KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaisa wrote:Mój Jaśko też tak krzywo nie wygląda w tym babybjorn...
Womar zaffiro też oblukiwałam bo mi się podobał i cena fajna ale natknęłam się na coś takiego w necie i mnie zniechęciło: http://www.chusty.info/forum/showthread.php/53243-Czy-znacie-nosid%C5%82o-WOMAR-RAINBOW-ZAFIRRO-Prosz%C4%99-o-rad%C4%99
To jeden z tematów chustoforum
Też jestem na forum chustowymto są stare wypowiedzi zanim został wprowadzony model ergonomiczny
nen co link wysłałam ze smyka
zozol link który podałaś do nosidełka na zdjeciu wygląda ok w tym czerwonym z mamą ale pozycja przodem do swiata w noside nigdy nie bedzie dobra dla dziecka
ogólnie fizioterapeuci zgodnie twierdza ze nosidło dopiero od momentu gdy dziecko zacznie siedziec do tego czasu tylko i wylacznie chusta i dotyczy sie to nawet tuli no ale realia sa inne nie kazdy chce chuste a cenanosidla do ktorego podalas linka jest no jest wysoka wiec ja wybrala bym tule na bankWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:35
-
nick nieaktualnyhttp://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fmedia-cache-ak0.pinimg.com%2F236x%2F7b%2F99%2F77%2F7b99773d2cf1bb94eacf4b927de2357a.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fjoellevanh%2Fgood-vs-bad%2F&h=236&w=236&tbnid=N1HufPKTKZ8DIM%3A&zoom=1&docid=V-kyinRJ3JnMsM&ei=Vf72U97YIpD14QSxkIC4Cg&tbm=isch&ved=0CCAQMygCMAI&iact=rc&uact=3&dur=1909&page=1&start=0&ndsp=20 a tu kolejne porownanie czy to tez reklama ?
-
Nie jestem na bieżąco w temacie bo chust ani nosidełek ogólnie nie używam bo Jasiek nie jest typem który lubi być na rękach, ale pożyczyłam od koleżanki ostatnio tego babybjorn żeby mieć na wyjazd do Wawy bo nie zawsze pewnie będzie potrzeba targania wózka po schodach jeśli będę chciała na chwilę wyjść.
I chyba też mam jakiś nowszy model babybjorn bo nóżki tak nie zwisają jak na tym zdjęciu.
Jeśli teraz womar ma dobre modele i ergonomiczne to ja bym zdecydowała się pewnie na ten model zafirro jeśli budżet trochę mniejszy a jak więcej kasy możemy przeznaczyć to pewnie że tule bym kupowała - to taka moja podpowiedź dla Beatiny.
Fajnie Miriam, że się wtrąciłaś bo trochę rozjaśniłaś sprawęprzynajmniej mi
Bea_tina, Miriam, zozol lubią tę wiadomość
-
No ale sama widzisz Miriam że ten model różni się znacznie od tego co ja mam, wydaje mi się że to są jakieś bardzo stare modele. Przecież tam jest zupełnie inne to "siedzisko"-bardzo wąskie i na pewno nie na żabkę. Dlatego pytałam skąd ten model wytrzasnęłaś, wydaje mi się że takich już nie produkują.
Z tego wynika że wszystko zależy od modelu a nie firmy, bo zapewne każda firma ma szeroką gamę produktów tylko trzeba wiedzieć jak wybrać te odpowiednie żeby nie zaszkodzić dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No tak ale to model miracle a my mamy comfort
Dlatego tak jak napisałam wyżej trzeba uważać jaki model się kupuje aby nie zaszkodzić dziecku.
Co do chusty to pierwotna wersja właśnie była że chcemy chustę ale za każdym razem gdy jechaliśmy ją kupić to nie było pani od instruktażu więc zdecydowaliśmy się nosidełko. I chyba dobrze bo mąż by pewnie w chuście nie chodziła a przeważnie to on nosi małego jak gdzieś wychodzimy.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzozol nie bardzo rozumiem pytanie
pozycja zabki jest pozycja fiziologiczna nawrt 2-3 latek noszony bez chusty czy nosidla ergonomicznego np na plecach czy boku tak samo i z przodu noszony jest w tej pozycji
nawet jak Ty wskoczysz męzowi na barana to właśnie w pozycji żabki
wiec nawet na logike zawsze nosimy w pozycji na żabke
chyba że nie zrozumiałam pytania i pytałaś o coś innego
-
natalinka wrote:Z drugiej strony teorie tej doktorki trochę mnie zadziwiają - podczas gdy dzieci na tym etapie już chwytają zabawki - ona twierdzi, że to ma miejsce dopiero ok 6 ms, podobnie jak przekręcanie się na brzuszek. Hmmmm...
mychowe lubi tę wiadomość
-
Patulla to dziwne że lekarka nie zauważyła że u Konradka rozwija się jakieś choróbsko. Może przejdź się jeszcze raz do lekarza żeby Kacperek się jeszcze nie zaraził.
No i super że wreszcie na swoim będziesz, zapamiętaj sen z pierwszej nocy bo ponoć są prorocze. A ja nigdy nie śpię na nowym miejscu prze pierwsze klika dni więc nic mi się nie śni hi -
no właśnie ja się zaczynałam martwić że Ewelina się jeszcze nie obraca, czasami się zbiera do obrotów ale z pleców na brzuch bo odwrotnie to nie bardzo ale lekarz powiedział że mamy jeszcze czas
Ewelina dziękuje za życzeniaaisa lubi tę wiadomość