X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol nie wiedziałam, że położna jeszcze po takim czasie przychodzi:p dobrze ze moja sobie darowała hihi:)

mój synuś dziś szaleje, albo rączki, albo łóżeczko, oj ciężki dzień się szykuje. A każda próba odłożenia Go na mate kończy się 10-minutowym rykiem:P

I zrobił mi niespodziankę, (za przeproszeniem) obsrał się znowu z góry na dół:P masakra, jakie to umiejętności ma ten mój syn:) aktualnie śpi w łóżeczku, aaa je co 1,5 hehe, dobrze, że po nocy cyce przygotowane;) i coraz częściej udaje mi się mu wepchać samego cyca, kurde, oby się przestawił:)

mirka, czekamy na relacje i jak możesz to fotorelację karuzelową :D

natalinka kciuki zaciśnięte!! I oczywiście czekamy na wieści:)

Kapsel amejzing:D wymiatacz:) ciekawe jakby się moja Lilka zachowywała, jakby się znalazła... eh...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że to nie położna a pielęgniarka. Położna przez pierwsze 6 tygodni przychodzi a pielęgniarka po 3 miesiącach niby, zobaczyć warunki bytowe dziecka czy nie jest zaniedbane itd

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to źle mi się zapamiętało, a to luzik, to ciekawe czy do nas tez przyjdzie:P jednak licze, że może nie hihi :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Maksio 20 min, to wczoraj Łukasz od 8 do 14 spał 40 min, na 4 razy, ale później padł jak kawka:P dziś za to śpi, ale daje w dupe;P normalnie codziennie inne dziecko:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobie Was potem przeczytalam ostatnią stronę u nas ciezkie noce :( i dni tez nie sa kolorowe nie jest nic Olusiowi raczej marudzi poprostu :( u dziadkow byl noszony i juz na to nie pozwole o nie zabawa na macie, lozku, bujaku a nie raczki bo potem ja sie mecze :/ a sama jestem z malym......
    pogoda dzis do bani.

kurcze zdjecia z kotem niesamowite :-). :-). :-).
    natalinka trzymam kciuki nas tez czeka wizyta u neurologa a pod koniec m-ca mamy wizytę u fizjoterapeuty zdecyduje czy Oluś będzie miał rehabilitację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:01

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zasnął wreszcie. Rano też jadł co 1-1,5 godziny. W końcu dałam mu butelkę mm to mnie już dwa razy nią obrzygał :/
    Natalinka trzymam kciuki, ale na pewno będzie dobrze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nasz mały bilaned ładnie spał , ale znów akcja od południa teraz zasnął na pormenadzie gwarno ,tłoczno więc śpi nie wiem co mu ,skok ,zęby ?!?! Oszalec można :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka bedzie wszystko ok

mhsvanlih0qhtdnx.png

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mój mały wczoraj po raz pierwszy odwrócił się z pleckow na brzuszek;-) Zozol jestem przerażona patrząc na Twojego kota przy dziecku. Jak byłam mała i zostawili mnie z kotem to byłam tak podrapana że masakra dobrze że ktoś dobiegł do mnie bo nie wiem jakby się skończyło... Uwielbiam zwierzaki zwłaszcza psy mam huskiego ale nie wolno im nigdy ufać dlatego mój pies narazie musi rzymac się z daleka a pozatym to chyba nie bardzo higieniczne...

Bea_tina, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 21:39

Bea_tina, aisa, aga8787, agata86, Kaja lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kot nie liżę dziecka a nie wiem co jest niehigienicznego w tym że zwierzę-w dodatku czyste bo nie wychodzi na dwór, poza tym koty dbają bardzo o higienę-leży koło dziecka. Poza tym skoro my mamy kontakt z kotem to nawet jeżeli kot by był zamknięty w szafie to dziecko też ma z tym samym kontakt co my przez ubrania, ręce itd.
    Akurat położne w szkole rodzenia mówiły żeby absolutnie nie izolować zwierząt od dzieci, sama byłam wychowywana na wsi gdzie były psy koty kury barany i żyję nie mam astmy alergii ani nic z tych rzeczy. Całe życie byłam kociarą. Ale z psem to się zgodzę, nie ufam psom i nie pozwalam się zbliżać psu od rodziców do dziecka. Nie wiem co to w młodości miałaś za kota ale współczuję przeżyć.

NataliaK lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my się zbieramy do rodziców moich, do wieczorka laski.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aisa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Kapsla!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, trzymamy kciuki! I nie denerwuj się, będzie dobrze! :)

Beatina, faktycznie nie możesz się nudzić z Łukaszkiem ;) Codziennie inny humor..

Zozol, podobne wstawanie było u nas tyle że pół godz wcześniej bo o 24:30 i 3. Tutaj pielęgniarka dziecięca przychodzi w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala a później w 8 miesiącu zobaczyć czy dom jest przystosowany do dziecka (zaślepki w gniazdkach itp).
    Po przeczytaniu historii związanej z Kapslem jeszcze bardziej Go uwielbiam :D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapsel na zdjęciu z przed roku słodziaśny :D ja mam psa rownież huskiego trochę nieobliczalnego ale do Eweliny jak narazie podchodzi delikatnie czasami ją powącha czasami poliże w nogę i nie uważam żeby to było niehigieniczne, pies jest czysty, odrobaczony, odpchlony i szczepiony a jak ma się w domu zwierzę to kontaktu się nie uniknie i uważam że jedno i drugie powinno się jak najszybciej do siebie przyzwyczajać żeby później jak dziecko zacznie okazywać swoją miłość zwierzę umiało ją przyjąć ;)

zozol, NataliaK lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościdziewczyny powoli zaczynam myśleć o zakupie nosidełka, popatrzyłam w smyku i takie by mi sie podobało ( nie chce tez bardzo drogiego), czy któraś z Was się na tym zna i myśli, że jest ok? Na co wogóle powinno się patrzeć? Z góry dzięki:)

http://www.smyk.com/womar-nosidelko-niemowlece-zaffiro,p1044886120,swiat-niemowlaka-p

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie noc też nieciekawa. Lili zawsze przesypiala cale noce, a zeszłej nocy zasnela o 22 i były pobudki o 3,5.30 i później około 9 wstala. Wiem, że nie mam co porównywać tego z Toba Beatina na przykład, ale tak już się przyzwyczaiłam do przespanych nocy..
    Aa i jeszcze cos. Lili już nie da się namówić na cyca, krzyczy i wierzga i chce butle :/ wiec musze ściągać.
    Zozol, swietny kot, umiałam się jak napisalas, że czeka aż mu trochę mleka skapnie :)
    Natalinka czekamy na wieści i trzymamy kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:23

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapsel mest the best

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Kapsel na zdjęciu z przed roku słodziaśny :D ja mam psa rownież huskiego trochę nieobliczalnego ale do Eweliny jak narazie podchodzi delikatnie czasami ją powącha czasami poliże w nogę i nie uważam żeby to było niehigieniczne, pies jest czysty, odrobaczony, odpchlony i szczepiony a jak ma się w domu zwierzę to kontaktu się nie uniknie i uważam że jedno i drugie powinno się jak najszybciej do siebie przyzwyczajać żeby później jak dziecko zacznie okazywać swoją miłość zwierzę umiało ją przyjąć ;)
    Nasz kot też odrobaczony i zaszczepiony :) i też uważam że powinny być jak najszybciej ze sobą "zapoznane". Ja jak miałam może 6 lat to pogryzł mnie nasz własny pies w rękę bo go głaskałam jak jadł. Tak więc z psami teraz z dzieckiem uważam bardzo.

Beatina link chwilowo nie dostępny-taka informacja u mnie się wyświetla. My ostatnio też kupiliśmy i mały jest zachwycony dużo widzi i nie musi leżeć tak jak w wózku.
    http://www.sklep-tosia.pl/babybjorn-comfort_p1574 niestety trochę drogie ok 600 zł ale na prawdę jest godny polecenia, stabilny, wygodny, miękki dla dziecka i plecy nie bolą i przede wszystkim RĘCE nie bolą od noszenia :)

Mychowe to witamy w gronie niewyspanych mam :)

A tak w ogóle to ciężki dzień mieliśmy mały spał w sumie przez cały dzień jakąś 1,45. Na widok mojego taty podkówka i ryk straszny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:54

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aisa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, u mnie też wyskakuje, że link chwilowo niedostępny.
    W adresie widzę że to firma womar, czytałam kiedyś o tych nosidełkach na stronie poświęconej chustonoszeniu i niestety nie jest to nosidełko womar nie ma nosideł ergonomicznych mimo, że takimi się próbują zwać.
    Na kwietniówkach Miriam fajnie ogarnia temat, dziś polecała coś takiego http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-chusta-mei-tai-4kol-i4510577824.html Jest podobne cenowo do womara a wiadomo że ergonomiczne.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ