KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysia my mamy taki
http://www.tinylove.com.pl/index.php?p2359,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg
i powiem ci że nasz Maks ma 3 miesiące i już za bardo nie chce w nim leżeć bo się nudziZabawki już zna,muzyczkę też więc cóż ..nuda
A jeszcze za mały zeby dawać go w pozycji siedzącej, może potem mu znowu się w nim spodoba.
Ale na początku był nim zachwycony- przez jakieś 2,5 miesiąca. Nieraz i 40 minut dziecka nie było bo takie zajęte zabawą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 22:47
-
Patulla, a może kontroluj przez internet stan konta bankowego i wszystkie wypłaty czy przelewy, które robi mąż (jeśli macie taką opcję w swoim banku)? No chyba, że część wypłaty dostaje do ręki, a nie na konto...
Teraz wiem czemu podoba Ci się imię mojej starszej córki
A ja mam na imię Magda
Beatina, i co kupiłaś jakieś buciki dla Łukasza, czy tak jak radziły dziewczyny nie będziesz zakładać bucików?
Natalinka, po tych 3 miesiącach wspomnienia z porodu bardzo się zatarły. Nie będę Was zamęczać opisami. Napiszę tylko, że poród trwał 8 h (przy pierwszym dziecku 32h!) i najgorsze było parcie bo moja Hania ważyła 4100 kg, więc lekko nie było hehe
Zozol, oto i zdjęcie mojego Szczęścia:
agata86, Bea_tina, patulla, zozol, aga8787, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
Czy któreś z Waszych maluchów miewa rano zatkany nos? U mnie od kilku jest tak, że rano muszę małej odciągać wydzielinę z noska, bo aż pokasłuje, bo nie może swobodnie oddychać. A w ciągu dnia już ma drożny nosek i wszystko jest ok. We wtorek mamy szczepienie i nie wiem co robić, bo na zwykły katar to nie wygląda skoro jest tylko rano...
-
Magda, a może na noc woda morską psiknij Hani do noska, może wtedy rano nie będzie nic. I jak pójdziesz na szczepienie to wspomni o tym, ale myślę że to nic takiego.
No właśnie ja mam internetowe konto a mąż nie. I staram się o ty o żeby jego wypłata wpływała na moje konto.
A może być tak żeby część wypłaty szła na konto a część do ręki?
Izabela (czy może być Iza?) Ja pije bocianka z medeli.
I witajcie wszystkie:-)
-
nick nieaktualny
-
agata86, słodki Antoś
Patulla, no to zależy jak z pracodawcą się ktoś dogada. Można w umowie mieć np. najniższą krajową i tyle też wpłynie na konto, a resztę zarabia się "na czarno" i dostaje się do ręki. Niektórzy tak kombinują, żeby mieć dodatkowo świadczenia socjalne z opieki społecznej.
Tak czy siak dobrze by było, żebyś jednak wywalczyła, żeby ta wypłata wpływała na Twoje konto... Wtedy miałabyś wszystko czarno na białym...
Dzięki za radę, może rzeczywiście na wieczór zakroplić coś do noska, bo to może od suchego powietrza hm... -
Witam się
Mimi ja zawsze rano i wieczorem, czasami też w ciągu dnia zakrapiam nos Łukasza 2-3 kroplami soli wizjologicznej, bo z początku Łukasz miał ciągle nos zatkany, a jak zakrapiam to jest wszystko super, ale tylko zakrapiam, nie odciągam fridą, no chyba, że cos widać, ale od kiedy zakrapiam wszystko jest super:)
Patulla, dokładnie, na umowie może być najniższa, a kasa pod stołem, teraz różnie pracodawcy kombinują, niestety:/
Agata Antoś do wycałowania!:*
My noc już niemal z dobrych czasów:) był dłuższy sen, ale 3h, nie 4:P a że ja miałam jeszcze problem z zaśnięciem, to musze przyznać średnio jakoś jestem wyspana.
A kurde stresuje się, bo w poniedziałek zamówiłam ubranko na chrzest i co? Do tej pory ani widu, ani słychu, a jak sprawdzam status paczki, to nadal jest w poczcie wysyłającej, jak ubranie nie dojdzie, to chyba osiwieje!
Mimi buciki chciałam zamówić, ale te które mi się podobały i miały by szanse dotrzeć na czas, babeczka jest na urlopie i dupa zbita:/
Ale mama wczoraj znalazła jedne adidasy, może będą ok, będę musiała jechać sama zobaczyć;P
Miłego dnia! -
A jeżeli w końcu doprosiłam się i mąż przyniósł mi zaświadczenie z pracy o zarobkach (uśrednione z ostatnich 6 miesięcy) i jest kwota brutto i kwota netto (niższa o tysiąc od brutto). Czyli to netto to wyplata męża, tak? (Bo i tak ta kwota jest o tysiąc wyższa niż mąż mi zawsze mówił i on twierdzi, że od tego jeszcze jakieś składki są odliczane, może tak być?
-
Patulla netto to jest to co twój mąż dostaje przy wypłacie i nic od tego już nie jest odciągane, więc coś kręci. I tak jak dziewczyny mówią -część może być tyle co na konto wpływa czy też do ręki dostaje a część może być nieoficjalne czyli na lewo bez podatków i tego już na zaświadczeniu nie ma.
Agata i Mini dzieciaczki słodziachne do schrupania. Teraz Hania nie wygląda że taka duża się urodziłaTo miałaś co rodzić 4100
My po szczepieniu i bioderkach. Bioderka ok, już nie musimy więcej chodzić na kontrole a przy szczepieniu tradycyjnie był płacz, ale przy ubieraniu też był płacz bo już był zmęczony i głodny. Teraz śpi. -
Dzieci jak są na brzuszkach to mi takie żółwiki przypominają
Patulla jasne że może być Iza
Dużo Asiek mamy
Mimi mój codziennie ma jakieś kózki lub ciąpki w nosku, nawilżamy solą i wyciągamy fridą. A jeżeli ona ma tak tylko rano to może być od suchego powietrza. Otwieracie okno na noc?
A i Maks waży 6080 g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:18