X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo porannie:-)

Lukaszo ostatnio robi sobie pobudki o 6 i koniec, idziemy sie pobawic i jeszcze podrzemac, na to licze;)
    W nocy zas oduczyl sie dluzszej drzemki i mimo ze ladnie zasypia ok 20 ti pobudki bez zmiluj sie co 2 godziny i basta;)

Dzis mi zrobil poranna niespodzianke:-) niemal mnie okupowal, obsikal pol kuchni a na koniec mu sie ulalo:-) a jaki zadowolony po tym wszystkim byl;) teraz sadzi bakami jak opetany:-)

Milego dnia:-)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia. Wczoraj z okazji 3 miesięcy zważyłam go i wyszło równe 6 kg. a ciekawe ile wskaże jutro waga u pediatry.
    U nas noc cu-do-wna jak za starych dobrych czasów hehe spanie o 19.15 pobudka o 1.00 i o 4.30 Z tym że o 23.30 zaczął się wiercić bo chyba bąki go męczyły ale się nie obudził, wzięłam go do łóżka to się uspokoił.
    Beatina to nieźle cię urządził hehe

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde sprawdzałam atest i nie mają:/ jest to "zabawka" pow 3 roku życia i atesty nie są już wymagane... Mam nadzieje że wywietrzeje, bo Łukasz leży na kocu i widać ze mu się podoba, bo ma dużo miejsca i się przekręca tylko z boku na bok:)

Aaaa mam super wiadomość:d moja kumpela stara się o 2 dziecko i się udało!! 8 miesięcy im to zajęło:) wczoraj była u lekarza i udało sie podwójnie!! BĘDĄ BLIŹNIAKI:D ale czad:)

Dziewczyny potrzebuję do chrztu białych (całych) trampek, a nie wiem gdzie takie buciki małe moge znaleźć, spotkałyście się może gdzieś z takimi??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio znalazłam takie
    http://www.laredoute.pl/tenisowki-niskie-dzieciece-w-kolorze-bia%C5%82ym-first-star-cvs-converse/prod-324474749-765114.aspx
    ale chyba za duże będą.
    A koniecznie chcesz kupować specjalnie buciki "na raz"? My nie mieliśmy do chrztu bucików, i żadne dziecko nie miało a nasz był jednym z najmłodszych dzieci. Większość była ok 6-9 miesięcy i też bucików nie miały.
    No to super wiadomość u twojej znajomej. I jeszcze bliźniaki!! I czad i nie czad, chyba bym osiwiała haha

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol dlatego nie chce eleganckich, bo tenisowki jeszcze ubiore mam nadzieje;) o ile znajde, na kompie zibacze co wychaczylas;)
    Kurde tez kiedys chcialam blizniaki, oczywiscie super, ale podwojne dziecko masakra,:-)

Mysle o zakupie zyrafki sophie, kurde troche droga jak na taka zabawke, zozol Maksiowi dalej sie tak podoba?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No droga ale rzeczywiście Maks ją lubi. niestety muszę ją chować przed kotem bo kotu też się spodobała. Zresztą nasz kot lubi wszystkie zabawki od Maksia -no ale nie dam mu zabawki za 60 zł! Tak więc daję ją Maksiowi kilka razy w ciągu dnia, namiętnie mamle jej pyszczek :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic może uciumciam jakąś kaske i kupie sophie, same dobre opinie ma więc wydaje się być fajną zabawką uniwersalną:)

kurde trampy super, ale zdecydowanie za drogie;P mama dziś pojechała na "miasto" to ma za zadanie znaleźć:P ja jestem uwiązana w domu(antybiotyk) więc jeśli będzie potrzeba to pojedziemy w sobote. A chce też coś na stopy bo już nie ma być tak ciepło, a u nas w Kościele zimnica, to boję się, że się przeziębi czy coś, ale jak coś, to kupie może skarpetko-buty:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy bamboszki założone małemu.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla własnie dziś o Tobie myślałam:) jakieś postępy z mężem?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No buty drogie ale i tak tańsze niż żyrafa hehe a widziałaś pierwotną cenę tych bucików? 138 zł!! powariowali!
    A żyrafkę może po chrzcie kupisz, może jakaś kasa z prezentów wpadnie :P
    Dawno się Niunia i Doriana nie odzywały, ciekawe co u nich i ich dzieciaczków.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zajadam już od kilku dni marchewkę.... pycha:-)"
    2py82eh.jpg34zlsv8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:34

Bea_tina, zozol, aisa, agata86, mychowe, Dorjana lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z mężem postępów nie ma. Można by powiedzieć, że jest co raz gorzej. A teściowie kłamią razem z nim. Masakra...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla bardzo mi przykro:( mialam nadzieje ze otrzezwieje, a tu widze tylko gorzej:/ a Kacperek pieknie palaszuje;)

Zozol zyrafa chociaz bedzie na dlugo, albo przynajmniej dluzej;)

Kasiure jak dostanie to wplacam mu na konto, nie bede wydawac jego kasy hehe;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Bea_tina na stronie szafka.pl można znaleźć tanie i praktycznie jak nowe buciki np.

http://szafka.pl/c1458480-biale-buciki-do-chrztu-dla-chlopca-r11.html

http://szafka.pl/c4316-biae-buciki.html

http://szafka.pl/c1298271-sliczne-biale-buciki.html

Jeśli nie masz tam konta to pewnie nie zobaczysz cen, ale te z linków są wszystkie w granicach 20-25 zł z wysyłką, a jak poszukasz to może znajdziesz jeszcze tańsze. Myślę, że nie opłaca się kupować nowych, bo zaraz z nich Synuś wyrośnie :)
    P.S. Podczytuję Was czasami, ale nie miałam odwagi zacząć się udzielać, wszystkie tu się znacie i jesteście już ze sobą zżyte :) Moja córeczka Hania 9 sierpnia skończyła 3 miesiące i też jestem majową mamą :) Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie z forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:04

aisa, agata86 lubią tę wiadomość

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mimi1009 :-)
    Ja też później dołączyłam, ale już "wrosłam" w to forum:-) Myślę, że i Ciebie dziewczyny przyjmą serdecznie:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi super, dzieki za cynk, tyle ze ja je potrzebuje na niedziele i to by musiala byc ekspres wysylka:-) temu bede musiala kupic.

A to ze jestes nowa to nieznaczy ze nie mozemy sie poznac:-) :-) Hania dzien mlodsza od mojego Lukaszo;) jak cos to zapraszamy:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie mało czasu masz :/ Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :) Będę pisać, jak czas pozwoli, bo mam w domu jeszcze 3 letnią córeczkę Patrycję, która nieźle potrafi dokazywać ;)

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie na imię ma Twoja córeczka;-):-D Ja mam jeszcze rocznego łobuziaka:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, tak wiem, że masz dwóch synków, bo zaczęłam Was podczytywać niedługo po porodzie, więc już dużo o Was wszystkich wiem ;) Swoją drogą podziwiam, że radzisz z dwójką dzieci, przy tak małej różnicy wieku między nimi. Moja Pati jest już dosyć samodzielna, ale jak była w wieku Twojego Konrada to naprawdę było ciężko, wszędzie jej było pełno, wszystko brała do buzi - lącznie z kamieniami znalezionymi na podwórku i ogólnie wspominam to jako trudny czas, no a Ty masz jeszcze do tego 4 miesięczne dziecko :) Podziwiam i współczuję problemów z mężem :/

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mi wybaczycie te czytanie Was "w ukryciu". Przypuszczam, że jeszcze wiele dziewczyn Was czyta, ale się z różnych powodów nie udzielają :) W każdym razie miło tu u Was :)

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ