Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że netto to już po odliczeniu wszystkich składek i podatków... U nas jedynie od netto księgowa potrąca jeszcze składki na PZU, ale to tylko kilkadziesiąt złotych miesięcznie... Jeśli jesteś upoważniona do konta męża to sama możesz iść do banku i poprosić o założenie konta internetowego i wtedy będziesz miała kontrolę nad tym ile wypłaca... Eh szkoda, że musisz się martwić takimi rzeczami, ale jeśli to jakiś nałóg to trzeba trzymać rękę na pulsie :/

Beatina, cholercia oby wszystko doszło na czas. Musi dotrzeć i koniec! A wysyłka miała być pocztą priorytetem czy kurierem? Tak czy tak to jestem pewna, że najpóźniej jutro dojdzie. A to pech z tymi bucikami :/ No ale może te adidaski będą ok. Chrzciny robisz w domu czy gdzieś w restauracji, bo nie doczytałam?

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, okno jak były takie upały to non stop było otwarte, teraz chłodniej to zamykam na noc. Dziwi mnie tylko, że ten zatkany nos to od kilku dni, a wcześniej nic takiego nie było... Te zdjęcie to chyba jak miała jakieś 2 miesiące :) Teraz waży coś koło 6500 kg, we wtorek będę wiedziała dokładnie. Fakt faktem, że ostatnio mniej przybiera na wadze, co mnie trochę martwi, ale może to przez to, że w nocy śpi po 7 godzin bez karmienia, więc nie wysysa ze mnie tego najbardziej wartościowego nocnego pokarmu :/ No ale chyba jak tyle śpi to nie jest głodna? Eh, wieczne dylematy przy karmieniu piersią..
    Zozol, fajnie że już po szczepieniu. Niech pośpi bidulek po tych kłuciach.

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol super! I maksiu ladnie juz wazy, nie ma co:-)

Mimi organizujemy sami w domu, wiec roboty troche nas czeka;) ale bardziej sie martwie oto ubranko, oby maksymalnie jutro doszlo, bo pozniej to po co by mi bylo;)

Mimi pamietaj ze dzieciaki z czasem przybieraja coraz mniej, wiec nie masz sie co martwic.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie zazdroszczę roboty, ale plus jest taki, że będziesz mogła wyjść sobie do drugiego pokoju, żeby nakarmić czy usypiać małego i w domu człowiek się swobodniej czuje. Ja w restauracji za takim parawanem karmiłam, bo jakoś tak przy stole nie miałam odwagi się obnażać ;) tym bardziej że musiałam rozpinać pół sukienki żeby się dostać do mleczarni hehe

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w restauracji w której był też hotel i właściciel dał nam klucze do pokoju i mogłam swobodnie karmić i przewijać małego. Na szczęście nie policzył nam za wynajęcie. A spał w wózku-bo wtedy jeszcze lubił wózek.
    mimi 6500 to waga ładna i chyba nie masz się o co niepokoić że mało przybiera bo tak Beti pisała z czasem dzieci coraz mniej przybierają. A jak w nocy by była głodna to by na pewno dała ci o tym znać :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi śliczne córki w awatarze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - to przy pierwszym porodzie się biedna namęczyłaś :( Córeczki cudne :)
    Bea_tina - oby wszystko doszło na czas
    Zozol - Maksiu fany w awatarku :) Żeby tylko po szczepieniu było dobrze

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki, ja chyba nie muszę pisać jak mam na imię ;)

U nas szczepienie nadal przesunięte bo ropień dalej jest i musimy jeszcze zrobić usg, do tej pory oprócz szczepień po urodzeniu miała tylko wzw i dtp, może za tydzień uda się zrobić hib, a we wrześniu kolejne dawki wzw i dtp

Fajnie wasze maluszki wyglądają na brzuszkach Ewelina rzadko tak wysoko głowę podnosi i jak wezmę aparat do ręki to zazwyczaj już jest po wszystkim :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 11:56

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol mimi piękne avatarki:D

Komplecik już jest na poczcie więc na szczęście dojdzie:D ufff....

teraz prośba do Was, napisze wstępne menu i powiedzcie co byście zmieniły:)

Obiad:
    -rosół z makaronem
    -ziemniaki, kotlet schabowy, kotlet de volaille, czerwona kapusta, buraki starte, marchew/jabłko
    Deser:
    tort
    ciasto balowe(http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-biszkoptowe/269-przepis-na-ciasto-balowe), ciasto z ostrężynami z kruszonką(mam przepis z gazety-robiłam jest "zwyczajne")
    zimna płyta
    -kiełbaski pieprzowe z lidla(na ciepło)
    -udko(albo podzielone na dramstik i podudzie, też na ciepło)
    -galareta drobiowa
    -sałatka gracka
    -sałatka z pory(por, kukurydza, ogórek konserwowy, majonez)
    Do tego wiadome chleb, wędliny, ser, kawy, herbaty i napoje.

Chrzciny bez alkoholu robimy, będe wdzięczna za rady:D

zozol, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super menu, jak dla mnie bardzo bogate, udka do obiadu mogłyby być może.
    My też bez alkoholu mieliśmy.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko brzmi pysznie i sama nie wiem czy coś tu zmieniać czy dodawać, mniam... :) jedynie rosołu nie lubię i pewnie zrobiłabym strogonoff ale to już moje subiektywne odczucie :) jeśli będą jakieś małe dzieci wśród gości to rosół chyba właśnie jest lepszym rozwiązaniem :) naprawdę podziwiam, że dasz radę się z tym wszystkim wyrobić. Masz chociaż kogoś do pomocy w kuchni? Albo do odgrzania wszystkiego jak Wy będziecie w kościele?

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla, udka właśnie na potem wolimy, bo nie wiem czy się wyrobimy:P

no do podgrzania będę miała mikrofalówke i piekarnik, a w niedziele z mężem wczesna pobudka i jedziemy ze wszystkim, mam nadzieje że ze wszystkim zdążymy:D chociaż myślę, żeby część już przygotować w sobotę, ale chyba lepiej wszystko na świeżo, a w Kościele na 12:10 musimy być więc będziemy mieć ok 5-6h.

Bo ciasta oczywiście robie w sobote;P

Dzieki dziewczyny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 12:13

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też robię w domu i mięso będę robić dzień wcześniej a potem tylko na blachę i do piekarnika żeby dopiec zawsze tak robimy i naprawdę nie smakuje to gorzej tylko trzeba pamiętać żeby nie przysmażyć kotletów za bardzo i potem fajnie sobie w piekarniku dochodzą, rosół i sałatki też wcześniej i na dzień chrztu pozostaje tylko odgrzać mięso i rosół i ugotować makaron i ziemniaki

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menu brzmi pysznie, jak tak jak patulla dałabym udka do obiadu, ale skoro masz nie zdążyć to tak też jest ok
    No i dobrze ze ubranka dotarły :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię taką sałatkę z pora podobnie tylko szynkę i ser jeszcze dodaję, mniam ale se smaka narobiłam

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi mój Antos też jest z 9 maja ważył 3100 a dzisiaj waży 5700 i mieliśmy dopiero pierwsze szczepienie i strasznie biedak płakał a teraz śpi

mychowe lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina a na ile osób robisz ją miałam na 17 w domu i było spoko ale nie ukrywam że większość dań zrobiła mi ciocia także było tyle lżej Antos miał wtedy niecałe 2 miesiące i ciężko by rzy nim było wszystko zrobić, bo teraz byłoby już łatwiej

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia chciałam ci powiedzieć że Maks po dwutygodniowej przewie z bujaczkiem dziś się z nim przeprosił i znowu w nim szalał :)
    Młody przespał się ponad 3 godziny, poszalał w bujaczku zjadł i znowu śpi.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia robimy na 12 osob, takze nieco mniej;)

Zozol hmm wydaje mi sie, ze skoro mowisz ze miesa mozna wczesniej, to chyba usmazymy w sobote, bo pozniej tak wszystko na raz, zobaczymy, bedzie tomoj debiut z taka impreza;)

My po wizycie, Lukaszek osluchany i jest ok, jutro jeszcze mocz, a za dwa tygodnie krew i mocz i nieszczesne szczepienia;) ale oczywiscie jeszcze jutro mocz wazny, oby by juz czysty;)

Lukasio pospal, a bylam w pralni chemicznej oddac spodnie meza, bo przeciez czyste, a dobrze ze wyjelam wczesniej, bo by jechal w syfach;) buciki kupilam, takie adidaskowe z crocodrillo za 20zl i zakupilam nowy smoczek;) bo jeszcze uzywamy do 3 miesiecy;) pozniej bedzie fotorelacja;)

A teraz broimy:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, biedne te dzieciaczki po szczepieniach, ale jak trzeba to trzeba... A dlaczego pierwsze dopiero? My we wtorek drugie i już się boję i to nie samego kłucia tylko tego co będzie po szczepieniu, gorączki itd.

Beatina, ubranko jeszcze na poczcie czy już przymierzałaś?
    Z takim menu na pewno wszyscy będą zachwyceni i Twój debiut będzie jak najbardziej udany :) Ja niby na co dzień gotuję, ale dla tylu osób to nie wiedziałabym ile tego zrobić i ile mi to zajmie.

My po spacerku, ale z dwiema pannami to nie lada wyczyn. Poza tym dużo czasu spędzam na placu zabaw, bo Pati uwielbia się huśtać, więc mam ćwiczenia na 2 ręce, jedną bujam w wózku, a drugą na huśtawce. Bicepsy będę miała jak Pudzian hehe

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ