KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaga8787 mój w nocy też szalał jak skok był tylko , że mój smoczek chce , ale wtedy to wypadal mu z buzi co minutę i normalnie spalam na siedząco bo po setnym z kolei ryku , że pusto ma w buzi to juz oparlam głowę o łóżeczko i zasnelam masakra oby już koniec tych skoków było , a mój wczesniej sie ur wiec później te skoki wiec ten najgorszy przed nami ehhhhh az strach sie bać !!!!
aga8787 lubi tę wiadomość
-
Mnie na 14 osób urodziny męża czekają pod koniec sierpnia
Maksiu w nocy wzmożony apetyt rano też ale ogólnie cały dzień był aniołkiem. Ale wieczorem już nie chciał do taty na rękach tylko mama musiała przytulaćCycuś mały. Jutro idziemy do znajomych na urodziny mam nadzieję że też będzie grzeczny.
Beti czabyło teściowej wręczyć szmatę do podłogi i potraktować jej przyjazd jako pomoc przed chrzcinami, pewnie by jej mina zrzedła
Kurde chyba mąż się nie odważy ci wywinąć taki numer w niedzielę i że jednak będzie pomagał.
Ja też się wzięłam dziś do sprzątania a mąż był z Maksiem. Ale to fakt, od kilku tygodni jak Maks się potrafi sam zabawić to bardzo to ułatwia życie.
Aga to współczuję że mała nie chce smoczka, dla nas jest takim zbawieniem nieraz że szok.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
U mnie dzieje się,oj dzieje. Az nie wiem co Wam napisać.
Beata, wiadomo że każdy ubiera dziecko do chrztu jak chce. Nie to w końcu jest najważniejsze.
Natalia, niski poziom żelaza może wynikać z wcześniejszego porodu. Konrad tez brał ferrum w stropie i akurat jemu niewiele pomogło i dopiero zmiana na actiferol przyniosła rezultat. Leczenie i tak ok 3 miesiące pewnie zajmie. Niestety hemoglobiny powoli wzrasta.
A teraz napisze w skrócie jak nam minął ten świąteczny dzień. O 15 pojechałam podpisać umowę na wynajem nowego mieszkanka i juz mam klucze. Ale jak na razie nie mam zamiaru informować mojego męża o tym gdzie będę. Niech mnie w domu u mamy szuka, tutaj mogę się z nim spotkać.
A dodatkowo to wieczorem kupiłam samochód, bo tego co mieliśmy to oddałam jemu, po tym jak jego rodzina wykrzyczala mi ze to jego samochód. A mając dwóch maluchów nie mogę pozwolić sobie na brak samochodu.Bea_tina, aga8787, aisa lubią tę wiadomość
-
Już pewnie wszystkie mamy spia?
Jak tak dziewczyny Was czytam, to zaczynam żałować, że się dziś rano zdenerwowałam, bo Lili mnie obudziła o 6 rano zamiast o 7.30 jak zawsze. Ona zasypia o 22 i wstaje o 7.30 każdego dnia,a dziś się tego nie spodziewałam. Muszę zacząć jakoś inaczej myśleć i doceniać te przespane noce, bo może to wiecznie nie będzie trwało.
A co do skoku i szczepienia, to miała szczepienie w środę, ale zero objawów, a teraz w połowie 14 tygodnia jesteśmy i jest bardzo pogodna.. nie odczuwamy skoku. Tylko czasem piszczy, ale z uśmiechem na ustach, jakby się cieszyła, że może cos od siebie dodać
Pozdrawiamyaga8787 lubi tę wiadomość
-
Patula dobra decyzja. Może facet sie obudzi jak zobaczy że świetnie sobie dajesz radę bez niego.
Hania przechodzi samą siebie, w nocy pobódki co 2 godziny a nad ranem co godzine, już nie wiem czy cos jej jest czy to ten skok
Miejsce po szczepionce nadal twarde
Pysia ja wprowadzę produkty jak skończy 4 miesiąc, chociaż pediatra mi 3 tyg temu powiedziała że jak mała nie będzie chciała smecty to moge z jakimś soczkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 08:43
-
zozol, szkoda ze nie pomyslalam o tym:P niecierpie baby, ale tu musze pochwalic mężą(mimo wczorajszego zachowania), od czwartku obcinam mu paznokcie, bo zawsze zapominam, a juz cały podrapany. Teściowa poszła do mojej mamy, a ja zaczęłam obcinać. Przyszła w trakcie, a wiadome, że jak coś się gmera przy rączkach, to odciąga rączki, a ta z tekstem "za mocno mu obcinasz!", ja milcze, bo mam na nią wyrąbane, a Damian " a co stoisz nad nią i widzisz jak obcina?" i zamknęła jape:P a mi się tak miło zrobiło:D jedyny pozytyw;P
Kurde zozol, ja to się nie nadaje na takie imprezy, chyba do jutra osiwieje, a lista rzeczy, którą muszę zrobić tylko rośnie, masakra:P
Patulla, bardzo słusznie w obu przypadkach zrobiłaś!!! Jestem dumna z Twojej pomysłowości:D w mieszkaniu będziesz miała spokój, a auto na pewno się przyda! I przynajmniej będziesz miała swoje na wyłączność, a on niech się wypcha dupek(za przeproszeniem!)
Mychowe na pocieszenie! Ja dziś miałam szał pobudek:) zasnął o 20, podubki:23,1,3,4,5,7:D a jak, bo może i chce hihi:) celebruj możliwość dłuższego spania, ja ostatni raz spałam dłużej niż 4h ciągiem początkiem maja:) ale na szczęście już jestem przyzwyczajona do spania na raty:P
pysia, ja mam zamiar ciągnąć samego cyca ile wlezie, znaczy do 6 miesiąca:) jeśli mu wystarczy, jeśli nie to wtedy zacznę myśleć o wprowadzeniu czegośchociaż jak teraz o tym pomyślę, to mi smutno, że będziemy odchodzić od cycorków:(
My już torcik odebraliśmy, i chleby kupiłam:P musiałam oddać auto, a za godzinkę jadę po spodnie męża i kiełbaski do lidla. A później to czekam na Damiana,a bo sama nie będę tachać wszystkiego;P
Śniadanie obaliłam, to będe miała siły na cały dzień hihi:D
Miłego dnia mamuśki! Będę się starać czytac, ale nie wiem jak będzie z czasem:) ale na pewno odezwe się po i fotorelacje też pierdzielnę;Paga8787, aisa, agata86, mychowe lubią tę wiadomość
-
U nas noc tragiczna! zasnął o 20.00 a potem 00.30, 2.15.,3.30,4.30,5.30 itd. nie dość że na jedzenie to jeszcze go tak bąki męczyły że płakał. Jestem wyjeb.. Pocieszam się że niektóre dziewczyny mają podobnie hehe
Patulla na prawdę cię podziwiam jesteś dzielna kobita! I dobrze zrobiłaś!
Kurde idę bo ryczy.
-
Beata mąż ma dużego plusa za tekst do swojej mamy
Powodzenia w przygotowywaniu, na pewno dasz radę i wszystko będzie pyszne!
Aga a boli ją to przy dotyku? Mam nadzieję że się szybko to wchłonie.
Pysia w sumie nie myślałam jeszcze nad rozszerzaniem diety ale może jak skończy 4 miesiące to zaczniemy. Ja wracam w grudniu do pracy więc pierś pójdzie częściowo w odstawkę
przesyłam linka na temat żywienia niemowląt
http://m.40tygodni.pl/Poradnik/548,Nowe-zalecenia-dotyczace-zywienia-niemowlat-2014-ze-sciaga-na-lodowke.html -
Spodnie z pralni odebrane, mikro zakupy zrobione:P
Kupiłam białe rajstopki Łukaszkowi na wszelki wypadek:P
Teraz czekam, żeby zjadł i jedziemy na duże zakupy:P a później biorę się do roboty:)
Ej jestem wkurzona, powiedzieliśmy, że chrzciny bez alkocholu, a zasrana teściowa już planuje wziąć wino i teściu wódke:/! Co za oszołomy, czy tak trudno zrozumieć, że chcemy impreze bez alkocholu:/! Bo nie musze mówić, że teściu alkoholik, nie menel, ale pije codziennie. Masakra, pewnie przyjedzie już podpity, bo nie może sobie odmówić, a na imprezie pewnie sie ochla jak zwykle:/ szkoda gadać, ide powiedzieć Damianowi, żeby dosadnie powiedział, bez alkoholu! -
U nas mąż się uparł że ma być alkohol-z resztą na tą okazję specjalnie zachował wódkę z wesela (12 flaszek). Mężowi zakazałam pić alko, bo się schlał z moim tatą tydzień wcześniej a umawialiśmy się ze on wraca autem. I tak na prawdę na 30 osób poszła jedna wódka, dwie lampki wina no 20 piw-bo upał był wtedy niemiłosierny. Więc było ok. No ale jeżeli twój teść ma problem z alkoholem to może się skończyć nie fajnie, myślę że twój mąż powinien z nimi pogadać.
Ja też się wybieram na zakupy z tym ze małego zawożę do mamy. -
zozol - to miejsce już ją nie boli przy dotykaniu, ale po 2 tygodniach to już chyba powinno zniknąć
a jak na złość pediatra na urlopie do września.
Dziś mała miała trochę lepszy dzień byliśmy w ikei i jej się podobałojestem ciekawa nocy trzeciej takiej bym nie chciała
-
Ale dziś naprodukowałyście...
Bea_tina - zaciskam kciuki za udane chrzciny!!! Menu superMacie jakieś wolne miejsce przy stole? Chętnie się załapię na takie pyszności... Mąż odważny wobec mamuśki i to się chwali...
Aga - to będzie mała "zakupnica"
Zozol - zakupy udane?
U nas noszenie na rączkach przez cały dzień. Tańczymy w rytm piosenki Kaczuchy, więc Kubuś zadowolony. Moje ręce i nadgarstki jednak już nie...mychowe, zozol lubią tę wiadomość
-
No to juz trochę mebli mam w nowym mieszkanku, jutro jeszcze rzeczy i inne "graty". W starym zostajemy do środy i wtedy juz tylko w nowym mieszkanku będziemy:-)
Maz dzisiaj przyjechał i prosił znowu o szanse, ale nie dam się zwieść tylko jego obietnicom. Może jak zobaczę jego czyny, to zastanowię się.Bea_tina, zozol, aisa, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Natalinka zakupy udane kupiłam małemu bodziaki, spodnie, śpiochy, skarpetki czapeczki na 68 rozmiar, bo kurcze póki co większość ma w tym rozmiarze ze spadku po kuzynach a nic swojego :)Niestety sobie nic nie kupiłam,mam wrażenie że ta moda teraz jakaś dziwna nic mi się nie podoba. No i doszłam do wniosku ze jedna wypłata to za mało, bo już mi na koncie niewiele zostało a gdzie tam do końca miesiąca!! do męża muszę do portfela zapukać hehe
Patulla dobrze robisz, nie ma co ulegać jego widzimisię, niech się postara trochę bardziej.
Beti powodzenia jutro.
Natalinka Kubuś ładnie przybieraBea_tina, natalinka, patulla, aisa lubią tę wiadomość