X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, ubranko już jest, a tak będzie to wyglądało na sucho:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 22:25

natalinka, agata86, mychowe, patulla, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, faktycznie brzmi to podejrzanie:/ i masz rację, że chcesz wykonać test na obecność, przynajmniej będziesz pewna na czym stoisz. A najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli to Ty będziesz trzymać kasę, ale czy będzie szczery i będzie Ci dawał wszystko?? Eh... Kiepska sprawa:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Aisa i Kaja - ale radosne z Was dziewczyny :)
    Zozol - jak Maksiu po szczepieniu?
    Bea_tina - dobrze, że paczka na miejscu ;)
    My po wizycie i szczepieniu, którego nie było. Tyle z dobrych wiadomości :(
    Natalinka wczoraj Maksiu przespał prawie cały dzień-w naszym łóżku (też się chwilę zdrzemnęłam) a dzisiaj maruda straszna, a rano cały czas popłakiwał i dałam mu paracetamol bo wydaje mi się że z bólu ten płacz był. Po godzinnej przeprawie teraz zasnął.
    A rehabilitacją się nie przejmuj raz dwa i szybko nadrobi wszystko, tylko co fakt to fakt szkoda straconego czasu i nerwów.
    Maks jak skończył 3 miesiące zaczął podnosić główkę przy próbie trakcji jupi!! oczywiście u lekarza jej nie podniósł hehe ale lekarka sama powiedziała że widać ze już jest zmęczony i śpiący.
    Patulla kurde ciężka sprawa :( Współczuję No i niezłych masz szwagrów nie ma co! Moi (2) to wiem że by stanęli po mojej stronie. Zresztą teście też.
    Beatina ubranko bardzo fajne ale się zastanawiam czy nie będzie mu za zimno z krótkimi nogawkami i rękawkiem, tym bardziej że pisałaś ze u was w kościele zimno a i pogoda średniawa ostatnio. Łukaszo superowy :) A smoka ma na pół buzi hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:15

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze miałam napisać że tradycyjnie jak i po pierwszym szczepieniu Maks jest słaby i taki lecący przez ręce i główki za długo nie umie utrzymać na brzuszku jak leży.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol - oby mały się rozpogodził

Patulla - ciężka sprawa... Twojemu mężowi chyba potrzebny zimny prysznic i wtedy się zobaczy na ile i co jest w stanie rzeczywiście dla Was poświęcić

Bea_tina - ubranka super :) Rano miałyśmy to samo zajęcie - zbieranie siuśków ;) Mam nadzieję, że u Was będzie ok. My będziemy mieć wyniki ok. 15. Byliśmy na pobraniu krwi. Mały spał i nawet się nie obudził, więc pełen luuuzik ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Łukaszek superaśny :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskara z tym moim małym, albo dziś z nim zwariuję albo zawiozę go do mojej mamy, cały czas na rękach musi być nawet na 10 sekund nie można go odłożyć. W końcu założyłam nosidełko w nim się bujaliśmy-przynajmniej ręce nie bolą. Teraz zasnął, ciekawe na jak długo..

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, też mnie martwi ta pogoda:/ ale jak coś to ubiorę body z długim rękawem, a spodenek nie będę "skracać(na szelkach), to ma je dłuższe:P najwyżej może rajstopki kupie białe i będzie cacy:) choć liczę, że pogoda się poprawi:P

Dziewczyny, mocz czysty, Łukaszo zdrowiutki:) kamień z serca! A na usg nerek też się umówiłam na początek września, więc dokładnie zostanie sprawdzony:)

Zozol, Maksiu zapewne "trawi" szczepionkę i dziś lub jutro już będzie szaleć jak wściekły, nie martw się:)

Natalinka trzymam kciuki za siurki Kubusia:) i czekam na wyniki razem z Wami:)

aga8787, zozol, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups zozol, to napisałam chyba nie w porę! Kurde, po takim noszeniu maluchów, to będziemy miały bicepsy jak pudziany, nie ma co:) a Maksiowi może się ten słynny "skok" zaczyna? Bo ok 14t może zawitać:P?

Choć jakbyśmy każde złe samopoczucie uznawały za skoki, to chyba by było 100 skoków w roku :D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wylądowałam z małym u mamy. O dziwo nawet poleżał dziś trochę w wózku. Po południu Maksiu się trochę uspokoił a wieczorem znowu mój kochany Maksiu Aniołek wrócił :) Obyło się bez gorączki, mam nadzieję że jutro też nie dostanie. Teraz śpi a ja zabieram się za robienie szarlotki bo się mężowi zachciało :P i jak tu potem ma człowiek schudnąć ...eh

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty mnie Beatina nie strasz skokiem bo dopiero co w poniedziałek się jeden skończył! A ten od 14 tygodnia ma być długi więc już się boję.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy anemię :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to nie takie straszne. Nie martw sie:-) Moi oboje tez mieli. Actiferol jest dobrze przyswajalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 22:59

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, a nie ma u Was "mody" na białe stroje do chrztu? U Nas tylko na biało się dzieci ubiera

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu cisza :)
    Beata jak idą przygotowania? pewnie nie masz czasu nawet tu zajrzeć.
    U nas znowu wzmożony apetyt u Maksa chyba idzie skok.
    U nas co do stroju panuje dowolność aczkolwiek raczej na biało ewentualnie z dodatkami w innym kolorze. Maks był na biało a do tego miał granatowy sweterek którego i tak nie ubraliśmy bo było wtedy 34 C

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też raczej na biało ubiera się do chrztu, ale co parafa to inny zwyczaj.
    Zozol - współczuję skoku, a może to tylko zły dzień?

Patulla - Kuba dostał syrop Ferrum (żelazo), Cebion w kroplach i kwas foliowy. Kuracja na miesiąc i kontrolna morfologia. A czy lekarz mówił Ci, że spadek hemoglobiny może mieć związek z wcześniejszym porodem? Taka jest teoria mojej doktorki... A u Ciebie obaj chłopcy też urodzeni wcześniej

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, dobrze, że anemia wykryta, będziecie podawać odpowiednie lekarstwa i będzie super:) nas we wrześniu też czeka powtórka moczu i krew dodatkowo kontrolnie:)

Ja tam się modą nie sugeruję i ubieram Łukasziego tak jak sobie sama wymyśliłam:P a nikt nie mówił, że biały strój obowiązkowy więc chyba nie będzie źle:P

zozol, mówiłam skok:P pamiętaj, że teraz jest ten długi i mega męczący:P

Ja zła! Wczoraj byłam w Kościele na spowiedzi i akurat ksiądz nie spowiadał:P więc poszłam dziś, ale w trakcie musiałam wyjść, bop czułam wibracje, czyli Łukasz był głodny, na szczęście chociaż to załatwione:)
    Po Kościele wzięłam się za pożądki w domu, bo syf kiła i mogiła, no i co, mąż chciał spać, więc sprzątałam na przemian z pilnowaniem Łukaszka. Jak młodzieniaszek usnął, to szybko sprzątałam, bo niewiele zostało, to zasrana teściowa przyjechała i znowu 2h w plecy, jakby cholera nie mogła zadzwonić! A nie lubie przerywać czegoś w trakcie(no chyba, że dla Łukaszka). No i cięzko mi się było zebrać, ale dosprzątałam, zostało tylko podłogi umyć, poprosiłam męża, ale dowiedziałam się, że Jemu się dziś nie che i zrezygnowałam.

Boję się, że na taką Jego pomoc moge liczyć w niedziele, to chyba przez całą noc będę wszystko szykować, bo jemu się spać chce, nosz cholera! A mówiłam mu, że dzis chce sprzątać z nim, żeby szybko poszło, to nie:/ co za człowiek:/

Ale wiecie co jest najfajniesze w tym wszystkim? Że Łukaszek już potrafi się sam zabawić:) i że dzięki temu sprzątanie nie szło tak źle:) jestem dumna z synusia, że pomaga mamusi nawet o tym nie wiedząc:) teraz np, leży na brzuszku i dyskutuje z zabawkami:D Kochame tego urwiska:*

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No padłam! Łukaszo poszedł drzemać, po chwili się przebudził, to lece ze smokiem, ja patrze, a ten z kciukiem w buzi! Wcisłam mu smoka, a ten go wypluł i kciuka wciąga dalej, niezły cwaniak:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czytam Was, ale Hania ma od 2 dni takie humory że życ nie daje. Tylko marudzi i spi chwilke w nocy tez wstaje po 6 razy, normalnie padam. Jak tak ma wyglądać ten długi skok to nie wiem jak wytrzymam. Próbuje ją nauczyć smoczka, ale za nic go nie chce :(
    Natalinka - dobrze że Kubus dostał leki i wszystko będzie dobrze.
    Bea_tina - trzymam kciuki za chrzciny my też robiliśmy w domu ciasto tort i kolacja, było ok :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina no ja spałam dziś w dzien tylko w samolocie do Gdańska , a tak to lipa tylko w nocy i na pełnym palerze w dzień , śniadania bo tam 2 babcie i prababcia do bulanrzeri nikt nie pójdzie bo francuskiego nie znają na zakupy to samo , ale sie wkopalam urde urlop , a ja latam jak debil jedyny plus , ze Marczello mi pilnują , ale też by poszły troche same , ale Nie bo nie znają , a ta Cannes takie wielkie jak Żukowo i gdzie tu sie zgubić jak wszystko pod nosem wrrrr , ale dzis sie wyspie bo sami jestesmy w gdańsku bo jutro wesele i to przedostatnie mój zadowolony bo imprezuje ehh on wie ze ma urlopik a ja !! :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ