KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dzisiaj pospaliśmy co 10,30 no ale w nocy znowu był cyrk bo mały ryczał i pół godziny go nosiłam, a potem przez pół godziny wstawałam co 2 minuty wsadzać mu smoczek aż w końcu go wzięłam do siebie. Ale przynajmniej wydłużył dzisiaj sobie przerwy na jedzenie z 2 godzin na 3 godziny.
-
Aisa, twoje wpisy zawsze mnie zaskakują, wpadasz raz na tydzień i podsumowujesz wszystkich heheh
U nas skojarzone 5w1 były w nóżkę, a te na NFZ są w nóżki i raczki bo to 4 szczepienia.
Poszukam zdjęć to wklejęKaja, Bea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedź
Jestem codziennie ale zazwyczaj nic nie pisze, a potem jak mnie najdzie to post grupowy gotowyMuszę się poprawić
Dziwne noce mają te nasze dzieciaczki, nasz na szczęście zasypia zaraz po jedzeniu ale pobudki są częstsze.Kaja, mychowe lubią tę wiadomość
-
Co do spacia moj książę różnie bo ostatnio je po 20 i spał do 4 rano potem strwirdza ze o 6 rano głodny jak wilk ,a wczoraj o po 20 zjadł i pobudka o 2 w nocy i o 6 rano zjadł ta 6 rano zawsze ,ale te godziny od 20 do 6 sa bardzo ruchome nie ma stalych ,a mnie to pasuje
a budzić go nie będę bo wagowo miesci sie nie odbiega od normy i ostatnio zaczął więcej zjadać z 60-80ml przeszedl na 120, a czasami wiecej!!!!
aisa lubi tę wiadomość
-
Aisa faktycznie super takie spotkania! Łukasz ma młodszego o 10 dni kuzyn,a ale mamy taką odległość między nami, że ani razu się jeszcze nie widzieliśmy:P
Jesli chodzi o zielone kupciachy, to nie pomogę, u mnie(odpukać) się takie nie pojawiają, a zatwardzenia, po 3 dniach Łukaszo napił się dwa łyki herbatki koperkowej i może to pomogło, a może przyszedł czas na kupę(po 3 dniach).
Mirka podziwiam umiejętności krawieckie! Godne podziwu i pozazdroszczenia:)
Dorjana ja znowu zostawiam wszystko "losowi" nie czytam żadnych porównywań, jedynie co to podczytuje kwietniówki i to koniec mojej wiedzy, co kiedy i gdzie:P na wszystko przyjdzie czas:)
zozol no nie zazdroszcze nocek, dobrze, że chociaż Maksiu rekompensuje to dniówkami, fajnie mieć więcej czasu "dla siebie"
Aisa zgadam się z zozol, zawsze w jedynm poście nas podsumujesz hihi, jak masz czas, to chętnie zapraszamy do udzielania się! A jeśli chodzi o szczepionki, to jak jak zozol napisała:)
U nas dziś nocka ok, o 2030 zasnął pobudki 1:20,2:30,6 i8:) także nie mam co narzekać;P
A dziś dzień pełen energii, Łukaszek od 8 do 14 spał na 4 razy! łącznie ok 40 min, z czego raz 20 min na spacerze(w końcu się wybraliśmy!), a najkrócej 2 min hihi:) teraz ok 14 zjadł i usnął, póki co spi 10 min! więc mam czas coś napisac:)
ALE ALE! Dziś Łukaszo wykonał swój pierwszy nieoczekiwany obrót z brzucha na plecy! Aż byłam w soku, a on jeszcze większym! Normalnie obrócił się na boczeka, a później obrócił pupsko, normalnie oczywiście się popłakałam ze szczęścia i dumy!! Dorasta ten mój cwaniaczek:)
Ale za to, mimo, że nie spał, to posprzątaliśmy sobie w domku:) trzeba zacząć sprzątać częściej, bo troche się zaniedbało i musiałam sprzątać dwa dni hihi:D
Miłego dnia dziewczyny!
aisa, Dorjana, agata86, aga8787 lubią tę wiadomość
-
natalia kupka byla dzis. co do mleka dwoch lekarzy mowilo zeby pozostac przy hippie bo to dobre mleko,przeszlismy tylko z comfort combiotik na bio combiotik,bardziej ekonomiczne. jedna dr polecila nan pro sensitive ale juz boje sie kolejny raz zmieniac eh moze to jego uroda ze kupki srednio co trzy cztery dni robi...,
sprobuje tego kminku.dziekujee -
Tez juz raz chciałam to napisać, że jak Asia wpada na forum to zawsze każdej odpowie:-)
My dzisiaj w nocy, od 20 do 6.30 mieliśmy jedna pobudke, po 2 i wtedy jedzonko i spał dalej.
Wiatr u nas straszny, wiec tylko ja z mały na przymusowy spacerek się wybrałam na ostatnia rehabilitacje.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
my też mamy dziś cudowmy dzień - ażsięboję ze zapeszę
7:30 rano - pobudka, jedzonko, przebieranko i zabawa
9:00 - drzemka w domku 45min, jedzonko, przebieranko i...
10:00-spacer i drzemka... wróciliśmy do domku i Tobi nadal drzemał w gondoli az do 13:30
(spokojnie odciągnełam i ogarnełam chatkę)
Następnie szybkie jedzonko, przebieranko, zabawa i...
o 14 - kolejny spacerek i drzemka
hi hi ...
Już jestem w domku
Tobi nadal śpika a ja szykuję obiadek i klikam
Podoba mi się taka kolej rzeczy))
Ciekawe czy jutro uda mi się to powtórzyć ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:39
agata86, mychowe, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Dorjana ja znowu zostawiam wszystko "losowi" nie czytam żadnych porównywań, jedynie co to podczytuje kwietniówki i to koniec mojej wiedzy, co kiedy i gdzie:P na wszystko przyjdzie czas:)
A to jest coś takiego jak porównania
hmmm... i są kwietniówkibo ja też kwietniówka z przypadku
Może też powinnam do nich zajrzeć
No i gratulacje:D Nooowy TRIKteraz będą ćwiczenia utrwalające
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:42
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
i żyrafka przyszła:D mąż specjalnie na poczte jechał, bo ich od rana molestowałam:D teraz czeka na księciunia, bo wstał, zjadł a teraz chodzi z tatusiem:)
ciekawe czy będzie się nią bawić, już sie nie moge doczekać!Dorjana, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
Beata, oby zabawka spodobała się Łukaszkowi.
Dorjana, oby więcej takich cudownych dni było.
A ja z Maluchem jadę na małe zakupy do galerii, bo moja mama ma dzisiaj urodziny, a ja nic nie miałam, wiec muszę się poprawić. Na szczęście pomysł mam, wystarczy zrealizowac;-)Bea_tina, Dorjana, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Umiejętności krawieckie po babci odziedziczylam w genach i taki samouk jestem i czasem aż się dziwię że tak fajnie mi to wychodzi
Co do zielonych kup to Ewelina takie cały czas robi, czasami są zielono żółte (część kupy zielona a część żółta) i robi takie odkąd zaczęła jeść nutramigen lekarze mówią ze to normalne po takim mlekuBea_tina, aisa, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Patulla, moja babcia byla z Koscierzyny
Milej przeprowadzki zyczymy z Lili
Asia, to prawda, ze grupowy ten post, to mile, ze o kazdym pamietasz
Dorjana, świetnie Wam się dziś udało zorganizować
Beatina, gratulacje dla Łukaszka, ja pewnie też będę płakać jak zobaczę pierwszy obrót Liliniestety jeszcze muszę poczekać
A to Lili dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:29
Bea_tina, aisa, patulla, Dorjana, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość
-
mirka14 wrote:U
Co do zielonych kup to Ewelina takie cały czas robi, czasami są zielono żółte (część kupy zielona a część żółta) i robi takie odkąd zaczęła jeść nutramigen lekarze mówią ze to normalne po takim mlekua dostaje butelkę mm raz dziennie.
Beatina brawo dla Łukaszka!
Kurde nasz na plecki z brzuszka się już dawno przekręca ale za nic nie chce odwrotnie
Mychowe mała przecudna
Dawajcie dziewczyny zdjęcia maluchów!
Aisa mąż musi mi przesłać zdjęcia z tel na mejla to pokażę Kapsla i Maksia.
mychowe, aisa lubią tę wiadomość