X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurde Natalinka szkoda mi was !!!szkoda , ze nie z Gdańska !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Natalia to masz nieciekawie, ale dobrze ze w porę zdiagnozowano. Wiesz, czasami zwalniają się jakieś terminy, albo pojawiają się nowe i może akurat dostaniecie się do ośrodka. Ja jak chodziłam z małym na rehabilitację to mi właśnie pani pokazywała co mogę sama robić. Może i Ty mogłabyś sama z nim ćwiczyć

Mówią, że nie dostajemy cięższego krzyża niż jesteśmy w stanie unieść. Niestety czasami tak po dupie się dostaje:-(

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś Konrad choruje i za bardzo na e wiem skąd, co, od czego?

Dobranoc, spokojnych nocy:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Dorjana - wiem to, ale mi chodzi o co innego. Targanie dziecka kilkadziesiąt kilometrów. Widziałam jak dzisiaj zareagował na badania i powiem szczerze - to była katastrofa - płakał bez przerwy przez 50 minut. Chodzi o jego mękę i rozsypkę wszystkich naszych planów

Polubilam Twoja wypowiedz, ale nie o to mi chodziło. Ja naprawdę popieram zdanie Dorjany. Jak Lili miała dwa tygodnie to jej założyli te cholernie szelki na 13 tygodni (6 tygodni bez przerwy i 7 tygodni po 12 godzin na noc), też tego nie lubila, płakała, a my musialysmy dojeżdżać do szpitala raz w tygodniu na kapiel (raz w tygodniu była tylko kapłana, bo miała szelki ciągle założone i nie mogłam ich zdejmować), wiec ja się poplakalam jak ja pierwszy raz zobaczyłam w tych szelkach. Ale zdałam sobie sprawę, że to jest dla jej dobra. Współczuję tych dojazdow i kosztów, ale to dla jego dobra.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe- nie mam zamiaru rezygnować z rehabilitacji, bo w zasadzie to ja o nią walczyłam, ciągle dopytując lekarzy czy z tym napięciem wszystko ok. Czułam, że tu mamy jakiś problem i sama miałam już iść prywatnie do neurologa wcześniej, bo się rozglądałam po okolicy, ale wiecie jak to jest: zaraz pada pytanie kto was skierował i jaki problem widział. Inaczej mama traktowana jest jak histeryczka, która wymyśla choroby. Wiem, że jeśli teraz odpuścimy, to w przyszlości pojawią się większe problemy i dopiero wówczas mały będzie miał żal, że to zaniedbaliśmy.
    Jak już zdecydowałam, że wynajmiemy mieszkanie dla ogólnego dobra wszystkich, to znowu pojawia się kolejny problem, który wszystko burzy. I tu nie dość, że mamy pewne zaległości finansowe za to co robimy na budowie, to już myśleliśmy, że jakoś może zdołamy wykroić z budżetu pieniążki, by znaleźć jakieś malutkie mieszkanko, w którym Kuba będzie miał więcej przestrzeni do nauki raczkowania, chodzenia... Gdyby jeszcze była to rehabilitacja na NFZ, to ok. Nastawiałam się na kilkumiesięczną rehabilitację, ale niestety nie na roczną :/ bo dziecko 1,5 roczne też ma się pokazywać. I tu znowu się sprawdza twierdzenie: chcesz rozśmieszyć Pana Boga? Opowiedz Mu o swoich planach
    Ogólnie (jak zapewne każda z Was) fatalnie znoszę płacz Kuby i ograniczam mu sytuacje stresowe do minimum. Gdyby to trwało tylko kilka miesięcy to jesteśmy w stanie się zorganizować, musimy zsynchronizować zegarki i działać. Mały zrobił się ostatnio uparty i już dziś na zwykłym badaniu zupełnie nie chciał współpracować, a gdy neurolog robiła nie po jego mysli - zwyczajnie się złościł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 00:40

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony teorie tej doktorki trochę mnie zadziwiają - podczas gdy dzieci na tym etapie już chwytają zabawki - ona twierdzi, że to ma miejsce dopiero ok 6 ms, podobnie jak przekręcanie się na brzuszek. Hmmmm...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale o czym ja mówię... to są dopiero problemy...
    http://fakty.interia.pl/galerie/swiat/tak-walczyli-o-swoja-wczesniaczke-wzruszajace-zdjecia-zdjecie,iId,1547958,iAId,124116

Dorjana lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany :))) ależ ona piękna !!!
    i nawet ssie kciukaska :P
    i ma ta najwspanialszą karuzelę z fiszera :D

My dziś w przychodni widzieliśmy mamusię z niemowlaczkiem, urodził się z zespołem Downa - od razu 100-tka myśli mi śmigneła przez główkę.
    Spojrzałam na mojego kurczaczka i poczułam takie szczęście że jest ze mną <3 Było widać że dziewczyna jest naprawdę silna, że jej skarbuś ją tego nauczył, że ona zrobi wszystko dla niego (a pewnie nie raz będzie miała pod górkę).
    Ona w tej jednej sekundzie dodała mi siły do walki, natchneła nadzieją i przypomniała że to od NAS zależy NASZE ŻYCIE !!! Od nas zależy jak je przeżyjemy. To pasmo decyzji, Naszych decyzji które codziennie podejmujemy :)

Natalinko to jeden z moich ulubionych cytatów:
    "Jesteśmy tym, co o sobie myślimy. Wszystko, czym jesteśmy wynika z naszych myśli, naszymi myślami tworzymy świat" - Budda

No a dziś my do neurologa ruszamy :(
    TRZEBA BYĆ TWARDYM !!! Niestety taki już los rodzica :(
    Chcieliśmy mieć dzieciątko to teraz trzeba stawiać czoła wszystkim przeciwnością... Stres i zamartwianie się mamy zagwarantowane jako niechciany pakiet dodatkowy... Zbędny balast, którego nie jest tak łatwo się pozbyć.
    Bo przecież pragnąc dziecka nikt nawet nie pomyśli że może być pod górkę :/

A teraz jak już ten Nasz Mały Cud jest z Nami to nie można się poddawać!!
    Trzeba walczyć by zapewnić tej niewinnej malusiej istotce jak najlepszy start w życiu !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 03:21

misia_k1, mychowe lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Konrad nadal chory, chyba nawet bardziej niż wczoraj. A wczoraj widziała go Pani doktor. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na szczęście Kacper zdrowy.

Klucze wczoraj oddałam i dzisiejsza nocka u mamy, ale mam nadzieje, ze juz dzisiaj będziemy u siebie. Dzisiaj brata zabieram i szafki mi pomoże powiesić i podłączyć zlew i takie tam pierdoly.

Natalia głowa do góry i wszystko będzie dobrze.

Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Patulla, pracowity dzień przed Tobą, powodzenia!
    No i zdrowia dla Konrada, oby szybko przeszło i Kacper się nie zaraził!

Natalinko, faktycznie u Was wciąż to nowe problemy i wydatki. Dobrze, że jest już diagnoza i ruszycie z rehabilitacją. Mam nadzieje że nie będzie potrzebna aż tak długo, że będziesz mogła sama wykonywać z Kubą te ćwiczenia. Na pewno będzie lepiej niż się teraz wydaje.

Beatina, ja mam pożyczone nosidełko babybjörn, Jaś niekoniecznie za nim przepada ale wiem że jest ok i nie przeciąża Mu kręgosłupa. Luknij na link który podałam, to dobry produkt i tańszy od tuli. Tula jest super choć cena spora.Ale wiadomo, jeśli będziesz sporo jej używać to się opłaci.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

na szczęście, nocka lepsza:) więc duży buziak dla Łukaszka:)
    Udało mu się dziś ponownie obrócić, a ja to nagrałam hihi:) przynajmniej tata zobaczy:) chociaż pewnie na żywo by wolał, wczoraj prawie mu się udało, ale był już śpiący i mu się nie chciało hihi:)

Patulla właśnie miałam pytać o przeprowadzke:) udanego dnia, obyście już dziś spali w nowym mieszkanku:):)

aisa, podoba mi sie też to mai tai, ale ma duży minus, mój mąż by w tym nie chodził:P a chcemy coś "uniwersalnego" :P no nic, musze z nim to przedyskutować, a jak się mai tai zachowuje po praniu? Bo to też jest ważne, bo nie ukrywajmy pewnię takie coś to się brudzi:P
    A jak sie nosi to zimą?? Czy się nosidełek w zimie nie używa? I tylko w domu?

Doriana, daj znać jak po wizycie:)

Miłego dnia mamuśki!

Dorjana lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Cześć :)

Beatina, ja mam pożyczone nosidełko babybjörn, Jaś niekoniecznie za nim przepada ale wiem że jest ok i nie przeciąża Mu kręgosłupa. Luknij na link który podałam, to dobry produkt i tańszy od tuli. Tula jest super choć cena spora.Ale wiadomo, jeśli będziesz sporo jej używać to się opłaci.

ojejejejej nie babybjorn ojejejeje nie nie nie ! niby jest napisane ze ergonomik ale to zwykla sciema wrr
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/483396_526304817415851_1740953896_n.jpg

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Ewelinki i Antosia na 3 miesiączki:*:*:*

agata86 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry że się tak wtrącam ale Beatinka jak chcesz coś tańszego niż tula a chusty nie chcesz to ja rozważyła bym te opcje http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=mei+tai&bmatch=seng-v6-p-1-dz-0718

http://allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-womar-zaffiro-i4534936758.html

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, czyli to by było ok?
    http://allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-womar-n14-butterfly-zaffiro-i4534470062.html

albo coś z tego?
    http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q=womar%2C+noside%C5%82ko+niemowl%C4%99ce+zaffiro&ac=true&qtype=basicForm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 09:27

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/womar-nosidelko-niemowlece-z-kapturem-eco-1,p1044885866,swiat-niemowlaka-p o to :) ale jeżeli masz zamiar dużo i długo nosić radziła bym zainwestowac w tule lub manduce ;) jeżeli chusty nie chcesz chociaż polecam bardzo chuste :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    czytałam o niej i jest w tym ośrodku praktykowana. Gdyby termin był chociaż na listopad... Boję się tego jego płaczu, bo dziś trudno było go uspokoić i nawet nie zdążyliśmy go wykąpać, bo po przyjeździe napłakał się i padł jak kawka
    a czym sie objawialo to wzmożone napiecie ?
    orzykro mi kochana ale dasz rade tak jak dorjana napisala :-). glowa do gory!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie wiem co to za model Babybjorn znalazłaś chyba specjalnie takie zdjęcia zrobili dla reklamy manduci bo jest fatalny my mamy taki i jest super dla niemowlaków http://www.sklep-tosia.pl/babybjorn-comfort_p1574#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:13

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jaśko też tak krzywo nie wygląda w tym babybjorn...

Womar zaffiro też oblukiwałam bo mi się podobał i cena fajna ale natknęłam się na coś takiego w necie i mnie zniechęciło: http://www.chusty.info/forum/showthread.php/53243-Czy-znacie-nosid%C5%82o-WOMAR-RAINBOW-ZAFIRRO-Prosz%C4%99-o-rad%C4%99
    To jeden z tematów chustoforum

zozol, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - nasze objawy: po urodzeniu mały się zaraz podnosił, trzymał głowę. Teraz przy próbie podnoszenia za rączki głowa całkowicie leci do tyłu i podnosi się na nóżkach. Często jest spięty, zaciska piąstki

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ