X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy w sierpniu, końcem czerwca będzie trzeba sie wybrać na parafie:)

Po dniu dzisiejszym jestem pewna że Łukaszek na skok rozwojowy. Termin się zgadza, a zachowanie również w 90% pasuje do opisu:P także czeka nas chyba parę cięższych dni, ale nic to:) Najwazniejsze, że Łukasio się dobrze rozwija:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy w sierpniu, ale zobaczymy jak wypali. Już dawno chciałam ochrzcić, ale zawsze problem z terminem:( Ksiądz chrzcin raz w miesiącu i niebardzo chętny na zmiane terminu:(do tego sezon weselny wiec ciezko miejsce w lokalu zarezerwowac... A wy w domu czy w lokalu robilyście?Ile wstępnie od osoby biorą?Wiem, ze to zależne odd miasta i menu, ale może któraś coś tam wie??a i ile dla księdza??Bo u nas stawki 300-500 jak za wesele normalnie:(chyba przesada nie?

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    A my dzisiaj byliśmy u fotografa zrobić zdjęcie małemu do dowodu :)
    Fizjo kiedy macie chrzest? My za miesiąc, kurcze a jeszcze nic nie załatwione :(

Też muszę zrobić...Może jednak w tym roku uda się polecieć na wakacje, w 3:) Pierwszy raz w 3 :))

zozol lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te stawki to przesada dla księdza.
    U nas na parafii wystarczy tydzień wcześniej zgłosić chrzciny ale pójdę tam w przyszłym tygodniu. U nas też raz w miesiącu, przypadnie nam 20 lipca.
    my będziemy robić w lokalu ale jeszcze nie wiem w którym więc nie wiem ile zapłacimy.

ALAALICJA lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    My też planujemy w sierpniu, ale zobaczymy jak wypali. Już dawno chciałam ochrzcić, ale zawsze problem z terminem:( Ksiądz chrzcin raz w miesiącu i niebardzo chętny na zmiane terminu:(do tego sezon weselny wiec ciezko miejsce w lokalu zarezerwowac... A wy w domu czy w lokalu robilyście?Ile wstępnie od osoby biorą?Wiem, ze to zależne odd miasta i menu, ale może któraś coś tam wie??a i ile dla księdza??Bo u nas stawki 300-500 jak za wesele normalnie:(chyba przesada nie?

My już po chrzcinach robiliśmy w domu było nas 14 os tylko bliscy , a co ks. To termin taki jaki nam pasowało i daliśmy 100zl bo kto nam da , a po za tym to była masz celebrowana za zmarłych więc Msza była w 3 osobacn :-) i nie widziałam , aby dawać wiecej jak jeszcze za zmarłych było !!!!! 100zl spokojnie styka bo jeśli byłaby specjalnie może dalaby więcej ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Kaja dam 100. U nas na szczęście nie ma rozpiski, każdy daje ile chce:P U nas będzie 10 osób, ale raczej w domu zrobię, chociaż korci mnie nic nieszykowanie, ale zobaczymy w jednym miejscu po ile by to było, jak za drogo to w tyłku mam. Chciałabym się ze wszystkim w 1000 zmieścić, bo więcej raczej mieć nie będziemy:/

Krasnalek teraz aktywny, troche pospał na rączkach, ciekawa jestem jak będzie w nocy, czy da pospać, czy będzie chciał szaleć:D

Aktualnie oglądamy x-mana hihihi:D

ALAALICJA, Kaja lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jadłyście jajka? Bo mam mega ochote na jajecznice, a nie wiem czy wolno czy nie:P Oczywiście mówie o takich od kury, nie sklepowych:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje z tymi stawkami...Zobaczymy co wielebny mi powie, bo jak z terminem będzie robił problemy (A ROBI!!!) to ochrzcimy gdzieś indziej. Ja właśnie robiłam listę i wyszło mi wstępnie 46 osób, więc w domu zarobiłabym się na Amen.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dzisiaj caly dzień śpi. Taka spokojna, że aż sie boję czy coś jej się nie dzieje. Przeważnie ryczy kolkowo, albo daje głośno znać.Dziwne, ale mam nadzieję, że takie wyciszenie jest normalne???

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny, jadłyście jajka? Bo mam mega ochote na jajecznice, a nie wiem czy wolno czy nie:P Oczywiście mówie o takich od kury, nie sklepowych:P
    Jadłam jajka sklepowe, nic się nie działo.

Bea_tina lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam jajka niesklepowe ale gotowane na miękko, jajecznicy nie jadłam ale korci mnie żeby jutro zrobić na śniadanie.

u nas wyszło 27 osób w tym 3 dzieci w wieku 4-5 lat.

Alaalicja nasz mały dzisiaj też śpiący w dzień, a teraz już śpi od 20.30 Sukces!! No ale zobaczymy jak w nocy będzie.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

my w 3 sierpnia planujemy chrzest

aaa osób bedzie 20. zrobie w domu...bo w lokalach jest mega drętwo i wszyscy zwijają się szybko albo kręcą, co mnie wkurza,hehe. Załatwie catering także luz blues.

alalaicja-ranyyy ile osób???toż to małe wesele :-P

oglądałam sukieneczki na chrzest...są sliczne...cieżko bedzie coś wybrać.

ta jest piękna:

http://allegro.pl/molly-sukienka-do-chrztu-chrzest-sesja-r-68-i4272829057.html

ale na dwie godziny tyle kasy wybachać...to przesada chyba;/

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloo :D

co do jajecznicy - ja się już skusiłam i nie było żadnych anomalii :D
    a chrzciny - hmmm.... pewnie w sierpniu, chyba że uda się razem z siostrą zorganizować (to przynajmniej mniej nas wyjdzie kosztowo)
    co do księdza - to pewnie też nie dam więcej jak 100zł
    ...i jeszcze temat fotoksiążek
    - robiłam już w CEWE i odradzam, kolory przejaskrawione i nienaturalne (tylko że to było ponad rok temu więc może jakość zmienili ??? )
    - tworzę fotoksiążki z każdej naszej wyprawy i polecam wszystkim :D
    CUDOWNA PAMIĄTKA - (w okrasie macierzyństwa muszę troszkę nadrobić zaległości)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 17:01

natalinka lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja - u nas większy wczorajszy spokój okazał się ciszą przed burzą. Dziś mały tak się napinał, że nie mogłam dotknąć mu nogi, nie wspomnę o tym, by wziąć go na ręce. Katastrofa. W brzuszku mu tak bulgotało jak przed biegunką i jak przychodził skurcz był mega wrzask. Prawie płakałam z nim. Teraz śpi, pewnie już na noc.
    My księdzu daliśmy 200 zł, bo on jest dość wymagający, zagląda do kopert i pyta czy jest wystarczająca kwota. Tak nas zapytał przy zapowiedziach i otworzył kopertę, by zaglądnąć, teraz tak samo.
    Co do fotoksiążki... Ja kupiłam małemu album Moje pierwsze pięć lat i jest kapitalny. Wpisy: jaki był hit kinowy gdy się urodziłem / jaka była pogoda w dniu moich narodzin / kto przyjmował mój poród / reakcja taty / reakcja mamy na ciążę i wiele innych. Poza tym miejsca na zdjęcia, opisy osiągnięć, imion kolegów, miejsce na odcisk dłoni i stópek po narodzinach i w wieku 5 lat, rysunek szczęki, na której uzupełnia się daty pojawienia się kolejnych ząbków.
    Koszt to ok. trzydzieści kilka zł, ale jest przepiękna, w twardej oprawie z fotografiami maluszków i cytatami. Myślę, że warto

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Przesada, my księdzu daliśmy 100zl i to było wystarczająco. U nas jest zasada ze mniej więcej tyle co na mszę.
    Chrzciny robiliśmy w lokalu, restauracja na wiosce wiec cena pewne inna niż w mieście. OS osoby chyba 40zl, czy nawet coś mniej.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor:-) Cały dzień nie zagląda do Was i miała trochę do nadrobienia. Była u siostry dzisiaj i bratanek zabraliśmy, to razem w jednym miejscu była szóstka dzieci:-) i hałasu co nie miara. Dzieci wróciły zmęczone i Konrad aż nie mogę zasnąć z tego wszystkiego. A Kacper goscinke przespać prawie i nie odczuł jej tak bardzo za to ja już jestem zmęczona i marze tylko o łóżku. Pewnie Kacper zje jeszcze i będziemy spać. A jutro wracamy do siebie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Konrad ma gorączkę 39.5°C i nie mam pojęcia skąd ona się wzięła podałam mu już Ibum i czekam czy spadnie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla i jak??? a nie miał ost szczepienia??? jadaje małemu jak ma goraczke naprzemiennie nurofen i paracetamol i pomaga...

dorjana- sliczne zdj. :-) ja robiłam z cewe rok temu tez...i jestem b. zadowolona...tyle ze cena mega...bo ok 500zl;/ a teraz gdzie robisz fotoksiazki? ja tez jestem z tych co lubia miec uporzadkowane wspomnienia w zdjeciach...

natalinka- te ksiazke 5 lat...kupiłam chrzesniakowi meza-faktycznie urocza :-))

dobrego dnia:*

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla jak Konrad gorączka spadła???? Kochana daj znac co to na zęby czy infekcja biedaka meczy !!????

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla-mam nadzieje, że już dobrze?
    natalinka-kurcze tez bym malej taka zakupila
    beatina-maila tez dostałam chyba wszystkim wysyłali i też się zastanawiałąm
    dorjana-ale suknia ślubna to szałowa była:)

Fajna sprawa taie fotoksiążki:)Ja kiedyś robiłam w jakimś programie ale do finału nie doszłam.:(( Często podróżujemy i mamy piękne foty, a potem komp pada iu zostają tylko wspomnienia w głowie.
    \
    Pozdrowienia niedzielne:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ