X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - to super, że nareszcie powiększycie metraż :) I dla dzieci to też ważne. Ja dałam małemu Panadol w syropku - tak kazała i pielęgniarka i pediatra zaraz po szczepieniu, by nie doprowadzić do gorączki. Lepsze to niż dziecko miałoby się potem męczyć.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Kaja - jakie widoki :) Super

Az mnie sie wracac nie chce ehhhh no , ale po woli sie trzeba pakować buuuu , ale na święta wracamy wiec Boże Narodzenie bez śniegu będąc :-)

natalinka, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalina , ale ta karuzela go zainteresowala , ale on śliczny

natalinka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi gratuluje zakupu domu i witamy na forum :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, my też w kawalerce do tej pory byliśmy i już męczył mnie ta mała powierzchnia, zwłaszcza teraz w czwórkę. I teraz dalej na wynajem idziemy, ale zmiana na trzypokojowe i tańsze, wiec mam nadzieje, ze korzystnie. Szkoda tylko, że sama musze się tym cieszyć, ale u tak się cieszę, no mieszkanko ładne:-)
    Magda myślę, że jak Hania jest marudzi i niespokojna to można dać czopek, jeden czopek to nie jest od razu faszerowanie lekami;-)
    Natalia, Kubuś ma duże oczka:-)

I fizjo nam zniknęła, na pewno jest pochłonięta pracą i dzieciaczkami:-)

natalinka lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Mimi :-)
    A my dziś zas spacerowali do późna... Ależ mnie bola nogi :-\
    Przystępuje do działania :-)
    Czas cos ze sobą zrobić
    Np. Wizualnie :-)

Co do pracy - mnie chyba tez czeka bezrobocie... Niebawem wszystko się okaże :-(
    Trzeba troszkę powalczyć albo odejść z podniesiona glowa :-)

mychowe lubi tę wiadomość

• mimi1009 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak pomyślałam i podałam ten czopek, tylko jak na razie nic nie działa :/jedną rączkę ma zaczerwienioną i spuchniętą pewnie ją boli :( pati lepiej znosiła szczepienia, chyba że już zapomniałam jak to było :/ no w kawalerce przy 4 osobach robi się hardcore już nie mam gdzie upychac zabawek i ciuchów dziewczynek, więc ta zmiana jest potrzebna. Dobrze, że i Ty znalazłaś coś większego, a jak do tego jest taniej to same plusy :)

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to fakt Kuba ma takie piękne duże oczka :) Na pierwszym i drugim zdjęciu widać jak dzieciom szybko zmienia się nastrój :)

Mimi tak podejrzewam ze mu się skok zaczął a dopiero co jeden skończył!

Kaja ale ci to zleciało!

Maks już śpi, z tym też mu się jakoś poprzestawiało zawsze chodził spać 19.30 -20 a teraz już przed 19 śpi, a kąpiel z 19 przesunęła się na 18.

Ogólnie podziwiam że można w kawalerce zmieścić 2 dorosłych i 2 dzieci. My mamy 3 pokoje i jesteśmy w 3 i już mi ciasno, wszędzie jakieś graty stoją poupychane. No ale czasem nie ma wyjścia.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mimi1009 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, wszystko się da jak nie ma wyboru :) Na szczęście mamy 2 pokoje, więc Pati spała w jednym a my mogliśmy swobodnie poruszać się w drugim, ale teraz to już nie ma lekko przy dwóch szkrabach :) A im mniej miejsca tym mniejsze mam skrupuły, żeby trzymać jakieś niepotrzebne graty. W domu jak będzie strych to pewnie znów będzie zbieranie i trzymanie wszystkiego bo "a może kiedyś się przyda" :)

A jak Maks zasypia o 19 to potem wcześniej budzi się w nocy czy to nie ma znaczenia? U nas jak Hania zasypiała o 22 to pobudka była o 4 na cyca, a teraz jak zasypia o 20 to budzi się o 2 lub 3. Z jednej strony przez to ja krócej pośpię, ale przynajmniej wieczorem mam chwilę wytchnienia :)

Dorjana, a co chcesz ze sobą zrobić wizualnie? Nowa fryzurka? Kolor włosów? No bo figurkę masz super, więc tu nie musisz nic zmieniać :)

Co do pracy to ja biorę roczny macierzyński. Przy pierwszej córce nie miałam tej możliwości i po pół roku wróciłam do pracy. Ciężko było ją zostawić, pilnowała ją babcia i niania na zmianę, bo babcia pracuje na pół etatu. Jedyny plus był taki, że była na tyle mała, że nie odczuła tak mocno, że mnie nie ma. Roczne dziecko trudno będzie nagle rozdzielić z mamą na te 8,9 godzin. Eh będzie ciężko i mi i jej, ale trzeba z czegoś żyć i spłacać kredyt :/

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi z Maksem to nie ma reguły wczoraj poszedł spać przed 19 i obudził się o 00,30 o ostatnio szedł spać o 20,15 i obudził się o 23.30. Ale najczęściej budzi się właśnie ok 00,30-a potem to już co dwie godziny przez co ostatnio jestem wykończona!

kozgo lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh chciałam Łukasza wziąć na wczorajszy sposób(karmienie 19 i 20) ale zjadł, ale nie śpi cwaniak jeden:P ale teraz Go już tatuś bawi, bo mam chyba idzie spać, bo coś się oczy kleją;P

Ja jestem rocznik 87(27lat) mąż 88(26), także młodzi nie młodzi, po pierwszej młodości hehe:P

natalia, fakt, Kubuś ma ogromne oczka:D będzie miał na "co" podrywać dziewczyny hihi:D

mimi super swój domek:) Patulla, a fakt różnica teraz dla Ciebie diametralna! ?I super, że taniej!

Dorjana też się zastanawiałam co chcesz zrobić, bo chyba nie schudnąć??!!

Zozol, dobrze, że masz chociaż troche wieczoru dla siebie i męża, ja muszę przyznać, troche mi tego brakuje, no ale cóż, kiedyś może będziemy mieć czas dla siebie;P

Dobrej nocy mamuśki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper jadł godzinę temu i Tera zasypia, Konrad tez mam nadzieje, ze zaśnie, wiec ja wieczoru mam dużo wolnego i mogę brać długi prysznic, bo nic innego mi nie pozostało. Nawet tv nie poogladam, bo wywieziony do nowego mieszkanka. Wiec się nudzę, no mamę mam to mogę pogadać, ale ile można o tym samym gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:18

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina to jesteś w moim wieku i mąż tak jak mój :-)
    My mamy 2 małe pokoje i też robi się ciasno te wszystkie zabawki i wózek zajmują dużo miejsca. Planujemy wybudować dom ale nie umiem się zdecydować jaki. U mnie z praca pewnie też będzie kiepsko po powrocie :-/

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata z tym czasem dla męża to niestety nie u nas, mąż jechał na budowę a normalnie to albo na basen jedzie albo grać w nogę albo siedzi przed kompem albo ja siedzę przed kompem a mąż przed tv, eh gdzie się podziała ta romantyczność???!!
    Aga my się budujemy, ale odkad zaszłam w ciążę a potem urodziłam to kompletnie tej budowy "nie czuję", jest mi obojętne co tam się dziej, moje myśli krążą tylko wokół dziecka. A poza tym jak patrzę na ten dom, to dużo bym pozmieniała, przede wszystkim zmniejszyłabym metraż. Chyba w niefortunnym czasie ruszyliśmy z tą budową.
    A co do pracy to ja wracam w grudniu ale może się okazać że od marca też będę na bezrobotnym bo do marca mam umowę :(

aga8787 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę prasować

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, czy któras z mamus karmi mm i moze polecic mleko HA???Jas ma od narodzin w sumie problemu z kupkami tzn ich brakiem...robi co 3 dni jak sie uda a jak nie to czopek. dostaje bio gaje...teraz jest na hipp combiotic ale problem kupkowym nadal trwa...pil juz nan pro i bebiko i hipp comfort combiotik.
    bede wdzieczna za informacje i opinie. dziekuje

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - u nas problem rzadkich wypróżnień i zielonych kup zakończył się mlekiem Bebilon Pepti na receptę. A może spróbuj wspomóc dziecko. Ja z synem siadałam, rozbierałam go i przyciskałam nóżki do brzuszka. Po 30-40 min było po sprawie. Czopek dałam tylko raz i to gdy nie było wypróżnienia 4 dni i bardzo się męczył.

Kaja lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama i Kubuś dziękują za komplementy pod adresem malucha ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka Kubuś świetny, beatina ja też uważam ze Łukasz bardzo do ciebie podobny, zozol ja mam w domu dwie hołdy jedną do prania a drugą do prasowania masakra a Ewelina ostatnio Mariana jakaś i spać w dzień nie chce a tu jeszcze sukienkę na chrzciny muszę uszyć dla niej
    Dzisiaj tata dłużej w pracy więc zaliczylysmy pierwszą wspólną kąpiel Linka bardzo zadowolona :D

mychowe, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach przydałoby się coś zrobić - może zafarbowac i obciąć??
    Wogole to fajnie by było gdyby państwo każdej kobiecie po porodzie fundowało wyjazd do spa na renowacje :-D
    Z fryzjerami, kosmetyczkami i innymi bajerami

A z innej beczki to właśnie dziecko mi się popsuło :-/
    Dopiero co się pochwalilam w pamiętniku jakiego cudownego mam synka, pięknie spikajacego a on nagle zaczął się budzić o 24 :-/
    Nigdy taktylko nie wstawał...
    Mam nadzieje ze to tylko chwilowe problemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 04:36

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ