X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się do łóżka i Kacperek jeszcze zje i mam nadzieje, ze pospi do rana. No i śpię dziś pierwszy raz w nowym mieszkanku i tylko brakuje mi kogoś obok żeby to uczcić;-)

Dobranoc:-)

Bea_tina, aga8787, magdalena, aisa, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - zapamiętaj ten sen. Mam nadzieję, że wywróży Ci pełną i szczęśliwą rodzinę. Taką, o której marzyłaś i o którą walczysz...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Pospalismy do 8. Z małą przerwa na cycusia o 5.30. A teraz oboje poszli na drzemkę. A ja może coś sobie posprzątam, poukladam, ale najpierw to zrobię sobie herbatkę.

I nic mi się chyba nie śniło, albo po prostu nie pamiętam.

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :-)
    patulla super że już w domku no fajnie byloby mieć męża przy sobie ;)
    ja dziś mimo urodzin i pięknych życzeń mam lekkiego doła ale to inna para kaloszy ja rok temu o tej porze podejrzewałam, że jestem w ciąży :-) no nieźle majówki 2015!
    co do moich planów idą nieźle :-) to co zakładam robię.
    i dziś udało mi sie umówić Olusia do neurologa :-) wizyta o 18.

Bea_tina, patulla, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100lat Magdalena:-)

magdalena lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, dzisiaj jest 25.08 i nasza druga rocznica ślubu:-/ No to sama będę świętować

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, jak się czujesz jako gorąca 18-stka?? :-)

Patulla, może mąż sobie przypomni o rocznicy i się chociaż odezwie? Ja Wam życzę żebyście sobie wszystko poukładali i znowu stworzyli doskonałą rodzinę:*

Witam się:)

My w nocy no cóż, bez zmian, dodatkowo Łukaszątko wstał o 3 na karmienie i postanowił nie spać, więc dodatkowa godzinka zabaw nocnych:P

Ale chyba organizm już się nawet do tego przyzwyczaił i dziś mimo średniego spania, już nie jestem aż tak zmęczona:)

Za to teraz, Łukasz już śpi godzinkę, a ja zdąrzyłam posprzątać, zjeść, umyć się, nastawić drugie pranie, przygotować 3 no i jeszcze mam czas, żeby na forum napisac:) szaleństwo, po karmieniu o 12 pojadę sobie do "miasta", bo pogoda ładna, a muszę kupić parę rzeczy, także przyjemne z pozytecznym:)

Kurde, a my z mężem znowu "ciche dni", nie wiem co robić, znaczy wiem, ale nie chce znowu wychodzić z inicjatywą, bo on myśli, że napisze mi sms co go gryzie i będzie super, a nigdy nie chce rozmawiać, a ja chce rozmawiać, a jak zaczynam to jak groch o ścianę... Damian robi dużo, ale np przy aucie i innych pierdołach, które nie są jakoś niezbędne, a np, żeby pomóc przy sprzątaniu w domu, albo zająć się z własnej inicjatywy Łukaszem to nie! Dziennie "pobawi się" z nim ok godzinę i to już maks jego zaangazowania. Ja się wkurzam, bo no ok, kocham Łukaszka ponad życie, ale potrzebuję mieć chwilkę "dla siebie", a nie będę się już prosić o zajęcie dzieckiem... I oczywiście wyszło tak, że ja robię wszystko w domu, zajmuję się 23h/24 Łukaszkiem i jestem lekkim zombi, a on ma do mnie pretensje i jest urażony, że ja nie wiem co on czuje. nosz jasna cholera, ale ok, ja jakoś ogarnę, dam rade, ale nie będę się ani nic oddzywać, a przedewszystkim o nic nie będę się prosić, ciekawe czy da mju to do myślenia. A jak się już zupełnie wkurzę, to nie będę nic w domu robić kompletnie i tylko będe z Łukaszkiem i w tyłku, bo widocznie jemu to bez różnicy jak i co wygląda...

Wybaczcie, ale tylko Wam mogę to napisać, bo nawet nie mam z kim pogadać:/ masakra...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)hejka

u nas wsio oki:)
    ale kazdy dzien zakrecony na maxa....

buzki:*

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, faceci niestety są z innej planety i oni inaczej myślą. Domyślać się chyba nie potrafią. Gdy ja się czymś denerwuje to sobie ciągle powtarzam, że nie mogę się denerwować, bo stracę pokarm, wiec i Ty się nie denerwuj;)

A moje łobuziaki są dzisiaj fajni, są grzeczni. Wniosek taki, że dzieci potrzebują spokoju i stabilizacji.

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo witaj:)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Patulla, z okazji rocznicy ślubu życzę by mąż się ogarnął a potem szczęśliwych kolejnych rocznic! :) Super, że chłopcy są grzeczni!

Natalinka, świetna wiadomość, że macie rehabilitantkę bliżej no i taniej!

Kaja, fajna mata no i sławetna Sophie ;)

Beatina, Patulla dobrze mówi, nie denerwuj się bo pokarm stracisz. Faceci czasem się tak zachowują jakby nic nie kumali.. Dasz rade, silna babka jesteś!

Jaśko dziś całkiem inne dziecko, marudny i szybko się wszystkim nudzi. Może nadszedł ten sławetny skok..

Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - wszystkiego najlepszego :)
    Beatina - mój też max zajmie się mała godzine i to przeważnie daje ją na mate a sam siedzi na laptopie chociaż zdarza się może jeden dzień w tygodniu że faktycznie się nią zajmie. A ona w nocy sypia średnio dziś z 7 razy wstawałam i byłam padnięta, dobrze że pospałyśmy z przerwami do 9. A teraz spi ponad 2 godziny jestem w szoku :)
    Mnie mąż wkurzył w sobotę tym że krzyczy mając mała na rękach, proszę go milion razy żeby tego nie robił bo jej się to udziela :( no i przeklina przy niej czego też wolałabym uniknąć, a ja wszystko mu wybaczam ze względu na dziecko, ale nie wiem jak długo wytrzymam.
    ciężko w tymi facetami :P u mnie długo dobrze być nie może :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 14:37

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Sto lat:-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e no powiedzmy ze sie nie "denerwuje", tylko juz jestem zmeczona jego zachowaniem, wrócił z pracy i zagadnełam, " ze chyba chciałeś ze mna porozmawiać?" to nie odpowiadajac bo po co poszedł spac, no i tyle, masakra!

A nie pochwalilam sie, Łukaszo ma dziś ubrane pierwszy raz body na 74, bo 68 robia sie juz malawe:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, a ja Kacpra wciskamy w 68 jeszcze;) szybko lecisz z rozmiarami.
    Z rozmowami to z moim bywało podobnie, teraz ma przynajmniej nie z głowy. Ciekawa jestem czy on w ogóle pamięta jaki dzisiaj mamy dzień?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duże te Wasze dzieciaki. Jasiek wagowo ponad 6 kg ale nie jest za długi ;) Nosi 68 a niektóre rzeczy jeszcze 62 dobre. 2 tyg temu miał 63 cm.

Mój chłop nie znosi cichych chwil bo u Niego w domu rodzinnym takie były. U nas na nie nie pozwala.

Patulla, mam nadzieję że pamięta jaki dziś dzień. Może jeszcze odezwie się do wieczora. A jego rodzina wciąż udaje że nie ma żadnego problemu?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa - może skok, a może humorek dziś nie dopisał. Oby to drugie, bo skok o tym czasie może trochę potrwać. Niemniej zaciskam kciuki, by Jaś wstał jutro w lepszym nastroju :)

Patulla - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Ja ciągle mam nadzieję, że Twój mąż zrozumie co traci i otworzy oczy. Ten okres dzieciństwa Waszych dzieci już niestety nie wróci. Wprawdzie nie będą pamiętać tych chwil, ale Tobie byłoby ciężko za kilka lat udawać, że przeżywaliście rodzinną sielankę...

Bea_tina - faceci to ciężki kaliber. Interesuja się dziećmi kiedy te się śmieją, a gdy płaczą to na ręce do mamusi z tekstem: o co mu/jej chodzi??? Jakby matka była wróżką... Nie powiem, jak mój jest w domu to mi pomaga, aczkolwiek jak Kuba ma gorszy humor to mam wrażenie, że M chciałby się ulotnić lub za pomocą czarodziejskiej różdżki zmienić mu nastrój. Niestety nie da się. Tak to jest, że mężowie wymagają, by ogarnąć dom i dziecko, a jeszcze najlepiej zarabiać pieniądze. JA to mojego najchętniej bym czasem zostawiła z małym na dzień. Powiedziałam już: szedłbyś na kolanach do Częstochowy. Dziś ma drugą zmianę, więc zobaczył jak wygląda nasza codzienność. Jedzenie - odbijanie - zabawa - marudzenie - 1 h lulanie na rękach - 15 min drzemki - jedzenie.... Był przerażony ;)

aisa lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Kuba bardzo długi i szczupły. Jego wzrostem każdy jest zadziwiony, nawet lekarze. W sumie ciekawe po kim on jest taki skoro mąż niewysoki, a ja mam 162 cm wzrostu :/
    Wchodzimy już na długość w ciuszki 68, ale w barkach wygląda jakby ciuchy miał po Pudzianie. No cóż, topi się w nich jeszcze mój synuś...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - najlepszego, a zwłaszcza zdrowia, spełnienia marzeń oraz satysfakcji z macierzyństwa :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - Marcelek "molestuje" Sophie widzę...

Właśnie - szczęśliwe posiadaczki żyrafy - czy Wy i dzieciaczki jesteście z niej zadowolone? Zastanawiam się nad zakupem, bo niedługo Kubuś zje sobie piąstki. Chyba bardzo bolą go dziąsła i chciałam mu ulżyć. Zabawka - co tu dużo mówić - do najtańszych raczej nie należy. Skoro mam na nią tyle wydać, chciałabym poznać Waszą opinię. W tym momencie finansowo jesteśmy bardzo pod kreską, ale może mi się uda wyskrobać tą kwotę...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ