X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ intensywny tydzień :D i jaki ważny
    ileż sie dzieje...
    ile planów ...
    i to nowe spojrzenie na przyszłość :)
    a na dodatek mamy dziś filmowy wieczorek romantico a w TV co ???
    9 MIESIĘCY !!!!
    - czy to jakiś znak ???

mychowe, zozol lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tablecie jestem, to nie mam jak skopiowac ani nic;) ale skoro mychowe pisze ze nie nada sie to pozniej na kompie zobacze to od miriam:-)

Aktualnie juz ide spac, bo niewiadomo co mnie czeka w nocy, dobranoc:-)

Doriaja, pochwal sie, co to za znak i co symbolizuje?:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem :D może rodzeństwo dla Tobiaszka :D
    skoro 9 miesięcy :D
    - jest jeden problem - mój mąż nadal usybia naszego pierworodnego :P
    a do TANGA trzeba DWOJGA :D

mychowe, magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka czekamy na relację z wizyty z Kubusiem.

Beata do dobranoc i oby Łukaszo dał ci pospać :) Na stronie smyka jest jakiś problem chyba bo się wcale smyk nie otwiera.

Doriana pochwal się co się ciekawego u was dzieje :P Bardzo optymistyczny post napisałaś.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co się orientuję to nosidełko nie powinno być usztywnione tak jak to womar tylko miękkie bo w usztywnionym dziecko ma wyprostowane plecy a takie maluszki mają fizjologiczną kifozę czyli kręgosłup wygięty do tyłu i te miękkie nosidła tak jak chusty tego nie korygują wiec lepiej nosić w miękkim nosidle albo w chuście ja się szykuję na zakup nosidła tula drogie ale myślę ze warte swojej ceny

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neurolog stwierdziła wzmożone napięcie. Rehabilitacja do 1 roku życia (!!!). 2 razy w tyg z dojazdem 40 km. Terminy do Ośrodka Wczesnej Interwencji na luty, do tego czasu wizyty prywatnie 2 razy w tyg - godzina rehabilitacji to 120 zł. Normalnie płakać mi się chce :( :( :( Teraz to ani wziąć kredyt na dom, ani się wyprowadzić, a najbardziej szkoda mi Kuby, bo dziś na wizycie tak płakał, że ja psychicznie jestem wykończona. Kurcze, dlaczego ciągle i na każdym kroku spotykają nas problemy??? Czy jestem aż tak złym człowiekiem???

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Natalinka - nie dramatyzuj - to nie koniec świata
    Powinnaśbyć z siebie dumna że pomogłaś i wywalczyłaś swoje
    a Twój synek bezie zdrowy i to już niebawem :D
    - cofam to !!!
    ON JEST ZDROWY !!!
    Wymaga tylko domowego SPA :D kilku masaży i dużo ciepełka i miłości

Wzmożone napięcie to nie koniec świata !!!
    To nie wiąże się z operacją mogącą zagrozić jego życiu :D
    To tylko masaże i ćwiczenia !!!
    Najważniejsze to pozytywne nastawienie :D
    i wiara że wszystko będzie WSPANIALE i to już niedługo !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 21:04

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana - wiem to, ale mi chodzi o co innego. Targanie dziecka kilkadziesiąt kilometrów. Widziałam jak dzisiaj zareagował na badania i powiem szczerze - to była katastrofa - płakał bez przerwy przez 50 minut. Chodzi o jego mękę i rozsypkę wszystkich naszych planów

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, wizyt w Ośrodku Wczesnej Interwencji dla Dzieci Upośledzonych Psychoruchowo raczej do domowego SPA zaliczyć nie mogę...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko kwestia przyzwyczajenia i zawsze możesz poprosić o "zadanie domowe"
    w sensie żeby pokazali ci jak masować małego i będziesz to robić sama w domku
    wtedy nawet Kubuś lepiej będzie to przeżywał :D
    bo przy mamusi on czuje sięnajbezpieczniej
    dlatego ja ci radzęwziąćsprawy w swoje ręce :))
    a wyjazdy zostaw jako kontrole :0
    napeawdę możesz wiele !!!
    Możesz pomóc syneczkowi i ten problem sami rozwiążecie dużo szybciej :D
    Musisz być dobrej myśli !!!

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie znaczenie ma nazwa ośrodka ???
    jedynie tyle że na bank osrodek o którym piszesz ma lepsze doświadczenie i szybciej sobie poradzicie z problemem :D
    Postaraj się spojrzeć na to pozytywnie - juz niebawem będzie wszystko w porządeczku

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka współczuję Wam, koszty ogromne to wydatek dodatkowy 1000 zł plus dojazdy masakra, no i biedne dzieciątko.... Ale musisz być silna i dacie radę trzymam kciuki i życzę Wam żeby teraz było już wszystko z górki bo już za dużo pod górkę mieliście...)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde natalinka, dobrze ze zdiagnozowane, ale koszta nieziemskie, moze jak pisala koral wartoby poszukac kogos w okolicy na prywatne wizyty w domu? Bo Kubie tez bylaby latwiej, a i dojazd iwszystko, eh, przykro mi, ale teraz wazne, zeby Kubus szybko nadrobil 'napiecie'!

A ja zamiast spac, toczytam o nosidlach i co, napalilam sie na tule! Cholender, nie powiem drogie, alenajbardziej polecane i fajnie wyglada, latwe w obsludze i moze maz tez by uzywal, ale kurde 420 zl,drogo, no nic, moze uda mi sie nakitrac kasy to sie kupi, Lukaszo zaraz bedzie wazyc 7 kg no i tak trzeba czekac na opinie lekarza w tej kwestii.

A dla ciekawych, Lukaszo od 1930 przebudzil sie juz 2 razy, poki co smok wystarczyl, moze go drapne na spiocha, ale boje ze sie rozbudzi maly cwaniak;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja jestem z wyksztalcenia fizjoterapeutką, poproś na pierwszej prywatnej wizycie żeby cię nauczyli jak z nim ćwiczyć, myślę ze szybko opanujesz ćwiczenia one naprawdę nie są skomplikowane, trudność polega na ich prawidłowym dobraniu dla danego dziecka a jak się juz nauczysz to możesz jeździć do specjalisty raz na dwa tygodnie na przykład zeby skontrolować postępy i ewentualnie coś pozmieniać w doborze ćwiczeń, dla Kubusia będzie to najlepsze wyjście ponieważ będziesz mogła z nim ćwiczyć codziennie tylko niech fizjoterapeuta zobaczy jak z nim ćwiczysz i ewentualnie skoryguje błędy dasz radę i wiesz podobno los ciężko doświadcza tych najlepszych i najsilniejszych bo słabi by tego nie zniesli
    Powodzenia w nauce ;)

Bea_tina, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani, która zgodziła się przyjechać do nas (do konca chyba nie zna ilości km) zawolała 130 zł, ale tylko przyjedzie jeden raz w drodze wyjątku, by pokazać jak go rehabilitować. Kazała jednak szukać jakoś na NFZ, bo sama stwierdziła, że w nasze okolice nikt nie przyjedzie, a dla nas dojazd i prywatnie do koszt ogromny. Jak dzis dzwoniłam, to każdy jęczał: Jezu jak daleko macie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholerka, kiepsko i z tymi dojazdami i tą kasą!!, ale myślę że z czasem będziesz mogła sama te ćwiczenia wykonywać w domu. A może gdzieś bliżej domu znajdziecie jakiegoś rehabilitanta to by chociaż te dojazdy wam odpadły.
    Czy to będą ćwiczenia metodą Vojty? Bo mam znajomą która jeździ z dzieckiem na rehabilitację tą metodą i fakt że dziecko zawsze się drze ale nie z bólu broń Boże, ale właśnie wykonuje też te ćwiczenia w domu 2 razy dziennie i widzę ogromne postępy a jest to dziecko z Zespołem Downa z tym że u niego jest akurat słabe napięcie.
    Kochana dasz radę bo jesteś dzielna babka i Kubuś szybciutko wszystko nadrobi.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli mogę ci doradzić to lepiej kilka razy pojechać do tego centrum bo wiesz na 100% że człowiek który się zajmie Kubusiem wie co robi i ma w tym doświadczenie, chyba ze wiesz że terapeuta który przyjedzie do was do domu pracuje z takimi małymi dziećmi, bo może się okazać że zapłacisz 130zl osobie która na codzien pracuje z dorosłymi a rehabilitację niemowląt zna tylko z teorii z okresu studiów

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kobieta polecona przez neurolog, ale ona nie pisze się na dalszą współpracę, bo w swoim domu nie ma warunków, gabinetu nie ma i jeździ po domach pacjentów, ale tylko w swoim miejscu zamieszkania.. A do tego centrum to dopiero na luty

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metoda Vojty jest bardzo skuteczna jedynym jej minusem jest to że dzieci jej nie znoszą i płaczą strasznie, polega ona na wywoływaniu u dziecka prawidłowych ruchów poprzez nacisk na odpowiednie punkty na ciele i nie jest to przyjemne

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam o niej i jest w tym ośrodku praktykowana. Gdyby termin był chociaż na listopad... Boję się tego jego płaczu, bo dziś trudno było go uspokoić i nawet nie zdążyliśmy go wykąpać, bo po przyjeździe napłakał się i padł jak kawka

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ