kiedy się obudzi na jedzenie... Ostatnio pojechaliśmy do sklepu to zdążyłam iść do 2 sklepów, dobrze, że w aucie zasnął, to później wygłodniały jakby miesiąc nie jadł:P
    to fakt karmienie piersia to uwiazanie ale jak mam malego pry sobie to karmie gdzies na uboczu i po sprawie:-) gorzej jak zostal z babciami 2 i rozumiecie (jedna nie ogarniala mojego Olusia) to alarm telefoniczny i mama wracala z miasta to jest upierdliwe:(

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ