X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo porannie:-)

Lukaszo ostatnio robi sobie pobudki o 6 i koniec, idziemy sie pobawic i jeszcze podrzemac, na to licze;)
    W nocy zas oduczyl sie dluzszej drzemki i mimo ze ladnie zasypia ok 20 ti pobudki bez zmiluj sie co 2 godziny i basta;)

Dzis mi zrobil poranna niespodzianke:-) niemal mnie okupowal, obsikal pol kuchni a na koniec mu sie ulalo:-) a jaki zadowolony po tym wszystkim byl;) teraz sadzi bakami jak opetany:-)

Milego dnia:-)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia. Wczoraj z okazji 3 miesięcy zważyłam go i wyszło równe 6 kg. a ciekawe ile wskaże jutro waga u pediatry.
    U nas noc cu-do-wna jak za starych dobrych czasów hehe spanie o 19.15 pobudka o 1.00 i o 4.30 Z tym że o 23.30 zaczął się wiercić bo chyba bąki go męczyły ale się nie obudził, wzięłam go do łóżka to się uspokoił.
    Beatina to nieźle cię urządził hehe

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde sprawdzałam atest i nie mają:/ jest to "zabawka" pow 3 roku życia i atesty nie są już wymagane... Mam nadzieje że wywietrzeje, bo Łukasz leży na kocu i widać ze mu się podoba, bo ma dużo miejsca i się przekręca tylko z boku na bok:)

Aaaa mam super wiadomość:d moja kumpela stara się o 2 dziecko i się udało!! 8 miesięcy im to zajęło:) wczoraj była u lekarza i udało sie podwójnie!! BĘDĄ BLIŹNIAKI:D ale czad:)

Dziewczyny potrzebuję do chrztu białych (całych) trampek, a nie wiem gdzie takie buciki małe moge znaleźć, spotkałyście się może gdzieś z takimi??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio znalazłam takie
    http://www.laredoute.pl/tenisowki-niskie-dzieciece-w-kolorze-bia%C5%82ym-first-star-cvs-converse/prod-324474749-765114.aspx
    ale chyba za duże będą.
    A koniecznie chcesz kupować specjalnie buciki "na raz"? My nie mieliśmy do chrztu bucików, i żadne dziecko nie miało a nasz był jednym z najmłodszych dzieci. Większość była ok 6-9 miesięcy i też bucików nie miały.
    No to super wiadomość u twojej znajomej. I jeszcze bliźniaki!! I czad i nie czad, chyba bym osiwiała haha

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol dlatego nie chce eleganckich, bo tenisowki jeszcze ubiore mam nadzieje;) o ile znajde, na kompie zibacze co wychaczylas;)
    Kurde tez kiedys chcialam blizniaki, oczywiscie super, ale podwojne dziecko masakra,:-)

Mysle o zakupie zyrafki sophie, kurde troche droga jak na taka zabawke, zozol Maksiowi dalej sie tak podoba?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No droga ale rzeczywiście Maks ją lubi. niestety muszę ją chować przed kotem bo kotu też się spodobała. Zresztą nasz kot lubi wszystkie zabawki od Maksia -no ale nie dam mu zabawki za 60 zł! Tak więc daję ją Maksiowi kilka razy w ciągu dnia, namiętnie mamle jej pyszczek :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic może uciumciam jakąś kaske i kupie sophie, same dobre opinie ma więc wydaje się być fajną zabawką uniwersalną:)

kurde trampy super, ale zdecydowanie za drogie;P mama dziś pojechała na "miasto" to ma za zadanie znaleźć:P ja jestem uwiązana w domu(antybiotyk) więc jeśli będzie potrzeba to pojedziemy w sobote. A chce też coś na stopy bo już nie ma być tak ciepło, a u nas w Kościele zimnica, to boję się, że się przeziębi czy coś, ale jak coś, to kupie może skarpetko-buty:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy bamboszki założone małemu.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla własnie dziś o Tobie myślałam:) jakieś postępy z mężem?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No buty drogie ale i tak tańsze niż żyrafa hehe a widziałaś pierwotną cenę tych bucików? 138 zł!! powariowali!
    A żyrafkę może po chrzcie kupisz, może jakaś kasa z prezentów wpadnie :P
    Dawno się Niunia i Doriana nie odzywały, ciekawe co u nich i ich dzieciaczków.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zajadam już od kilku dni marchewkę.... pycha:-)"
    2py82eh.jpg34zlsv8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:34

Bea_tina, zozol, aisa, agata86, mychowe, Dorjana lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z mężem postępów nie ma. Można by powiedzieć, że jest co raz gorzej. A teściowie kłamią razem z nim. Masakra...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla bardzo mi przykro:( mialam nadzieje ze otrzezwieje, a tu widze tylko gorzej:/ a Kacperek pieknie palaszuje;)

Zozol zyrafa chociaz bedzie na dlugo, albo przynajmniej dluzej;)

Kasiure jak dostanie to wplacam mu na konto, nie bede wydawac jego kasy hehe;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Bea_tina na stronie szafka.pl można znaleźć tanie i praktycznie jak nowe buciki np.

http://szafka.pl/c1458480-biale-buciki-do-chrztu-dla-chlopca-r11.html

http://szafka.pl/c4316-biae-buciki.html

http://szafka.pl/c1298271-sliczne-biale-buciki.html

Jeśli nie masz tam konta to pewnie nie zobaczysz cen, ale te z linków są wszystkie w granicach 20-25 zł z wysyłką, a jak poszukasz to może znajdziesz jeszcze tańsze. Myślę, że nie opłaca się kupować nowych, bo zaraz z nich Synuś wyrośnie :)
    P.S. Podczytuję Was czasami, ale nie miałam odwagi zacząć się udzielać, wszystkie tu się znacie i jesteście już ze sobą zżyte :) Moja córeczka Hania 9 sierpnia skończyła 3 miesiące i też jestem majową mamą :) Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie z forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:04

aisa, agata86 lubią tę wiadomość

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mimi1009 :-)
    Ja też później dołączyłam, ale już "wrosłam" w to forum:-) Myślę, że i Ciebie dziewczyny przyjmą serdecznie:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi super, dzieki za cynk, tyle ze ja je potrzebuje na niedziele i to by musiala byc ekspres wysylka:-) temu bede musiala kupic.

A to ze jestes nowa to nieznaczy ze nie mozemy sie poznac:-) :-) Hania dzien mlodsza od mojego Lukaszo;) jak cos to zapraszamy:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie mało czasu masz :/ Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :) Będę pisać, jak czas pozwoli, bo mam w domu jeszcze 3 letnią córeczkę Patrycję, która nieźle potrafi dokazywać ;)

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie na imię ma Twoja córeczka;-):-D Ja mam jeszcze rocznego łobuziaka:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, tak wiem, że masz dwóch synków, bo zaczęłam Was podczytywać niedługo po porodzie, więc już dużo o Was wszystkich wiem ;) Swoją drogą podziwiam, że radzisz z dwójką dzieci, przy tak małej różnicy wieku między nimi. Moja Pati jest już dosyć samodzielna, ale jak była w wieku Twojego Konrada to naprawdę było ciężko, wszędzie jej było pełno, wszystko brała do buzi - lącznie z kamieniami znalezionymi na podwórku i ogólnie wspominam to jako trudny czas, no a Ty masz jeszcze do tego 4 miesięczne dziecko :) Podziwiam i współczuję problemów z mężem :/

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mi wybaczycie te czytanie Was "w ukryciu". Przypuszczam, że jeszcze wiele dziewczyn Was czyta, ale się z różnych powodów nie udzielają :) W każdym razie miło tu u Was :)

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ