KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzisz Zozol - na coś ta nasza usterka się przydała
A tak poważnie, mąż się podłamał, ja zaś mu powiedziałam: "dobrze, że to tylko to a nie nic gorszego, bo przecież w trakcie drogi mogło ci się coś stać albo Kuba mógłby być chory, czy coś". Ciągle w pamięci mam jedną historię, którą tu pewnie już pisałam. Pewnego razu w rodzinie utrzymującej się z gospodarstwa zdechła krowa, więc młody anioł pyta starszego: "dlaczego do tego doprowadziłeś? Przecież gospodarstwo jest dla nich takie ważne. Zapamiętaj - odpowiedział. Tego dnia miał umrzeć ojciec rodziny, a ja wybrałem mniejsze zło"...
patulla, aisa lubią tę wiadomość
-
Przykładowa sytuacja z ostatnich dni: słyszałyście zapewne o wichurze na Podkarpaciu - niedaleko nas. Mamy łóżko centralnie pod oknem. Nagle w nocy usłyszałam szum i coś zatłukło się pod oknem. Automatycznie zerwałam się, zabrałam Kubę i uciekłam wgłąb pokoju, budząc męża. Jak się okazało u siostry z balkonu porwało doniczki z kwiatami, były niesione podmuchem wiatru prawie w nasze okno, a spadły pod nie. Nie chcę myśleć co byłoby gdyby jednak uderzyły w okno...
-
Dorjana dobrze Cię widzieć
faktycznie, bardzo dawno się nie oddzywałaś! Musisz to poprawić;P
Zozol, Twój kot mnie rozbraja:d a zdjęcie rewelacja!
natalinka, kiepska sprawa z samochodem:/ przerąbane, ale nie ukrywajmy, jak już człowiek się do samochodu przyzwyczai, to jak bez ręki hihi, a może naprawa wyjdzie troche mniej? Zawsze to coś do przodu:) i masz słuszność, z dwojga złego, lepiej tak niż by komuś miało się coś stać!
A te wichury, eh, masakra! Ludzie mogą w sekunde wszystko stracić.
Ja już o pokarmach pisałam, jak cyce wydolą, to czekamy na 6 miesiąc:) za to złote rady teściowej, po co jeszcze karmisz, karmi się do 3 miesiąca... no coment.
Buziaki dla kolejnych 3-miesięczniaczków:D!!! :*:*:*
Kurde kupiłam w lidlu ubranka i mówie, a zobacze co już mam, to musze przyznać, troche pojechałam na 74:P chyba z pół roku będzie mógł nosić ten rozmiar;P
AAAA zamówiłam sophie, ciekawe kiedy dotrze i co Łukaszek na nią "powie"
AAAAA2, wczoraj przy kąpieli Łukaszek zasmiał się takim głośnym śmiechem! Takim dziecięcym!! Aż sie popłakałam, bo tak jeszcze się nie śmiała później w nagrode mnie obsikał, a dzis mnie okupował
ale o dziwo nie na przewijaku, tylko jak go nosiłam, i muszę przyznać, że nie mam pojęcia jak to zrobił, bo pielucha była dobrze założona, chyba czary:D!
kurde, dalej kabla nie mogę znaleźćnie mam pojęcia gdzie go wtramżoliłam, co za skleroza!
Miłego dnia!!!mychowe lubi tę wiadomość
-
Zozol
miałam podobna akcje w nocy ....
Dziergalam posta jedna ręka a na koniec boomm:-(
UPS i ja pier...
A z innej beczki
Spiewacie dzieciom kołysanki ???
Bo ja przestalam odkąd mój synek zaczął spixewac ze mną
Ależ to bylo śmieszne
Ja się staram go uspac a on SE podspiewujeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:01
mychowe lubi tę wiadomość
-
wysłałam niuni poprawioną listę, jak nas odwiedzi, to powinna zamienić
bo nic nie zaginęło, poprostu jest zabieganą kobiętą nasza niunia:P
Najgorzej jak posty się kasują, nie raz mi się to zdarzyło, więc znam ból:P
Dorjana, ja nie śpiewam, bo mam "uraz", za to mój mąż mu śpiewa:P ale nie na usypianie, tak raczej na uspokojenie ewentualnych nerwów;P
sophie już wysłana, ciekawe jak Łukaszek na nią zareaguje, oby sie nią bawił hihi:DWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:28
-
nick nieaktualnytak mój Antos urodził się 22 wiec jeszcze kilka dni, ale za to dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu
Antoś obraził się na butelkę i od ponad 2 tygodni jedzie na samym cycu i chyba mu starcza, w piątek mamy 2 szczepienia to zobaczymy ile mój klopsik waży, jak ważę go na wadze łazienkowej to wychodzi mi 7 kg( ale w ubranku)
pozatym jakoś wszystko idzie oki.
ja będę chciała wprowadzać nowe jedzonko jak skończy 4 miesiąc mam ekologiczną marchewkę na ogrodku to będę gotować.
pozdrawiam mamuskiaisa lubi tę wiadomość
-
Agata to wszystkiego dobrego na kolejne lata
Bea_tina czekamy na fotki z imprezki
Z tego co widzę to większość mam które sie udzielają to mamy chłopców czyżby dziewczynki były bardziej absorbujące? Moja zdecydowanie potrzebuje ciagłej uwagimychowe lubi tę wiadomość
-
Oj Aga
nie wiem jak jest z dziewczynkami ale mi przy moim Ksieciuniu to nieogarniam
codziennie spacery po 4-5h... I to ciągle odciaganie, zabawianie i noszenie
...mimo to jestem w 7niebie
...juz nie mogę sie doczekac następnego etapu
A czy któryś bobasek ma juz ząbka???
Bo jatak wypatruje wypatruje i sama nie wiem czy cos widzęmychowe, aga8787, natalinka lubią tę wiadomość
-
Ja śpiewam kołysanki ale bardziej w celu wyciszenia go, a ogólnie to śpiewam mu bardzo dużo bo to jedyna osoba której nie przeszkadza że kompletnie nie mam do tego talentu, i też mu się zdarza śpiewać ze mną
Agata no to super że idzie cały czas tylko pierś. Ja mam znowu wrażenie że mam mało mleka, mimo że młody nie płacze po zjedzeniu, ale jak widzę ile ściągam laktatorem to jetem załamana-dziś przy jednym ściąganiu z jednej piersi tylko 30 ml!! No i te jego jedzenie też trwa krótko 6-15 minut. Jak długo wsze dzieci ciągną pierś. Nie pytam Beatiny bo twój to zawsze był szybki
No i wszystkiego dobrego i kolejnych pięknych lat razem.
Aga może coś w tym jest że chłopcy mniej absorbujący hehehBea_tina, natalinka lubią tę wiadomość
-
Doriana zazdroszczę tych spacerów, mój w wózku nie bardzo. A czemu cały czas odciągasz? nie dajesz wcale z piersi? Jakie masz plany w związku z powrotem do pracy, pamiętam że ty niezły pracoholik byłaś
U nas zębów brak.Dorjana lubi tę wiadomość