X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że netto to już po odliczeniu wszystkich składek i podatków... U nas jedynie od netto księgowa potrąca jeszcze składki na PZU, ale to tylko kilkadziesiąt złotych miesięcznie... Jeśli jesteś upoważniona do konta męża to sama możesz iść do banku i poprosić o założenie konta internetowego i wtedy będziesz miała kontrolę nad tym ile wypłaca... Eh szkoda, że musisz się martwić takimi rzeczami, ale jeśli to jakiś nałóg to trzeba trzymać rękę na pulsie :/

Beatina, cholercia oby wszystko doszło na czas. Musi dotrzeć i koniec! A wysyłka miała być pocztą priorytetem czy kurierem? Tak czy tak to jestem pewna, że najpóźniej jutro dojdzie. A to pech z tymi bucikami :/ No ale może te adidaski będą ok. Chrzciny robisz w domu czy gdzieś w restauracji, bo nie doczytałam?

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, okno jak były takie upały to non stop było otwarte, teraz chłodniej to zamykam na noc. Dziwi mnie tylko, że ten zatkany nos to od kilku dni, a wcześniej nic takiego nie było... Te zdjęcie to chyba jak miała jakieś 2 miesiące :) Teraz waży coś koło 6500 kg, we wtorek będę wiedziała dokładnie. Fakt faktem, że ostatnio mniej przybiera na wadze, co mnie trochę martwi, ale może to przez to, że w nocy śpi po 7 godzin bez karmienia, więc nie wysysa ze mnie tego najbardziej wartościowego nocnego pokarmu :/ No ale chyba jak tyle śpi to nie jest głodna? Eh, wieczne dylematy przy karmieniu piersią..
    Zozol, fajnie że już po szczepieniu. Niech pośpi bidulek po tych kłuciach.

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol super! I maksiu ladnie juz wazy, nie ma co:-)

Mimi organizujemy sami w domu, wiec roboty troche nas czeka;) ale bardziej sie martwie oto ubranko, oby maksymalnie jutro doszlo, bo pozniej to po co by mi bylo;)

Mimi pamietaj ze dzieciaki z czasem przybieraja coraz mniej, wiec nie masz sie co martwic.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie zazdroszczę roboty, ale plus jest taki, że będziesz mogła wyjść sobie do drugiego pokoju, żeby nakarmić czy usypiać małego i w domu człowiek się swobodniej czuje. Ja w restauracji za takim parawanem karmiłam, bo jakoś tak przy stole nie miałam odwagi się obnażać ;) tym bardziej że musiałam rozpinać pół sukienki żeby się dostać do mleczarni hehe

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w restauracji w której był też hotel i właściciel dał nam klucze do pokoju i mogłam swobodnie karmić i przewijać małego. Na szczęście nie policzył nam za wynajęcie. A spał w wózku-bo wtedy jeszcze lubił wózek.
    mimi 6500 to waga ładna i chyba nie masz się o co niepokoić że mało przybiera bo tak Beti pisała z czasem dzieci coraz mniej przybierają. A jak w nocy by była głodna to by na pewno dała ci o tym znać :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi śliczne córki w awatarze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - to przy pierwszym porodzie się biedna namęczyłaś :( Córeczki cudne :)
    Bea_tina - oby wszystko doszło na czas
    Zozol - Maksiu fany w awatarku :) Żeby tylko po szczepieniu było dobrze

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki, ja chyba nie muszę pisać jak mam na imię ;)

U nas szczepienie nadal przesunięte bo ropień dalej jest i musimy jeszcze zrobić usg, do tej pory oprócz szczepień po urodzeniu miała tylko wzw i dtp, może za tydzień uda się zrobić hib, a we wrześniu kolejne dawki wzw i dtp

Fajnie wasze maluszki wyglądają na brzuszkach Ewelina rzadko tak wysoko głowę podnosi i jak wezmę aparat do ręki to zazwyczaj już jest po wszystkim :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 11:56

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol mimi piękne avatarki:D

Komplecik już jest na poczcie więc na szczęście dojdzie:D ufff....

teraz prośba do Was, napisze wstępne menu i powiedzcie co byście zmieniły:)

Obiad:
    -rosół z makaronem
    -ziemniaki, kotlet schabowy, kotlet de volaille, czerwona kapusta, buraki starte, marchew/jabłko
    Deser:
    tort
    ciasto balowe(http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-biszkoptowe/269-przepis-na-ciasto-balowe), ciasto z ostrężynami z kruszonką(mam przepis z gazety-robiłam jest "zwyczajne")
    zimna płyta
    -kiełbaski pieprzowe z lidla(na ciepło)
    -udko(albo podzielone na dramstik i podudzie, też na ciepło)
    -galareta drobiowa
    -sałatka gracka
    -sałatka z pory(por, kukurydza, ogórek konserwowy, majonez)
    Do tego wiadome chleb, wędliny, ser, kawy, herbaty i napoje.

Chrzciny bez alkoholu robimy, będe wdzięczna za rady:D

zozol, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super menu, jak dla mnie bardzo bogate, udka do obiadu mogłyby być może.
    My też bez alkoholu mieliśmy.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko brzmi pysznie i sama nie wiem czy coś tu zmieniać czy dodawać, mniam... :) jedynie rosołu nie lubię i pewnie zrobiłabym strogonoff ale to już moje subiektywne odczucie :) jeśli będą jakieś małe dzieci wśród gości to rosół chyba właśnie jest lepszym rozwiązaniem :) naprawdę podziwiam, że dasz radę się z tym wszystkim wyrobić. Masz chociaż kogoś do pomocy w kuchni? Albo do odgrzania wszystkiego jak Wy będziecie w kościele?

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla, udka właśnie na potem wolimy, bo nie wiem czy się wyrobimy:P

no do podgrzania będę miała mikrofalówke i piekarnik, a w niedziele z mężem wczesna pobudka i jedziemy ze wszystkim, mam nadzieje że ze wszystkim zdążymy:D chociaż myślę, żeby część już przygotować w sobotę, ale chyba lepiej wszystko na świeżo, a w Kościele na 12:10 musimy być więc będziemy mieć ok 5-6h.

Bo ciasta oczywiście robie w sobote;P

Dzieki dziewczyny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 12:13

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też robię w domu i mięso będę robić dzień wcześniej a potem tylko na blachę i do piekarnika żeby dopiec zawsze tak robimy i naprawdę nie smakuje to gorzej tylko trzeba pamiętać żeby nie przysmażyć kotletów za bardzo i potem fajnie sobie w piekarniku dochodzą, rosół i sałatki też wcześniej i na dzień chrztu pozostaje tylko odgrzać mięso i rosół i ugotować makaron i ziemniaki

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menu brzmi pysznie, jak tak jak patulla dałabym udka do obiadu, ale skoro masz nie zdążyć to tak też jest ok
    No i dobrze ze ubranka dotarły :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię taką sałatkę z pora podobnie tylko szynkę i ser jeszcze dodaję, mniam ale se smaka narobiłam

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi mój Antos też jest z 9 maja ważył 3100 a dzisiaj waży 5700 i mieliśmy dopiero pierwsze szczepienie i strasznie biedak płakał a teraz śpi

mychowe lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina a na ile osób robisz ją miałam na 17 w domu i było spoko ale nie ukrywam że większość dań zrobiła mi ciocia także było tyle lżej Antos miał wtedy niecałe 2 miesiące i ciężko by rzy nim było wszystko zrobić, bo teraz byłoby już łatwiej

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia chciałam ci powiedzieć że Maks po dwutygodniowej przewie z bujaczkiem dziś się z nim przeprosił i znowu w nim szalał :)
    Młody przespał się ponad 3 godziny, poszalał w bujaczku zjadł i znowu śpi.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia robimy na 12 osob, takze nieco mniej;)

Zozol hmm wydaje mi sie, ze skoro mowisz ze miesa mozna wczesniej, to chyba usmazymy w sobote, bo pozniej tak wszystko na raz, zobaczymy, bedzie tomoj debiut z taka impreza;)

My po wizycie, Lukaszek osluchany i jest ok, jutro jeszcze mocz, a za dwa tygodnie krew i mocz i nieszczesne szczepienia;) ale oczywiscie jeszcze jutro mocz wazny, oby by juz czysty;)

Lukasio pospal, a bylam w pralni chemicznej oddac spodnie meza, bo przeciez czyste, a dobrze ze wyjelam wczesniej, bo by jechal w syfach;) buciki kupilam, takie adidaskowe z crocodrillo za 20zl i zakupilam nowy smoczek;) bo jeszcze uzywamy do 3 miesiecy;) pozniej bedzie fotorelacja;)

A teraz broimy:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, biedne te dzieciaczki po szczepieniach, ale jak trzeba to trzeba... A dlaczego pierwsze dopiero? My we wtorek drugie i już się boję i to nie samego kłucia tylko tego co będzie po szczepieniu, gorączki itd.

Beatina, ubranko jeszcze na poczcie czy już przymierzałaś?
    Z takim menu na pewno wszyscy będą zachwyceni i Twój debiut będzie jak najbardziej udany :) Ja niby na co dzień gotuję, ale dla tylu osób to nie wiedziałabym ile tego zrobić i ile mi to zajmie.

My po spacerku, ale z dwiema pannami to nie lada wyczyn. Poza tym dużo czasu spędzam na placu zabaw, bo Pati uwielbia się huśtać, więc mam ćwiczenia na 2 ręce, jedną bujam w wózku, a drugą na huśtawce. Bicepsy będę miała jak Pudzian hehe

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ