X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ intensywny tydzień :D i jaki ważny
    ileż sie dzieje...
    ile planów ...
    i to nowe spojrzenie na przyszłość :)
    a na dodatek mamy dziś filmowy wieczorek romantico a w TV co ???
    9 MIESIĘCY !!!!
    - czy to jakiś znak ???

mychowe, zozol lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tablecie jestem, to nie mam jak skopiowac ani nic;) ale skoro mychowe pisze ze nie nada sie to pozniej na kompie zobacze to od miriam:-)

Aktualnie juz ide spac, bo niewiadomo co mnie czeka w nocy, dobranoc:-)

Doriaja, pochwal sie, co to za znak i co symbolizuje?:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem :D może rodzeństwo dla Tobiaszka :D
    skoro 9 miesięcy :D
    - jest jeden problem - mój mąż nadal usybia naszego pierworodnego :P
    a do TANGA trzeba DWOJGA :D

mychowe, magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka czekamy na relację z wizyty z Kubusiem.

Beata do dobranoc i oby Łukaszo dał ci pospać :) Na stronie smyka jest jakiś problem chyba bo się wcale smyk nie otwiera.

Doriana pochwal się co się ciekawego u was dzieje :P Bardzo optymistyczny post napisałaś.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co się orientuję to nosidełko nie powinno być usztywnione tak jak to womar tylko miękkie bo w usztywnionym dziecko ma wyprostowane plecy a takie maluszki mają fizjologiczną kifozę czyli kręgosłup wygięty do tyłu i te miękkie nosidła tak jak chusty tego nie korygują wiec lepiej nosić w miękkim nosidle albo w chuście ja się szykuję na zakup nosidła tula drogie ale myślę ze warte swojej ceny

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neurolog stwierdziła wzmożone napięcie. Rehabilitacja do 1 roku życia (!!!). 2 razy w tyg z dojazdem 40 km. Terminy do Ośrodka Wczesnej Interwencji na luty, do tego czasu wizyty prywatnie 2 razy w tyg - godzina rehabilitacji to 120 zł. Normalnie płakać mi się chce :( :( :( Teraz to ani wziąć kredyt na dom, ani się wyprowadzić, a najbardziej szkoda mi Kuby, bo dziś na wizycie tak płakał, że ja psychicznie jestem wykończona. Kurcze, dlaczego ciągle i na każdym kroku spotykają nas problemy??? Czy jestem aż tak złym człowiekiem???

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Natalinka - nie dramatyzuj - to nie koniec świata
    Powinnaśbyć z siebie dumna że pomogłaś i wywalczyłaś swoje
    a Twój synek bezie zdrowy i to już niebawem :D
    - cofam to !!!
    ON JEST ZDROWY !!!
    Wymaga tylko domowego SPA :D kilku masaży i dużo ciepełka i miłości

Wzmożone napięcie to nie koniec świata !!!
    To nie wiąże się z operacją mogącą zagrozić jego życiu :D
    To tylko masaże i ćwiczenia !!!
    Najważniejsze to pozytywne nastawienie :D
    i wiara że wszystko będzie WSPANIALE i to już niedługo !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 21:04

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana - wiem to, ale mi chodzi o co innego. Targanie dziecka kilkadziesiąt kilometrów. Widziałam jak dzisiaj zareagował na badania i powiem szczerze - to była katastrofa - płakał bez przerwy przez 50 minut. Chodzi o jego mękę i rozsypkę wszystkich naszych planów

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, wizyt w Ośrodku Wczesnej Interwencji dla Dzieci Upośledzonych Psychoruchowo raczej do domowego SPA zaliczyć nie mogę...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko kwestia przyzwyczajenia i zawsze możesz poprosić o "zadanie domowe"
    w sensie żeby pokazali ci jak masować małego i będziesz to robić sama w domku
    wtedy nawet Kubuś lepiej będzie to przeżywał :D
    bo przy mamusi on czuje sięnajbezpieczniej
    dlatego ja ci radzęwziąćsprawy w swoje ręce :))
    a wyjazdy zostaw jako kontrole :0
    napeawdę możesz wiele !!!
    Możesz pomóc syneczkowi i ten problem sami rozwiążecie dużo szybciej :D
    Musisz być dobrej myśli !!!

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie znaczenie ma nazwa ośrodka ???
    jedynie tyle że na bank osrodek o którym piszesz ma lepsze doświadczenie i szybciej sobie poradzicie z problemem :D
    Postaraj się spojrzeć na to pozytywnie - juz niebawem będzie wszystko w porządeczku

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka współczuję Wam, koszty ogromne to wydatek dodatkowy 1000 zł plus dojazdy masakra, no i biedne dzieciątko.... Ale musisz być silna i dacie radę trzymam kciuki i życzę Wam żeby teraz było już wszystko z górki bo już za dużo pod górkę mieliście...)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde natalinka, dobrze ze zdiagnozowane, ale koszta nieziemskie, moze jak pisala koral wartoby poszukac kogos w okolicy na prywatne wizyty w domu? Bo Kubie tez bylaby latwiej, a i dojazd iwszystko, eh, przykro mi, ale teraz wazne, zeby Kubus szybko nadrobil 'napiecie'!

A ja zamiast spac, toczytam o nosidlach i co, napalilam sie na tule! Cholender, nie powiem drogie, alenajbardziej polecane i fajnie wyglada, latwe w obsludze i moze maz tez by uzywal, ale kurde 420 zl,drogo, no nic, moze uda mi sie nakitrac kasy to sie kupi, Lukaszo zaraz bedzie wazyc 7 kg no i tak trzeba czekac na opinie lekarza w tej kwestii.

A dla ciekawych, Lukaszo od 1930 przebudzil sie juz 2 razy, poki co smok wystarczyl, moze go drapne na spiocha, ale boje ze sie rozbudzi maly cwaniak;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja jestem z wyksztalcenia fizjoterapeutką, poproś na pierwszej prywatnej wizycie żeby cię nauczyli jak z nim ćwiczyć, myślę ze szybko opanujesz ćwiczenia one naprawdę nie są skomplikowane, trudność polega na ich prawidłowym dobraniu dla danego dziecka a jak się juz nauczysz to możesz jeździć do specjalisty raz na dwa tygodnie na przykład zeby skontrolować postępy i ewentualnie coś pozmieniać w doborze ćwiczeń, dla Kubusia będzie to najlepsze wyjście ponieważ będziesz mogła z nim ćwiczyć codziennie tylko niech fizjoterapeuta zobaczy jak z nim ćwiczysz i ewentualnie skoryguje błędy dasz radę i wiesz podobno los ciężko doświadcza tych najlepszych i najsilniejszych bo słabi by tego nie zniesli
    Powodzenia w nauce ;)

Bea_tina, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani, która zgodziła się przyjechać do nas (do konca chyba nie zna ilości km) zawolała 130 zł, ale tylko przyjedzie jeden raz w drodze wyjątku, by pokazać jak go rehabilitować. Kazała jednak szukać jakoś na NFZ, bo sama stwierdziła, że w nasze okolice nikt nie przyjedzie, a dla nas dojazd i prywatnie do koszt ogromny. Jak dzis dzwoniłam, to każdy jęczał: Jezu jak daleko macie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholerka, kiepsko i z tymi dojazdami i tą kasą!!, ale myślę że z czasem będziesz mogła sama te ćwiczenia wykonywać w domu. A może gdzieś bliżej domu znajdziecie jakiegoś rehabilitanta to by chociaż te dojazdy wam odpadły.
    Czy to będą ćwiczenia metodą Vojty? Bo mam znajomą która jeździ z dzieckiem na rehabilitację tą metodą i fakt że dziecko zawsze się drze ale nie z bólu broń Boże, ale właśnie wykonuje też te ćwiczenia w domu 2 razy dziennie i widzę ogromne postępy a jest to dziecko z Zespołem Downa z tym że u niego jest akurat słabe napięcie.
    Kochana dasz radę bo jesteś dzielna babka i Kubuś szybciutko wszystko nadrobi.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli mogę ci doradzić to lepiej kilka razy pojechać do tego centrum bo wiesz na 100% że człowiek który się zajmie Kubusiem wie co robi i ma w tym doświadczenie, chyba ze wiesz że terapeuta który przyjedzie do was do domu pracuje z takimi małymi dziećmi, bo może się okazać że zapłacisz 130zl osobie która na codzien pracuje z dorosłymi a rehabilitację niemowląt zna tylko z teorii z okresu studiów

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kobieta polecona przez neurolog, ale ona nie pisze się na dalszą współpracę, bo w swoim domu nie ma warunków, gabinetu nie ma i jeździ po domach pacjentów, ale tylko w swoim miejscu zamieszkania.. A do tego centrum to dopiero na luty

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metoda Vojty jest bardzo skuteczna jedynym jej minusem jest to że dzieci jej nie znoszą i płaczą strasznie, polega ona na wywoływaniu u dziecka prawidłowych ruchów poprzez nacisk na odpowiednie punkty na ciele i nie jest to przyjemne

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam o niej i jest w tym ośrodku praktykowana. Gdyby termin był chociaż na listopad... Boję się tego jego płaczu, bo dziś trudno było go uspokoić i nawet nie zdążyliśmy go wykąpać, bo po przyjeździe napłakał się i padł jak kawka

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ