X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi witamy :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mimi, zapraszamy do dyskusji. to może pochwal się swoim małym szczęściem :)
    Kurcze Maks już się robi taki ciekawy wszystkiego że już nie zadawala go leżenie w bujaczku czy gdziekolwiek indziej (łącznie oczywiście z wózkiem), wszystko chce widzieć a oczywiście najlepszy widok jest z rąk mamy.
    Jutro szczepienie, zaś jestem tym wszystkim przerażona, ciekawe jak zniesie drugą dawkę.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

mój rojberek wczoraj przekręcił się z pleców na brzuszek, i tak mu sie spodobało ze teraz nie chce leżec na plecach :) a główke jak wysoko podnosi aż byłam zaskoczona :)

a ja szczepienia mam 22.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 19:46

zozol lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - serdecznie witamy w naszym gronie. Oczywiście nie będziemy Ci kazać nas nadrabiać ;) , ale opisz jak przebiegała Twoja ciąża i poród ;)
    Bea_tina - to Łukaszek widzę dochodzi do siebie ;) Super
    Zozol - my też mamy jutro szczepienie. Kurczę, jakoś dziwnie się boję. Nie wiem, może przez to, że Kuba dziś bardzo marudny.
    Cały dzisiejszy dzień na rękach. Ja już mam dość. Jak tylko chciałam położyć, bo ręce mi drętwiały, to była masakra. I to nie tyle płacz, ile krzyk i skrzeczenie na mnie. Jeśli ktoś pamięta wyjącego, rozczochranego kadeta z filmu Akademia Policyjna, to wie o czym mówię... ;) Nie wiem co mu jest, ale to pewnie skok. Dziś przekręcił się na brzuszek. Mleko pije prawie z twarzą w poduszce, bo tak się wierci. Wczoraj jak trzymałam go na rękach, mąż założył sobie na głowę czapkę Kuby i zaczął się wygłupiać. Mały tak rechotał jak co najmniej półroczne dziecko. Jeśli jutro do tego dojdzie marudzenie po szczepionce, to ja odpadam.
    Wiecie ile ukłuć będzie w tej drugiej dawce 5w1?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol wspolczuje jutra, tez bysmy mieli jutro szczepienie, ale z wiadomych przyczyn szczepienie przelozone, zaciskam kciuki zeby Maksio dobrze przeszedl szczepienie a ty zebys sie bardzo niemartwila:-)

Agata gratulacje dla Antosia! Bardzo szybko mu sie to udalo:-) a to ze na brzuszku teraz woli to tylko lepiej:-)

Ja myslalam ze Krasnal zjadl i pospi, ale gdzie! Zasnal i po 5 min ryk, nie wiem co mu sie dzieje, przez caly dzien spal moze z godzine od 9 do 20 min na raz, niezly cwaniak;) ale teraz mama lezy a ojciec nosi bo mnie juz plecy bola, choc pewnie zaraz mi go odda i dupa z relaksu;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka,to za Wastez zaciskam kciuki, drugie szczepienie to 'tylko' jedno klucie. Igratulacje dla Kubusia!! Super postepy:-) :-) -

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj bylismy na szczepieniu. Oboje mieli a Konrad ostatnie juz miał. Ja szczepie refundowanymi i dokładając pneumokoki to mamy dużo ukluc i dziele, i dzisiaj mieli po dwa, a drugie dwa za tydzień. Kacper tylko trochę płakał a Konrad prawie wcale.

Oglądałam dzisiaj zdjęcia ze ślubu i tak sobie myślę, jaka ja byłam wtedy szczęśliwa. Przyszedł dzisiaj tatuś i prawie nic nie powiedział, trochę naklamal i wysłałam go z powrotem do mamusi. I prosiłam go od dłuższego czasu o wyciągi, albo o zaświadczenie z pracy o zarobkach. I powiedzcie mi, jak jest napisane wynagrodzenie brutto tyle, a netto tyle, to to netto to jest to co dostaje na rękę?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netto na rękę

patulla lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka i Agata to superowo że chłopaki potrafią kolejną umiejętność, Maks przewraca się na boki, dziś próbował z boku na brzuch ale się nie udało :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ostatnio żyje resztkami sił, ale cieszę się, że do Was mogę zaglądać i ze mam takie wirtualne życie jeszcze, bo to realne jest czasami do niczego.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - głowa do góry! Masz dwóch cudownych urwisów, którzy niebawem słowem: mamo wynagrodzą Ci wszystko ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, pisałam dzisiaj o jednym ćwiczeniu, ale patrze teraz, że jednak tego nie wysłałam. Jak mały leży na boku to jak nożke pociąga się do góry, a bark ściąga na dol to główkę maluch powinien podnosić na kilka sekund. Dziecko może tego nie lubić bo wymaga to wysiłku.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla widać Kacperkowi marcheweczka smakowała pełną gębą :)Netto na rękę, ech te chłopy. Mój też jak na początku był zachwycony małym i mógłby go z rąk nie wypuszczać to teraz coraz mniej czasu mu się chce z nim przebywać. I Maks to czuje i potem mu ryczy jak z nim zostaje. Entuzjazm minął i chyba zapomina że ma dziecko w domu.
    Patulla to chłopaki twoje dzielne na szczepieniu. mój pewnie jutro się będzie darł.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku! Lukasz zjadl o 20 po zjedzeniu spal 5 min iryk, tata go ponosil ale byl glodny to dalam mu cyca 2, dalej glodny, mialam odciagniete az 40ml i zjadl to w 5 sekund, dalej glodny, dalam mu cyc1 idopiero usnal! Ciekawa jestem co to mu sie stalo. Obu nie chcial wstawac za 2 h bo chyba nie wiem co mu dam, niezle mnie zalatwil maly glodomor:-)

To tylko Lukaszo sie obraca z boku na bok;) aleto nic wszystko w swoim czasie:-)

Jutro napisze Wammenu na chrzciny co chcemy zrobic i ocenicie co i jak, jak bedziecie miec czas i ochote, bo dzis juz ide spac,a pisanie na tablecie juz mnie wkurzac zaczyna;)

Dobranoc!

Patulla, dobrze ze sie pomawil, obyspelnil Twoje rzadania i w koncu otrzezwal!!! Isuper ze chlopaki takdzielnie znosza szczepienia, rewelacja:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 21:43

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, Konrad juz mówi i super to jest, a Kacper pięknie się uśmiecha na mój widok i to mnie bardzo cieszy. Szkoda tylko, że nie mam drugiej osoby, która razem ze mną cieszyła by się z takich rzeczy.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzięki Patulla. Powiem Ci że Maks jak skoczył 3 miesiące (czyli od wczoraj :) ) zaczął trzymać główkę przy próbie trakcji. Tylko że raz mu się chce a raz nie :) i zapewne jak jutro go pediatra będzie ciągnąć to ją oleje i jej nie podniesie heheh.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, to jak właściwie macie na imię? :-)
    Ja jestem Patrycja, Bea_tina to pewnie Beata, Natalinka - Natalia, Aisa - Asia, Joanna, a reszta?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Ci ze zostałaś z tym wszystkim sama. I nie rozumiem takich ojców którzy mają w nosie swoje dzieci, bo wiadomo w małżeństwie bywa różnie ale kurde dzieci to dzieci, niczemu nie są winne.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Izabela

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę prasować, miłego wieczoru.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ