X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza część:

na tym pierwszym Maskiu miał 2 tygodnie, jeju jaki on był maleńki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:47

Kaja, aisa, patulla, mychowe, Bea_tina lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu z serii "dobrze że mamy dziecko bo by kot nie miał gdzie spać :) "

torba do wózka?-bardzo wygodna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:47

Dorjana, Kaja, aisa, patulla, Bea_tina, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam moje kochane serduszka <3

14 sierpnia 2014 (najprawdopodobniej) doszło do poczęcia naszej cudnej kruszynki <3
    Dlatego też zabraliśmy naszego maluszka w jego święto na wycieczke do przeszłości - tam gdzie 6 lat temu rodzice sie w sobie zakochali i pierwszy raz pocałowali <3

12219_764928086896701_2508317813416211391_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:30

Kaja, patulla, mychowe, misia_k1, aisa, magdalena, zozol lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan cudnie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn dzis od poludnia nie śpi i ryczy bo stwierdził ze dziś dzien beczenia masakra jakaś spal moze dwa razy po 15 min , a tak ryczy bez powodu teraz ledwo zasnął ciekawe jak noc będzie wyglądała

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol i Dorjana, piękne fotki :)
    Usmiałam się z kota :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    A mój syn dzis od poludnia nie śpi i ryczy bo stwierdził ze dziś dzien beczenia masakra jakaś spal moze dwa razy po 15 min , a tak ryczy bez powodu teraz ledwo zasnął ciekawe jak noc będzie wyglądała

Kaja, ja zawsze uważałam, że dzieci maja powód jak płaczą.. może to skok? Albo brzuszek boli? Mam nadzieje, że pospi w nocy.

Trzymajcie się dziewczyny, spokojnej nocy :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się karmimy i przypomniało mi się, że w Carrefourze widziałam wkładki laktacyjne 30szt po 6zl i były bardzo podobne do lovi. Tak piszę co widziałam, może komuś się przyda:-)

Dorjana, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie poradzicie chusteczki nawilżone ??
    byle były tanie :))

bo mi sie własnie skończyły zapasy nagromadzone przed ciążą :/
    ...i czas coś kupić :(

• patulla Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusteczki na pewno nie linteo, czy jakoś tak, bardzo perfumowane są, wręcz śmierdzą. W biedronka mieli fitti 3opakowania po 10zl, ale ostatnio ich nie widzę. Poza tym dady z biedronki są ok, po 4.5zl. W cerefourze mają chusteczki tami (takie fioletowe) po 3.19 wczoraj kupiłam. Ja sprawdzam promocje na promobaby.pl

aisa, Dorjana lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huggies w rosmanie 3 paczki ok 12 zl o ile dobrze pamietam z karta rossne...fajne są bo nie suche, fitti tez z biedronki oki sa

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam pisać o tych wkładkach z carfura i zapomiałam. Mam je i sa ok fajnie że pakowane parami jak podpaski :-P a chusteczki kupuje w netto za 5 zł 80 sztuk. Kurcze nie wiem co tej mojej Hani się dzieje ale od 2 budzi się co godzinę albo i częściej a resztę nocy co 2 :-(
    Dziewczyny super fotki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 09:30

ug37df9hmgtex3az.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, super że Łukasz zadowolony z żyrafki!

Patulla, znajomi mają dom w Kościerzynie. Powodzenia w nowym miejscu, na pewno będzie Wam się tam fajnie mieszkać!

Aga i Patulla, wszystkiego najlepszego dla Waszych mam :)

Mirka, fajnie mieć takie umiejętności, przydają się w życiu a jaka satysfakcja. Ja w podstawówce całkiem nieźle wywijałam szydełkiem ;)

Mychowe, piękna Lili! U nas też obrotów jeszcze nie było.

Zozol, jestem w raju, taka ilość zdjęć z Maksiem i Kapslem mnie uradowała. Strasznie mi się podobają te zdjęcia choć moim zdjęciem faworytem wciąż pozostaje Kapsel za wanienką :P

Dorjana, fajne chłopaki :D
    Z chusteczkami nie pomogę, używam tutejszych z Willysa.

Kaja, współczuje. Może Marcel faktycznie ma skok...

U nas dziś pierwsza noc Jaśka w swoim łóżeczku. Do tej pory spał w kołysce, ale już się za duży robi. Wieczorem nie mógł zasnąć mocnym snem i dwa razy trzeba było utulić. A potem wstawanie nocne ok. Nad ranem i tak wzięłam Go do nas.
    Pogoda dziś w miarę ok więc wybywam na dwór. Miłego dnia!

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się:)

Mirka, nie wiem czy już pisałam, ale umiejętnośc godna uznania:) i pozazdroszczenia! Super móc zrobić coś samemu, zapewne mega satysfakcja:)

mychowe, Lili prze słodziak:* buziaki od ciotki!!! :*

Sto lat dla wczorajszych solenizantek-mam:)

zozol kapsel to widać sprawdza czy ogarnisza! Niesamowity kociak! a za kotami nie przepadam hehe:P

Dorjana, fajna niespodzianko-wycieczka dla Tobiaszka:) ja husteczki używam z rossmana babydream różowe, jak dla mnie superowe, ale nie pamiętam ile płaciłam, bo też robiłam zapas i dawno temu kupowałam:) ale w promocji czasami są 4paczki po 80szt i to taniutko wychodziło.

Aisa, jak miło cię czytać dzień po dniu!! Cieszcie się pogodą u nas dziś deszcz i ciemno, feee:/ kolejny dzień w kisowniku, a już na spacerko chciałam iść:P

My po bardzo ciężkiej nocy:( Łukaszo usnął szybko bo o 19:45, coś mnie tchnęło i położyłam się ok 20:P(tak z kurami) a tu Łukaszo zrobił mamusi niespodzianki i pobudki: 22,24,2,4,6,7,8:D a o 8 już wstał zupełnie. Teraz usnął więc dycham:P a po 2 już go do łóżka wziełam, bo nie chciało mi się nawet wstawać, taka jestem zombilandia że masakra:P a po pobudce nie powiem, że jakiś zadowolony, raczej rączkowy:P nie wiem czy aby mu sie skok nie zaczyna, ale to sie okaże:)

Aż mi sie nic nie chce, a tu trzeba i posprzątać i się umyć hehe:P dobrze, że się przebrałam:P

A zaczynam oszukiwać mojego cwaniaka, zaczynam mu podawać cyca bez nakładki, raz się zaraz kapnie ze coś nie tak, a czasami tylko na koniec domaga się nakładki, ciekawe czy się przestawi na samego cyca, fajnie by było:)

aaa zozol miałam Ci pisać, że nie prasuję wszystkiego, ale Łukaszkowe ubranka namiętnie i muszę przyznać, jest różnica:) nie niszczą się i wyglądają zupełnie fajnie:)

miłego dnia!

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh też mi się wydaje że się tak ubranka nie mechacą jak się je prasuje. Ja prasuje najpierw od Masia potem moje a potem od męża. A że nie mam nigdy tyle sił to od męża czekają zawsze na lepsze czasy -kilka dni :P
    Nasz w nocy tylko dwa razy budził się na jedzenie (1 i 3,30) ale za to kilka razy wstawałam do niego bo się wiercił, domagał smoczka i trzymania za rączkę-to ostatnio jakaś bania u niego ze trzeba go głaskać jak zasypia.
    Beata pogoda się poprawia więc może będzie u was jednak spacerek :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa właśnie wpadła niezapowiedzianie pielęgniarka środowiskowa, zobaczyć dziecko. Łóżko nie pościelone ogólnie w sypialni sajgon, włosów jeszcze nie zdążyłam poczesać tylko je spięłam rano byle jak, dobrze że chociaż w salonie pożądek był i dziecko przebrane z piżamy do normalnych ciuchów. Jak ją zobaczył jak się rozryczał!! hehe nie spodobała mu się pani.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody od rana spał mi tylko 20 minut!

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa a to reszta:

podczas karmienia nieodłączny element-kot, może myśli że mu coś tam skapnie z cyca hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:46

aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba dopiero wieczorem Was nadrobie ;)
    My jedziemy do neurologa. Trzymajcie kciuki, bo boję się jakoś niesamowicie. Sama nie wiem dlaczego...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol ten twój kot wymiata poprostu, najlepsze te jego łapy wystające z pomiędzy szczebelków

a do nas przyszła dzisiaj karuzela na łóżeczko, kupiłam ostatnio na alegro używaną, a prawie jak nowa teraz czekamy aż tata dowiezie baterie i będziemy testować jak działa, my ostatni tydzień miałyśmy ciężki i najprawdopodobniej była to wina bolącego brzuszka bo próbowałam odstawić dicoflor, ale wczoraj jak widziałam jak Ewelina cierpi to poszłam do apteki i kupiłam nowe opakowanie i jak na razie moje dziecko znowu spokojne i szczęśliwe mam nadzieję że takie zostanie :)

magdalena, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ