KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My chrzcimy w sierpniu, końcem czerwca będzie trzeba sie wybrać na parafie:)
Po dniu dzisiejszym jestem pewna że Łukaszek na skok rozwojowy. Termin się zgadza, a zachowanie również w 90% pasuje do opisu:P także czeka nas chyba parę cięższych dni, ale nic to:) Najwazniejsze, że Łukasio się dobrze rozwija:) -
My też planujemy w sierpniu, ale zobaczymy jak wypali. Już dawno chciałam ochrzcić, ale zawsze problem z terminem:( Ksiądz chrzcin raz w miesiącu i niebardzo chętny na zmiane terminu:(do tego sezon weselny wiec ciezko miejsce w lokalu zarezerwowac... A wy w domu czy w lokalu robilyście?Ile wstępnie od osoby biorą?Wiem, ze to zależne odd miasta i menu, ale może któraś coś tam wie??a i ile dla księdza??Bo u nas stawki 300-500 jak za wesele normalnie:(chyba przesada nie?
-
zozol wrote:A my dzisiaj byliśmy u fotografa zrobić zdjęcie małemu do dowodu
Fizjo kiedy macie chrzest? My za miesiąc, kurcze a jeszcze nic nie załatwione
Też muszę zrobić...Może jednak w tym roku uda się polecieć na wakacje, w 3:) Pierwszy raz w 3)
zozol lubi tę wiadomość
-
No te stawki to przesada dla księdza.
U nas na parafii wystarczy tydzień wcześniej zgłosić chrzciny ale pójdę tam w przyszłym tygodniu. U nas też raz w miesiącu, przypadnie nam 20 lipca.
my będziemy robić w lokalu ale jeszcze nie wiem w którym więc nie wiem ile zapłacimy.ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
ALAALICJA wrote:My też planujemy w sierpniu, ale zobaczymy jak wypali. Już dawno chciałam ochrzcić, ale zawsze problem z terminem:( Ksiądz chrzcin raz w miesiącu i niebardzo chętny na zmiane terminu:(do tego sezon weselny wiec ciezko miejsce w lokalu zarezerwowac... A wy w domu czy w lokalu robilyście?Ile wstępnie od osoby biorą?Wiem, ze to zależne odd miasta i menu, ale może któraś coś tam wie??a i ile dla księdza??Bo u nas stawki 300-500 jak za wesele normalnie:(chyba przesada nie?
My już po chrzcinach robiliśmy w domu było nas 14 os tylko bliscy , a co ks. To termin taki jaki nam pasowało i daliśmy 100zl bo kto nam da , a po za tym to była masz celebrowana za zmarłych więc Msza była w 3 osobacni nie widziałam , aby dawać wiecej jak jeszcze za zmarłych było !!!!! 100zl spokojnie styka bo jeśli byłaby specjalnie może dalaby więcej ....
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
Ja podobnie jak Kaja dam 100. U nas na szczęście nie ma rozpiski, każdy daje ile chce:P U nas będzie 10 osób, ale raczej w domu zrobię, chociaż korci mnie nic nieszykowanie, ale zobaczymy w jednym miejscu po ile by to było, jak za drogo to w tyłku mam. Chciałabym się ze wszystkim w 1000 zmieścić, bo więcej raczej mieć nie będziemy:/
Krasnalek teraz aktywny, troche pospał na rączkach, ciekawa jestem jak będzie w nocy, czy da pospać, czy będzie chciał szaleć
Aktualnie oglądamy x-mana hihihi:DALAALICJA, Kaja lubią tę wiadomość
-
Ja jadłam jajka niesklepowe ale gotowane na miękko, jajecznicy nie jadłam ale korci mnie żeby jutro zrobić na śniadanie.
u nas wyszło 27 osób w tym 3 dzieci w wieku 4-5 lat.
Alaalicja nasz mały dzisiaj też śpiący w dzień, a teraz już śpi od 20.30 Sukces!! No ale zobaczymy jak w nocy będzie. -
hej
my w 3 sierpnia planujemy chrzest
aaa osób bedzie 20. zrobie w domu...bo w lokalach jest mega drętwo i wszyscy zwijają się szybko albo kręcą, co mnie wkurza,hehe. Załatwie catering także luz blues.
alalaicja-ranyyy ile osób???toż to małe wesele
oglądałam sukieneczki na chrzest...są sliczne...cieżko bedzie coś wybrać.
ta jest piękna:
http://allegro.pl/molly-sukienka-do-chrztu-chrzest-sesja-r-68-i4272829057.html
ale na dwie godziny tyle kasy wybachać...to przesada chyba;/ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
helloo
co do jajecznicy - ja się już skusiłam i nie było żadnych anomalii
a chrzciny - hmmm.... pewnie w sierpniu, chyba że uda się razem z siostrą zorganizować (to przynajmniej mniej nas wyjdzie kosztowo)
co do księdza - to pewnie też nie dam więcej jak 100zł
...i jeszcze temat fotoksiążek
- robiłam już w CEWE i odradzam, kolory przejaskrawione i nienaturalne (tylko że to było ponad rok temu więc może jakość zmienili ??? )
- tworzę fotoksiążki z każdej naszej wyprawy i polecam wszystkim
CUDOWNA PAMIĄTKA - (w okrasie macierzyństwa muszę troszkę nadrobić zaległości)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 17:01
natalinka lubi tę wiadomość
-
Alaalicja - u nas większy wczorajszy spokój okazał się ciszą przed burzą. Dziś mały tak się napinał, że nie mogłam dotknąć mu nogi, nie wspomnę o tym, by wziąć go na ręce. Katastrofa. W brzuszku mu tak bulgotało jak przed biegunką i jak przychodził skurcz był mega wrzask. Prawie płakałam z nim. Teraz śpi, pewnie już na noc.
My księdzu daliśmy 200 zł, bo on jest dość wymagający, zagląda do kopert i pyta czy jest wystarczająca kwota. Tak nas zapytał przy zapowiedziach i otworzył kopertę, by zaglądnąć, teraz tak samo.
Co do fotoksiążki... Ja kupiłam małemu album Moje pierwsze pięć lat i jest kapitalny. Wpisy: jaki był hit kinowy gdy się urodziłem / jaka była pogoda w dniu moich narodzin / kto przyjmował mój poród / reakcja taty / reakcja mamy na ciążę i wiele innych. Poza tym miejsca na zdjęcia, opisy osiągnięć, imion kolegów, miejsce na odcisk dłoni i stópek po narodzinach i w wieku 5 lat, rysunek szczęki, na której uzupełnia się daty pojawienia się kolejnych ząbków.
Koszt to ok. trzydzieści kilka zł, ale jest przepiękna, w twardej oprawie z fotografiami maluszków i cytatami. Myślę, że wartoBea_tina lubi tę wiadomość
-
ALAALICJA wrote:My też planujemy w sierpniu, ale zobaczymy jak wypali. Już dawno chciałam ochrzcić, ale zawsze problem z terminem:( Ksiądz chrzcin raz w miesiącu i niebardzo chętny na zmiane terminu:(do tego sezon weselny wiec ciezko miejsce w lokalu zarezerwowac... A wy w domu czy w lokalu robilyście?Ile wstępnie od osoby biorą?Wiem, ze to zależne odd miasta i menu, ale może któraś coś tam wie??a i ile dla księdza??Bo u nas stawki 300-500 jak za wesele normalnie:(chyba przesada nie?
Chrzciny robiliśmy w lokalu, restauracja na wiosce wiec cena pewne inna niż w mieście. OS osoby chyba 40zl, czy nawet coś mniej.
-
Dobry wieczor:-) Cały dzień nie zagląda do Was i miała trochę do nadrobienia. Była u siostry dzisiaj i bratanek zabraliśmy, to razem w jednym miejscu była szóstka dzieci:-) i hałasu co nie miara. Dzieci wróciły zmęczone i Konrad aż nie mogę zasnąć z tego wszystkiego. A Kacper goscinke przespać prawie i nie odczuł jej tak bardzo za to ja już jestem zmęczona i marze tylko o łóżku. Pewnie Kacper zje jeszcze i będziemy spać. A jutro wracamy do siebie.
-
patulla i jak??? a nie miał ost szczepienia??? jadaje małemu jak ma goraczke naprzemiennie nurofen i paracetamol i pomaga...
dorjana- sliczne zdj.ja robiłam z cewe rok temu tez...i jestem b. zadowolona...tyle ze cena mega...bo ok 500zl;/ a teraz gdzie robisz fotoksiazki? ja tez jestem z tych co lubia miec uporzadkowane wspomnienia w zdjeciach...
natalinka- te ksiazke 5 lat...kupiłam chrzesniakowi meza-faktycznie urocza)
dobrego dnia:* -
patulla-mam nadzieje, że już dobrze?
natalinka-kurcze tez bym malej taka zakupila
beatina-maila tez dostałam chyba wszystkim wysyłali i też się zastanawiałąm
dorjana-ale suknia ślubna to szałowa była:)
Fajna sprawa taie fotoksiążki:)Ja kiedyś robiłam w jakimś programie ale do finału nie doszłam.( Często podróżujemy i mamy piękne foty, a potem komp pada iu zostają tylko wspomnienia w głowie.
\
Pozdrowienia niedzielne:)