X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też urlop macierzyński i wiem , że jestem na wylocie i w nowym roku bede szukać pracy fajna perspektywa ehhh w mojej firmie nie ma miejsca dla matek same panny i mężatki bezdzietne :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Kaja jest, zaraz Ci przesyłam co trzeba:) a zdjęcia, aż żal du.. ściska! :D

Tam jeszcze dlugie wlosy teraz juz krotkie bo strasznie mi wypadały

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina <3>

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tinka - cudowne zdjęcia. Wyglądasz na szczęśliwą. Widać, że w kościele było kameralnie. U nas niestety jak na taką małą miejscowość kościół jest bardzo duży, więc o taką atmosferę trudno :)
    Tort piękny ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wybłagać wizytę u neurologa na czwartek, więc pewnie szczepienie będzie przełożone na poniedziałek, bo jutro trochę boję się pójść, by mały nie dostał gorączki i go nie ciągać zaraz po szczepieniu. Dostałam prywatny nr do innej neurolog do domu, więc dzwoniłam wieczorem, bo do tej, do której chciałam terminy wizyt prywatnie na październik :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj kładą nam blachę na dachu :) Jak skończą dodam fotki naszej niemałej "chałupki"

Bea_tina, mychowe, aga8787, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na fotki :) Ciekawe co ci powie neurolog, dobrze tak szybko się udało to załatwić
    Kurde u nas noc dziwna, pobudka o 00,30 na jedzonko, a potem o 3.00 z wielkim płaczem. Jeść nie chciał, więc myśleliśmy że może coś mu się przyśniło albo coś boli. Ryczał 20 minut, pierś cały czas była bee. O 5.20 znowu pobudka więc myślę teraz już na pewno jest głodny ale znowu cycka nie chciał i darł się w niebogłosy! dostał sztuczne mleko, po sztucznym jeszcze go przystawiłam i trochę wypił z cyca a resztę poszłam odciągnąć -100 ml. O 7 zjadł z piersi a o 9,30 znowu ryk przy cycku i za chiny go nie chciał ale stwierdziłam że nie będę odciągać i koniec. W końcu po którymś uspokojeniu go w końcu wypił z cyca. Nie wiem co mu się stało, obraził się na piersi czy co?!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:27

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina to ładnie ci pospał Łukaszo.
    Maks wczoraj poszedł spać o 19 bo był już padnięty, więc przyśpieszyliśmy kąpiel, jedzonko i spanko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:26

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga witaj w klubie dzieci nie lubiących gondoli :) My niestety nie mamy adaptera do fotelika żeby na wózek pasował. Ale jak wkładamy go z fotelikiem do wózka sklepowego to mu pasuje.

aga8787 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol no to Ci Maksio zgotował wesołą noc, nie ma co! Oby to było tylko jednorazowe!

AAA i tylko Ty mówisz, że jest do mnie podobny, wszyscy stawiają jednak na męża hehe, łącznie ze mną;P

Kurde, miałam iść dziś na spacer, bo dawno nie byliśmy, bo pierw upały, później choroba, to co, pada:/ co za niedogadanie się z pogodą hehe:P

A chyba przez taką "zgniłą" pogodę, Łukaszko tylko śpi! Nie wiem co to mu tak sennie, tylko dwie godziny brykał, ale jakoś bez szału, oby to się później odmieniło i nocka znow była tak rewelacyjna:)

A najgorzej, bo prania narobiłam i nie mam gdzie tego powiesić, nieźle

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja już nie nadążam za tym moim synkiem. Wczoraj narzekałam że je mało i krótko to dla odmiany teraz jadł 45 minut z obu piersi.
    Beata mnie zaś czeka hołda prasowania (kto ze śląska ten wie co to hołda hehe)No a z tą pogodą rzeczywiście dupiato, dziś leje a wczoraj wiało jak nie wiem.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry. Trochę jestem pochłonięta przeprowadzką i tymi wszystkimi kłopotami, ale czytam Was regularnie.
    Mój Kacper je dosyć rzadko i ok 15min ciągnie cyca, w dzien co 3-4h, a w nocy (jego noc zaczyna się od 20) 1-2 pobudki i rano pobudka o 6 i juz wyspany jest.
    Dzisiaj dostal marchewkę z ziemniaczkiem, zjadł pół słoiczka i pierś do tego.q żarlok mały.
    Ząbków brak i pewnie jeszcze trochę zanim się pojawia, starszy chyba na 5 miesięcy miał pierwszego ząbka.
    Skończyliśmy juz rehabilitacje, jutro ostatni raz pójdziemy. I te dwa tygodnie trochę już mu pomogły moim zdaniem i wiem jak sama mogę z nim ćwiczyć.
    Natalia dobrze, że Tobie udało się tak szybko załatwić wizytę u neurologa i będziesz wiedziała juz co i jak.
    Beata, a Ty i Twój mąż wyglądacie bardzo młodziutko;-)
    Iza, Kacperek też czasami obraża się na cycka i też wtedy uspokajam go i daje na spokojnie dopiero, chętniej też na leżąco je wtedy.
    Fajnie, że Magdalena wróciła już z urlopu, ale juz nam zginęła "nowa" Magda - mimi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 14:57

mychowe, natalinka, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG]http://i57 .tinypic.c om/25rm88z .jpg[/IMG] 

pozdrawiamy fotka bez Marcela bo za gorąco

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja chyba coś źle skopiowałaś bo się nie otwiera, sprobuj jeszcze raz.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wyśle Ci jeszcze raz bo zry rozmiar dalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:31

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hwfcr9.jpg

xddzls.jpg

"Panie Boże i proszę Cię jeszcze o cierpliwość do mojej mamusi..."
    29pwz1c.jpg

14bnqj4.jpg

Bea_tina, Kaja, mychowe, patulla, agata86, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze w trakcie rozmowy z miśkami z karuzeli: pt. "No co ty opowiadasz" ;)

s3gb9u.jpg

Bea_tina, Kaja, mychowe, aga8787, Dorjana, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - jakie widoki :) Super

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam znowu :)o jak miło, że o mnie pamiętasz Patulla :) Nie zginęłam, ale jakaś wykończona ostatnio jestem i sił nie mam pisać...
    Beatina, możesz być z siebie dumna, zrobić samemu imprezę na tyle osób to naprawdę wyczyn! Fajnie, że wszystko się udało i potwierdzam słowa Patulli- młodziutko wyglądacie :) Jeśli to nie tajemnica to zdradź rocznik swój i męża :)
    My dziś po szczepieniu. Wbrew moim obawom Hania dobrze przybiera. Waży już 6850 kg, więc jest co nosić :) Tak mi się bidulka spłakała przy kłuciu i teraz też marudna. Oby tylko nie było gorączki. Niektórzy pediatrzy zalecają podać czopek nawet jak nie ma gorączki, bo działa przeciwbólowo. Jak myślicie podać czy bez powodu jej nie faszerować lekami?

Witajcie Dorjana i Magdalena :) Jeszcze mnie nie znacie bo niedawno pozwoliłam sobie dołączyć do Waszego miłego grona majowych Mam :)

Natalinka to dom powoli nabiera swoich kształtów :)Jak już położą dach to pochwal się swoim przyszłym gniazdkiem i wstaw fotkę :) My mieszkamy w malutkiej kawalerce i zawsze marzyliśmy o domu. No i miesiąc temu podjęliśmy decyzję, że zrealizujemy nasze marzenie. Wzięliśmy kredyt i kupiliśmy dom do remontu. Do końca września musimy się wyprowadzić z mieszkania, bo jest już praktycznie sprzedane. Mąż teraz do późnej nocy remontuje. Chcemy zdążyć zrobić choć jeden pokój, kuchnię i łazienkę, a potem zobaczymy..

Zozol, może to skok. Moja Hania też od paru dni marudna, a wcześniej była taka grzeczna eh.. A jeszcze teraz jestem od rana do wieczora sama z dziećmi, to akurat musiała zacząć dawać w kość ;)

mychowe, Kaja, natalinka, aisa lubią tę wiadomość

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka Kubuś cudny, można go schrupać taki słodziak :)

natalinka lubi tę wiadomość

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ